Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שלא יודע מה זה SynchroRev Match:

http://www.youtube.com/watch?v=XC9ZzGNlLms דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=27gW9ZS0rkI דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מדובר במערכת אלקטרונית שלמעשה מתאימה את סל"ד המנוע בזמן החלפת הילוכים לתנאי הנהיגה. המערכת בעצם מונעת את צניחת הסל"ד בין החלפת ההילוכים וחוסכת את הצורך להעלות את הסל"ד לפני שילוב ההילוך (שחרור המצמד).

בפרק השלישי של העונה החדשה של 5th gear טיף נידל שיבח אותה, הוא ציין שהיא פותרת לגמרי את הצורך בנהיגת "עקב בצד אגודל" בהורדת הילוך תחת בלימה או בהורדת הילוך תחת עומס.

מה אתם חושבים?

עוד גימיק שמנתק את הנהג מחווית הנהיגה או חידוש אמיתי לתחום התיבות ההילוכים הידניות שלא ממש התפתח בשנים האחרונות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

רעיון מרשים אבל כמו שאמרת, מבודד את הנהג עוד יותר מהנהיגה, בגיר ידני רגיל זה לגמרי מיותר ומוציא את האתגר מדאון שיפט ודאבל קלאץ'.

זה חיוני רק למי שלא מיומן ונוהג ברכב עם גיר דוג, שבו מאוד חשוב הסינכרון.

לפי דעתי זה קונספט נחמד אבל לא יותר, אם אתה לא רוצה מעורבות מלאה בהילוכים, תקנה רכב אוטומטי.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

אני חושב שזה דבר נמחמד באיחוד לנהגים שאו שהם לא ברמה כזאת שהם יכולים תחת עומס לבצע את הפעולה של בלימה תוך כדי שמירה על הגז, או במקרהנ שלי רגליים קצת גדולות מדי שלא מאפשרות לבצע את הפעולה באופן חלק :-)

** Alfa Romeo 2007 GT 3.2 v6 **

**למכירה** סאב/מגברים של JBL - ROCKFORD

פורסם
רעיון מרשים אבל כמו שאמרת, מבודד את הנהג עוד יותר מהנהיגה, בגיר ידני רגיל זה לגמרי מיותר ומוציא את האתגר מדאון שיפט ודאבל קלאץ'.

זה חיוני רק למי שלא מיומן ונוהג ברכב עם גיר דוג, שבו מאוד חשוב הסינכרון.

לפי דעתי זה קונספט נחמד אבל לא יותר, אם אתה לא רוצה מעורבות מלאה בהילוכים, תקנה רכב אוטומטי.

ומה תגיד על תיבות הילוכים רובוטיות כפולות מצמדים? (גולף GTI, לנסר אבולושיין)

האם גם אותן נוריד מהפרק כי הן פחות מערבות את הנהג? הרי בפועל מדובר בתיבות מדהימות שמשפרות את הביצועים, למרות שהן מערבות פחות בנהיגה.

גם אני מתייחס בחשדנות לכל גדג'ט אלקטרוני המתיימר לסייע לי בנהיגה, אבל נראה לי שפה מדובר במערכת המאפשרת לנהג נהיגה חלקה ומהירה יותר. המערכת כנראה גם לא מאוד מנתקת את הנהג כי סה"כ מדובר בתפעול של תיבה ידנית.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני לא אוהב. חלק מהכיף של הגיר הידני זה הגז ביניים הזה (דאבל קלאץ' כבר ממש לא צריך). אני מניח שרוב הסיכויים שלא הייתי משתמש בפיצ'ר הזה בשום דבר שהוא לא נהיגה מסלול טהורה למדידת זמנים.

אם כבר - המערכת שימושית לטעמי במכוניות רגילות, ויכולה להקל משמעותית על נהגים רגילים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ומה תגיד על תיבות הילוכים רובוטיות כפולות מצמדים? (גולף GTI, לנסר אבולושיין)

האם גם אותן נוריד מהפרק כי הן פחות מערבות את הנהג? הרי בפועל מדובר בתיבות מדהימות שמשפרות את הביצועים, למרות שהן מערבות פחות בנהיגה.

גם אני מתייחס בחשדנות לכל גדג'ט אלקטרוני המתיימר לסייע לי בנהיגה, אבל נראה לי שפה מדובר במערכת המאפשרת לנהג נהיגה חלקה ומהירה יותר. המערכת כנראה גם לא מאוד מנתקת את הנהג כי סה"כ מדובר בתפעול של תיבה ידנית.

כבר אמרתי.

"אם אתה לא רוצה מעורבות מלאה בהילוכים, תקנה רכב אוטומטי"

וה DSG, למרות שהוא בעצם ידני, הוא בעל תפעול אוטומטי.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
למי שלא יודע מה זה SynchroRev Match:

מה אתם חושבים?

עוד סיבה להעדיף את המכוניות הישנות, טרום עידן המחשבים, עזרים, רובוטים ו.... שיעמום.

דני G.

פורסם

סביר להניח שהדבר הזה נהדר, עובד יפה ובכל זאת, המחשבה הראשונה שלי כשקראתי עליו הייתה WTF?! אבל ככה חשבו בהתחלה גם על ABS ו-ESP, אז כנראה שכל מה שדרוש זה פרק זמן להסתגלות נפשית. בכל זאת, קצת חבל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בעיניי, חלק גדול מהקסם של התיבה הידנית הפשוטה הוא אפשרויות הלמידה/השיפור/הליטוש של מיומנויות הנהיגה הכמעט אין-סופיות שלה: כן זה דורש הרבה זמן וסבלנות והקשבה לרכב וניסוי וטעייה, אבל הסיפוק שבשיפור המתמיד למי שמוכן להשקיע הוא אדיר והוא בין היתר בהשגת השילוב הטוב יותר בין סגנון הנהיגה לבין הרכב ומיצוי הפוטנציאל גם האנושי וגם המכני. הגימיק הזה לוקח מהנהג את הצורך והאפשרות ללמוד ולשפר את סגנון הנהיגה שלו - וזה חבל.

באחד הקליפים אפילו נאמר שזה מפנה את הנהג להיגוי ולבלימות - עד כמה שזכור לי שם בדיוק נמצאת כל תשומת ליבו של הנהג במכונית עם תיבה אוטומטית - אז מה עשינו בזה?

ליהי

פורסם

אני זוכר שהתרשמתי מהחדשניות של מהמערכת הזאת מאד כששמעתי עליה. מצד אחד, אמנם זה יותר משעמם ופחות מערב את הנהג, מצד שני זה מקטין מאד את הבלאי (ומשפר זמנים, כמו שנאמר).

אפשר יהיה לעשות למערכת ספין, שהיא לא תשווה סל"דים בעצמה אלא תתן לנהג חיווי לאיזה סל"ד בדיוק הוא צריך להשוות, אפילו לפני הדאונשיפט (נניח, מחט נוספת במד סל"ד של הילוך אחד נמוך יותר). וזה כבר רק לטובה.

בכל מקרה - עד שלא עשיתי סיבוב בניסאן 370Z לא הייתי ממהר להעביר ביקורת לחובה או זכות. :)

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
אתה יודע מה יהיה חידוש אמיתי לתיבה הידנית ? מוד מיוחד לפקקים שישחרר לי את רגל שמאל הדואבת.

אז מה שאתה בעצם רוצה זה מצמד שניתן להפעלה רגלית וגם חשמלית.

זה כנראה יצריך מצמד "Drive by wire" אלקטרוני וזה בטח יפגע בתחושה ובשליטה במצד הרגלי (הרגיל). מצד שני, אם טייסי קרב מסתדרים עם שליטה אלקטרונית, כנראה שאיכות התוצאה תלויה במו"פ שיצרני הרכב יהיו מוכנים להשקיע.

אפשר יהיה לעשות למערכת ספין, שהיא לא תשווה סל"דים בעצמה אלא תתן לנהג חיווי לאיזה סל"ד בדיוק הוא צריך להשוות, אפילו לפני הדאונשיפט (נניח, מחט נוספת במד סל"ד של הילוך אחד נמוך יותר). וזה כבר רק לטובה.

בנהיגה דורשנית אני לא מסתכל על מד הסל"ד, זה מיותר.

החלפת הילוכים והתאמת הסל"ד אמורה להיות טבעית ללא העזרים האלקטרונים.

השימוש היחידי שלי במד סל"ד הוא במשיכה של הילוך לסל"ד גבוה כדי לדעת מתי כדאי להחליף הילוך, וגם אז זה בד"כ לא נדרש כי יש מד סל"ד ווקלי (רעש המנוע).

פורסם

בכל מקרה - עד שלא עשיתי סיבוב בניסאן 370Z לא הייתי ממהר להעביר ביקורת לחובה או זכות. :)

אני מסכים לגמרי.

אני מתנדב לעשות סיבוב ב 370Z על מנת שאוכל לחוות דיעה.

emotion of motion

פורסם
אם טייסי קרב מסתדרים עם שליטה אלקטרונית, כנראה שאיכות התוצאה תלויה במו"פ שיצרני הרכב יהיו מוכנים להשקיע.

טייסים לא "מסתדרים",

לטייסים אין ברירה !

מטוסי הקרב המודרניים הם כל כך מורכבים עד שלא ניתן להפעיל ולהטיס אותם באמצעות 2 עד 3 מערכות שליטה בלבד.

חוץ מזה, שבכדי להשיג יכולת אירודינמית עליונה, בונים היום את מטוסי הקרב כ"בלתי יציבים" וללא כוח עילוי טיבעי בכנפיים. זאת על מנת לאפשר להם לטוס מאד מהר ובמקביל לבצע תימרונים מאד חדים ובכל מהירות. מטוס בעל יכולות טיסה ועילוי עצמיים מובנים בגוף ובכנפיים פוגמים ביכולות האלו. אי לכך, מי שמחזיק את המטוס באוויר אלו המחשבים והטייס רק מבקש מהם את מה שהוא רוצה. האינטרגרציה בין המערכות הרבות והשונות שנדרשות לביצוע דרישות הטייס הן רבות מדי מכדי שאדם יוכל לבצע ולכן השליטה היא לא "ישירה".

ועדיין טייסים רבים נהנים מהתחושה הטיבעית יותר שקיימת במטוס פשוט בהשוואה למכונת קרב מתוחכמת.

דני G.

פורסם
אתה יודע מה יהיה חידוש אמיתי לתיבה הידנית ? מוד מיוחד לפקקים שישחרר לי את רגל שמאל הדואבת.

אני שומע כל מיני אנשים אומרים את המשפט הזה, ולא מבין.

הרי במהירות זחילה כשעוזבים את כל הדוושות הרכב זוחל מעצמו. ז"א רק במקרי עצירה ללחוץ על הקלאץ'. שזה כבר לא כזה מסובך.

הפקקים היחידים שבםה ידני הפריע לי זה פקקים בהם התנועה עומדת (ולא זוחלת) או עליות (כמו פרויד בחיפה).

אגב, יוצא לי לראות הרבה נהגים מקצועיים (מוניות לדוגמא) שכל פעם עוצרים ומשלבים ראשון-שני במקום לתת לרכב לגלוש. הם לא למדו את זה בעשרים שנה? ;-)

• תוכן חדש...