רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,588 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, החלטתי שאני מחליף מנוע לחזק יותר בפיג'ו שלי, והזדמן לי למכור את המנוע הנוכחי (מאושר ברשיון והכל "חוקי") עכשיו, הבחור שקנה ממני רוצה לאשר את המנוע הקודם שלי אצלו בפיג'ו, זה אפשרי ? או שלא מאשרים מנוע מרכב שעדין נוסע בכבישי הארץ ? מה הפרוצודורה לאשר את המנוע אצלי ואת המנוע החדש שלי (ירד מהראלי לפירוק שלי) תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
בגרמניה התפרסם מחקר שמראה שהגרמנים מתייחסים לבן אדם לפי סוג הרכב , האם זה נכון ? כמו שנאור ציון מראה ב סרטון הזה את הקשר בין ערסים ל BMW : אני לא מבין את הקשר הזה (למרות שהסרטון מצחיק) BMW זאת מכונית מעולה ולא צריך לעשות את ההקשר הזה .
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
טויוטה פריוס החדשה בארץ אני בכל זאת מקווה עדיין לראות כמה שיותר סיויק הייבריד על הכביש מאשר טויוטה. ולמה עדיין יש לפריוס גלגל הגה אליפסי?! ממש מוזר לדעתי...
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 670 צפיות
אתמול נסעתי לאולם התצוגה הראשי של סוזוקי, פניתי למנהלת אולם התצוגה ונענתי בשלילה - לא ניתן להזמין במיוחד את הסוויפט "ספורט". מנהלת אולם התצוגה אמרה ששווה לי לשקול את רכישת הרכב ביבוא אישי. אשמח לדעת כיצד מתנהל תהליך היבוא אישי - מי נגד מי, האם ישנה אחריות והאם ישנה חברה (או חברות) המתעסקות בתחום היבוא האישי ואוכל לפנות אליהן. נעשה חיפוש ולא נמצאו תגובות הענו על השאלות. תודה מראש, דור.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלחו לי דרישה לתשלום אין לי מושג על מה מדובר. עכשיו אני מנסה לברר על מה מדובר לפני שאני ניגש למשטרה לברור נוסף במידה ומישהו יודע ויכול גם לצרף תמונה זה ממש יעזור לי תודה לעוזרים ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
החניתי את האוטו (פג'ו 406) ברחוב לא צר במיוחד. כשחזרתי לאוטו גיליתי כי המראה תלויה ומתנדנדת ואין אף פרטים של הפוגע. הזמנתי כבר מראה חדשה ויום ראשון ילכו לי 350 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת Riquelme, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
צריך עזרה בבקשה. היום עשיתי תאונה ברכבו של חבר. לרכב שבו נהגתי יש ביטוח חובה, מקיף וצד ג'. אני לא מורשה מבחינת הביטוח לנהוג ברכב. יש להדגיש שאני נסעתי ישר והרכב השני הגיע מולי, פנה שמאלה, חתך את נתיב נסיעתי ואני התנגשתי בו. האם חברי יקבל רכב חילופי מהביטוח? כפי שמגיע לו ואת שווי המלא של הרכב ללא בעיות?( חשוב להדגיש שאינני אשם בתאונה). עזרה דחוף בבקשה!
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
- 1 תגובות
- 672 צפיות
מה צריכת הדלק של VW גולף שנת 2005/6 מנוע 2.0 ? ומה מחירי הביטוח שלה ביחד למאזדה 6 2005/6 לבין הונדה סיוויק 2005/6 ? הפער משמעותי ממש ? [מדובר בביטוח חובה צעיר + חדש]
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול את אנשי הצפון האם והיכן מתקיים מפגש בצפון?אספנות,ספורט וכל סוגי ההתכנסויות שמתרחשות במרכז הארץ בימי שישי? רק החוקיות כמובן... תודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת zxs, -
-
מי זכה בפורשה ? 1 2 3 4 7
מאת גרשון המשפר-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 96 תגובות
- 18.2 אלף צפיות
בעקבות התכונה בפורום, בטח תשמחו לשמוע שאתמול המאושר הראשון זכה בפורשה בוקסטר. מי זכה? את זה גם אני הייתי שמח לדעת כיצד מבררים ?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
מחירי רכב בישראל, למה? 1 2 3
מאת Metacor-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
האם מישהו יודע למה מחירי הרכב בישראל כל כך חסרי פרופורציות? אני ראיתי לא מזמן כמה מכוניות עולות בארה"ב ובאירופה, והייתי פשוט בשוק. פורד פוקוס 2.0 מאובזר בארצות הברית עולה 15.5 אלף דולר (לפי האתר של פורד אין שמה בכלל פוקוס אם מנוע של 1.6). כנ"ל כל מכוניות הקבוצה 2, שכולן במכירים כאלו ואם נפחי מנוע של 1.8-2.0, לא נראה שמישהו שמה בכלל שמה על 1.6. בארץ גרסאת 1.6 לא מאובזרת עולה כמעט פי 2 יותר. גם אם המס המטורף זה נראה לא הגיוני. וזה עוד רק רכבים של קבוצה 2, ככל שהרכב טוב יותר, ההבדל גדל. מכוניות שנחשבות כאן יוקרה עולות פחות מקבוצה 2 אצלנו. איך אנחנו משלמים מחירים כאלו, ולמה זה לא נראה שלאנשים מפריע? (אף אחד לא מנסה לעשות אם זה שום דבר).
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 881 צפיות
שלום. קיבלתי מכתב ממשרד הרישוי אשר אומר לי שעוד חודש מסתיים הנהג חדש שלי. "על פי סעיף 12א. לפקודת התעבורה, נהג חדש שהורשע באחת מן עבירות המנויות בתוספת השלישית לפקודה - חידוש רשיונו מותנה בבחינות ובבדיקות שתקבע רשות הרישוי. העברה שמפורטת היא, נסעתי בדרך לא עירונית במקום 90 קמ"ש, 120 קמ"ש. איזה בחינות\בדיקות הם רוצים שאבצע ? מן הסתם זה מונע ממני לבצע חידוש רשיון רצוי לציין שהעברה הנ"ל בוצעה ב-12.3.08, אם זה משנה. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת wil, -
קודם כל אחלה פורום,עזרו לי מאוד ברכישת הרכב. אחרי שאנחנו מתכוונים לרכוש את הרכב הראשון שלנו,יש בן אדם שחונה לנו בחנייה. בנתיים ביקשנו ממנו להחנות במקום אחר,הוא הבטיח ולא קיים. יש אפשרות להזמין גרר?אני לא רוצה להתחיל בריבים מיותרים. אם כן מה אני צריך להזמין?מהמספר של הטלפון העירוני? חשוב לציין שזאת החנייה שלי,והוא חונה בצורה לא חוקית בגלל שהחניה רשומה בטאבו על שם הוריי. תודה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חבל שלא הספקתי לצלם. סיאט איביזה החדשה בצבע ירוק תפוח הרכב פשוט מהמם כל מי שראה אותה עוברת ברמזור פשוט לא יכל להפסיק להסתכל. דרך אגב אנשים שימו לב לרמזורים ולא למי שנוסע למה הרגע עמדתי ברמזור הזה ומישהו אחד נסע באדום ואחריו עוד 6 אנשים נסעו ואני חיכיתי שיתחלף לירוק ואנשים בשיא חוצפתם צופרים לי.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כתבה באתר "אוטו" קראתי את הכתבה ולא מצליח להשתחרר מהתחושה שאני קורא עלון פרסום, הכותב פשוט לא הזכיר מילת ביקורת אחת ומייד אחרי כל חסרון הוא מסביר למה זה דווקא טוב כמה זה שיפור לעומת הדגם הקודם. כמה דוגמאות: ההגה פחות מתקשר אבל זה טוב כי הוא מדויק ובעל משקל נכון יותר. המנוע איטי וחלש יותר אבל זה טוב כי הוא מעודן יותר. התיבה רק עם 4 הילוכים אבל גם זה מצוין כי היא מעודנת וחלקה וכו וכו. האם זה רק אני או שגם לכם יש תחושה כזאת אחרי קריאת הכתבה?
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
רכב נהוג על ידי צעיר לידו יושבת עלמת החן. בצורה קולית , היא חצי יושבת חצי שוכבת , רגליה היפות על הדשבורד . מסיחה את דעתו של הנהג אולי ? של הנהג לצידם אולי? אבל מה עלול לקרות במקרה של תאונה ( כבר נכתב כאן שלפעמים כרית הופעלה לא רק במקרה של תאונה ) וכרית האויר שלה נכנסת לפעולה. חוששתני שהתוצאה לא תהיה טובה לרגלי העלמה. יש מי שיודע , האם נעשה על כך איזה מחקר או שהתופעה היא יחודית רק לארץ הקודש.
הודעה אחרונה מאת oded555, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
בתור חובב מושבע של הרכב יש לי שאלה. ראיתי בכל מיני אתרים (כולל האתר של מיני) את נתוני הרכב ואני מוצא סתירה דיי רצינית. המיני קופר S (גם 3 דל' וגם קבריולט) מצויידת במנוע 1.6 . השאלות שלי: 1)למנוע יש טורבו? 2) כמה כ"ס בתכלס הוא מייצר ובאיזה סל"ד מקבלים את ההספק המירבי? 3) בארץ קיימים סניפים של מיני? אני יודע שהיה קיים פעם באיזור המפרץ בחיפה וסגרו אותו. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת BIG PAPA, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני נהג חדש(4 וקצת חודשים על הכביש),לאבא שלי יש עסק והוא בדיוק רכש רכב חדש לעסק(טויוטה היילקס 2 על 4 2.4 דיזל ידני) ועד שימצא עובד הרכב ללא שימוש(האוטו מציאה שנת 2001 יד ראשונה עשה רק 130 אלף). אז ביינתים הוא נותן לי אותו לנהוג עליו ואני חייב להגיד שלא ציפיתי שיהיה קל,אבל היה לי מאוד קשה איתו היום. בהתחלה בכלל לא הצלחתי להתניע אותו כמו שצריך האוטו רק קיפץ לו ונכבה כל הזמן פשוט לא הצלחתי להזיז אותו מהמקום. עד שהבנתי שהקלאצ' הוא ארוך מאוד והצלחתי להתניע להסתובב איתו נהיה סיוט האוטו נמוך וארוך והגחון פוגע במדרכה כל הזמן ולכן וויתרתי ואני פשוט עושה סתם רונדלים מיותרים. לאחר מכן נתקלתי בקלאצ' כבד(חייבים לשים פשוט ניוטרל אי אפשר להחזיק אותו עם הרגל ברמזורים הוא …
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20090520_1086725&from=haaretz אחרי שיבואני הרכב העלו מחירים בתקופה האחרונה למרות המיתון המשתולל בעולם, 50,000 רכבים נשארו תקועים בנמל ודמי האיחסון כנראה מתחילים להעיק על יבואני הרכב.. אז מה עושים, מנסים לארגן יריד מכירות להקל על הלחץ, ולנסות לתת הרגשה שזו הזדמנות בלתי חוזרת להתחדש ברכב עם ריח של נילונים למרות שהוא שוכב בנמל לעיתים קרוב לשנה.. אני כולי תקווה שהציבור לא יקנה את זה, וימשיך ללחוץ את יבואני הרכב להנחות אמת בדיוק כמו שקורה בכל העולם, ולא לשחק איתנו בכאילו..
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 3 תגובות
- 842 צפיות
אהלן, אני מחפש בחרת ביטוח לבטח בה את הרכב. אשמח לקבל המלצות של חברות ביטוח שמבטחות נהגים צעירים.
הודעה אחרונה מאת Carter.g, -
- 1 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שלום קיבלתי הביתה טופס חידוש רשיון נהיגה. השאלה שלי: בסעיף 4B ברשיון ישר מתחת לתאריך הלידה מה שמודגש זה תאריך סוף הרשיון נהיגה שלי? וב 4A זה מתי שהוצאתי את הרשיון? אם כן- ואני נהג חדש עדיין - למה הוא שנתיים פחות חודשיים ולא שנתיים? הרי נהג חדש זה שנתיים. ב 4A כתוב 5.9.07 וב 4B כתוב 15.7.09 האם מה15.7.09 - כשאקבל את הרשיון החדש - אוכל להרכיב רכב מלא? תודה.
הודעה אחרונה מאת naftali, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מה עולה במחשבה שלכם כשאחרי שלקחתם את האוטו, שילמתם והגעתם הביתה, מגיע טלפון ואחד הבעלים אומר לכם "תשמע, יש בעיה בחשבון, היתה טעות". אצלי לפחות המחשבה היא "אוי, כמה עולה לי השיחה הזאת". אז לפני כמה ימים הבאתי את המוסטנג למוסך עד רעננה. המוסך הזה הוא של מזדה ופורד. ה"ביקור" (פעם בחצי שנה) כלל החלפת שמנים ועוד כל מיני. בסוף היום באתי, שילמתי ונסעתי וקיבלתי את שיחת הטלפון. ואז, להפתעתי אומר לי בעל המוסך שהם חייבו אותי בטעות על שמן יקר כי הפקידה, באופן אוטומטי חישבה שמן של מזדה 3 (שהולך שם בכמויות) ולא 20W50 שהיה המילה האחורנה לפני 40 שנה... בקיצור, נתבקשתי לחזור למוסך ולסדר את הזיכוי של כמה עשרות שקלים. כל הכבוד למוסכניק כי בדרך כלל כשאנחנו מסתכלים בחשבון, אנחנו ל…
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
-
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
VS די פשוט מחיר מאוד משתלם... הHD מציע קירור במים, שני בלמי דיסק וגלגלי '16 ו'15... אבל ב1500 שקל יותר... :S
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.channel4.com/4car/news/news-story.jsp?news_id=19345 האליס מצטרפת לצי הרכבים המיוחדים שכולל גם מיאטה. להלן הקישור: https://www.hertz.it/rentacar/specialoffers/index.jsp?targetPage=Funcars.jsp&Category=K&TabLink=tlink1 למרבה הצער האתר קצת מבורדק ולא נותן מחירים, אך תמיד ניתן לברר זאת דרך הרץ בישראל. רק זכרו לקחת צ'ימידן, כי אין מקום למזוודה
הודעה אחרונה מאת 504L, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כל החיים אני נוסע על טוסטוסים בקיבוץ, 50 סמ"ק. עכשיו אני בעיר ואני רוצה להתמסד אל תוך רישיון 125. הלכתי לשעור אחד, רק כדי לחדד נדוקות קריטיות למבחן השליטה (זה לא בדיוק טסט), המורה אמר שאני מוכן. במבחן השליטה הכל הלך חלק יחסית ובכל זאת לא העבירו אותי. בחיייאאאת!! אני נוסע על טוסטוס מאז שאני קטן, יש לי שליטה. אולי מישהו יודע מה הנקודות הכי קריטיות במבחן השליטה של 125 סמ"ק? דגשים קונקרטיים לשמיניות, נסיעה איטית, סלאלום, או עצירת חירום? אם עוד פעם אחת אני לא עובר זה יהיה באמת חמור. תודה, יובל.
הודעה אחרונה מאת naftali, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
להורים שבניכם יש לכם המלצה על כסא בטיחות שמתאים לנסיעה כנגד כיוון הנסיעה (כמו שממולץ בכל מקום) ? היחיד שראיתי שמאפשר את זה עד 15.5 קילו זה הEvenflo triumph advanced אבל אני לא מצליח למצוא תוצאות מבחני ריסוק שלו בשום מקום וגם לוקחים עליו הרבה יותר מדי כסף (עולה 130 דולר בארה"ב )- 1300-1400 למישהו יש המלצה אחרת?
הודעה אחרונה מאת asafk, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מי שנסע בימים אחרונים דרך קריות לכיוון נהריה , ולהיפך, בטח שם לב לאכיפה מוגברת למדי של אנשים בכחול (שזה כולל מחסומים, ניידות מוסוות, "מכוני רישוי ניידים ", וכו'...) . יש סיבה לאכיפה שערורייתית שכזו ? כמה זמן היא תמשך?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
http://motocar.co.il/article/11072.aspx הדבר שהכי הצחיק אותי הוא שהמנוע מצויד במגדש טורבו (מנוע 1.8 ) ומפיק כן כן , תחזיקו חזק -120 כ"ס. באמת מרשים. אפילו ב191K לא חושב שהייתי מסתכל עליה אבל הם רוצים עליה באזור ה240. באמת שפל המדרגה לדעתי. מאיפה בכלל הם השיגו מנוע עלוב כזה? לקחו מאודי 80 1992 ?
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 16 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום ! לכבוד הגיעתה למספר ק"מ נאה של 240,000 ק"מ אסכם קורותיה בקצרה. מסקנה - בסוף... מדובר בטויוטה קורולה אוטומטית TERRA CLASS 1998 . הרכב ברשותי מעל 9 שנים החל מ - 68,000 ק"מ. קניתי את הרכב מאדם פרטי - בבדיקה הקורולה היתה ללא רבב - ספר טיפולים מסודר ללא תקלות קודמות. ומה אצלי ? טיפולים / תקלות / עלויות (ק"מ כחול - טיפול שוטף , אדום - תקלה , ירוק - בלאי שוטף ) מה שלא צויין אחרת - בוצע במוסך מורשה טויוטה. 70,000 ק"מ - טיפול קטן שמן + מסנן שמן - 211 ש"ח. 80,000 ק"מ - טיפול גדול , כולל החל' סנדלי בלם אחוריים (אחרי 80 K מקוריים) , החל' מגבים - 1543 ש"ח. 90,000 ק"מ - טיפול קטן - 290 ש"ח. החלפת 4 הצמיגים המקור…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 806 צפיות
שנתחיל ? כמו שכבר ציינתי, בחלק הראשון נתייג את היצרנים הבאים : אאודי, במוו, פולקסוואגן, פורד , מזדה , פיג'ו ורנו על שלל דגמיהם השונים. זה לא אומר שאי אפשר לתייג דברים אחרים, זה רק אומר שצריך להתמקד ביצרנים האלה. בהצלחה.
הודעה אחרונה מאת שלומי,