רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
חבר ניגש לעשות טסט לקטנוע לפני כמה ימים במכון רישוי בנשר והבוחן הכשיל אותו על זה שאין לו אפוד זוהר בקטנוע ועל זה שאין לו מדבקה זוהרת מאחורה (כמו ברכבים עד שנת 96, המדבקות אדום/לבן). ממתי קטנועים חדשים מחוייבים בשטות הזאת? האבסורד הוא שהוא הסכים לשלם על מדבקה כזאת לקטנוע אז הבוחן לקח מדבקה רגילה כזאת של רכב וחתך אותה ל4 ריבועים קטנים והדביק לו ריבוע אחד מהארבעה בתמורה לחמישה שקלים על המגן בוץ מאחורה. עשיתי לא פעם טסט לקטנועים ובחיים לא נתקלתי בכזה דבר. ואם זה לא תקין מה עושים?
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
למקרה שמישהו מתעצבן עליי מכיוון שיש כבר איזשהו נושא פתוח כמו שלי -- מצטער, לא מצאתי למרות חיפוש תחת הערך "שלילת רישיון". בקיצור נתחיל: כמה ימים לפני הוצאת הרישיון נסעתי באוטו של אמא, תפסו אותי והזמינו אותי למשפט. עד המשפט כבר הוצאתי את הרישיון ואפילו נגמר לי המלווה. נשלחתי לקבוצת מבחן ששם לפי הבוחנת "עשיתי שינוי משמעותי והבנתי את מעשיי". המשפט התנהל בבית המשפט לנוער. המשפט היה בתאריך ה-18 למרץ 2009 ושם השופט חן אביטל (שאני חייב לציין שיצא הכי גבר בארץ..) קבע לי שלילת רישיון ל89 יום, כלומר שלושה חודשים פחות יום בכדי שלא אצטרך לעבור שוב את התיאוריה והטסט מחדש. היום ה-89 יוצא ב-14 ליוני ממש עוד יומיים. השאלה היא כזאת: אם אני זוכר נכון, השופט אמר שאוכל …
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
http://www.moto4x4.co.il/article/10827.aspx
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם שמעתי וקראתי שבעבר היה מועדון לנציה ואני מעוניין להחיות את הרוח האיטלקית אז אם מישהו מוכן לעזור אשמח לעזרה ולהכיר חברים חדשים
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- 9 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום רב, בהמשך להודעה שפרסמתי כאן לפני כחודשיים לגבי חיפוש רכב מנהלים 2.0 ליטר (קישור להודעה המקורית מצורף מטה), אחרי שהצלחנו למכור את הרכב הישן ואחרי שבעזרתכם האדיבה בחרנו לנו את הרכב הנכון - מזדה 6 HB Luxury - בשעה טובה הגיע הזמן להזמין את הרכב החדש! כעת צצה שאלה חדשה - בסוכנות מזדה הציעו לנו שתי אפשרויות מיגון לרכב: אזעקה קוברה 5 - במחיר 2265 ש"ח מערכת מיגון גבריאל 7 (שהבנתי שזה גם של קוברה) - במחיר 3112 ש"ח שאלתי היא האם לבחור באחת מהאפשרויות הר"מ? האם המחירים הוגנים? האם עדיף לבצע את רכישת המיגון במקום אחר במחירים יותר טובים (ואם כן, אשמח להמלצות היכן)? סתם כדוגמא, ראיתי שמוכרים באיזו חנות באינטרנט מערכת מיגון של קוברה מדגם 7518 (שלמיטב הבנתי נח…
הודעה אחרונה מאת Zaki, -
- 3 תגובות
- 999 צפיות
שלום שמי מתן ואני די חדש בפורום. רכשתי השבוע יונדאי אלנטרה 2002 GL רציתי לדעת קצת יותר יתרונות וחסרונות על האוטו, כוחות סוס, מהירות, נוחות, צריכת דלק.. [בדקתי את הכל כן, פשוט רוצה לדעת את דעתכם] ועוד כל מה שמסביב אשמח לדעת, תודה מתן
הודעה אחרונה מאת Accent Coupe, -
- 19 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://www.7tune.com/i-saw-the-toyota-086a/ פרופיל של אסטון מרטין, עיצוב קדמי ... מעניין ? משהו ברכב נראה טוב מזווית אחת, ועל הפנים אם חושבים על זווית אחרת. גם נתוני המנוע מאכזבים מעט : רק 202 כ"ס בגרסא של טויוטה. עם זאת, סובארו מתכננים גרסת STI עבור הקופה שתשווק תחתם. העיצוב בין הגרסאות של טויוטה וסובארו יהיו דומות מאוד, למעט גריל ופנסים קדמיים ואחוריים שונים מעט.
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
- 1 תגובות
- 592 צפיות
יש למישהו מושג מה נסגר עם רכבי GM? נאמר ואני רוצה להזמין עכשיו אופל אסטרה חדשה מUMI זה אפשרי? ואם אני מעוניין לעשות הזמנה "מיוחדת" ולקחת את הגירסא הידנית? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 36 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
מה קורה? החלטתי לקנות אותו, ואני שואל אתכם כאן, ועזבו לשניה את השירות והתקנת ה"פומפות" על החלון ללא תשלום. המחיר בארץ - 3700 ש"ח המחיר בחול (כולל משלוח ומע'מ) - 2300 ש"ח (וגם זה בהגזמה)... שמעתי "שמועות" שצריך "לכייל" את המכשיר לשימוש בארץ, אך מגרסאות התוכנה האחרונות, לפי מה שקראתי הענין די פשוט וכולל תכנות פשוט לגרסת EURO. הכה צעקתה?
הודעה אחרונה מאת eternity575, -
-
- 8 תגובות
- 973 צפיות
שלום לכם, אני צריך עזרתכם, לפני חודש ככה, עשיתי תאונה ממש קטנה שפגעתי באוטו של אישה, פגעתי בטמבון שלה . היא קיבלה מכה קטנה וישר ביקשה ממני [את הפרטים] תפרטים, סירבתי, אחרי זה היא התקשרה למשטרה וביקשה ממני [את הפרטים] תפרטים, נתנתי לה תעודת זהות, מספר טלפון, לא יותר מזה . אחרי חודש קיבלתי מכתב מחברת הראל, ככה כתוב לי: הרינו להביא לידיעתך כי בחברתנו התקבלה דרישה לפיצוי מצ"ג רכב מס ****** בטענה שהאשמה בגרימת התואנה שבנדון מוטלת עלייך. באם יש לך התנגדות לכן שנטפל בתביעת צ"ג נא הודע לנו על כך בתוך 30 ימים ממועד כתיבת מכתב זה בלווי אסמכתאות המנמקות את סרובך. בקטע הזה אני לא הבנתי מה אני יכול לעשות בנדון הזה? אני מדגיש שאני אשם שפגעתי בה . הודעה זו עב…
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי , אני בן 17.5 ויש בבעלותי רישיון חצי שנה אני מעוניין להשכיר רכב ליום. ראיתי שבאתר אביב הם משכירים רכבים גם לצעירים זה אומר שאני יכול להשכיר אצלהם בגיל 17.5 ? כתוב אצלהם "לנהגים צעירים וחדשים - תוספת עבור ביטוח " מישהו יודע בכמה תוספת של כסף מדובר בערך ? והשאלה האחרונה שלי, לדוגמה אני רוצה את הפוקוס כתוב שם מחיר ל 1-6 ימים:219 Price for 1-6 days:מחיר ל 7-29 ימים:205 Price for 7-29 days: המחיר הזה הוא בשקלים ? כי זה לא נראה לי הגיוני בכלל .
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 37 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
באופן כללי, למי יש יותר מבחר, אנשים שמבינים ויכולים לתת יעוץ יותר טוב וכמובן מחירים יותר טובים למגוון סוגים של אביזרי רכב. תודה
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום. יש לי אימפרזה 2002 נפח 1.6 ידנית ועד כמה שזכור לי,הראו במוסף ממון של "ידיעות אחרונות" לפני כ-3 שבועות/חודש את הדגם הספציפי שלי וכתבו כל מיני הערות כמו כמה היא חסכונית או לא,בטיחות,מחירים וכו'. יש שם תמיד בסופ"ש מדור כזה שמשווה מכוניות. זה בד"כ בעמודים הראשונים. בקיצור,היה כתוב שהכ"ס של ה1.6 הוא 95 כ"ס ומה עוד,שיש עוד נפח,1.5 (שלא שמעתי שהוא קיים) והוא נותן יותר כ"ס-105 כ"ס. הגיוני? יש דבר כזה? זה נכון? מי שיכול לתת נתונים יותר מדויקים-אני שמח. תודה!!!
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- 1 תגובות
- 681 צפיות
שלום שאלה לגבי הונדה סיויק 1999 מנוע 1.4 ידני 3 דלתות דגם S האם הדגם הזה מגיע עם סאנרוף מקורי מהחברה?? הבנתי שגם יכול להיות שחלק כן מקורי וחלק לא איך אפשר לבדוק את המקוריות של הסאנרוף? תודה!
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
לפני יומיים עברתי צומת באור אדום. בדיוק כשהאור עבר לאדום עברתי את הצומת. מסתבר שבצומת יש מצלמה אבל לא היה פלאש. והשאלה שלי היא האם הסיכוי הוא במאה אחוז לקבל דו"ח? או שקיימת אפשרות שמדובר במצלמת דמה (אם קיימת בכלל כזו לאור אדום) והאם רק במקרה ויש פלאש היא אכן צילמה, או שאין קשר?
הודעה אחרונה מאת computer_freak, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
למה לא מביאים לארץ את הגרסה הסורפטיבית באמת של מזדה 3 עם גיר ידני ומנוע 2.2 האם אפשרי להביא לארץ בהזמנה מזדה 3 עם גיר ידני ? זה בטוח יביא כמה לקוחות למזדה מה אתם חושבים
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
-
- 1 תגובות
- 768 צפיות
שלום, מישהו יכול להסביר לי את המושג"סגר מנוע"? זכור לי שסיפרו לי שבן דוד שלי נהרג בתאונה לפני 10 שנים בסיבוב חזק (הרכב התהפך מספר פעמים) ליד פסגת זאב בירושלים בגלל שסגר מנוע. למה הכוונה?
הודעה אחרונה מאת damplin, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 3 אלף צפיות
טוב רציתי לשתף אותכם במשהו שקרה לי אתמול.. נסענו כמה חברים לסנוקר וכשחזרנו קיבלתי חוםםם כשראיתי ששברו לי את המראה השמאלית שליד הנהג ילדים שאין להם מה לעשות סתם ככה שברו לי בלי שום סיבה... ואני שואל את עצמי למה??? לעשות דבר כזה סתם! אני בחיים לא הייתי עושה דבר כזה לא היה לי אומץ לעשות דבר כזה סתם ככה אתם לא מבינים איזה הרגשה חראא זאת חניתי במקום שומם דווקא להמנע מדברים כאלה וחבר שלי בכלל מסכן הכניסו בעיטה לשתי המראות שלו וניתקו אותם מהשורש אין סיכוי להחזיר אותם ! אז יש לי חצי נחמה ואני מודה לאל שלא שברו לי חלון או משהו אחר... אז תחשבו פעמיים איפה אתם משאירים את הרכב שלכם !!
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום... ליפני חצי שעה יצאתי מתחנת דלק שמיתמזגת בכביש ראשי ראיתי שאין מכוניות ואני יספיק לצאת בכביש הגיע נהג שהתחיל לצפור לי מרחוק הוא היה במהירות שהגענו לרמזור הוא עצר לידי ושאל אותי אם המישאלה שלי זה למות בכביש כי עוד שניה הוא היה ניכנס בי ואמר לי שאם הוא היה בתפקיד הוא היה יכול לקחת לי את הרשיון ולעצור אותי אני שרק הסתכלתי בזילזול היתי אומר ולא עניתי לו מיזה הוא יתעצבן ורשם את המיספר רכב שלי ... השאלה אם הוא יכול לעשות אם זה משהו .. שמחר לא יבוא לי דוח על השתוללות בכביש או משהו כזה בכול מיקרה רשמתי את המספר רכב שלו ואת סוג הרכב האם הוא יכול לעשות אם זה משהו ??? תודה רבה ושבוע טוב {ממה שנישאר ממנו }
הודעה אחרונה מאת SP33DS73R, -
- 1 תגובות
- 606 צפיות
לצערי הרב במפגש המועדונים הגדול שנערך לפני 3 חודשים לא הגעתי בגלל מחלה. ולכן אני מבקש לדעת האם אמור להתקיים בקרוב מפגש נוסף של מספר מועדוני רכב? בתודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
עשיתי חיפושים בפורום ולמדתי קצת, אך עדיין לא הבנתי בדיוק מהם ההבדלים בין הפעולה והמבנה בגיר אוטומט ורובוטי בטויוטה קורולה החדשה הבנתי שהגיר הרובוטי נוראי וגורם לקפיצות בכל העברה של הילוך, כיצד זה נגרם? אלה כל השאלות בנתיים, תודה מראש לכל מי שיעזור
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי ביטוח מקיף בביטוח ישיר עם ביטוח שמשות. השבוע שעבר מישהו חיבל ברכב ושבר חלון ועשה סריטות עמוקות על החלון שעל ידו ונזק לדלתות. באו מאילן זכוכיות (הביטוח שמשות של ביטוח ישיר) להחליף את החלון השבור, עד הבית, והם תובעים את מי שעשה את החבלה (יודעים מי זה). עד כאן, כל הכבוד להם, הם עבדו באופן מקצועי ומהר ושאבו גם את כל הזכוכיות. אבל.... הם אמרו שהחלון עם הסריטות לא כלול בביטוח שמשות, הם רק מחליפים חלון שבור. פנינו לביטוח ישיר, אמרו לנו שאי אפשר לכלול את החלון השני לתביעה אלא רק אם נשלם על החלפת החלון ע"י אילן זכוכיות ונתקן לבד את החלון השני ואז אפשר לתבוע על הכל. אני ביקשתי הצעת מחיר על החלפת החלון השני עם עבודה, אבל הם אמרו שלא נותנים הצעת מחיר בכתב ואם נשלם על התיקון שהם…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 41 תגובות
- 14.1 אלף צפיות
מדי פעם משטרה צבאית מאותת לי לעצור לבדיקת כרטיס עבודה (אני נוהג ברכב שהוא נפוץ בצה"ל). לאחר שאני מסביר שמדובר ברכב פרטי ולא צבאי השוטרים מתנצלים ואני משוחרר. האם כאזרח אני מחוייב לציית להוראת השוטרים הצבאיים ולעצור בצד ? או שעפ"י החוק אני יכול להרים את יד ימין, לנופף להם לשלום ולהמשיך לנסוע ?
הודעה אחרונה מאת smallars, -
-
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום! האם ברכב מונע AWD לעומת בדיוק אותו רכב FWD\RWD, תצרוכת הדלק גדלה משמעותית? ובמה רכב AWD יותר טוב מרכב FWD\RWD? אני יודע FWD יותר זול לייצר ונחשב לרכב עם שליטה יותר טובה לעומת רכב RWD. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת PorSche-911, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רציתי לשאול שאלה, לידע כללי. לפני מספר ימים נסעתי עם חברים. כשהתקרבתי לרמזור הוא היה צהוב. באותו רגע הייתי קרוב יחסית לרמזור [כ10 מטרים] והייתה מאחורי מכונית. במקרה כזה לא ראיתי את עצמי עוצר בגלל שהייתי מסכן גם את עצמי [שלא הייתי מצליח לעצור במרחק של 10 מטר במהירות של 90] וגם את המכונית שמאחורי שהייתה יכולה להכנס בי. כשיצאתי מהצומת חבר שלי אמר שהייתי בערך כחצי שניה באדום. האם שוטר יכול לעצור אותי על דבר כזה? להעיר לי? לתת לי דוח? תודה נ.ב עריכה: רציתי לשאול עוד משהו... אפשר לקבל בקצרה הסבר על התיבה DSG? איך היא בדיוק פועלת? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת raanan_t, -
-
- 2 תגובות
- 773 צפיות
שלום לכולם רציתי לשאול שאלה על רשיון של אופנוע, יש לי רשיון לרכב שנה וחצי כמעט ואמרו לי שמי שיש לו 3 שנים רשיון או שנתים יכול לעשות ישר טסט לאופנוע אחרי שיעור אחד. והטסט הוא רק במשטחי אימונים האלה לא בכביש. האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת AUDIA4, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=mto_NLbkmm8&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Ehondahookup%2Ecom%2Fforums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D162596&feature=player_embedded דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. עיצוב פשוט מדהים והתגובה הראשונה ביו טיוב פחות או יותר מסכמת את מה שאני מרגיש
הודעה אחרונה מאת Yairfk, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.evo.co.uk/videos/planetevovideos/237061/pagani_zonda_r.html ככה נראית לידה של אקזוטיקה איטלקית באיטליה , היום יומית.
הודעה אחרונה מאת car pimp, -
שאלה חוקתית על חגורה. 1 2
מאת juop-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3 אלף צפיות
רציתי לישאול מהו החוק היבש לגבי חגורה, אפשר לשים חגורה גם מתחת לכתף? שוטר יכול לתת לי דוח על דבר כזה? אני חוגר חגורה אבל היא מתחת לכתף, האם זו עבירה?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
לפי מה שהבנתי זה פועל בשילוב עם הABS . אם לדוגמא אני טועה ונכנס לסיבוב מהר מידי מה קורה? זה יכול להוציא אותי מהמצב המסוכן? אני לא מתכוון להשתוללות בנהיגה מהירה אלא מצב סביר.
הודעה אחרונה מאת djyakini, -