רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם! אספר את הסיפור ,השעה 6 וחצי בבוקר נסעתי איזה 100 מטר מהבית שלי הגעתי לצומת T שיש בו תמרור עצור. עצרתי בתמרור גלשתי לצומת כי אין כל כך שדה ראיה, בזמן שאני עומד בצומת אחרי הגלישה אני רואה טנדר (מיצובשי מגנום ) עושה רוורס לכיוון שלי במהירות די רבה בלי להסתכל במראות , אני מצפצף לו אבל הוא לא שם לב כנראה ודפק לי את האוטו מכל הלב בכנף הימיני עם כיפוף קל בדלת . לאוטו שלו כמעט ולא קרה כלום מכיוון שהיה לו מיגום ברזל ווו גרירה. הקטע היותר מרגיע היה לי בהתחלה שמי שנכנס בי הוא אבא של חבר טוב שלי וגם יחסית שכן. הזזתי את האוטו שלי לצד דיברנו וכל הרגע הזה הבחור אומר לי: " מה איך באתה לצומת במהירות כזו? אתה עייף? אתה ממהר? " ואני כולה עמדתי בצומת כביכול ברחוב חד…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- 21 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/235662/calibra_heads_vauxhall_plan.html נראית מצויין. מקווה שהבעלים החדש של אופל לא יגרום להם לגנוז אותה.
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
כצפוי וכפי שנקבע בחוק ההסדרים - הלילה בחצות יועלה המס המוטל על בנזין ב-30 אגורות לליטר, זאת כחלק מיישום החלטת הממשלה לעניין התקציב 2009. שר האוצר יובל שטייניץ חתם היום (ד') על הצווים לפיהם יועלה המס החל מהלילה בחצות. תוספת המס הצפויה מעלאת המחיר על הבנזין הינה כמילארד שקל בשנה http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3288866,00.html
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 953 צפיות
תמיד אמרו לי, וגם כולם יודעים, כל אוטו שהולך ומזדקן (ואני לא מדבר על רכבי אספנות), מתרחשת ירידה בכמות הסוסים איתם הרכב הגיע כחדש. שמעתי סיפורים על מכוניות שעברו ירידה של 20 ואפילו 30 כ"ס בגלל התיישנות של רכב (רכבים שנמצאים מעל 5 שנים על הכביש), אני לא הסתפקתי בתשובה "ככה זה" או "המנוע הזדקן" - אני מעוניין לדעת לאיפה בורחים אותם סוסים? איך יכול להיות שרכב שנניח מגיע מהחברה עם 150 כ"ס אטמוספרי יורד לאחר שש שנים ל-120 כ"ס? מהו אותו גורם במנוע שגורם לנפילת כוח עם השנים? האם קיים סוג של "חידוש" מנוע, שיכול להחזיר את הסוסים האבודים או לחזור לימים הטובים יותר שהמנוע ראה? ואני לא מדבר על שיפוץ ראש \ ראש מנוע חדש.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רשמים מנסיעה על הרכב שברשותי (פולו, 2002, 16V, 75 כ"ס): זהו רכב ראשון אחרי תקופה של כ-3 שנים על אופנועים (ולפני-כן על מכוניות). מטרתי היא לנסות לקבל פיתרון מהפורום על בעיות מסויימות. את הרכב רכשתי לצורכי התניידות נאותים, כאשר רוב הזמן אני נוסע לבד, ולא לפנטזיות ריגושים למינהן. רגלי אינה 'כבדה על הגז' במכוניות, היות וריגוש מבחינתי זה באופנועים או במכוניות שידי אינה משגת כמובן... . אני יודע מה קניתי, ולא רוצה לקבל ממנו מה שהוא לא. מנסיעות של כשבועיים על הרכב (כמעט 1000 ק"מ) אני מוצא שהרכב מתנהג יפה כל עוד הוא במישור. הוא מרגיש לא מתאמץ ובאופן כללי שקט ומהירות השיוט היא של 120 קמ"ש על 3000 סל"ד, ומורגש ביטחון בעקיפה. כמו-כן, במישור, המזגן לא מורגש והרכב לא מ…
הודעה אחרונה מאת j o, -
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכם , ערס עם טנדר חתך אותי ברמזור לפני יומיים וכיסח לי את הצד. מכיוון שזאת התאונה הראשונה שבה אני מעורב אני קצת מבולבל מתהליך השמאות . הזמנתי לי היום את השמאי למוסך הפחחות אוטופיקס בהרצליה פיתוח , האדון הנחמד עבר הסתכל ורשם דברים על דף צהוב , נתן לי והתכונן ללכת לעינייניו. אז בהתחשב שבכל זאת הייתה תאונה וטנדר אנס לי את הגטס המצו'קמק שלי האם לא צריך להעלות את הרכב על ליפט ולבדוק , האם יש קצה שילדה או כל נזק מכאני רציני אחר? לדבריו ולדברי המנהל של האוטופיקס ששלח אותי לחפש בצורה מאוד מנומסת , אין כל צורך בכך מכיוון שזה תפקידו של מכון הפרונט לומר אם יש נזק לשילדה ואם הם ימצאו נזק לשילדה אז הנזק בוודאות הוא לא מהתאונה הזאת מכיוון שבבדיקה שהוא עשה הוא מצא כי הפלסטיקים …
הודעה אחרונה מאת asad, -
קיים דבר כזה? כן, מה שאתם חושבים זה בדיוק מה שהעלתי על דעתי כשחזרתי לאוטו אחרי יום עבודה מעייף ומפרך וראיתי דף קטן מבצבץ לו על הויישר. מלבד כמויות אינסופיות של כתב בלתי קריא, הדוח גם מספר שעברתי על סעיף 72א' וסכום הקנס הוא "10.0 ש"ח" או בכתב "מאה ש"ח". מסתבר שהפתיש של אדון שוטר שכונתי זה הוא לחלק דו"חות חניה לאנשים שחונים נגד כיוון התנועה. מכיוון שמדובר על עברת תנועה ראשונה, האם אני אוכל לבטל את הדו"ח הנ"ל? האם הוא כולל נקודות? כמו כן, האם עצם העובדה שישנה טעות בסכום (כתוב 10.0 ש"ח) או בתאריך בלתי קריא (נראה כמו 21/05/09) עוזרת לי במשהו? מי יתן ולא תתקלו בשוטר זה בחייכם.
הודעה אחרונה מאת MOTIOZ, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יצור תחרות כמו כן, בודקים אפשרות יבוא כלי רכב עם תקינה אמריקאית. קרדיט לוואלה http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1491449
הודעה אחרונה מאת רוטנברג, -
-
- 1 תגובות
- 530 צפיות
שלום. קיבלתי היום דוח כי פניתי שמאלה ברמזור כאשר היה תמרור על איסור והרכב שהיה לפניי גם פנה אבל הוא לא עצר לשוטר... השוטר הביא לי קנס 500 ש"ח ובלי נקודות! הייתי אמור לקבל נקודות?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. במידה ורכב נכנס לבדיקה במכון בדיקה, כלומר בדיקה בטרם קניה, ולא מתגלית תקלה במתג ההתנעה - זה באחריות המכון? הבעיה המדוברת היא שהמפתח לא מסתובב כאשר הוא מוכנס לסוויץ', אלא לאחר משחקים רבים עם ההגה (גם כשההגה לא נעול). אולם המכון טוען לאחר שהתגלתה התקלה (לאחר הקנייה) שהם מחוייבים לבדוק "שלדה, מנוע, גיר" - וכל מה שעל הדרך זה בונוס. אז לשאלתי - זה באחריות המכון לגלות זאת?
הודעה אחרונה מאת roeelo, -
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכם, אז ככה אני מחפש מסלול בסגנון הררי עם סיבובים, עליות חזקות,ירידות וגם משטחים ישרים כדי לנסות קצת את הרכב שלי. אני מהצפון לכן אני מחפש מקום קרוב אלי ושיהיה כמעט ריק מתנועה ביום שבת. חשוב לי שיהיה מסלול חזק וארוך קצת, וישיהיה אפשר לבצע בו את כל מבחני הנהיגה. תודה.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
איך חברה כזאת נכנסה לקשיי נזילות קשה לי להאמין... יש איזה פאק במערכת, לקחת הלוואה גדולה מאוד זה לא דבר קל וצריך להביא בחשבון המון דברים. אני פשוט ייבכה אם המותג הזה ייפשוט רגל או שסתם עושים בוואלה מזה דרמה...
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3721868,00.html מה אתם אומרים,העונש מספיק?
הודעה אחרונה מאת bodovg, -
-
- 9 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
שאלה בנוגע לאגרת הרישוי של רכבי הדיזל אז ככה כמה אמורה לעלות אגרת רישוי לרכב דיזל ? האם עדיין קיים ההיטל על רכבי הדיזל ? ואם לא, האם המחיר של אגרת הרישוי לרכב מסויים נניח "אאודי A6 דיזל" צריכה להיות שונה מאותו הרכב רק נניח עם מנוע 2.4 ליטר בנזין ? ובכלל כמה אמורה להיות האגרה לרכב מסדרה 5(מבחינת הרישוי ) למיטב ידיעתי באזור ה 1200 ש"ח , אני צודק?
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
הם פשוט לא לומדים. אחרי המון מקרים ופרסומים של טיפול גרוע בלקוחות מגיע מקרה נוסף: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3721625,00.html למה הם חייבים לזיין את הלקוחות שלהם כל הזמן? להתעקש, להכנס לצביעות וללכלך את השם שלהם... אני בטוח שעל כל תביעה שהם מפסידים יש 5 תביעות שהתובעים מתייאשים, מתקפלים ומתפשרים. אבל הפירסום השלילי, ההפסדים בחלק מהמאבקים, אובדן המוניטין... בסוף זה יהרוג את החברה - וטוב יום אחד קודם.
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני מתכוון בקרוב לקנות רכב והבנתי שמי שאין לו עבר ביטוחי אז הפוליסה בשבילו תהיה גבוהה יותר. השאלה שלי היא האם העובדה שנהגתי ברכב של הורי והייתי מבוטח בפוליסה שלהם במשך כ 7 שנים, אומרת שיש לי עבר ביטוחי או שעבר ביטוחי משמעו פוליסה שהייתה רשומה על שמי? תודה
הודעה אחרונה מאת לאון, -
- 1 תגובות
- 733 צפיות
http://www.worldcarfans.com/9090526.011/bugatti-veyron-grand-sport-production-begins התחלת הייצור
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
אני גר בבניין קומות רגיל עם שער חשמלי בכניסה לחניה המשותפת של כל הדיירים. יש לי 2 שכנים בעייתיים בבניין. הם מחנים בצורה שמפריעה מאוד ל-3 דיירים מבוגרים (פנסיונרים) כי הם די חוסמים אותם כל פעם. לאחר חצי שנה של שכנועים שלא העלו דבר והשכנים ה"בעייתיים" ממשיכים בשלהם ושמים קצוץ, הפנסיונרים שאלו אם אני יכול לעזור להם לפתור את הבעיה. שאלתי היא כזאת: האם אני יכול להתקשר לעיריה (106) והם יתנו להם דו"ח על חסימת הרכבים וחניה על אדום לבן?
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קרה לכם פעם שהלכתם לשטיפת רכב והרכב נשאר מלוכלך? או יותר נכון הייתם צריכים לעבור עליו בעצמכם אח"כ... אם יש לכם ג'יפ שווה או רכב חדש אולי שווה לכם ללכת - 3 אנשים יטפלו לכם ברכב במסירות כאילו זה האוטו שלהם... אם יש לכם רכב סטנדרטי שנת 96 כנראה שלא ישקיעו בו את אותו טיפול... אה ואם יש לכם נקודות שנדבקות לאוטו - רצוי להודיע מראש אחרת זה לא יירד... אתם בטח שואלים איפה שטפת את הרכב....? במשמר השרון, פעם ראשונה ואחרונה שאני שם. הקטע המשעשע ששאלו אם אני מרוצה... לפעמים אני נזכר כמה טוב בארץ... ואני מקווה שתתנו פידבקים לעוד מקומות, הגיע הזמן שיהיו המלצות על מקומות לשטיפת רכבים. שלומי
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
אף פעם לא ראיתי דבר כזה בארץ, מה העלות של הדבר הזה? עושים את זה בסדנאות או בהכנה עצמית "בבית"? אשמח להסבר.
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי שאלה בקשר למצלמות תנועה אוטומטיות. אם עברתי מצלמת תנועה במהירות מותרת(90 קמ"ש) ולאחר 20-30 מ' הגברתי מהירות לכיון ה-130 וראיתי מרחוק פלאש.. זה הגיוני שהמצלמה צילמה אותי?
הודעה אחרונה מאת idoS, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני צריך יעוץ שקשור לתביעת המוסך שטיפל לי ברכב - לתבוע או לא? אני יודע שזה ארוך אבל רק כך יכולתי להסיר את כל השתלשלות האירועים ומה המצב כרגע. היתה לי תאונה ברכב מסוג מאזדה 6 שנת 2003: נכנסו בי בצד ימין בגלגל האחורי והדלת האחורית הימנית והגלגל ניזוקו. לקחתי את הרכב למוסך מורשה שעובד עם הביטוח, לאחר 3 שבועות קיבלתי את הרכב חזרה אבל היתה בעיה חדשה שלא היתה לפני התאונה: הגלגל הימני הקידמי היה עושה רעש בכל סיבוב, כאילו שיש מסמר שתקוע בו ובכל סיבוב נוגע בריצפה ועושה רעש, לקחתי את הרכב למוסך ועידכנתי את הביטוח, במוסך אמרו שזאת בעיה במשהו שנקרא נבה והחליפו את זה (עלה בערך 1500 שקל), קיבלתי שוב את הרכב והתקלה של הרעש בגלגל הימני הסתדרה אבל נוצרה בעיה חדשה!!! - כשאנ…
הודעה אחרונה מאת lambomeir, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי ניסן נאברה שנת 2008 SE עם מספר שילדה הבעיה שלי שהרכב נימצא בחול ואני לא מצליח להשיג מספר חלפים וכאן בחלקי חילוף נאמר לי שהמספר שילדה בחול שונה מהמספר שילדה בארץ יש למישהו איזה שהוא פתרון לעניין? תודה
הודעה אחרונה מאת shai912, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מכרתי את הרכב היום,והיתקשרתי לחברת הביטוח (ביטוח ישיר) כדי לבטל אותו,עשיתי מקיף כולל חובה בסך 5100. הביטוח היה בשימוש כ 7 חודשים ונישאר לי כ5 חודשים זיכוי,דיברתי עם הנציג והוא טוען שאני צריך לשלם קנס ביגלל שאני מבטל את הפוליסה ובפועל מגיע לי סך הכול החזר כ 620 שח על המקיף וחובה,בפוליסה ששלחו לי לחתום לא מוזכר אפילו חצי מילה אם מבטלים פוליסה צריכים לשלם קנס.לא ניראה לי הגיוני כל המצב הזה כוונו אותי תודה!
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
בכותרת האחורית של עיתון עיתון "ידיעות אחרונות" מאתמול, מופיעה כתבה שבה נמסר כי דר' משה בקר מהטכניון, מומחה לבטיחות תעבורתית וככה"נ גדול המצודדים בהעלאת מהירות הנסיעה בכבישי הארץ, נתפס על כביש מס' 1 בעודו נוהג ברכב מסוג פיז'ו 406 במהירות של 171 קמ"ש. מעבר לכך שבאופן לא מפתיע, הכתבה שפעה פופוליזם מהסוג הזול ביותר מתובל בביטויים מבהילים המשמשים בדרך קבע בכתבות שכאלה ("לדברי גורם משטרתי, מדובר במהירות טיסה של ממש"), יש לי הרגשה שהלוואי ואתבדה, אבל הולך להתבצע כאן משפט ראווה. לבי עם דר' בקר.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 994 צפיות
תמיד אחרי איזה 3 שנים לערך, הונדה דואגת במידת הצורך לעדכן את הדגם ולהוציא מתיחת פנים. משום מה, אני לא יודע למה, זה תמיד בצורה מינורית כזאת וחסרת משמעות, כמו עכשיו עם הסיוויק 4/5 דלתות שרק חדי עין וסוכני רכב יכולים לשים לב. באקורד הקודמת גם היה את אותו הסיפור, ואם נחזור לדורות הקודמים של הסיוויק, תמיד היו שינויים קלים בטמבון או בפנסי חזית/אחורה. הרי השקעתם, הוצאתם דגם חדש כביכול, אז למה לא לשפר הרבה אם אפשר, אני בטוח שזה לא דורש הרבה הנדסת אנוש, אז בכל זאת למה?
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3720244,00.html כמו בסרטים,לדעתי צריך לתת לילד רישיון
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
- 0 תגובות
- 793 צפיות
לחברי הפורום שלום רב! אני מתעניין ב-טויוטה אונסיס דגם סול שנת 2002 מנוע 2000, כרגע עומד על 100 אלף ק"מ. .בעבר היה לי טויטה קורולה שנת 1996 GLI.1600 והייתי מאוד מרוצה. אשמח לקבל את חוות דעתכם. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת it78, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
ראיתי כתבה ב- ynet , על כך ששר התחבורה רוצה יותר מוניות הברידיות. השאלה שלי היא, מה פחות מזהם? מכונית היברידית? (לא כולל הסוללות) דיזל? (רוב המוניות היום בארץ) או בנזין?(מנועים קטנים וחסכוניים) וכמובן, הכתבה...
הודעה אחרונה מאת ROEI-A, -
-
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אמרו שהבנזין יעלה ב-30 אג'. ואכן כך עלה. אבל ה-98 עלה ביותר משקל! למישהו יש הסבר? ככה בכל התחנות.
הודעה אחרונה מאת fords,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,723 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- RBRB
- פריג'י
- Haim_gds
- מיץ פטל
- GOLF
- falou
- Shaike.Zam
- thema832
- Itzik-b
- TvrSpee12
- levy
- Markm4