רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום. אני מעוניין לדעת היכן ניתן לבצע שקילה לרכב? חבר טוב של הוריי הציע לי לבדוק בנמל אשדוד, שם מבצעים שקילה למשאיות, וייתכן שיהיה ניתן להכניס את הרכב לשם ולבצע שקילה. מאיפה הכל התחיל, חבר מהעבודה, קנה מכסה מנוע להונדה מקארבון פייבר, המכסה לא שוקל כלל, אך הוא מעוניין לבצע שקילה של הרכב עם המכסה המקורי ולבצע שקילה לאחר החלפת מכסה המנוע. במידה וההפרש יהיה משמעותי, הוא די בתכנון של החלפה של דלת תא המטען לקארבון, ולמען האמת לפי ההתלהבות שהוא תפס אותי על הבוקר.. ( לפני הקפה והסיגריה) אני מאמין שהוא בתחילתו של טירוף הורדת משקל הרכב... תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 1 תגובות
- 952 צפיות
שלום, אני טס לאמסטרדם לשבוע לקראת סוף החודש ורציתי לדעת אם יש באיזור track-day. כל מידע שתוכלו לתת לי יעזור מאוד כמו מיקום, מחיר, סוג רכב, ביטוחים, עלות\תמורה, זמן על המסלול המלצות וכו'. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת D.liven, -
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מישהו מכיר חברות מימון לרכב שעובדות בשיטה הזאת ?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
אני אקצר את הסיפור,הוזמן רכב חדש מהחברה(פיג'ו 308) ביום חמישי הלכנו לאסוף את האוטו מבני ברק ובעת המסירה התגלתה שריטה על הרכב. סירבנו לקבל אותו והחברה אמרה שתחזור אלינו בהקדם. השאלה שלי אם יתכן לקבל פיוי מסוים על עוגמת הנפש שנגרמה,הנחה או אביזרים מסומם. או בכלל לא לוותר ולדרוש רכב חדש לגמרי עם מספר רישוי ומספר שלדה אחר?.אני מאמין שלבטל את האוטו אם לא נקבל כלום זה יגרום לקנס לביטול העסקה,לכן פונה לעזרכתם מה אפשר לעשות במקרים כאלה,תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת `Infinity, -
- 1 תגובות
- 683 צפיות
דווקא בימים אלו כשהעזרה והערבות ההדדית רחוקים מאיתנו והשרות של כל החברות הגדולות על הפנים ותחושת כולנו שמנסים לעשוק ולסדר אותנו ולדחוף לנו יד עמוק לכיסינו , אני חושב שכשנתקלים בשרות טוב מיקצועי והגון יש לברך על כך . ניתקלתי שלשום ברכב שלי בבעיה שהלחיצה אותי כי הייתה קשורה לגיר וחששתי שאתקע ואגרום לנזק כבד יותר באם אמשיך בנסיעה -היות ומנורת האזהרה החלה להבהב .כשהגעתי הבייתה עשיתי חיפוש בפורום הנוכחי -אני חדש כאן- נירשמתי לפורום ומצאתי שהוזכר כאן מס' פעמים שמו של ספי ממכון הגירים שב - א.ת . סגולה שבפ"ת . למרות שעת הערב המאוחרת יחסית הוא ענה לי ,הסביר באריכות ובסבלנות על מהות התקלה כמובן בלי להתחייב שהרי טרם בדק את הרכב ,הסביר לי את האופציות הקיימות על …
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
- 3 תגובות
- 616 צפיות
כמה נקודת זה עד שיליה או עד נהיגה מונעת, תודה והמשך יום נעים
הודעה אחרונה מאת שמעון55, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני נהג חדש עם נסיון של קרוב מאוד לשנה על הכביש (100 שעות לפחות), בן כ19. אני רוצה לעשות קורס נהיגה מתקדמת, ובין היתר ללמוד גם (כתוספת, או שזה כבר כלול בקורס?) להשתלט על רכב שמחליק במהירות יחסית גבוהה (אחי עבר תאונה עקב החלקה "מגשם ראשון" במהירות של 60-70 קמ"ש בהתחלה, ויותר בזמן ההתנגשות- בירידה). 1. האם יש בעיה עם הגיל? שמעתי ממישהו שאי אפשר לעשות לפני גיל 21, זה נכון? או שכדאי שאחכה עד שיהיה לי יותר נסיון? 2. אם אין בעיה- מה טווח המחירים פחות או יותר? (בין 1000 לאלפיים, או יותר וכדו'). 3. כמה זמן נמשך הקורס? 4. על איזה רכב כדאי לעשות את הקורס? (אם הקורס מתבצע על רכב מהבית- אז האפשרויות: פולו sdi שנת 2001, סקודה ניו פליסיה 1.6 שנת 2000. שתיהן …
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
האם הייתם מוכנים להפגין בעד הורדת מחירי הדלק או להמשיך לסבול בשקט? הערה: אין לראות בהודעה הזאת כאל הכרזה ליציאה אלא כאל הקדמה (הנכונות של חברי הפורום להפגין) לפני שהמחיר יהיה בעננים.
הודעה אחרונה מאת kilek, -
- 1 תגובות
- 639 צפיות
קודם כל רציתי לציין שחיפשתי את התשובה לשאלה ולא מצאתי אותה אז בקשה לא למחוק אז ככה: לפני כמה חודשים שמעתי ממישהו שבתקופת הנהג חדש אסור להסיע יותר משני אנשים..זה ברור אבל שמעתי גם (ואני לא יודע עם זה נכון) שעם נוהג איתי מלווה (מבוגר בעל רשיון נהיגה) אז אני לא מוגבל במספר הנוסעים ואני יכול לנהוג ברכב מלא ..גם בתקופה שאחרי המלווה רק עם הוא איתי באוטו...האם זה נכון? תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בסוף 2006 למדתי לתאוריה ולצערי מחוסר תקציב לא המכשתי עם שיעורי נהיגה. היום שאני בא ללמוד לתאוריה אני רואה החוקים השתנו פעם למשל דרך משלובת היה מותר 25 קמ"ש היום פתאום אני רואה שמותר 30 קמ"ש עוד משהו שהשתנה זה צומת קמץ שמאלה או ימינה השתנה לשם הסתעפות ימינה או שמאלה ועוד משו שראיתי זה התמרורים של אזהרה לפני מפגש מסילת ברזל פעם זה היה 250 170 120 אם אני לא טועה היום זה 300 ל-3 פסים 200-ל2 פסים 100-לפס אחד. וזה רק מה שראיתי בתמרורים.. עוד לא המשכתי לנושאים האחרים..
הודעה אחרונה מאת מאור_השודד, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום רב פורום קארספורום. אני נהג צעיר (21) חסר נסיון בכל מה שקשור לחברות ביטוח, תאונות ותביעות. אני מצטער על ההודעה הארוכה שעומדת לבוא, אבל אשמח לקבל עזרה ממבינים בנושא או לפחות הפנייה לכאלו. לפני מספר ימים נסעתי (במהירות סבירה) בכביש בעל שני נתיבים רחבים שבו מצד ימין ישנה שורה של רכבים חונים. ראיתי שתי מכוניות עומדות מצידי הכביש, משאית מצד שמאל (בנתיב הנגדי) ומכונית פרטית בנתיב הימיני (בנתיב שלי). היה מספיק רווח ביניהם לעוד שתי מכוניות לעבור וביצעתי "עקיפה". עכשיו רק בשביל לתת תמונה לגבי רוחב הכביש, נסעתי בנתיב שלי והכביש רחב מספיק בשביל שאני לא יאלץ אפילו לפנות שמאלה בשביל לעקוף אלא להמשיך לסוע ישר, ולא לא עברתי לא קו הפרדה רצוף ולא מקווקו, פשוט 'עקפתי' את …
הודעה אחרונה מאת אריק, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
חבר לא מזמן היה צריך להחליף משאבת קלאצ'. מחירי חלפים בארץ הם זוועה - זה כבר הבנו. אבל מעבר לכך במוסך מושרה לקחו ממינו על נוזל בלמים DOT3 מחיר של 120 ש"ח. בחנות מרחק 20 מטר מהומוסך מוכרים כזה נוזל של ATE ב-15-20 ש"ח ל-0.4 ליטר (מע' קלאצ' דורשת פלוס מינוס חצי מזה). אין כאן איזה פגם מבחינת חוק הגנת הצרכן שאאל"ט כן מזכיר את הנוסע של הפקעת מחירים?
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
השבוע חבר שלי עשה תאונה עם הרכב, אז היה ויכוח קטן ביננו. זה שעשה את התאונה החליף פגוש בסה"כ לאחד מקורי מן הסתם, ואומר כי לא ירד ערך מהרכב כי החליפו לחלק מקורי. אני אמרתי שתאונה זה תאונה וגם אם שמו הכל חדש ומקורי עדיין הרכב עבר תאונה וצריך להיות איזה שהיא ירידת ערך או איזו "צלקת" מהתאונה. מה אתם אומרים, אם שמים חלק מקורי אז יורד ערך או לא?
הודעה אחרונה מאת nitz999, -
שבוע שעבר קיבלתי הונדה סיוויק היברדית חדשה מהחברה. לאחר כיומיים התחלתי להרגיש כי ההגה מושך ימינה. ביום שלישי נסעתי למוסך בנתניה , (עברתי שם טראומה אבל זה לא קשר לבעיה הטכנית) לאחר החוסר שירות שקיבלתי שם לקחתי את האוטו ונסעתי למוסך בחדרה , שם מנהל המוסך נסע איתי ומעבר לכך שהאוטו משך ימינה ההגה גם לא היה מיושר. נסענו לכיוון פרונט, לאחר הכיוון בדרך הביתה הופתעתי לגלות כי הבעיה לא נפתרה. (מיותר לציין שנשרף לי יום שלם). היום בבוקר שוב נסעתי למוסך בחדרה ששם החליטו להחליף בין צמיג ימין לשמאל (הקדמיים). לפי התאוריה שלהם הבעיה היא בצמיגים ואם לאחר ההחלפה האוטו ימשוך שמאלה אז הם יחליפו את הצמיגים. לאחר ההחלפה ונסיעה קצרה האוטו המשך למשוך ימינה, לאחר מכן עשינו הצלבה של …
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש בעיות עם זה? שוטרים? טסט לרכב? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת -Sparco-, -
-
- 14 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז ככה, קצת לפני שאני קונה רכב (כבר יש פגישה עם מוכר פוטנציאלי בשבוע הבא) אני רוצה לעשות קצת סדר בענייני ביטוחים. אני בן 17, בעל ותק נהיגה של פחות משנה, האוטו יירשם על שמי ורק אני ינהג בו, אני רוצה כמה שיותר לחסוך כמובן, ולכן אני עושה רק חובה+צד ג' אבל אני לא יודע איפה כדאי. איפה עדיף לבטח במצבי? אצל סוכן או חברה? יש המלצות על משהו זול וטוב? מה היתרונות והחסרונות בכל אחד מהאופציות?
הודעה אחרונה מאת snoop90, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם ביום חמישי אני חוגג יום הולדת לחברה, מזמינים אנשים אוכל שטויות וכמובן מוסיקה. אני מתכוון לעשות את זה בחוף ומתכנן להשמיע מוסיקה מהרכב. בניתי לי מערכת שמנתקת את החיבור של המגבר לרמקולים שש על תשע שיש לי, ומוציאה את הסאונד לשני רמקולים של איווה שאני תולה על גג הרכב (איך הרעיון?). הכל עובד טוב שומעים טוב כבר ניסינו פעם ועבד יפה. עכשיו אחרי הפעם הקודמת ששמענו ככה מוסיקה מהרכב נראה לי שמצבר נחלש מזה והייתי צריך להחליף אותו אחרי חודש בערך. עכשיו השאלה, אם אני יניע את הרכב פעם בשעה למשך 10 דקות זה יעזור למצבר להיטען?. והאם זה בכלל בריא לרכב לעמוד מונע הרבה זמן ללא נסיעה (מבחינת קירור הרכב). תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת astralmir, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1 אלף צפיות
"קצין משטרה המשמש כראש מדור תאונות דרכים במחוז הצפוני, פגע הערב (ב') בקשישה בת 70, בעת שזו חצתה את מעבר החצייה בשדרות שז"ר בנהריה" קישור לכתבה המלאה: http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/901/040.html?hp=1&loc=4&tmp=3978
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
- 7 תגובות
- 11.9 אלף צפיות
ידוע לי שאור גבוה/דרך מתאים לדרך בינערונית שאין רכב ממול[.] ואור נמוך/מעבר מתאים לנהיגב בכביש עירוני[.] שאלתי כזו- האם אני יכול לנהוג בדרך עירונית בלילה באור גבוה או שזה מסנוור? והאם אני יכול לקבל קנס על נהיגה באור גבוה בדרך עירונית?
הודעה אחרונה מאת Z4 3.0si, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום , היה לי היום וויכוח עם חבר,[גם גולש בפורום] על זה שסאן רוף פוגע בצריכת הדלק. הוא טוען שהסאן רוף פוגע בצריכת הדלק באופן מורגש בנסיעה בין-עירונית. אני לא מבין את ההגיון מאחורי הטענה הזו וכמובן שאני טוען שאין לה בסיס [אולי באופן ממש אבל ממש מזערי, בעוד כשהוא טוען- "באופן מורגש"]. אם תוכלו בבקשה ליישב את הוויכוח הזה ושנראה מי פה צודק. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
- 0 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי רישיון מעל 15 טון ,והיתר הפעלת מנוף צבאי שהוצאתי בצבא. איפה אני יכול להמיר/להתיר רשיון מנוף לאזרחי.?
הודעה אחרונה מאת dudu g, -
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום חברים לאחר מקרה שקרה לי שסיפרתי עליו בפורום טכני\אחזקה הייתי רוצה להתלונן על המוסך שלי מוסך מורשה מאזדה . השאלה שלי האם להתלונן ליבואן או שיש מישהו אחר שצריך לפנות עליו שכן הכוונה שלי היא קבלת פיצוי כלשהו על מה שקרה! בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת shuku999, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לפני מספר ימים מצאתי לוחית רישוי באמצע השטח, יש אפשרות לגלות של איזה רכב זה היה? כלומר מאיזה סוג? מאיזה שנה? מספרה של הלוחית הוא- 40-094-29. תודה.
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ישנן מספר רמות גימור בפורד סיירה. אם מישהו יכול לעזור לי לפרש את רמות הגימור הבאות (לרכב שנת 1989, מנוע 1600). רמת גימור CL, GL וCLX. הכי חשוב כרגע רמת הגימור GL. תודה רבה לכל העוזרים, JEP.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 3 תגובות
- 869 צפיות
שלום לכולם רציתי לשאול מספר שאלות על הביטוחים מהו ביטוח מקיף מהו ביטוח חובה מהו ביטוח צד ג' ביטוח נהג חדש-כפי שהבנתי נהג חדש יעבור רק לאחר שנתיים מיום קבלת הרשיון ביטוח נהג צעיר-נהג צעיר זאת התקופה של השלושה חודשים מלווה? נתנו לי הצעה של 4900 ש"ח לביטוח רנו לאגונה שנת 95 מנוע 2.0 גיר אוטומט ביטוח חובה+נהג חדש ונהג צעיר איני יודע אם זה מחיר סביר או גבוהה מדי חלק מהחברים אומרים שזה מצוין החלק השני אומר שזה מעל ומעבר תודה לכולם על העזרה והמשך יום נעים
הודעה אחרונה מאת STANG, -
- 5 תגובות
- 50.8 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול מה זה גיר רובוטי ומה זה טיפטרוניק...וגם מה היתרונות שלהם ומה החסרונות??
הודעה אחרונה מאת fords, -
- 2 תגובות
- 731 צפיות
שלום יש לי רשיון כשנה וחצי ואני רוצה להוציא רישון לאופנוע עד 33 כ''ס {אני מעל גיל 18}. עכשיו יש לי כמה שאלות: 1}אם אני יכול להוציא את הרשיון בלי לעשות תיאוריה? 2}כמה שיעורים אני צריך לעשות? 3}כמה בערך עולה שיעור באזור פתח תקווה? תודה רבה רון.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 3 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
האמת שאני בעצמי חפשתי ,ושמצאתי החלטתי לשתף גם אתכם כמה גיבוים,תורידו מאיזה לינק שתרצו http://upload-il.com/?d=189E39C78 http://www.oryarok.org.il/webfiles/fck/hana_september_08.doc http://www.f2h.co.il/684246523306 http://www.fileflyer.com/view/u9taGAN
הודעה אחרונה מאת esc, -
- 1 תגובות
- 686 צפיות
עד כה הברלינגו החדשה הופיעה רק בתצורת המולטיספייס המפוארת. יש מישהו שיודע אם מתישהו צריך להגיע הדגמים הרגילים? אם בכלל. והאם ללא ידיעתי המולטיספייס כן נמצאת בחברות הליסינג? תודה
הודעה אחרונה מאת אריק, -
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אנחנו זוג + זאטוט כבן שנתיים שנוסע לארה"ב. אנחנו מתלבטים בין שכירת רכב רגיל ולינה במוטלים לבין שכירת RV (קרוואן ממונע) ולינה באתרי קמפינג. קיבלתי תשובות מצויינות משמר בפורום אוף טופיק http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=261136&highlight=%D7%90%D7%A8%D7%94%D7%91 (שימו לב לתמונות של ה RV המפלצתי ששמר שכר, בסוף השרשור), אבל אולי כאן הפורום המתאים יותר. ראיתי גם באתר למטייל סיפור של משפחה שהיו לה מלא בעיות עם RV מתפרק. האם הנושא מומלץ מבחינת עלות כוללת של הטיול? האם אכן יש צפי לבעיות אמינות? קצת מפחיד אותי שאם יש בעיות עם רכב רגיל שנשכר מאחת החברות הגדולות, אפשר להחליפו בכל חור, לעומת RV שניתן לשכור רק בחברות מתמחות.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט,