רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אתמול אני עומד לי לתומי ברמזור אדום (בצומת ליציאה לדרך אילת על דרך חברון בבאר שבע למי שמכיר). בכביש 3 נתיבים, אני בנתיב הימני ביותר. משמאלי עומד ג'יפ לאנד קרוזר שהחליט שהוא רוצה לפנות שמאלה. במקום לבקש מהנהג שמשמאלו לתת לו לעבור כשהרמזור יתחלף לירוק, הוא נסע קדימה ונדחף מלפניו ונעמד עקום על המעבר חציה. אחרי 3 שניות בערך קלטתי הבזק מהמצלמה בצומת שכנראה צילמה את הג'יפ. יש מצב שהמצלמה ראתה את זה כמעבר באור אדום ? מאיזה חלק בצומת המצלמה מצלמת ? האם הבנאדם הולך לחטוף משהו על זה ? (חוץ מכמובן העובדה שהוא עמד על מעבר חציה ואילץ אנשים ללכת מסביב לרכב כדי לעבור) לא שאני דואג לאותו חוצפן, פשוט סתם מעניין אותי.
הודעה אחרונה מאת M.H, -
- 4 תגובות
- 855 צפיות
שלום רב, לפני מספר ימים נודע לי כי דוד שלי החליט לתת לי רנו 19 שנת 91' מנוע 1700 סמ"ק במתנה(יש מצב שזה כשור ליומהולדת שלי......). עכשיו הסיפור מתחיל בזה שדוד שלי החליט לפני שנתיים להפסיק את רשיון הרכב,כלומר הוא לא שילם את אגרת הרכב אז בזמנו ואני לא יודע אם הוא הודיע על כך לרשות המתאימה או שהוא פשוט החליט להתעלם וזהו. מה שזה אומר זה שכרגע לאוטו אין רשיון רכב כלומר הוא לא רשאי לעלות על הכביש ובנוסף אין לו גם טסט(כמובן....). עכשיו דוד שלי אמר לי שלפני שהוא הקפיא את רשיון הרכב האוטו היה במצב נסיעה עם טסט והכול ולטענתו בשביל להעביר אותו היום טסט יש צורך רק להחליף צמיגים בגלל שהם נסדקו. עד כאן זה המבוא ועכשיו לשאלות: (1)אם דוד שלי לא שילם את האגרה של שנה שעברה,הא…
הודעה אחרונה מאת yehudabitton, -
איזה רכב זה?
מאת Laurence-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מי מזהה את סוג הרכב?
הודעה אחרונה מאת gozal, -
-
- 1 תגובות
- 631 צפיות
סרטון של נהג עם יכולת נהיגה אדירה! נוהג בSTI 2009. לא הסירטון שאתם מכירים אלא משהו בסגנון. בבקשה: http://fun.mivzakon.co.il/flash/video/3573/%D7%A8%D7%9B%D7%91_%D7%94%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98.html פשוט נהג אדיר!!
הודעה אחרונה מאת ShayRally, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני אמור לנסוע לגרמניה בספטמבר השנה , אשמח לקבל פרטים לביקור במפעלי רכב ידועים : BMW ' mercedes VW . "הכוונה כתובת / אתר / או חוו"ד מנסיון של אנשים תודה מראש
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
אז זהו, לאחר 5 שנים וזוג גטסים נירכשה בעיסקת ליסינג מימוני I20 חדשה. לפני כחודש קיבלה זוגתי מיסרון שבו נימסר לה שיש באפשרותה להחליף את הגטס ב I20 חדשה, למרות שטרם ניסתיימה תקופת החכירה שלה. ניגשנו לסוכנות יונדאי ראשל"צ על מנת להתרשם מהמכונית, ולאחר נהיגת מבחן לא קצרה, הוחלט להזמין את המכונית "על תנאי", כשהתנאי היה קבלת 5 כוכבים במבחן הריסוק התקני. לאחר שהתנאי מולא במלואו, התהליך יצא לדרך, ולפני כשבועיים קיבלנו את המכונית, ובכוונה "משכתי" את הדיווח, כדי לבדוק, איך לא, את צריכת הדלק. המכונית הוזמנה בצבע ירוק מטאלי מזעזע, תרתי משמע, וברמת הגימור הגבוהה PREMIUM. רמת הגימור הגבוהה הגבוהה כוללת בקרת אקלים דיגיטאלית, גג שמש חשמלי, פנסי ערפל קדמיים, אזעקה מקורית ופס קיש…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לפני כל הודעות הזימה - בצעתי חיפוש ל"ספר טיפולים" וזה העלה לי כל אשכול עם המילה "ספר" או "טיפולים" ויש מליונים.. בכל מקרה , לשאלתי. ברשותי סיאט איביזה 2002 אך אין לי ספר טיפולים. ברצוני לתעד את כל טיפולי הרכב. איפה אפשר לקבל / לקנות ספר טיפולים ? (לא ספר רכב, ספר רכב אני יודע שאפשר לגשת לצ'מפיון)
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
נסעתי לי בתל אביב אתמול בלילה שלפתע עוצר אותי שוטר ואומר לי לפתוח מכסה מנוע. ישר ידעתי מה הוא רוצה לבדוק אמרתי לו שזה לא קסנון ולא,אין לי מגברים. אכן הוא בדק את העניין וראה שאין לי מגברים והחליט לתת לי דוח על נורות "דמוי קסנון" לדבריו. ישר הבנתי שלדבר איתו זה כמו לדבר לקיר,לא התווכחתי איתו יותר מידי והוא שאל אותי אם הנורות הן לפי הוראות יצרן,אמרתי לו שכן(בספר רכב לא כתוב שאסור לשים נורות שכאלו) H4 רגילות לגמרי פשוט מאירות יותר טוב את הכביש ולא מסנוורות. שהוא עצר אותי עצרתי מאחורי הניידת,אז אמרתי לו שיסתכל ויגיד לי אם אני מסנוור אותו. בקיצור הביא לי דוח על 250 ש"ח ללא נקודות + לקח לי רשיון רכב ואני מחר צריך להגיע לתחנת משטרה בתל אביב ולהראות לו שהחלפתי נורות. ב…
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- 1 תגובות
- 867 צפיות
אני כבר הרבה מאוד זמן מחפש נורות דמוי קסנוןן של פיליפס (בלו ויז'ן או דיאמונד ויז'ן) - סוג נורה H7. ניסיתי את הקול בלו של אוסרם, יצא אור צהוב (פונטו HGT). נסעתי עד לתל אביב, לחנות GTLV רק בשביל שהמוכרת תגיד לי שנגמר להם הנורות של הבלו ויז'ן H7 ולא יגיעו בזמן הקרוב כי הם עוברים מקום. בקיצור כולי מבואס, מישהו יכול לזרוק לי עצם ולומר לי איפה אני יכול להשיג את הבלו ויז'ן או הדיאמונד ויז'ן של פיליפס באיזור המרכז?
הודעה אחרונה מאת אריק, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
תעזרו לי - יש לי חלק פלסטיק שבור על הדאשבורד (כך קניתי את האוטו), ומסתבר שלהחליף אותו יעלה יותר מאלף שקל, אז לדעתי עדיף פשוט לשים כיסוי. וכאן נתקלתי בבעיה - איפה מוצאים את הכיסוי? שמעתי שעושים אותו ע"פ הזמנה אישית, אבל השאלה היא איפה אפשר לעשות זאת? רצוי באזור תל אביב.
הודעה אחרונה מאת moon, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום, התחלתי תהליכי מיון לעבודה חדשה שמספקת רכב לעובד. העבודה דורשת ממני להציג גיליון הרשעות תעבורתי מהמשטרה. כשנשאלתי בתחילת השיחה אם יש לי הרשעות כלשהם עניתי בשלילי. שבוע הבא אני הולך להוציא את גיליון ההרשעות אך פתאום נזכרתי במשהו - לפני כשנתיים-שלוש. כשהייתי בן 18-19. נתפסתי מסיע 4 נוסעים כשהחוק מאפשר 2 (חוק נהג חדש). נשפטתי וקיבלתי שלילה לחודש וקנס קטנטן (300 ש"ח). האם זה רשום בגיליון ההרשעות? ואם כן, יש סיבה שאני לא אתקבל לעבודה בגלל דבר כזה קטן? או שאותם מעניין דברים יותר רציניים כמו נסיעה תחת השפעה של אלוכוהול, ומעבר באדום ודברים כאלה?
הודעה אחרונה מאת Carpe Diem, -
-
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן מישהו יודע להגיד איפה אפשר להנפיק לוחית זיהוי חדשה בנתניה? תודה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
- 10 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
הבנתי שבתאריך ה 5.6.09 ניתנה הנחיה להפסיק לאכוף את עניין ביטוח החובה,קרי נהג שייתפס ללא ביטוח חובה לא יוטל עליו קנס. האם הדבר נכון,מישהו יכול לשפוך אור על הנושא?
הודעה אחרונה מאת naftali, -
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
באישור מנהלי הפורום אני פותח כאן שרשור הרשמה עבור אלו המעוניינים לבוא לנהוג במסלול הנהיגה החדש. כמה הבהרות: מדובר במסלול נהיגה הכי קרוב למסלול, הכי קרוב למרכז שאפשר זה לא מסלול תחרותי - אין מדידות זמנים - אבל זו גם לא הדרכת נהיגה נכונה או בטיחותית, זו נהיגת פאן במסלול, לפי חוקים של מסלול. חברי קארספורום מוזמנים להגיע - אם ירצו - באופן מרוכז וקיבלו העדפה לתאריך סגור לבחירתם. בגלל אילוצי ביטוח ובטיחות, כל משתתף שיעלה למסלול בפעם הראשונה יהיה חייב להשמע לחוקים, לעבור הדרכה תיאורטית קצרה ולעשות את ארבעת המקצים עם מדריך נהיגה צמוד. העלות היא 650 שקלים - כולל מע"מ וכלול ביטוח תאונות אישיות. לא יהיה ניתן לעלות על המסלול ללא שלב הרישיון …
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 2 תגובות
- 780 צפיות
שלום, אני מחפש פוד קורה לשני שעונים לאאודי S3 שנת 2008 רציתי לדעת איך נקרא המושג של זה באנגלית על מנת לחפש בEBAY תודה
הודעה אחרונה מאת prigat_a, -
קראתי היום בממון(ידיעות אחרונות) שמקדונלד'ס תגריל 5 מכוניות פורשה בוקסטר במהלך הקיץ. הדגם של הרכב יהיה הבסיס, שמגיע עם תיבת הילוכים ידנית ו250 כ"ס אם אני זוכר טוב. המחירון של הרכב עומד על חצי מיליון שקלים. בנוסף לכל זה, הרשת תשלם גם את כל המס שהזוכים יצטרכו לשלם. (50,000!!) הזוכים יצטרכו לשלם רק על אגרת הרישוי ועל הקודנית של חברות הביטוח. שזה יוצא כ4 אלף.
הודעה אחרונה מאת pipinoadar, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.worldcarfans.com/109062520143/official-2010-bmw-7-series-gets-xdrive-m-sports-package-twin-turbo-diesel-engine http://www.worldcarfans.com/109062420130/2010-bmw-1-series-coupe-gets-two-new-engines-m-sport-lifestyle-special-editions חבל לא עשו איזה מנוע V12 חזק לסדרה 7 ,במקום זה מציעים את זה עם מנוע קטן (יחסית) ,לא הבנתי מה הם עשו בזה בדיוק .
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם ניתן להשיג דלקן ג אם הרכב לא רשום על חברה או בליסינג? (ד"א אין לי מושג איך דלקן עובד ממש,אז יהיה נחמד אם יסבירו גם איך זה בדיוק עובד)
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=645706&TypeID=1&sid=126 ולא אני לא מדבר על כל הפרוייקט שהם עשו לתפוס את מי שהדביק אני מדבר על בסוף אופן הצורה שהם תפסו אותם (את שני אלה שהיו איתו) פשוט מצחיקים שמים עליהם אזיקים ותופסים אותם כאילו היינו עדים כרגע למכירת סמים ונשק גדולה. תראו בסוף הסרט איך מורידים את שני האנשים שהתקינו במכוניות שלהם ושמים להם אזיקים, הם גם ככה לא היו מתנגדים לבוא איתכם לחקירה, אז על מה כל האזיקים כאילו תפסתם עכשיו את שני ראשי הפשע הבאים ? גם ככה בסוף היום אחרי שהם יספרו שהם הגיעו אליו ובלה בלה בלה הם יחזרו הבייתה אז מה פה הסיפור... עוד תשימו לב אחרי שבאים לתפוס את שני האנשים אחד מהם (עם הכובע טמבל) מסתכל עליהם במבט של מה אתם…
הודעה אחרונה מאת ISREAL1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
החלטתי שאני רוצה לקנות נורות שיתנו לי אור לבן ברכב שלי (פונטו HGT). אחרי חיפוש לפורום הגעתי למסקנה שקיים בחנות "לדיקו" בראשון לציון נורות אוסרם שנותנות אור לבן. נסעתי לחנות נכנסתי ביקשתי מהמוכר ואף התייעצתי איתו מי מהם יתן לי אור לבן והוא הצביע לי על האוסרם cool blue. קניתי את האוסרם cool blue במחיר של 140 ש"ח עבור זוג נורות ונסעתי הביתה להתקין אותם. הגעתי הביתה, החלפתי את הנורות, הדלקתי אורות ופאף! אור צהוב מגעיל ודוחה נשאר כמו שהיה! אני אישית נורא מאוכזב במיוחד כששאלתי את המוכר והוא אמר לי שזה יתן אור לבן. האם יש אפשרות לקבל את מלוא הכסף אם אני יבוא ויציג בפניהם את הטענה? בדקתי בכמה מקומות באינטרנט ולפי מה שראיתי הcool blue של אוסרם נותן אור לבן, איך זה יכ…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי שאלה בקשר לאיך הגיעו לנתון הזה אני יודע (יכול להיות שאני טועה) שכדי להגיע לקג"מ זה= עבודה *זמן. אבל יצרניות הרכב למשל טיוטה -אומרות שב5200 סל"ד בדגם של הקורולה המנוע יוצר כמעט 16 קג"מ. אז ככה : 1- איך הגיעו לנתון הזה ? 2-ככל המטלים יהיו ארוכים יותר כך המנוע ייצר יותר קג"מ ?(כי דוגמא פשוטה ליצירת קג"מ היא סט בוקסוט ככך שהמוט יהיה ארוך יותר כך הכוח שיופעל יהיה כפול בהנחה שאני לא טועה ) 3-ככך שהקג"מ גבוה יותר כך המנוע חזק יותר ומפיק יותר כוחות סוס ? מקווה שהיבנתם אותי שחר
הודעה אחרונה מאת asafk, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בעקבות השירשור על הסבת גיר בחפושית - האם בעל רישיון נהיגה לרכב אוטומטי רשאי לנהוג ברכב עם גיר ידני וקלאץ' אוטומטי ? אני כמעט בטוח, שלא, אבל אין לי סימוכין. דוגמאות למכוניות עם המנגנון הנ"ל : חיפושית ישנה רנו טווינגו EASY פולקסוואגן גולף ECOMATIC - היה בדור 3 - לא בארץ טויוטה יאריס 1.0 דור ראשון חלק מדגמי סאאב בשנות ה 90 סיטרואן DS ו GS/A תודה. מבקש במידת האפשר, להמנע מתשובות, שאינן מבוססות על מקור אמין
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
קראתי את כל השרשורים על האזעקות, האם כדאי להתקין אזעקה על הרכב? לא רכב יוקרה, פשוט דיי יחודי (צבע). יש המלצה על אזעקה? אולי ביפר? אולי בכלל יש אפשרות להתקין ברכב צ'יפ שיהיה לי מעקב אחריו במחשב או מצלמת אינטרנט אלחוטית בתודה, עומר
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
-
תמיד יש את בעלי הסטיגמות שבמקום לפרגן תמיד יגידו מה זה ככה וזה ככה כאילו הם יודעים הכל בעולם. פה הכוונה לסאנגיונג רקסטון שלי, שמאז שקניתי אותה היו לא מעט "חכמים" שהרימו גבה, ונשמעו טענות כאלה ואחרות כמו: "זבל של רכב", "מה אתה צריך להסתבך עם הקוריאניות", "אתה לא יודע לאיזו צרה נכנסת", "כל יומיים תתקע", "הרכב יתפרק לך, הנדסת אנוש דפוקה" ועוד ועוד. והנה באה כתבה נחמדה במוסף ממון של יום שישי ומאששת את מה שתמיד ידעתי: יש לי רכב לא רע בכלל, הוא מרווח מאוד, כיף לנהוג בו, טפו טפו לא נתקע עד היום, שקט ויפה בעיני והכי חשוב אמין מאוד. מה שברצוני להגיד בשרשור הזה לכל המלעיזים: אל תתפסו לסטיגמות. לפעמים השונה הוא הטוב. במקרה הזה זה סאנגיונג רקסטון שמסתבר כרכב לא רע בכ…
הודעה אחרונה מאת shuku999, -
- 2 עוקבים
- 39 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
היום בשעה 16:15 אני נוסע לכיוון האוניברסיטה, מולי רכב כסוף, מימינו טויוטה קורולה לבנה נהוגה ע"י אישה מבוגרת. הנהגת החליטה שהיא פונה למסלול השמאלי. עכשיו אני אעצור שניה, רק כדי להבהיר לכם שכדי לא לראות את הרכב הכסוף שהיה לפני, מתוך מושב הנהגת, צריך להיות עיוור. לאט לאט היא עוברת לשמאלי עד ה"בום" דוחפת את הרכב הכסוף הצידה ופשוט ממשיכה על השמאלי , אני נוסע מאחוריה. הרכב הכסוף נתן גז כדי לחזור למסלול השמאלי (הוא עכשיו במסלול שמאלי אחר שפונה לאן שהוא) עוקף אותה, עובר ימינה הנהג מסתכל עליה ועוצר בתחנת אוטובוס שהיתה ליד, היא מסתכלת עליו חזרה ו ? נותנת גז, כאילו כלום . אני ממשיך אחריה, רושם את מספר הרכב שלה, אין לי איפה לעצור ולתפוס את בעל הרכב הפגוע, האמת חשבתי שהוא ית…
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- 5 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
לאחרונה עברתי לנהוג במכונית אוטומטית, ועוד לא כ"כ הבנתי למה הם משמשים. P - Parking = חנייה N - הילוך סרק - ? D - הילוך נסיעה S/2 - ? L - ? כפתור HOLD - מונע מההילוכים לעלות? = נסיעה על טורים גבוהים
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בתקופה האחרונה אני נתקל במצב כמעט יום-יומי של שוטר או שוטרת, עומדים בצומת קבועה בשעות אחה"צ ומכוונים את התנועה ע"י פיקוד ידני של מערכת הרמזורים. מדובר בצומת "T" על ציר ראשי ועמוס. אממה, העדיפות של השוטרים לתת "עוד זמן" לציר הראשי (הציר האופקי של ה "T" בצומת) גורמים לפקקי ע-נ-ק מצד הציר האנכי של ה "T" בצומת - ובכך מורטים לנהגים את העצבים עם פינצטה על בסיס יומי. צפירות וכו' לא עוזרות, חוש השמיעה של השוטרים כנראה לקוי, אחרת קשה לי להסביר איך אפשר להתעלם מזוג צופרים של FIAMM פועלים ברצף במשך שניות ארוכות מאוד. לאור זאת מסתבר שאם אתה מגיע "בזמן" לצומת, לפני שהשוטר שהגיע כמה דקות לפניך לצומת הצליח לחרבן את התנועה בכל הרחוב, בשביל לעבור מרחק של 150 מ' עד לרמזור, לוקח ב…
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
יש לדוד שלי רנו 19 שנת 91,מנוע 1700 ידנית והוא גר בקריות ואני בצפת וככל הנראה הוא החליט לתרום לי אותה. עכשיו השאלה שלי היא כמה יעלה לי להזמין גרר שיקח את האוטו משם ויגיע עד אלי וכמובן שזה לא במסגרת תאונה או משהו,כלומר זה לא במסגרת ביטוח כלשהו אלא פשוט שהרכב הורד מהכביש ולכן אין אפשרות להביא אותו אלי בדרך "קונבנציונלית". אשמח לשמוע על מחירים של חברות שונות,כמו כן אולי גם מישהו יודע על מישהו פרטי ובקיצור כמה זה יעלה באופן כללי. נ.ב מה קורה אם תופסים אותי נוסע ברכב שאין לו רשיון??(כלומר רכב שהורד מהכביש) תודה מראש, יהודה.
הודעה אחרונה מאת yehudabitton, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 604 צפיות
שלום, אני מעוניין לבדוק פרטים על טרקטור שאני מעוניין לרכוש. יש לי את הדגם, מספר המנוע. יש למישהו מושג היכן אפשר? תודה
הודעה אחרונה מאת שוקה, -
- 11 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
אני בן 17 וחצי ואני נמצא דיי הרבה על הכביש אני רוצה להשכיר האמר מבן אדם פרטי לספטמבר ליום הולדת של חברה ( מיום שבת בערב עד יום ראשון בערב ) האם זה ריאלי ? אתם חושבים מישהו יהיה מוכן להשכיר לי ? אני מוכן לשלם 1000 שקל.
הודעה אחרונה מאת Yoni84,