רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 913 צפיות
האם רכב שנמצא באחריות ל - 3 שנים, ובשנה השנייה המגבים "מזייפים" (לא מנגבים טוב) - האם זה מכוסה באחריות?
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
- 1 תגובות
- 677 צפיות
להורים שלי יש סובארו b4 שנת ייצור 2006 מנוע 2000 רציתי לדעת אם מישהו מכם יודע כמה יכול לעלות ביטוח לנהג חדש למשך חודשיים תודה?
הודעה אחרונה מאת Citroën Visa, -
אז לפי הכותרת, חדי העין הבחינו שלא אני קניתי את האוטו, אלא המשפחה. למרות שאני זה שהמלצתי ודחפתי לקנות את האוטו הנ"ל. קצת על האוטו: סקודה (או שקודה בשביל אוראל, זה אוראל, נכון?!) סופרב, חדשה. מנוע 1.8 TSI עם 160 כ"ס. גיר DSG של VW עם 7 היל' רמת האבזור הגבוהה מבין השתיים (אלגנס). צבע ריפוד בהיר. הנחה של מועדון חבר. פנסי קסנון אקטיביים זזים לפי כיוון ההגה והמהירות, מושבי עור, מושב נהג (עם 3 זכרונות) ונוסע מתכוונים חשמלית, פתח תא-מטען כפול (פטנט מעולה!! של סקודה), רדיו דיסק MP3 עם 6 רמקולים (הסאונד מצוין)מתגבר עם מהירות הנסיעה או עוצמת המיזוג,פתחי מיזוג אוויר ליושבים מאחור, מחשב דרך עם תכנות לה-כ-ל, חיישני חניה קדמיים ואחוריים, חיישני ל"א בצמיגים, מראות …
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
משהו יכול לעזור לי ולהפנותץ אותי לתקנה לגבי השחמת חלונות אחוריים ברכב? כלומר מה מותר ומה אסור וכדי שלא יחפסו על קטנות בטסט
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 0 תגובות
- 769 צפיות
היי חברים! אני חדש בפורום אז שלום לכולם... רציתי לדעת אם מישהו עשה אי פעם יבוא של סט אגזוזים ? או האם למרות כל הפרצדורה המסובכת של משרד הרישוי, ניתן לקבל אישור ללא שום בעיה? תודה
הודעה אחרונה מאת demas, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב, אבקש המלצה למורה\מקום ללימוד מלגזנות בחיפה, תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת jozi, -
-
- 6 תגובות
- 6 אלף צפיות
אהלן, שאלה שמסקרנת אותי זמן רב, ישנם המון רכבים שבתחתית הרכב תלוי מין שלט לבן עם כיתוב אדום "במבחן XXX" כשאר ה- XXX מסמל מספר כלשהו. שמתי לב שסוג הרכבים אינו קבוע; רכבים חדשים, משאיות, אופנועים רכבי יוקרה ועוד.. יש למישהו מושג? תודה
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 703 צפיות
100 שנה + של מכוניות פתוחות עצוב
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ביום שישי לפני שבוע בדיוק עצרו אותי בכניסה לאשקלון והורידו לי את הרכב מהכביש על פנסים רופפים וצירייה ימנית שדורשת החלפה. לצערי הרב השוטר לא רצה להתחשב בזה שאני חייל ועושה חמשושים, ונתן לי עד יום שני לסדר ולהציג את האוטו, ניסיתי להסביר לו שאני סוגר את כל השבוע בבסיס ולא יצא לי, שיתן לי עד יום חמישי אבל זה לא עזר. אתמול חזרתי מהבסיס ותכף אני הולך לסדר את הבעיות האלו, מה אני עושה לאחר מכן? לגשת לתחנת המשטרה בעיר שלי? או שכבר אין טעם וצריך ליסוע למכון טסטים? חשוב להזכיר שנתנו לי עד יום שני שהיה כבר, עברו מאז 4 ימים.
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/news-israel/local/Article-7292a4d10931221004.htm&sCh=a70e7ecc6560a110&pId=1871314417&tab=pop פשוט לא יאומן. לא משנה מה הסיבה לגרירה ואם הרכב מעוקל או לא, לא יאמן עד כמה הפקחים שמים קצוץ על רכוש של אנשים ששווה עשרות או מאות אלפי שקלים. אני מאמין שאם זה לא היה מצולם, אז הבן אדם גם לא היה מקבל שום פיצוי. אני ממש שמח שיש עדין אנשים שאכפת להם לא רק מעצמם, בעיקר אחרי מה שנאמר ע"י הסובבים באזור.
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום לכולם. יצא לי לראות כמה רכבים בכבישי ישראל עם לוחית רישוי לבנה, והמספרים בצבע אדום. בצד הלוחית רישוי כתוב "במבחן". [ מה זה בדיוק אומר ? תודה ניב
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 4 תגובות
- 920 צפיות
שלום , המקרה כזה הרישיון רכב שלי עד ה 13.8.2009 אני טס לחו"ל נ 17.8.2009 לחודש וחצי והרכב יעמוד בחניה מכוסה כל התקופה, האם ניתן להפקיד את רישיון הרכב ביום האחרון של הרישיון הקיים ללא צורך לשלם את האגרה ולעבור את הטסט ,ואז כאשר אני אחזור אני כבר אשלם את האגרה ואעבור טסט, או שחייבים לשלם לעשות טסט ורק אז להפקיד את הרישיון. (לשאלה למה לעשות את זה אז לפי חישוב שלי אם אני מקפיא רישיון וביטוחים לחודש וחצי אני חוסך כ 430 ש"ח כלומר זה עוד 100$ לבזבז בחו"ל.) תודה.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
למי שלא יודע מה זה SynchroRev Match: http://www.youtube.com/watch?v=XC9ZzGNlLms דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. http://www.youtube.com/watch?v=27gW9ZS0rkI דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. מדובר במערכת אלקטרונית שלמעשה מתאימה את סל"ד המנוע בזמן החלפת הילוכים לתנאי הנהיגה. המערכת בעצם מונעת את צניחת הסל"ד בין החלפת ההילוכים וחוסכת את הצורך להעלות את הסל"ד לפני שילוב ההילוך (שחרור המצמד). בפרק השלישי של העונה החדשה של 5th gear טיף נידל שיבח אותה, הוא ציין שהיא פותרת…
הודעה אחרונה מאת NMP, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מעוניין לייבא רכב מארה"ב לארץ ועמדת בעיית הפנסים הקדמיים. בארה"ב פנסים סימטרים וכאן לפי אירופה אסימטרים. . האם נתקלתם בבעיה? האם זאת בעייה שמונעת לעבור את הטסט? בקיצור מה עושים?
הודעה אחרונה מאת Z4 3.0si, -
- 1 תגובות
- 751 צפיות
שלום, אבא שלי רוצה ליקנות אוטו, והוא נעול על שברולט אלרו, בקיצור הוא אמר לי לישאול כמה דברים... כמה היא צורכת ליטר לקילומטר? כמה היא צורכת ליטר לקילומטר בעיר? האוטו הזה אמין? [מיבחינת איכות, המחיר הרגיל שלו מוצדק, חוזק מנוע, וכו'...] אם חס וחסה נישבר משהו, אז החלקים שלו יקרים? [כאילו עם משהו נישבר, החלקים שלו יותר יקרים ממכוניות אחרות?] הוא צורך הרבה דלק? ואם יש לכם עוד פרטים על האוטו הזה אני ישמח, תנו גם המלצות.... בבקשה תנו לי את דעותכים על האוטו, אם יש לכם או אין או שמעתם אליו, אני צריך לדעת הכול עליו, שלא נעשה טעות וניקנה אותו בימקום משהו יותר טוב.... [=
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 878 צפיות
שלום ראיתי בפורום שמישהו דיבר על אשכול "באיזה מהירות נמצא הרכב שלך על מאה" (כנראה שהתכוון 'מנוע' במקום 'רכב'), מעניין אותי, לא הצלחתי למצוא ולכן אני מבקש את עזרתכם. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת FaStman, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 906 צפיות
שלום, מבקש ייעוץ: יש לי פונטו S75 1996,1242cc. ק"מ 120000 אשתי (בעיקר) נוסעת בו רק בעיר, נסיעות קצרות ומועטות, המנוע בסדר גמור, אבל המזגן לא עובד. המדחס מרעיש וכנראה צריך החלפה, שעולה בין 1700 ל2500 ש"ח לפני מע"מ. האם כדאי להשקיע את הכסף?
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.auto.co.il/כתבה-23428-סקר-J-D-Power-בגרמניה-דייהטסו-ו.aspx תוצאות סקר JD האחרון בגרמניה. דייהטסו בראש ובמקום השני (תופים, חצוצרות ולסתות שמוטות על הרצפה) - אלפא רומיאו.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אין פה מה לפרט יותר מדי - אני וחבר ממש טוב שלי עשינו תאונה קלה (לא משטויות אלא מחוסר תשומת לב שלו), הנזק הסתכם בכ6400 שקלים כולל שמאי כולל הכל, החבר שילם השתתפות עצמית ושכח, אלא שלפני כמה שבועות הצ'ק מחברת הביטוח שלו חזר, נאמר שהחברה (חברה רוסית כלשהי שאת שמה שכחתי כרגע), פשטה את הרגל. כרגע העניין בבוררות, ואולי לא תהיה בעייה - אבל: במידה וכן - מה אתם מציעים לעשות? האם יש מישהו בעל נסיון בנושא? יש את מי לטבוע?
הודעה אחרונה מאת baba77, -
-
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום. היום נסעתי בכביש כשהרכב שמלפני בלם בפתאומיות, נכנסתי בו מאחורה בקטנה לא קרה לו כלום, הרכב שמאחורי נכנס בי מאחורה ועיקם לי את הכנף. הוא לא רצה לתת פרטים בטענה שהוא לא אשם. צילמתי תמונות והכל והלכתי לתחנת המשטרה להגיש תלונה אבל הקצין שאחראי שם לא היה אז אני אצטרף לחזור יום אחר. אז מה עכשיו? אני יגיש תלונה ו...? יתנו לי את הפרטים של הביטוח שלו? מה הפרוצדורה??
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 3 תגובות
- 747 צפיות
האם זה נכון ? או שסתם עבדו עליי,או שלפי החוק החדש של הביטוחים זה כבר ירד?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 11.9 אלף צפיות
היות וכישורי המתמתיקה שלי שואפים לאפס, רציתי לדעת אם קיימת נוסחה לחישוב מרחק האצה של רכב עד 100 קמ"ש דוגמה: רכב א' מאיץ ב-9.6 שניות למאה. רכב ב' מאיץ ב-8.7 שניות למאה. רציתי לדעת עד כמה השניה הזאת משפיעה בפועל ואיזה מרחק הרכב יהיה ביחס לרכב השני ב-100 קמ"ש. בין 2 הרכבים יש הפרש של כ-15 אלף שקל... לא משנה הסוג כרגע. תודה.
הודעה אחרונה מאת 620SI, -
לכל חברי הפורום שלום. בחיפוש אחר תשובה לשאלה שמעניינת רבים, לגבי חוקיות השחרת החלונות, מצאתי את הכתבה הבאה: http://www.ashdodnews.co.il/news_p2.asp?page_id=106&page_id_2=8999 הכותב הינו מתנדב במשטרת התנועה. מקווה שזה יפתור לכולם את הספקות/שאלות
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 3 תגובות
- 749 צפיות
היום במקרה ראיתי שהיא לא שם. מישהו יודע אם נוספה מצלמה חדשה על כביש 4 בקטע אשקלון - מורשה?
הודעה אחרונה מאת oron70, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://carscoop.blogspot.com/2009/06/2010-citroen-c3-hatchback-scooped.html
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- 8 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
היי, אני מעוניין לרכוש גגון אוניברסלי לרכב (אקסנט 96). כמה יעלה דבר כזה? אני צריך להעמיס בריכת פיבר בגודל 180X140 שאין לי מושג מה משקלה ואין לי דרך לשקול אותה. תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אף פעם לא הבנתי מה הדיוק ההבדן בינהן, אשמח אם מישהו יוכל להסביר. תודה, לירן.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הפרק הראשון היה ביום שני. למה אף אחד לא אומר שום דבר? http://www.finalgear.com/shows/fifthgear/16/1/
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מכיר את זה שאחרי 3 או 4 שנים של רשיון מקבלים רענון נהיגה,הולכים ל2-3 מפגשים של כמה שעות ולומדים משהו כמו תאוריה. הקטע זה שאני לא קיבלתי את זה ויש לי רשיון בערך 4.5 שנים עשו הקטע של השאלות: 1.אולי כל העניין הזה במקרה התבטל ולא שמעתי על זה? או שסתם שכחו אותי? 2.אם לא קיבלתי הזמנה אני לא צריך לעשות את זה? 3.כשאני אצטרך לחדש רשיון (מתישהו בסוף 2011) לא יחדשו לי בטענה שלא עשיתי קורס? אודה לעונים
הודעה אחרונה מאת moshedj2005, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
ברחבי העולם משתמשים במידות שונות למדידת הספקים של מנועים - KW, BHP, HP, PS... כשקוראים בארץ כתבה או קטלוג רכב, ונאמר שלרכב יש 100 כוח סוס, לאיזו מידה מתכוונים? אני מניח ש-KW זו היחידה המטרית, והיא פחות נמצאת בשימוש בפרסומים. ההבדל בין PS ל-HP הוא אמנם די קטן, אבל קיים. אז מכיוון שכל הנתונים בארץ הם הרי מתורגמים (גם בקטלוגים רשמיים, גם באתרי רכב ישראליים), עלתה לי מחשבה שהתרגום עשוי להיות לקוי. כלומר, אם בארה"ב מודדים מנועים לפי HP, וביפן מודדים ב-PS, ובארץ מתרגמים את שניהם מבלי כל המרה ליחידה שפשוט קוראים לה בעברית כוח סוס, זה אומר שיש כאן טעות. דוגמא היפותטית: אם נקרא בכתבה ישראלית שלמאזדה 666 יש 200 כ"ס וגם לקרייזלר קאנטרי&קלאב יש 200 כ"ס, זה אומר שבפועל למ…
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 4,423 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- BassDriver
- flytomars
- Chmimo
- borsood
- גולדן191
- danbr
- Night Driver
- Yuvalino
- EliC25
- SurfHigh
- yoav911gt2
- SlowRide