רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,588 נושאים בפורום הזה
-
בלימת חירום ללא ABS 1 2 3 4 6
מאת Geler GasGroupie-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 75 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
שלום, אני נוסע על רכב מסוג אופל אסטרה 95' אוטו' ללא ABS. נסיתי את הבלמים מספר פעמים במגרש ריק ובבלימה בקו ישר על משטח יבש הם עבדו יופי (ואני מדבר על בלימת חירום מיידית בכל הכוח, כמו שצריך). השאלה היא: מה עושים בכביש רטוב או בבלימה במהלך פניה? מן הסתם לא מפמפים, אבל מה כן עושים? בלימה בכל הכוח ושחרור נעילת הגלגלים לפי צורך? בלימה הדרגתית? הרפיה הדרגתית? אמנם במסלולים הדגימו בלימת חירום ללא ABS על דרך רטובה, בלי סחרור, אבל הסיבה שאני שואל, הן הזוועות האלו:
הודעה אחרונה מאת benjah, -
-
- 0 תגובות
- 701 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש סוכן ביטוח טוב וזול באזור פ''ת (רצוי בפ''ת עצמה). אשמח לשמוע המלצות. כמו כן אני נהג צעיר בן 20 עם 3 וחצי שנות רשיון. אני זוכר שכאשר עשיתי ביטוח צד ג' לפני כשנתיים העלות הייתה כ 700 ש''ח ללא תוספות, מבירור היום זה עולה כ 1200 ש''ח ללא תוספות... יש הגיון בעניין? עמית.
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני רוצה ליקנות גולף 1800 או 1600 הביטוח של הרכב הזה יקר מאוד מקיף 8 אלף שקל לא שווה לי ביכלל מזה טוח 4 שנים אני יכול בכסף הזה ליקנות עוד אוטו כזה עדיף לעשות ביטוח צד ג וחובה ב4 ומקסימום לסים קודן מנועל הגה והחניה מול החלון שלי אני נהג צעיר כל היום באוטו חשבתי סתם ביזבוז לעשות מקיף מה אתם אומרים ?
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
- 1 תגובות
- 813 צפיות
הבנתי שיש נקודות מצטברות נגיד והגעתי למכסה של הנק' ומגיע לי שלילה האם אני אקבל אותה מייד או בתום ה4 שנים של הנקודות?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום חברים, רציתי לשאול אם מישהו יודע אם מותר לעירייה לתת לי דו"ח (או במקרה שלי לגרור את הרכב ) בגלל חניה במקום בו המדרכה מסומנת באפור אך בתחילת הרחוב (עשרות מטרים מהמקום בו חניתי) יש תמרור המציין כי החנייה מותרת רק בשעות הערב. האם אני אמור לחזור לתחילת הרחוב כדי לבדוק? תודה רבה, אודי
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מחפש ניילון איכותי להשחרה ולא הניילון דרעק שנמכר ב ACE/AUTO DEPOT ניילון ממש גרוע ודק. מוכן לשלם על איכות, רק תגידו לי היכן מוכרים אחד איכותי ועבה?
הודעה אחרונה מאת nikoAV, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, עקב מחירים בלתי סבירים לחלוטין, אני שוקל בכבדות לייבא קלאץ לרכב מחו"ל. מדובר על קלאץ OEM שמיוצר על ידי Exedy. אני מודע לכך שמדובר על מוצר כבד ולכן משלוח זול לא יהיה לי פה, אך מה שמטריד אותי האם יש סיכוי שמשרד התחבורה לא יאשר לי להכניס את החלק לארץ? בהנחה שכן, כמה מיסים ומכס אמורים לשלם על חלק כזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
רק שוטים שותים ונוהגים 1 2 3
מאת ישה-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בית המשפט העליון מתריע ולא בפעם הראשונה על קולת העונשים הנגזרים על נהגים שיכורים. בשנים האחרונות ניסו שופטי תעבורה לבצע מדרג ענישה לפי רמת השיכרות, ותוך התחשבות בסיבות מיוחדות של הנאשם. כידוע קיים עונש שלילה מינימום של שנתיים לנהג שיכור. מצ"ב פס"ד מהימים האחרונים של בית המשפט העליון וכמדומני שהנורמה של הקלה בענישה תיפסק. http://www.nevo.co.il/Psika_word/elyon/09056130-o01.doc חלק מישומה של הנחיה זו ראו בקטע הבא http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3751392,00.html חברים שותים , הרשיון בסכנה., ונעזוב כרגע את הסכנה הבטיחותית, הנובעת מנהיגה בשיכרות.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 718 צפיות
יש לי אוטו Mazda 323 lantis 2004 1600cc בבקשה מי שיודע אני צריך הסבר על 2 דברים באוטו הזה: 1.יש בתיבת הילוכים S2 וL1, מי שיודע מה הם עושים בדיוק שיתן הסבר על כל אחד מהם בבקשה. 2.יש בידית הילוכים כפתור שאם לוחצים עליו כתוב במסך hold אני צריך גם הסבר עליו בבקשה. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי בוסט קונטרול של גריידי מישהו יודע איך לכוון אותו טוב?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אחרי המון זמן שה-9-5 הישנה איתנו (ולמרות זאת עדיין מדובר ברכב מצויין). ועתיד לא ברור של היצרן, שבא לסופו באופן משביע רצון לטעמי עם רכישתו ע"י יצרן מכוניות הספורט קונינסאג. הוצגה ה-9-5 החדשה של סאאב. לתמונות: http://www.automotorsport.se/news/18907/saab-9-5--20-nya-bilder העיצוב החדש לטעמי נאה, אך לא מושלם. סאאב בשנים האחרונות הפכה ללא רלוונטית כלל בישראל, הרבה בגלל יבואן ששם לה לא מעט מקלות בגלגלים (ועוד כל מיני נזקים אחרים שהנזק התדמיתי מהם ימשיך הלאה עוד שנים רבות). כולי תקווה שנמשיך לראות שיווק רציני של סאאב בארץ, ודרך יבואן אחר. ואם אפשר אז אחד שלא חושב שהעיתוי הכי נכון במחשבי הרכב שלו לעשות RESET זה תוך כדי נסיעה.
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
שאלה על הסבה לידני ברכב מסויים (לא צריך לנחש, מדובר בהונדה סיוויק 5 דלתות חדשה) [כ"ע] 1 2
מאת David2000-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
האם יש אפשרות לעשות הסבה לגיר ידני בהונדה סיוויק 5 דלתות החדשות? (09) אם לא אז למה לא? ואם כן כמה פרוייקט כזה יכול לעלות? תודה.
הודעה אחרונה מאת doren02, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 960 צפיות
השאלה שלי היא בנוגע לרפורמת המיסוי הירוק. איך זה משפיע על מחיר / אחזקה/אגרה וטסט? מה בנוגע לרכבי דיזל יכול להיות מצב שמחיר מחירון יעלה ברכב דיזל בעקבות הרפורמה?
הודעה אחרונה מאת wonderd, -
- 8 תגובות
- 845 צפיות
שלום, אני חדשה כאן , היום נרשמתי יש לי שאלה לגבי לימודי התיאוריה.. אני יודעת שעדיף ללמוד מהספר אבל אם אני מחליטה ללמוד מאיזה שהוא אתר האם יש לכם המלצות ? תודה
הודעה אחרונה מאת casio1234, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום רב לצערי קיבלתי לפני כמה חודשים דו''ח תנועה מהמשטרה ואני לא מוצא אותו יש דרך לשלם אותו ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 1 תגובות
- 883 צפיות
קיבלתי את רישיון הנהיגה שלי לפני כמעט 11 שנה ומאז נוספו וודאי תמרורים חדשים,שאיני מכיר. האם יש דרך להכיר את אותם תמרורים ולא במצב שלא הייתי רוצה להכירם ?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חברה שלי לפני 3 חודש רכשה רכב מסוג רנו קליאו 93 1.4 ידנית.השבוע היא קיבלה כמקובל לפני טסט את אגרת רישיון הרכב . שבו גובה האגרה הוא 940 שקלים.כגובה אגרת הרכב של הרכב של הורי[סיויק 2002]. השאלה שלי היא איך ניקבע גובה תשלום האגרה [על סמך אילו פרמטרים]? וזאת כי לדעתי הסכום הוא די גבוה ביחס לרכב המדובר[ראוי לציין שאחד מחבריי בעל פגו 205 עם אותם נתונים גובה האגרה אצלו הוא 780 שקלים] תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
לפני כ שנה מצאתי ברשת סרטון ,קרוב לוודאי של מדריכי אחד מבתי הספר לנהיגה מתקדמת. בסרטון תואר מצב בו קיימת אפשרות לרכב שלישי לעבור בין שני רכבים בכביש דו סטרי בו קים נתיב אחד בלבד לכל כיוון. הסרטון דן ברוחב הכביש והוסבר בו שרכב שלישי יכל לעבור בין שני רכבים הנעים בכיוונים מנוגדים. המצב אינו מומלץ כמובן אך בהחלט אפשרי. אני וחבר דננו בנושא ורציתי להראות לו שהמצב בהחלט אפשרי. אודה לכל מי שיוכל למצוא את הסרטון המדובר ולהביא לינק במסגרת השרשור. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת drivemaster, -
- 2 תגובות
- 768 צפיות
קניתי לא מזמן פיאט מולטיפלה שנת 2001 ואני פשוט לא מצליח להבין איך שמים את החגורות מאחורה זה כאילו כל אחד מהתופסנים נכנס לנקבה שלו אבל לא לנכונה. אם למישהו יש אוטו כזה והוא מבין איך לעזאזל שמים את הדבר הזה אשמח אם הוא יוכל לשים איזה תמונה או לעזור במילים. אני יודע שהשאלה דבילית אבל באמת שיש לי חוש טכני לא רע ובניתי כמה דברים אבל הדבר הזה ממש ייאש אותי אז אני אודה מאוד למי שיוכל לעזור.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
היום לראשונה ראיתי את המאזדה 3 החדשה על הכביש. באמת שלאחר ציפייה רבה לדגם חדש של מכונית בר מת מכירות כזאת, התאכזבתי, חיצונית בודי הרכב, ממש דומה למאזדה 3 הקודמת רק עם שינוי מסיבי בפנסים וטמבון הקדמי. ככה שזה לא ממש מדליק לראות את הרכב על כבישי ארצנו, צריך משהו חדש, רענן כמו שאודי עשו לדעתי. הג'אנטים דווקא די יפים ומחמיאים לרכב, יש לציין שהרכב מסופק על צמיגי טויו, נקודה טובה למאזדה. פנימית האוטו נראה צפוף כמו הקודמת, אך עם קונסולה מרשימה לדעתי. אין ספק בכלל שהרכב הזה ימשיך להוביל בקטגוריה שלו, אבל באמת שציפיתי ליותר, אחרי הכל רק עוד איזה 4 5 שנים נראה משהו חדש באגף הייצור של המאזדה 3, חבל שהם לא עשו את זה הפעם.
הודעה אחרונה מאת ec123, -
-
- 17 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
בעקבות עבירת מהירות, נשפטתי וקיבלתי שלילה בפועל, וגם שלילה על תנאי לשנתיים. שאלתי היא: במידה ותופס אותי שוטר\מולטינובה על מהירות שיש עליה ברירת קנס (לדוגמה 5/10/20 קמ"ש מעל המותר), האם השלילה על תנאי תיכנס לפעולה? או שהשלילה על תנאי נכנסת לפועל רק במהירויות הדורשות העמדה לדין (מעל 31/41 קמ"ש מעל המותר). תודה מראש לעונים!
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
*) הכביש הישראלי מכיל יותר מ 90% מכוניות אוטומטיות כשבקושי אפשר למצוא רכב חדש שנמכר עם תיבה ידנית. *) המחירים כאן לקניית אוטו כל כך גבוהים שבאמריקה אפשר לקנות מאזדה 6 חדשה מהניילונים במחיר של סוויפט בישראל... *) לא חישבתי אבל אני די בטוח שתדלוק של תא דלק סטנדרטי של 45 ליטרים כבר מגרד את ה300 ש"ח, יותר מ1200 ש"ח לדלק בחודש לנהג הממוצע... *) ובנוסף על כל זה עוד מעלים את המיסוי... מה יהיה?
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני לא מוצא חברה כזאת. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן אנשים , גנבו/לקחו בטעות את הרישיון שלי בעבודה, ועכשיו סופ"ש ואין לי דרך להוציא רישיון ורק ביום ראשון אני אגש למשרד הרישוי להוציא, אז יש לי אפשרות לנהוג בסופ"ש? אם שוטר תופס אותי ? אני מקבל שלילה/קנס לאור הסיטואציה שנוצרה? מחכה לתשובה בהקדם, תודה רבה
הודעה אחרונה מאת benjah, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
http://www.motocar.co.il/test/979.aspx זו כבר לא פעם ראשונה, והפעם זו טעות מאוד גסה. מה נסגר איתם?!
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
באופן קבוע אני נתקל בדילמה הבאה: נקודה ירוקה - מוצא. יש את הכביש האדום שבאופן קבוע יש בו פקק, ז"א שזמן להגיע עד המפגש לכביש הכחול הוא בערך 7 דקות ומהירות נסיעה בערך בין 0 ל 10 קמ"ש. ויש את הכביש הכחול שהוא באופן קבוע ריק לגמרי, הוא ארוך יותר, אבל זמן שלוקח להגיע עד המפגש הוא בערך 3 דקות ומהירות ממוצעת 50 קמ"ש. באופן קבוע אני נתקל בזה ובאופן קבוע אני בוחר את הכביש הכחול, השאלות שלי הן: מבחינת הדלק, איזו דרך עדיפה? מצד אחד בכחולה נוסעים במהירות גבוהה יחסית ועוברים מרחק גדול יותר, מצד שני בדרך האדומה כל שניה עוצרים ומתחילים את הנסיעה. תודה מראש על התשובות.
הודעה אחרונה מאת snoop90, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 61 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
ערב טוב. אתמול בערב צילמתי שוטר שביצע עבירת תנועה, העברה היא שהוא פנה שמאלה בנתיב שכיוונו רק ישר. לפני כחצי שנה מישהו באותו אזור פנה בדיוק כך שמאלה ושוטר עצר אותו. היום אני רוצה להתנקם עבורו וגם בגלל דוח שקיבלתי לא מזמן על משהו שלא מצדיק. למה להם מותר ולנו לא?! הבעיה היא שצילמתי את זה דרך הפלפון כאשר חכיתי ברמזור אדום. ידעתי מראש כב שהשוטר יבצע את המהלך. האם אני "אדפק" אם אני אדלוף את הראיה בכך שהשתמשתי במכשיר סלוררי?
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום חברים! שאלה קטנה למביני ענייין:אתמול בעת שהייתי בפקק(במצב עמידה) למישהו מאחורי "התחלקה" הרגל מהגז והוא נכנס בי קלות מאחור.מייד יצאתי ולא הבחנתי בשום נזק מהותי מלבד שריטות קטנטנות ואולי תזוזה מסויימת של הטמבון ממקומו (אם בכלל). שאלתי היא-האם לדעתכם יכול להיות שנגרם נזק שאינו נגלה לעין? לקחתי פרטים מהנהג הפוגע ,אך אינני מתכוון להוציא כספים ממנו שלא לצורך (זה יכול לקרות לכל אחד..) או לבזבז את זמני במוסכים-אלא אם כן יש סיבה לכך. בשביל ידע כללי:אני נוהג על סובארו אימרפזה 00' לבנה
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני כבר לא נהג חדש יש לי רישיון 4 שנים ולזכותי אין הרבה עברות תנועה(קצת הרכבות בגיל 16 ודו''ח על פלאפון)תפסו אותי היום שהייתי בנתיב השמאלי ומלא רכבים בכביש למי שמכיר תכביש בצומת חולון מתחת לגשר משטרת תנועה סמויה אם ממל''ז בקיצור השוטר רץ לי לאמצע הכביש בלי כובע כמובן וסיכן את חיי ואת הסובבים אותי שעצר אותי ככה השוטר אמר לי שהוא תפס אותי בכביש של 70 מ216 מטר על מהירות 116 והפחית לי 5 על הממל''ז רשם בזימון 111 השוטר לקח לי תפלסטיק(רישיון) והביא לי רישיון זמני עד יום ראשון לשימוע מה נראה לכם יהיה בשימוע ואחרי זה במשפט בבקשה עצות למי שחווה את זה על בשרו תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מצד אחד זה מאפשר יותר שליטה. מצד שני פתיחת הכרית עלולה לפגוע באצבעות (או שאני טועה.). מצד שלישי טיפ נידל נוהג עם האגודלים בפנים. מצד רביעי.... בקיצור מה אומרים? נ.ב אני תמיד נוהג עם. כשעשיתי נסיעת מבחן על ה-RZR של פולריס המדריך ישר העיר לי להוציא אותם, כי אני עלול לשבור את האצבע. (הוא צודק, אבל היה מדובר בנהיגת שטח, שם יותר סביר שמעבר על סלע יגרום להגה להסתובב במכה. לעומת זאת, בכביש סיבוב לא-רצוני של ההגה יכול להגרם רק כתוצאה מ'אירוע תאונתי'. [באנגלית המושג הזה נשמע יותר טוב ]).
הודעה אחרונה מאת אנלוגי,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 425 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- צוק
- zaf
- שביט
- Chmimo
- גולדן191
- chezik
- yuvk
- itaysamurai
- פאר האורה
- פינדר
- orsh99
- נתנאל - Net