רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, מחר יש לי קורס נהיגה מתקדמת עם דני G, חבר הפורום! לרגל האירוע המשמח לו אני מצפה כבר כמה שבועות, אני אמורה להגיע ללטרון ב-9 בבוקר! אני מתלבטת בין שני מסלולי נסיעה: כביש 443 עד מחלף בן שמן ואז כביש 1 ללטרון או כביש 1 ישר ללטרון. לאור ההתלבטות, שאלתי היא: האם מי מכם יכול לתת לי תמונה ממוצעת של פקקים ביציאה מירושלים בכביש מס' 1 (בעלייה לקסטל, למשל) לעומת אלו במחסום לפני מודיעין בכביש 443 בין 07:00 - 08:00 בבוקר? כמו כן, מה מצב העומס הבחסום א-זיים (מחסום מעלה אדומים) בין 06:30 - 07:30? כל פיסת מידע שתסייע לי בבחירת המסלול המהיר ביותר תתקבל בברכה! תודה מראש, ליהי
הודעה אחרונה מאת haim-fr, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בקצרה סובארו B3 2008 ידנית : אחרי 11 חודשים על הכביש ו14K קילומטר בדקתי שמן ומים ולתדהמתי גיליתי כי מד השמן היה יבש לגמרי ובמיכל מים (הפלסטיק ) היה ריק נסעתי למוסך וכמובן שהוסיפו שמן ומים על חשבונם , ואמרו לי כי המצב תקין לרכב שנסע 14K קילומטר (מה שלא ניראה לי הגיוני) לאחר חודש הכנסתי את הרכב לטיפול ראשון (שנה) (וכמובן מתחת ל-15K קילומטר) החליפו שמן ופילטר היום (לאחר פחות מחודש לאחר הטיפול) אני שוב בודק שמן וכבר מד השמן מראה על טיפה מעל המינימום , ןהמים מתחילים לרדת , חשוב לציין כי במבט ובדיקה אין שום נזילת שמן או מים . השאלה היא מה ניתן לעשות בנידון . עוד דבר חשוב :אני פונה לבעלי סובארו B3 בבקשה לפנות אלי אם גם הם ניתקלו בבעיות דומות . …
הודעה אחרונה מאת shuku999, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לא, לא צילמו אותי (אני מקווה). היום בבוקר, כביש כרמיאל-עכו (85) לכיוון עכו. בצומת בר-לב עמדה בצד ועם הפנים לתנועה מאזדה לאנטיס 02-03 (בהתחלה חשבתי שאשתי עושה לי מארב), כשלידה מצלמה קטנה (מעין קופסא מלבנית ארוכה) על חצובה והיא מחוברת עם כבל לתוך האוטו, בטח למקור חשמל. באותה צומת אין רמזורים אבל יש שתי מצלמות מהירות פעילות לשני הכיוונים. בגלל שהמצלמות חשופות ומוכרות, כולם מאטים שם ל-80-90 קמ"ש. גם ככה צומת מסוכן ואף אחד לא טס. מישהו נתקל במצלמה כזו? מה התפקיד שלה? תודה, איתי.
הודעה אחרונה מאת נבדקי רכב, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום! רציתי לשאול איזה סוגים של בוסטרים ישנם בשוק ולאיזה טווח גילאים קיים כל סוג? תודה רבה לכולם!
הודעה אחרונה מאת תימני אחלה!, -
- 22 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לפני כמה ימים קניתי ג'נטים משומשים. אני רוצה לבחור צבע לג'נטים תעזרו לי.
הודעה אחרונה מאת גיא127, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
השבוע עברתי אני וחבר על פני איזה מוסך כשראינו בחוץ רכב ספורט כזה באדום שנראה כמו איזה פרארי או פורשה. חזרתי אחורה, בסוף ראיתי סמל של טויטה וגם ראיתי שהרכב לא כזה חדש, לא הרכב עצמו, אלא השנה של הרכב. אני אמרתי שזה MR2 ישנה והחבר אמר שסליקה או קליקה איך שרושמים את זה. בהתחלה חשבתי שזה איזה סופרה מרחוק אבל אמרתי שאין מצב בעולם. בקיצור פתאום יצא הבעלים של הרכב ושאלנו אותו, הוא ממש התלהב ששאלנו והתחיל להסביר על הרכב ורק רצינו לדעת איזה רכב זה... בסוף מסתבר שזה סליקה, ומה שאני רוצה לדעת זה שלא מוכרים היום את הרכב הזה אלא רק ביבוא אישי. אני טועה? וגם אף פעם לא ראיתי סליקה בארץ או אפילו שמעתי עליהם בכלל, אז איך פתאום הישנות מתחילות לצוץ? וממה שחיפשתי לא מצאתי מידע על הישנות כמו…
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- 13 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, ושבת שלום! היום נהגתי בפעם הראשונה על ניסאן מקסימה QX, משנת 2003, בנפח 2K סמ"ק. נתחיל: דוושת הדלק מגבה בצורה חלקה מאוד, ללא כל מאמץ או קושי מסויים, ומגיבה עוד יותר טוב לקיק דאון. הברקס לא עדין מדי ולא קשה מדי - בדיוק כמה שצריך (לדעתי, כמובן). בידוד רעשי מנוע טוב מאוד, וכמעט ולא שומעים את המנוע. שומעים את הנהמה שלו, נהמה נעימה לאוזן, כשנותנים קיק דאון. בולמים שמונעים מהרכב להיטלטל על הכביש (כל המהמורות של גדרה וקריית עקרון) אבל גם לא שברים את הגב... ההתאמות של הכיסא של הנהג והנוסע הן חשמליות, הכוללות הגבהה והנמכה של הכיסא, תזוזה אחורה וקדימה, והשכבה או העמדה של משענת הגב. חלונות נהג ונוסע אוטומטיים. ועוד ועוד פיצ'רים…
הודעה אחרונה מאת MOSHE18, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טס שבוע הבא לאיטליה עם אחותי ואבא שלי. מחפש רכב כיפי לנהוג עליו, (אני בן 29) בכיף ידני. מעדיף דיזל וכמובן במחיר סביר. אשמח גם לשמוע המלצות על חברות השכרה, והאם עדיף להשכיר מהארץ המון תודה, עומר
הודעה אחרונה מאת Arilou, -
המלצה לכיסוי רכב 1 2
מאת daphne_n-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני מחפשת לקנות היום כיסוי איכוי (לא מחפשת משהו להזמנה מיוחד) אלא מוכן. יש לי רנו קליאו אליזהכך שאני משערת הגודל זה XS. אי מפשת בעיקר כיסוי נגד לחות! מחרפן אותי שכל פעם אחרי שאני שוטפת את האוו יום למחרת יש מלא טל על האוטו וכל הניקוי הלך פייפן. קראתי שיש דויד פוגל ועוד איזה משהו. מה אתם ממליצים בעיקר למניעת לחות. תודה רבה, דפנה.
הודעה אחרונה מאת ברמונדו, -
-
- 7 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
לפני כחצי שנה שכרתי רכב באיטליה. היום , הגיע אלי מכתב מעיריית פירנצה , לפיו נסעתי בנתיב שלא מיועד לי. לא יודע למה הכוונה ולא זכור לי דבר כזה,אולם ,לעצם העניין. נדרשתי לשלם סכום של 95 ארו. לציין , שהמכתב הגיע בדואר רגיל ולא רשום. האם קיימת סנקציה כלשהי שהעירייה יכולה לנקוט כלפיי במידה שלא אשלם? לדוגמא, חיוב של כרטיס האשראי אותו השארתי בחברת ההשכרה (אוויס), או תביעה דרך הרשויות בארץ והאם בכניסה נוספת למדינות האיחוד הארופי עלולים לדרוש ממני את הקנס?
הודעה אחרונה מאת רוטנברג, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מייבא שברולט אפלנדר 2008 ומחפש נואשות פרטים לגבי התקינה של הפנסים, אשמח לקבל מידע/מס' טלפון של מוסך המורשה בהתקנת פנסים על פי התקינה הנדרשת במשרד התחבורה או פרטים של אדם שייבא שברולט אפלנדר ויכול קצת לחלוק איתי מידע חשוב. תודה רבה יוסי
הודעה אחרונה מאת yosisar, -
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בעודי משוטט באתר של בווריאן מוטורס בניסיון למצוא משהו מעניין, מתגלה לעיניי משהו מאוד מעניין. http://bavarian-motors.co.il/ferrari.html כתוב שהרכב נמצא בחו"ל ואפשר להביא אותו לכל מקום בעולם(לא הבנתי איך לפה, הרי הוא שנת 2004-ייבוא אישי רק עד שנתיים). מה שעוד יותר מעניין הוא המחיר האטרקטיבי-משהו. צריך לבדוק. אולי עוד מעט תהיה פה עוד פרארי על הכביש.
הודעה אחרונה מאת toM\\\, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אלוהים ישמור[.] כול פעם שאני כבר חושב שאין לאן ליפול,[ ]משטרת ישראל מוכיחה לי עוד פעם שאין גבול לטמטום: בבקשה[,] תפסו נהגת שיכורה עם רמת אלכוהל גבוהה פי 3 מהמותר[,] אך בגלל שזה היה רכב ידני אף אחד מהשוטרים לא הסכים לנהוג ברכב והאישה השיכורה המשיכה לסוע בליווי שוטרים. חבל שהם לא נכנסו באיזה עמוד או משהו[,] ככה אולי היה נכנס להם טיפת שכל. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3727288,00.html
הודעה אחרונה מאת mikispike, -
-
מה קורה לב.מ.וו ? 1 2
מאת cpov6- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אחריי ה X1 ,ה סדרה 5 GT ,גרסאות ה M בג'יפים ,יש עוד : http://www.worldcarfans.com/9090605.012/bmw-7-series-m-sport-package-spotted-uncovered--its-no-m7 עוד גרסא לסדרה 7 ,הגיע הזמן שתיהיה גרסאת M למרות שאי אפשר לדעת . אז אחריי ש הג'יפים שלהם קיבלו גרסאות M ,עכשיו הגיעה תורה של סדרה 7 ? (אני כמובן בעד ) נראית מדהים בכול מקרה .
הודעה אחרונה מאת XENON, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
אהלן ושבת שלום, ראיתי היום בעיתון פרסום לשברולט קרוז והם מצהירים "טיפול כל 30,000 או כל שנה, עלות טיפולים מופחתת" כלומר האוטו לא צורך הרבה טיפולים והטווח טיפולים גדול. באמת הגיוני שהמערכות של האוטו יחזיקו 30 אלף קילומטר / שנה ללא פתיחה של מכסה מנוע החלפת שמנים מסניים וכו'? (רשמתי בכותרת בטעות קרוזר, הכוונה כמובן היא לקרוז)
הודעה אחרונה מאת killer2004, -
רכב גנוב/משוכפל 1 2
מאת eyals05- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4 אלף צפיות
אני כבר חשבתי שנתקלתי כמעט בהכל בעבודה שלי במשטרה אבל אתמול הצליחו להדהים אותי. אני מעלה את ההודעה הזו כדי שקונים של רכבים יד שניה יזהרו מאוד בבואם לקנות רכב - אם אותי כמעט הצליחו להפיל, זה יכול לקרות לכל אחד. אתמול במהלך סיור שגרתי בקריות ראיתי מזדה 3 שנראתה לי חשודה מכיוון שלוחית הזיהוי נראתה כמדבקה. החלטתי לעצור את הרכב לבדיקה. ברכב נהגה בחורה צעירה, לידה חבר שלה ומאחור שני ילדים. ביקשתי רשיונות, הם הציגו לי הכל. הרשיון רכב היה נראה לי מוזר כאילו הגלופה שלו לא אמיתית אלא הודפסה במדפסת ביתית, מה גם שהרשיון שהוצג לי הוא כפל של הרשיון המקורי. (כששוטר רואה רשיון כפול,הוא כבר צריך לחשוד שמשהו לא בסדר) ביקשתי שיפתחו מכסה מנוע ולאמת את מספר השילדה - הוא היה תואם. …
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול אם אתם יודעים מה משמעות האותיות האלה בדגמים של מכוניות . כאילו אני יודע שחלק אומרים ספורט חלק טורבו וכאלה ,אבל אותי מעניין מה כל אות אומרת . אם תוכלו לפרט או להוסיף [sTI] למשל אני אודה לכם מאוד. תודה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
את מוט ההילוכים האוטומטי אני מכיר עכשיו שאלתי כזו...ראיתי בהרבה רכבים שמוט ההילוכים כזה : p n d + _ מה זה הפלוס והמינוס? וראיתי גם ברכבים מסוג מאזדה שרשום m + - מה זה ה m+-?
הודעה אחרונה מאת fords, -
-
שלום. משהו שמסקרן אותי לדעת ככה: במה מזיק הבאמפר לאוטו שלנו והאם עוקפים אותו במהירות גבוה או נמוכה זה משנה?
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, ביצעתי סריקה ארוכה כאן, אך לא מצאתי מענה לשאלתי. אשמח עם יש מישהו שיוכל לעזור. אז ככה, אני מנסה למצוא את עלותו של רכב, לפי דגמים, בליסינג תפעולי. בסה"כ מדובר ברכב 1 בלבד שיילקח בליסינג. אני מנסה למצוא את מחירי הרכבים, לפחות +-, אך לא מוצא. אין לי כיוון לרכב מסויים, לכן חיפשתי אם יש רשימה כלשהי עם מחירים לכל רכב. סביר להניח שהמחיר משתנה על פי מספר הרכבים שיילקחו ולכן אין ממש רשימה כזאת, לא? בכל אופן, אני מחפש רכב בסדר גודל של מאזדה 3 - פורד פוקוס וכו', כשגם ראיתי חוות דעת טובות על קיה סיד. אשמח לתגובות, תודה.
הודעה אחרונה מאת kitt, -
- 2 תגובות
- 762 צפיות
שלום לכולם, אני נוהג עוד מעט 5 שנים, כבר לא נהג חדש. עד לפני חצי שנה לא היה לי דוח תנועה, אפילו לא אחד. הדוח הראשון של מהירות שקיבלתי היה בחודש 10/08 נתפסתי על מהירות של 98 קמש בכביש של 70. 8 נקודות לאחר מכן בחודש 4 לפני חודשיים נתפסתי אור אדום, משהו הזוי עברתי בירוק מהבהב, שוטר תנועה רכוב. / על אופנוע עצר אותי וטען שזה היה אדום מלא. עכשיו זה כבר עשר נקודות. לפני שעה חזרתי מקיסריה ההופעה של שלמה ארצי נתפסתי על 130 בכביש של 90 בין עירוני. זה כבר צבירה של 26 נקודות... אני חייב לציין שלא שילמתי עדיין אפ דוח . האם עורך דין טוב יכול להוציא אותי מזה? לפחות שאני אשאר רק עם הדוחות של המהירות או רק מהירות אחד ואדום?
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, מהו הדבר הזה שמותקן בחלקו האחורי של המיניבוס? אני רואה את זה פעם ראשונה.
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 835 צפיות
עם ההסוואה זה נראה ממש מכוער http://carscoop.blogspot.com/2009/06/renault-twingo-cc-sporty-two-seater.html
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז אחרי פשיטת הרגל,מסתבר שיש קונה חדש http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3726414,00.html
הודעה אחרונה מאת fords, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז ככה קיבלתי זימון למשפט על תאונה עצמית שעשיתי לפני שמונה חודשים [18.10.08] בתאונה לא היו נפגעים אבל 2 חברים שנסעו איתי היו בבית חולים ולכן נחשבים נפגעים, הם לא הוזמנו למשפט אך כתובים כראייה. ישר אחרי התאונה שללו לי את הרישיון לחודשיים ולאחר מכן לא יצרו איתי קשר עד היום. היום הגיע הזימון למשפט שיערך ביולי שזה עוד חודש בערך. מאז התאונה לא עצר אותי שוטר על שום דבר אפילו לא על חנייה. אני מואשם על סעיף 62: נהיגה בקלות ראש. - יש סיכוי לבטל את המשפט או להמיר אותו בקנס ? - מה העונש הכתוב בחוק על סעיף זה? - אני מבין שעורך דין זה ממש חובה בעניין הזה, האם יש הבדל בין עורך דין שאתם תציעו לי לעורך דין שנחשב טוב שאני מכיר ? - נשללתי לחודשיים ורשיוני הוחזר לי, אם אני…
הודעה אחרונה מאת בעובעו, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ב-21 לחודש מתחילה הענה החדשה , חיפשתי במקורות של הBBC2 ואין הרשאה לאייפי ישראלי לצפות באינטרנט בBBC2. מישהו יודע איפה תהיה צפייה ישירה? כל כך אין לי כוח לחכות עד שאגו יתרגמו וישדרו.
הודעה אחרונה מאת Derish, -
עם ה-Z4 החדשה ברינג 1 2
מאת Mk3-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
חבר יקר חזר לפני כמה ימים מנסיעה ב-Z החדשה בנורבורינג - יש כאלה שיודעים לחיות נכון . להלן התרשמויותיו בגוף ראשון: אני רוצה לגעת עכשיו בהתרשמות שלי מה-Z4 החדשה. מבחוץ: מדובר ברכב מרשים לכל הדעות. הבדל גדול ועיקרי הוא הגג הקשיח המתקפל. לא יודע אם אני אוהב אותו יותר או לא, אבל מה שבטוח שלוקח לו הרבה יותר זמן להיפתח. אני חושב שבמהלך השהות שלי ברכב ביליתי משהו כמו שעה במצטבר רק בלחכות לגג שיפתח ויסגר. משהו כמו קצת פחות מחצי דקה לכל כיוון. חוץ מזה, הרכב מבחוץ הרבה יותר עגול ומרגיש ממש גדול. הוא נותן תחושה של רכב GT לכל דבר. והאמת, יש בזה משהו די מגניב. נראה כאילו אתה נוהג במשהו שהוא הרבה יותר ממה שהוא באמת. אני אישית מאוד לא אהבתי את הפ…
הודעה אחרונה מאת שבלול, -
-
- 10 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
ביום חמישי הלכתי לדואר לשלם את האגרה של הרשיון רכב - שילמתי והלכתי לדרכי שמח וטוב לבב עד ששמתי לב שאני לא מוצא אותו יותר . התקשרתי למשרד הרישוי והם אמרו שהעידכון במחשב שלהם ייקח עד שלושה שבועות(אלוהים יודע למה - הרי זה עובר בתקשורת מחשבים לא?), בכול מקרה אני צריך את האוטו דחוף וכרגע הוא בלי טסט, עצות ? יש לי את הקבלה מהדואר על כך ששילמתי את האגרה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3723441,00.html אני חושב שמספיק לקרוא את הפיסקה הראשונה כדאי להבין הכל. הבן אדם כנראה לא חיי בכוכב שלנו או לפחות חושב שהוא בשוויץ. מה דעתכם? :/
הודעה אחרונה מאת רמי 09, -
- 0 תגובות
- 868 צפיות
הביטוחים של האיביזה מרקעים שחקים ויש הבדלים של שמיים וארץ בין ביטוחים. אני בן 29 עם ותק של 12 שנה על הכביש, בלי תביעות ושלילות במשך כל השנים הללו(טפו...טפו...טפו...) האם אתם מכירים ביטוח אמין וטוב. נ.ב. ראיתי שאפשר להוסיף כסף ואז בשנה הראשונה נותנים רכב חדש במקרה של תאונה. האם יש איזה טריק מאחורי זה, או שזה ממש 1:1 בדיוק אותו רכב שיוציאו מהיבואן?
הודעה אחרונה מאת מיני דיפנדר,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,849 אורחים (הצג רשימה מלאה)