רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,589 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, הצלחתי לקבל דו"ח חניה מפקח בת"א. השאלה שלי היא האם יש אפשרות לפסול את הדוח? עד כמה שאני יודע, הדוח חייב להיות על העבירה המדוייקת שעשיתי (כולל תת-הסעיפים של החוק). הנה הפרטים: 1. הדו"ח נכתב בסביבות 2 לפנות בוקר בלילה בין שישי לשבת. 2. מיקום: ת"א, רח' חומה ומגדל 26 3. עבירה: חסימה מלאה של המדרכה (עם קנס של 500 ש"ח). הטענה שלי: אי אפשר לחסום את המדרכה באופן מלא עם מיצובישי לאנסר (האוטו שלי). הנה התמונה של המקום (ישירות מ-ymap) http://www.ymap.co.il/ImgViewer.aspx?uniqueid=53d40a3c-66ef-41b3-8160-40ecd220209d&rndnum=5601&imgSize=large&rndNum=1187 במקרה שהתמונה לא תעבוד, הנה הקישור למיקום במפה: http://www.ymap.co.il/Navigate.aspx?tab=…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
בחיפוש אחר דבר מה אחר עליתי על הכתוב מטה. בע"פ 4004/98 יוסף ורשבסקי נ' מדינת ישראל קבע כב' השופט ד"ר ע' מודריק כי: "כך למשל ידוע הביטוי הביקורתי הנשמע כלפי בתי המשפט לתעבורה כאילו השופטים אומרים או נותנים לנאשמים תחושה ולפיה "זה או הנאשם או השוטר". לאמור במצב של עדות הנאשם מול עדות השוטר יינתן משפט הבכורה לעדות השוטר וכאילו מראש אין לנאשם כל סיכוי שדבריו ייאמנו.השופטים לעולם לא יודו כי זוהי גישתם. אולם אני הייתי מציב אותה על אדנים של הגיון. לדידי, עדות השוטר אכן עדיפה מפני שיש לה מעיקרה יתרונות ברורים על פני הנאשם. ... הנהג, לעומתו, הוא צד מעוניין והוא עשוי באורח תת הכרתי "ליפות" את התנהגותו, להכשירה ולהצדיקה בעיניו. שנית, השוטר נהנה מיתרון של התמקצעות וניסיון עבו…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 5 תגובות
- 732 צפיות
בעקבות הכתבה הבאה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3742621,00.html והעובדה שאני מנהל מאבק דומה מול עיריית ב"ש עלו לי תהיות לגבי אופן חישוב הריבית בקנסות, האם מישהו יודע מהם מדרגות החישוב לדו"ח שניתן ע"י העירייה? (חיפשתי לא מצאתי תשובה קונקרטית) האם מוגדר פרק זמן בה העירייה חייבת להחליט בנושא העירעור שהוגש? במקרה שלי ערעור שהוגש לפני שנה וחצי זכה להתעלמות ובימים אלו קיבלתי שוב מכתב המאיים בהוצאה לפועל וסכום הקנס תפח לו בעוד 50 ש"ח. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת yairba, -
- 15 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום אני אספר את הסיפור ואני אשמח אם למישהו יש הצעות או משהו להגיד בנידון. אז ככה, לפני 9 חודשים היתה ברשותי פיאט פונטו שנת 95 מנוע 1240 לאחר שקניתי את האוטו חודש וחצי לאחר מכן החלו בעיות במנוע והחלפתי את המנוע את מישהו שאני מכיר באיזור הדרום , לאחר החלפת המנוע דיברתי איתו והוא אמר לי שתוך שבוע יהיה לו שטר מכר להביא לי לאוטו שאני אוכל לקחת ממנו. לא חלפו להם כמה ימים הצעתי את הרכב למכירה, לאחר יומיים שהרכב הוצע למכירה ביד2 התקשר מישהו ניפגשנו, היה מודע לבעיות הרכב הוא קנה ממני במחיר ברצפה את הרכב וניפרדנו לשלום, יש לציין שהוא היה מודע שעדיין לא קיבלתי את שטר המכר מבעל המוסך ואמרתי לו שהוא יכול כבר לקחת את זה תוך יום יומיים לגשת למוסך ולקחת אותו. במהלך כמה ימ…
הודעה אחרונה מאת TheHunter88, -
- 3 תגובות
- 714 צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=mgfsmBqtNek דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. http://www.autoblog.com/2009/07/20/report-aston-martin-puts-the-lagonda-on-hold/ http://www.autoblog.com/2009/07/20/report-alfa-romeo-cancels-mito-gta-hot-hatch/
הודעה אחרונה מאת ohadaridor, -
- 0 תגובות
- 464 צפיות
שלום, שאלה שעלתה במוחי לא מזמן, ניסיתי להריץ חיפוש לגביה ללא הועיל. כאשר אדם מקבל דו"ח תנועה לדוגמא בתאריך 13.5.09, והוא מחליט ללכת לשלם אותו בדואר בתאריך 16.7.09, ממתי רישום הדו"ח נרשם לנהג? ז"א, אם בתאריך 15.6.2010 הוא יבצע עבירה, זה יחשב כאילו כבר עברה שנה מאז העבירה הראשונה או לא? תודה
הודעה אחרונה מאת omerroz, -
- 0 תגובות
- 515 צפיות
היום ביצעתי נסיעת בכורה עם הולנטיין (לא ברכב צרפתי) ולמעט צפצופים ספורדיים לא בKA הדרך הייתה שקטה לגמרי. הייתכן שכל העמודים ריקים או שהולנטיין שלי מקולקל?
הודעה אחרונה מאת howitzer, -
1. הגבלת כל כלי הרכב בישראל למהירות של עד 110-120 קמ"ש. -יהיה חובה לבדוק את זה בטסט. 2. מה דעתכם על מערכת Cruise control ?
הודעה אחרונה מאת Jeka04, -
- 0 תגובות
- 629 צפיות
http://www.autoblog.com/2009/07/22/spy-shots-are-you-the-2010-saab-9-5/
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איך אני מצמצם את צריכת הדלק בסובארו 1600 אוטו" שלי?
הודעה אחרונה מאת mishmesh, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום, היום יצאתי העירה וחיפשתי חנייה מצאתי חנייה שאומנם היא חניית נכים אך מתחתיה יש שלט שכתוב בו א-ה' 08:00-20:00 ו' 08:00-14:00 אז הבנתי שהשלט לא תקף(היה 23:44) ונכנסתי להחנות בה. הקיצר אני חוזר ואני רואה דוח של 500 שקל על חנייה בחניית נכה,יש לי קייס לערעור לא? בתור נהג חדש שווה לי לערער? אני אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
- 8 תגובות
- 16.9 אלף צפיות
רשיוני נשלל ל 4 חודשים. הפקדתי את הרשיון בבית-המשפט. איך אני אמור לקבל את הרשיון חזרה? נאמר לי שבגלל שאני נהג חדש אני אצטרך לעשות טסט+תיאוריה שוב, האם זה נכון ומתי ואני אתבקש לעשות את זה? האם אני לא אקבל את הרשיון בלי זה?
הודעה אחרונה מאת tamirdoron, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 11.8 אלף צפיות
קראתי היום בידיעות על השתייניות במוסף כלכלה שיצא לאור העובדה שאוטוטו מעלים מיסים. היתה המילה ציפלינגים, מה זה החלק הזה?למה הוא משמש או שזה סתם בונזו לכלב אש או שמן סנדות או אבקת חשמל שתמיד איכשהוא נשפכת לי על הריצפה.
הודעה אחרונה מאת elik0, -
-
Fifth gear
מאת kilek- 4 תגובות
- 865 צפיות
טוב עכשו אחריי שסיימתי לראות את כל הפרקים של טופ גיר אני מחפש פיפט גיר משהו מכיר לינק לפרקים ? מעונה 8 \ 9 \ 10 עד האחרונה זה טוב תודה
הודעה אחרונה מאת kilek, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אני לא יודע כמה מכם שמו לב לתופעה שקורת על טויוטה פריוס. משום מה, האוטו נמכר עם ג'אנטים כהים יחסית שעליהן מולבשות טאסות אפורות רגילות. מישהו יכול להסביר את התופעה?!
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
- 0 תגובות
- 590 צפיות
שלום התענינתי היום בכמה חברות ביטוח ע"מ לבטח את רכבי בביטוח מקיף. הרכב הוא ספייס ELX 01. להפתעתי לא מצאו את קוד הדגם במחירון לוי יצחק - יש שם רק ELX מהדור הראשון [75 כ"ס, למרות שכתוב 01 מדובר בדור ראשון עד 00, כידוע לחברי הפורום] או ELX משנת 02. עוד מישהו נתקל בבעיה דומה? אולי הדגם מופיע תחת שם אחר? בתודה.
הודעה אחרונה מאת avargel, -
בואו נתחיל בזה --> נסעתי מלשכת התעסוקה (אל תשאלו) לכיוון צומת עלית, על כביש מנחם בגין. לקראת הצומת השל הרכבת, יש באופן קבוע בשעות האלה ניידת עם לייזר. (בידיעה הזאת אני נוסעת שם באופן תמידי על 60 קמ"ש - הילוך שלישי.) היום עוצרת אותי הניידת, "רישיונות בבקשה", "לאן את ממהרת?". עניתי שאני לא ממהרת לשום מקום שכן אני מובטלת ואין לי לאן למהר. אז היא עונה לי "את מאוד ממהרת אם את טסה על 82 קמ"ש, בכביש של 50 קמ"ש" "תחני בצד ותבואי לניידת בבקשה" המנובלת, ממלזה גולף שחורה שעקפה אותי משמאל, ועצרה אותי. נסיתי להסביר לה שהיא כנראה תפסה את הגולף שבדיוק עקפה אותי ושאני בכלל הייתי על הילוך שלישי בשיוט רגוע. כמובן שאין עם מי לדבר. קיבלתי דו"ח של 750 ש"ח. …
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 3 תגובות
- 902 צפיות
שלום, ברצוני לבשר לכם על הקנס הראשון שקיבלתי בחיים שלי, קנס 100 ש"ח. הסיטואציה הייתה שחניתי בחניה בתל אביב בכחול לבן מה שבדיעבד מותר לחנות, שהרחוב היה יחסית מרוחק מהמרכז ולא מפריע לשום תנועה, אני חוזר לאוטו, קנס של 100 שקל ושאני מגלה מרחוק תמרור P שכתוב שאסור ככה וככה ובאמת בלתי נראה לעין, עכשיו רציתי לשאול אם אני יכול איכשהו לבטל את זה בכך שאני חייל+חייל בודד ושאני מפרנס את עצמי וכו' וכו' בעיקרון זה רק 100 אבל 100 קריטיים בשבילי (דלק...) מה מומלץ לעשות? פשוט לשלם או ללכת לנסות את מזלי אם יש סיכוי בכלל? תודה מראש !!!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 תגובות
- 990 צפיות
זה הקישור לכתבה: http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3330522,00.html השאלה שמעניינת אותי זה, כשהוא החליט להביא את האוטו לארץ, כאילו זה אחרי שהוא קיבל אישורים לכך? או שכדרך התנהלות של חברות גדולות (בהמיות) - קודם נביא ושינסו לדבר איתנו. שימו לב בכתבה רשום שחברה לישראל השקיע 100 מ' דולר ומש' עופר עוד 30 מ'. עם אני מפרש את המציאות נכון.. זה אומר שממשלת ישראל (לא משנה באיזו קדנציה) סיבסדה ותסבסד עוד את הפרוייקט. ולא נראה לי שעל הסכומים שרשמתי כאן בונים יזמי בטר פלייס.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 9 תגובות
- 916 צפיות
שלום. אני אלי וכרגע אני בן 15, אני חושב שאני בין הצעירים בפורום. הפנו אותי לפה כדי שאני אוכל לקבל את המידע הנחוץ כי כפי שהבנתי מגיל 16 כבר אפשר להתחיל לעשות תאוריה. קראתי לא מעט בפורומים והבנתי שאחזקת רכב זה לא דבר זול, וצריך להוציא כמות לא קטנה כל שנה. כאשר אגיע לגיל 17 (וכניראה אוכל לנהוג בליויי מבוגר) אז כניראה גם תיהיה לי עבודה. אז האם אני אוכל לתחזק את הרכב שלי? אני לא מעוניין בנסיעות ארוכות או באירועים מוטוריים. רק בנסיעות קלות בעיר ו\או בנסיעות בין עירוניות של כ 10~15 דקות. האם אני אוכל לתחזק את הרכב? דרך אגב, זאת ההודעה הראשונה שלי בפורום, מקווה שאני עושה הכל כראוי.
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 0 תגובות
- 926 צפיות
שלום לחברי הפורום, מצורף קישוור לפרק 5 של העונה החדשה, שלצערי לא היתה עד עכשיו משהו (לדעתי). תהנו. http://videos.streetfire.net/video/Top-Gear-Season-13-5-Full_696535.htm אייל
הודעה אחרונה מאת eyalher00, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4 אלף צפיות
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Chevrolet-Camaro-RS-SS-2JZ-Culture-Shock-1000HP-World-Famous-Camaro-1967-1968-1969_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ6161QQihZ009QQitemZ190304311424QQrdZ1QQsspagenamZWDVW לא משהו שרואים כל יום באיביי
הודעה אחרונה מאת benjah, -
- 1 תגובות
- 810 צפיות
שלום, בריפרופי בארון בין המגזינים השונים שיש לי מצאתי מגזין בשם 'מכוניות' מאוגוסט 2004 ששם יש השוואתי סובארו אימפרזה STI נגד איבו 8 ועוד השוואתי 911 (997) נגד האסטון AMV8. אשמח אם תספרו לי איך המגזין הוקם, מי היו בעליו וכו'.... השם היחידי שהכרתי מהמגזין היה 'און ייעקובסון'. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
יותר ישראלים קונים ארופאיות לאחרונה. האם ה"עדר" היפני משנה דעתו? http://www.motocar.co.il/article/11097.aspx
הודעה אחרונה מאת shuku999, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום האם מישהוא יודע אם יש BT בסיטרואן C5 2005 (הדגם הרגיל ולא המפואר) לתקשורת עם סלולרי. ואם לא אז איפה ואיך כדאי להתקין? תודה, אלכס
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכם חברי הפורום. מישהו מכיר איזה מנגון בטיחות שיש בפיג'ו 307 שבמידה והמזגן דולק אז אי אפשר להכניס את ההילוך למצב P, כדי לא להשאיר ילדים באוטו עם המזגן או משהו דומה לזה? פשוט קניתי היום את הרכב הנ"ל והייתה לי בעיה לצאת מהילוך P כשמזגן היה דולק (למרות שההגיון הוא הפוך), הייתי צריך לכבות את האוטו ולהדליק מחדש. אבל זה קרה לי פעם אחת ולא הצלחתי לשחזר את זה שוב. הבעלים שקניתי ממנו את האוטו אמר לי שזה איזה מנגנון בטיחות... נשמע לי קצת תמוהה. אגב אני די חדש ברכב אוטומט, כל הזמן היה לי גיר ידני, אז ממש אין לי מושג. מה יכולות להיות הסיבות שאי אפשר להוציא את ההילוך ממצב P (חניה)?? תודה.
הודעה אחרונה מאת Shlompy, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני כמה זמן סיפרנו לכם על קורס דריפט שלקחנו כמה חברים ביחד. עכשיו מתברר שצילמו אותנו הלך עלינו המשטרה אורבת לנו מזל שזה בכלל היה בהונגריה... http://mphoto.hu/XproVid/DriftSchool_klipv3_009_2_logos.wmv תהנו!
הודעה אחרונה מאת kilek, -
- 3 תגובות
- 896 צפיות
אני מוצא לנכון לכתוב את ההודעה פה,למרות שזה לא פורום דין וצדק. יש לי משפט בקרוב על דוח תנועה שלדעתי לא צודק,שיתפתי בעבר את חברי הפורום בזה. העניין הוא שהדוח שנמצא אצלי בלוי ולא ברור וגם ההודעה על ההורדה מהכביש השאלה היא האם התביעה מחזיקה בטופס תקין ולא אגיע למצב שהשופט יבקש ממני לראות את הדוח ולא יהיה לי מה להראות לו. תודה מראש על העזרה
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
הערב, נסעתי על כביש בינעירוני וכשהגעתי לצומת הרמזור התחיל להתחלף, כך שכאשר נעצרתי הרמזור היה אדום מלא. אחרי כ2-3 שניות אחרי העצירה, אני מסתכל במראה האמצעית ורואה רכב מאזדה לאנטיס מתקרב אלי במהירות גבוהה מאוד, כך שנראה שהנהג התעלם לחלוטין מהמתרחש על הכביש. איך שקלטתי מה קורה, וראיתי שהצומת פנויה לגמרי, שיחררתי את הברקס ולחצתי גם על הקלא'צ במטרה להכניס להילוך ולנסות להתחמק, אבל המאזדה נכנסה בי מאחור כה חזק, עד שעפתי קדימה לפחות 50-100 מטרים תוך חציית 2 נתיבים ימינה הישר לתוך מפרץ תחנת אוטובוס, ששם בלמתי. אחרי שאני קולט מה קרה, ומאחר ולא הרגשתי כאב כלשהו, לפחות בהתחלה- התקשרתי לאחי שיבוא למקום. לקחנו פרטים של הנהג הפוגע, צילמנו וקיבלנו הודאה מהנהג שהוא לא שם לב ל…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, בתאריך 21 לדצמבר 2008, ברגע של חוסר תשומת לב בפקק, נכנסתי ברכב שעמד לפני. מאחר ולא הייתי מנוסה בענייני תאונות, ועקב הלחץ, מסרתי את הפרטים שלי לנהג שבו פגעתי אבל לא לקחתי את הפרטים שלו. הנהג ניסה להרגיע אותי ואמר שלא קרה כלום, אבל כיוון שמדובר ברכב לא שלו הוא חייב לדווח על המקרה. בתחילת חודש יולי (יותר מחצי שנה לאחר התאונה), קיבלתי מכתב מחברת הביטוח ענבל שאומר שפגעתי ברכב משטרתי. עלות התיקונים היא כ1200 ש"ח ועלות שמאי 360 ש"ח, ואני נדרשת לשלם מיידית. לבקשתי הם שלחו אליי את הערכת השמאי והתמונות. מעבר לעובדה שהמכה נראית מזערית, בדיקת השמאי התבצעה רק בסוף מרץ (כשלושה חודשים לאחר התאונה), והתיקונים רק חודש אחרי. האם הם באמת יכולים לדרוש תשלום למרות שעבר ה…
הודעה אחרונה מאת ישה,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 629 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- eden8944
- yoni162
- Johnathan
- לירון .ה.
- במבליק
- The FixTrics
- פולו,גולף
- garay
- daniel.asu
- פינדר
- epiphone
- לב טוב