רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,589 נושאים בפורום הזה
-
זה הגיע גם אלי וגם לB4 2007 הכי יפה שיש, 4 חלונות ושמשה אחורית כהה. אחרי חצי שעה של המתנה לאחר 12 שעות עבודה הגיע בוחן תנועה. הוא מתקרב לאוטו עם פנס מסתכל 5 דקות על המדבקה מקדימה ולא קולט, העוזר שלו אומר לו "עזוב חבל על הזמן זה בתנור" הוא מרים טיפה את הגומיה והופה מגלה את האמת. כמעט קיבלתי קנס של 500 אבל הקצין הסתפק בהצגת הרכב עד יום שני בבוקר ללא חלונות כהים מקדימה ושמשה אחורית, יצאתי בזול אבל עדיין באסה. מצטער על הרגע שעצרתי לדרדס הזה במקום ללחוץ לו בפנים, יצאתי פקק. איך מורידים בצורה הכי בטוחה את המדבקה? במיוחד מאחורה אפילו השוטר פחד ואמר לי תיזהר שאתה מוריד מהשמשה האחורית שלא תוריד את הפסים של ההפשרת אדים, איך אני מוריד את זה הכי טוב מהשמשה?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
זה ממש מוזר לי . מאז שהשיקו את הVW שירוקו בארץ בקושי ראיתי 2 יחידות כאלה! ומה שמוזר זה שהמחיר דווקא הגון. תמורת 165K מקבלים את השירוקו עם 160 כ"ס וגיר ידני .(מי צריך יותר מזה?) האוטו הזה מדהים לדעתי ואני לא מבין למה את הגולפים (שאני אישית פחות אוהב) רואים בכמויות ואת השירוקו לא.(וההבדל במחירים לא כזה גדול).
הודעה אחרונה מאת Mosho, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 596 צפיות
לאיזה רכב המדבקה שייכת?
הודעה אחרונה מאת אלי_לוי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הבן שלי חזר הביתה עם סובארו דפוקה. פגוש אחורי השתחרר בצד השמאלי, ושריטות רבות לאורכו ואפילו חתיכה של צבע שנפל \ נשר \ נקרע או מה שלא אומרים עליו , בנוסף, הבקליה נשברה. בכל אופן, מדהים ככל שיהיה, אותה אישה השאירה פתק להתקשרות עימה בו היא טוענת שנקרע לה ההאנדברקס. מי אמר שאין ישראלים טובים כאלו ? הנה כמה תמונות : הפגוש לא דפוק כל כך, הבעיה העיקרית היא שריטות וצבע. כנראה צבע כולל לפגוש יהיה בסדר, ותיקון בצדו השמאלי בחיבור שלו לאוטו. כמה לדעתכם יעלה תיקון ?
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אז נראה לי שזה הזמן להגיד מזל-טוב כי אתמול עברתי טסט ראשון!!! ואתמול גם היה המועד הראשון שיכולתי לגשת ככה שבגדול כל הקטע של הרשיון יצא לי ממש מגניב כי עברתי תאוריה ראשונה עם 0 טעויות וגם טסט ראשון ככה שאני ממש גאה בעצמי. וזהו בינתיים,כרגע מנסה לבדוק מה הם האפשרויות שלי מבחינת אוטו וככל הנראה אני יעשה ביטוח על ה-b.m.w 735 של אבא שלי. אשמח לשמוע תגובות ועצות לעתיד. יהודה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אני וחבר שלי התווכחנו כמה עולה מנוע חדש מהמפעל לדוגמה אם קונים מכונית ב 100 אלך שקל חדשה כמה מתוך ה 100 אלף משלמים על המנוע אם מישהו יכול לעזור אז תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 35 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הרכב שיצא במקור לכבוד המשחק Gran Turismo יוצר וניתן לראותו נוסע בסירטון המצורף. אם אני היתי פוגש בו היתי פשוט קופא לדעתי. dO26tmL-_gE דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Dar, -
-
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3307767,00.html
הודעה אחרונה מאת Spirit3, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אישתי לקחה לסיבוב את הגולף החדשה (נקנתה לפני כ3 חודשים) ובאחד הרמזורים היא מספרת שאיזה מישהו ( ואין לי מושג מה הסיבה) לקח רוורס ודפק את האוטו קלות. הבחור מודה באשמה ויש לי כאן את הכרטיס ביקור שלו ביחד עם המספר רכב. הנזק לרכב ( אני יעלה תמונה יותר מאוחר ) הוא ממש קטן, הלוחית רישוי טיפה התעקמה ויש סימנים קלים ביותר על הרכב ליד הלוחית.. השאלה עכשיו מה לעשות? להפעיל ביטוח נראה לי לא צריך, פשוט ללכת למוסך שמתמחה בפחחות ולקהל הערכת נזק ואז ליצור קשר עם הבן אדם? מה קורה אם הבן אדם הזה אומר לי שלא מקובל עליו העלות .? במקרה כזה יכול להיות שיהיה שווה לי לקחת את הנגיד 300 שקל האלה עליי? שוב יותר מאוחר אני יעלה תמונה ואולי תוכלו לתת לי בערך אומדן..
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=270435&page=3 יש שם מגיבים נוספים שדנו בנושא הזה בתוך השרשור ההוא. והשאלה כמו שהצגתי + דורקי אחרי. האם קיים או לא קיים? פורמאלי אני מניח שלא, מעשי נדמה לי שכן.
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- אחראי פורום
- 42 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
קודם כל אני אפתח בבוקר מעולה לכולם! =] מאז לפני שנתיים, כשאבא שלי רכש הונדה סיוויק EX 91 אוטמט (לצערי), הידועה בכינוייה "שפיץ!" ככן שמה היא [כשמה כן היא], אני חייב לציין שפשוט התאהבתי באוטו הזה, התחלתי להתעמק, לקרוא, ללמוד על האוטו. עד שמצאתי את שני הדגמים שלדעתי הם הכי יפים שהונדה ייצרה אי פעם! Honda CRX - http://www.designercars.dk/biler/Honda-CRX-1.jpg HONDA Civic 91 HATCHBACK - http://ctyconnections.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/civic91.jpeg שני הדגמים האלה לא מיובאים ולא יובאו לארץ וזה מה שכ"כ מעציב אותי. אבל, שמועות מסתובבות שבחולון יש בן אדם שבבעלותו Honda CRX שלא מוכן לדבר/למכור את/על האוטו בשום פנים ואופן! נשמע מטורף אבל אם מיש…
הודעה אחרונה מאת blue honda ef, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 69 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אני בטוח שרובכם כבר למדתם להכיר את שנאתי לרוכבי המכסחות דשא בתל אביב, אבל זה כבר שובר את כל השיאים ואין אף אחד שלא יסכים איתי הפעם. היום, בסביבות השעה 14:25 נעמדתי ברמזור אדום ברחוב תוצרת הארץ פינת דרך השלום (איפה שמירס, מסעדת קליפורניה, מגדלי תל אביב). בזמן שאני עומד ברמזור אדום מלא, לא פחות מ-3 רוכבי קטנועים פשוט שמים ז' ופונים להם בחופשיות כאילו כלום לא קרה. ולא הכביש לא היה פנוי. אחד מהם כמעט (אני עוצר את עצמי כאן) נכנס ברכב. איך קיבינימאט הם מרשים את זה לעצמם?! אתם גם חותכים אותי ונכנסים לי בין הגלגלים כמעט כל הזמן, אתם גם עומדים באמצע הכביש בזמן רמזור אדום (מסתבר שצריך אשכרה להגיד תודה שאתם גם עומדים ברמזור אדום), גם נוסעים על המדרכות ומעברי חציה ועושים טרו…
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
-
-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 3 אלף צפיות
סוף סוף החלה השקת האיביזה החמה, שהוצגה לראשונה בתערוכת פאריז בספטמבר האחרון. אם התמחור בארץ ישאר אטרקטיבי (סביב 140K), הרי שיש כאן אלטרנטיבה מאד מעניינת למיטו ושות' - וברמת ביצועים(7.2 ש' למאה, יחס משקל/הספק מרשים)דומה לקליאו, היקרה ממנה משמעותית. http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Search-Results/First-drives/Seat-Ibiza-Cupra-CAR-review/
הודעה אחרונה מאת 504L, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
המכסה מנוע שלי דהוי, מה שאתם רואים בתמונה זה לא אבק או משהו זה נקי פשוט הוא דהוי. האם פוליש או כל דבר שהוא יחדש את זה שזה יראה נורמלי וגם למשך זמן ולא רק עד השטיפה הבאה? או שחייבים צבע?
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
שלום כרגע חזרתי הביתה לאחר תאונה , ברוב טפשותי נכנסתי לצומת באדום מלא ומכונית שעמדה בנתיב מולי ופנתה ימינה נכנסה גם , כ5 מטרים לפני הצומת אני במהירות של כ 55 קמ"ש קלטתי אותה ולחצתי ברקס האוטו השמיע חריקה וגלש לתוך הצומת ונכנסתי בה בחלק הקדמי . התוצאה היא שצד ימין שלה קבל כיפוף רציני ובאוטו שלי כל הגריל גשר החזית ומכסה המנוע התקפלו פנימה האוטו שלי הלך לגמרי ( שרייד 93 ) . חשוב לציין שהאוטו שלה הוא סריון של העבודה . לשנינו יש ביטוח חובה + צד ג וסביר להניח שלה יש גם מקיף . חשוב לציין כי אין נפגעים בגוף גם אני והיא הלכנו החלפנו פרטים . בשלב מסויים הבחנתי כי אני מדמם מהברך בגלל סריטות קטנות ולא רציניות והיא החלה להתלונן על כאבים חלשים בברך , חשוב לציין כי נכנסתי בצד…
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בדיוק לפני שבוע עברתי טסט, מה שאומר שלפני זה הגבהתי את הרכב. החלטתי להשאירו ככה שבוע, לניסיון. בשבוע הזה הרגשתי פחות תקשורת מההגה ופחות חדות. אז לשאלה שלי, האם אני מרגיש נכון? או שהכל פסיכולוגי ואין שום קשר בין גובה הרכב להתנהגותו? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
המשטרה עוברת לירוק? 1 2
מאת noknok- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היום נסעתי לי בכיף בכביש,ולפתע אני נתקל בדבר הזה,מישהו שמע על העיניין הזה? מישהו גם נתקל?
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי שריטה והחלטתי שאני רוצה אור לבן \ כחול ברכב שלי - פונטו HGT. בפעם הראשונה החלפתי את הנורות ל-osram cool blue מה שקיבלתי היה אור צהוב רגיל אולי טיפה יותר בהיר, התבאסתי והחזרתי חזרה את הנורות לחנות. היום קניתי נורות חדשות שהציפוי שלהם הוא כחול עז שאמור לתת אור לבן כחלחל, ועדיין יוצא אור צהוב!!, מישהו יכול לומר לי איפה טמונה הבעיה? למה העדשה שלי לא מוציאה אור לבן כחלחל אלא רק אור צהבהב? תודה.
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
אני מתכוונת לחזור ארצה בתחילת אוגוסט ומעונינת ליבא את הרכב המשפחתי, טויוטא סיאנה 2008 LE. המכונית עומדת בכל תנאי היבוא, אך אני לא מצליחה למצוא מוסך שירות שיתן אישור לצורך הוצאת רשיון היבוא. היבואן הראשי איננו נותן אישור, וכן שניים מתוך מוסכי טויטא האזוריים. מכיוון שאני יודעת שיש מספר רכבים כאלה הנוסעים על הכביש, האם משהו יכול למסור מידע על מוסכים הנותנים אישורים אלה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת k0k0n1a, -
-
http://www.mako.co.il/news-israel/local/Article-bac5c93c2c80221004.htm לא חבל על הרישיון?
הודעה אחרונה מאת RK, -
היום בבוקר כהרגלי הגעתי לעבודה , לקחתי את מפתחות ה- טויוטה קורולה 2007 , נכנסתי לרכב ויצאתי לדרך . באיזור רחובות פתאום אני מבחין ברכב אספנות , אין לי שום הבנה ברכבי אספנות אך הרכב נראה ממש ישן אך עם זאת שמור להפליא , צמיגים דקים אך בעליי קוטר דיי גדול , דשבורד מעץ בהיר ,גג נפתח (שגם היה פתוח) רכב דו מושבי ,ובפנים ישב בחור דיי מבוגר , בקיצור לא הצלחתי להוריד את העיינים מהרכב . כך המשכתי לנסוע אחריו תוך כדי שאני לא מפסיק להביט ברכב , עד שהגענו לצומת אשר בדיוק התחלף האור לאדום , אני הייתי בנתיב הימני והוא טיפה לפניי, בנתיב השמאלי . החלטתי שאני חייב לצלם את הרכב !! הוצאתי את הפלאפון (מצלמה 8.1 מגה-פיקסל) וצילמתי, איך שצילמתי אני מרגיש טראחח (קטן), אני מסתכל מולי ורו…
הודעה אחרונה מאת razmel, -
- 1 תגובות
- 900 צפיות
טוב, שלפחות לשוטרים יהיה תירוץ לקחת לנו הרבה כסף על עבירות תנועה הזויות... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3739821,00.html הכתבה מ- ynet. מה שקצת הפריע לי, זה שאנשים מתוך הספורט המוטורי אומרים שצריך למחוק הכל ולהתחיל מהתחלה. מ]חיד אותי לחשוב שתקציב כזה ירד לטימיון ואז עוד יצטרכו לתקצב הכל מחדש...
הודעה אחרונה מאת benjah, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מתגורר ביישוב קהילתי.מערכת הכבישים הפנימית כולל חניות תוכננו באופן לקוי.ישנה מצוקת חנייה מכיון שחלק מהבתים לא מוגדרת להם חנייה פרטית. אותם תושבים\דיירים חונים בצמוד לבתים , בסמוך לקיר תומך.אותם קירות תמך\גדרות והכבישים עצמם נבנו ע"י היישוב עצמו במימון מלא של תושבי הבתים הללו. במקומות הללו הרחובות מאד צרים והמצוקה בהם רבה. החניות הללו נתפסות לרוב ע"י אורחי דיירי הבתים. שאלתי היא האם יישוב קהילתי יכול להגדיר כיישוב עצמאי חניות ברחובות הללו ( שחלקן אגב ללא מוצא) כחניות פרטיות ? ברחובות המדוברים אין מדרכות !!! או האם החניות הללו נחשבות כבר כפרטיות עקב העובדה שהדיירים שילמו במימון מלא את פיתוח הרחוב והגדרות\קירות התמך ? או האם ניתן עפ"י חוק להגדיר או…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 10 תגובות
- 932 צפיות
שלום לכולם. היום ישבתי עם חברים באיזו חניה של אולם ספורט בשכונה, עד שלפתע עשו עלינו "פשיטה". הגיעו 3 ניידות של "סיור עירוני" ועוד פקח אחד על אופנוע. הרוב שם היו על המכוניות, ובדקו רישיונות לכולם. עכשיו השאלה שלי היא כזו. לי ברכב לא היה שלט נהג חדש. הפקח שאל אם אני באתי עם הרכב, ואמרתי לו כן. האם יש לו זכות לתת לי דוח על זה שאין לי שלט כשאני לא נוהג ברכב? ( כאמור הרכב חנה כחוק, לא באיזה אלכסון או בחנית נכה שהיה באותה חניה ) בסופו של דבר דיברתי יפה, אמרתי שהוא צודק והוא ויתר לי. אבל בכל זאת מעניינת אותי השאלה אם הוא יכול להביא לי דו"ח על זה שלא היה לי שלט של נהג חדש כאשר הוא לא ראה אותי בכלל נוהג ברכב? ( אבל כן אמרתי שהרכב שלי ) ברכב שלי ( שבחתימה ) יש שלט…
הודעה אחרונה מאת yaniv572, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אשתי קנתה במאי שנה שעברה יונדאי i30 2000 חדש מהחברה, יום חמישי שעבר התפוצץ צמיג אחורי תוך כדי נסיעה (תודה לאל לא קרה כלום) עד היום לא מצאנו צמיג מקורי , לכן התקשרנו לשרות יונדאי המרכזי ושם היפנו אותנו ליבואן הצמיגים, יבואן הצמיגים טוען שלא קיבל עידכון מחברת כלמוביל שהינה יבואנית יונדאי לכן לא ייבא את הצמיג של הרכב הנ"ל ולכן אין אפשרות לקנות את הצמיג המקורי בארץ. לאחר שביונדאי הבינו שאין צמיגים מקוריים אמרו לי תרכיב כל צמיג באותה מידה וזה יהיה בסדר או שתחכה עד שהיבואן יועיל בטובו לייבא צמיג כזה. עד כמה שאני יודע מבחינה חוקית צריכים להיות מורכבים ברכב צמיגים זהים בגלגלים האחוריים וזוג צמיגים זהים בקידמיים כאשר יכול להיות הבדל בדגם או ביצרן הצמיג בין האחוריים לקידמיים.…
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
-
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הטמבון אצלי באוטו התחיל להראות כל מיני סימנים מציקים - וחשבתי על החלפת טמבון חדש. ואם אני כבר מחליף טמבון אז חשבתי כבר על האופציה של בנייה של טמבון ייחודי. מדובר על טמבון אחורי ורציתי לדעת כמה פרטים: ישנם מכוניות בארץ שמאובזרת בבודי קיטים מזעזעים אבל אם זאת רואים שמי שבנה אותם יודע בהחלט לעבוד עם החומר, איפה אני יכול להשיג את אותם אנשים שבונים את הבודי קיטים האלה? האם העלות צריכה להיות יקרה יותר מטמבון חדש נניח בהזמנה אישית? מה העמידות של אותו טמבון? תודה.
הודעה אחרונה מאת yehudabitton, -
- 8 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום לכולם, היכן ניתן לתקן מספר שלדה לאוטו? ניגשתי לטסט והבוחן אמר לי שצריך לתקן את המספר שלדה כי הוא נשחק. מישהו יודע כמה זה עולה ואיפה עושים את זה? אני גר בכפר סבא. שאלה נוספת. חבר שלי ניגש לטסט וגילה שמספר המנוע שלו לא תואם לרישיון. האוטו כבר עבר מלא טסטים כנראה אף פעם לא שמו לב. הוא יד שניה הוא שאל את האדם שקנה ממנו את האוטו והוא אמר שלעולם לא החליף מנוע (וזה אדם מאוד אמין). איך ניתן לבדוק את זה?? יכול להיות שהייתה טעות בהקלדה של משרד הרישוי?? מה ניתן לעשות? תודה למשיבים!
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 1 תגובות
- 887 צפיות
שמעתי על נורות בשם "PHILIPS DIAMOND VISION". השאלה שלי היא כזאת: זה חוקי לשים כאלה? אם כן,אז איפה אפשר לקנות (באיזור בת ים,חולון,ות"א) ? הם מתאימים להונדה סיוויק 1996 SR ? כמה הם עולים? נ.ב. אין לי כוח לערוך חיפוש,אז אל תגיבו תגובות כמו "לזה יש חיפוש" "תחפש בחיפוש"....
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני הולך ללמוד 4 שנים במכללה ככה שאני עכשיו לחוץ בכסף. עוד 3 חודשים נגמר לי הביטוח, אני נהג צעיר. יש לי טויוטה קורולה 2000 עם ביטוח מקיף... אני שוקל לעבור לצד ג' בגלל המצב הכלכלי הלחוץ. מה אתם אומרים זה קצת סיכון או שזה פחות או יותר בסדר? שנת 2000 זה כבר אוטו לא כזה חדש. ועוד שאלה: האם בביטוח צד ג' יש סעיף של גניבה? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת אריק, -
ביטול ביטוח רכב
מאת jonas- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן. מכרתי את הרכב, עשיתי העברת בעלות, ועכשיו אני מעוניין לבטל את הביטוח. סוכן הביטוח מסרב לבטל מבלי שאחזיר לו את תעודת הביטוח המקורית, שהשארתי בתא הכפפות, ואינני מצליח לתפוס את הקונה המאושר. לשאלתי: האם סוכן הביטוח מנסה להערים עלי קשיים כדי שלא אבטל או כדי להחזיק אותי עוד כמה שבועות? האם בד"כ ניתן לבטל ללא הנייר הנ"ל? נראה לי מעט מוזר שבמאה ה-21 אני צריך להראות אישור מקורי למשהו, אבל אולי זה אני והפרנויות שלי. אשמח לתגובותיכם
הודעה אחרונה מאת dani12,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 629 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- eden8944
- yoni162
- Johnathan
- לירון .ה.
- במבליק
- The FixTrics
- פולו,גולף
- garay
- daniel.asu
- פינדר
- epiphone
- לב טוב