Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי כתבה ב- ynet , על כך ששר התחבורה רוצה יותר מוניות הברידיות.

השאלה שלי היא, מה פחות מזהם? מכונית היברידית? (לא כולל הסוללות) דיזל? (רוב המוניות היום בארץ) או בנזין?(מנועים קטנים וחסכוניים)

וכמובן, הכתבה...

פורסם

בהשוואה ישירה של פליטת מזהמים הפריוס מנצחת את האוקטביה וכמעט כל רכב בנזין רגיל (בטח כזה שמתאים למונית). מנועי הדיזל 1.4 ל' מתקרבים לנתונים שלה אבל פחות נפוצים במוניות (אולי עם הפאביה).

בנוסף בכתבה כתוב שההפרש בעלויות בין הפריוס למונית דיזל היה 75% - נראה לי נתון מופרך.

בכל מקרה, מעניין עד כמה השפעה הייתה לטויוטה והונדה בהחלטה של כבוד השר...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תראה, אם זה ישפיע לטובה על הזיהום בתוך הערים, מה 'כפת לי שהם השפיעו עליו?

כשבעתיד יהיו יותר מכוניות היברידיות, הנהגים יוכלו לבחור גם במכוניות האחרות.

השאלה עלתה אצלי, מכיוון שהיה שם מישהו שאמר שהדיזל פחות מזהם מבנזין. אני לא ראיתי סימוכין לעניין בשום מקום.

פורסם

(טורבו) דיזל באמת מזהם פחות ממנוע בנזין כיום. יכול להיות שזה בגלל הטורבו, ואולי בגלל שהוא מזהם פחות מטבעו.

את הסימוכין אפשר למצוא בנתוני היצרן לגבי זיהום בכל קטלוג/אתר שנותן מידע.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

השאלה היא מה יקרה לבטריות של ההיברידיות בסוף השימוש שלהן.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

לי יש רכב דיזל ועוד לא כזה חדש, מודל 2003.

הוא עושה צריכה אמיתית של 1:17.

אין רכב בנזין מקביל בתכונותיו שיכול לתת צריכה כזו (מדובר בטנדרון עם 100 כ"ס, פיאט דובלו)

אין ברכב בטריות כבדות של ניקל קדמיום רעיל ומזהם, אין חומצה, ומבחינת full lifecycle אני בטוח שהטורבודיזל ירוק יותר, קל וחומר שאני יכול לתדלק ממקור מתחדש כמו ביודיזל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מנוע דיזל פולט פחות פחמן חד- ודו-חמצני, אבל יותר תחמוצות חנקן וחלקיקים (Particulate matter) יחסית למנוע בנזין. כעקרון, דיזל מזהם יותר מבחינה מקומית, אבל פחות מבחינה גלובאלית.

פורסם
מנוע דיזל פולט פחות פחמן חד- ודו-חמצני, אבל יותר תחמוצות חנקן וחלקיקים (Particulate matter) יחסית למנוע בנזין. כעקרון, דיזל מזהם יותר מבחינה מקומית, אבל פחות מבחינה גלובאלית.

לכן מרבית רכבי הדיזל המודרנים מצוידים בלוכדי חלקיקים , דבר ההופך אותם למנועי ירוקים הרבה יותר ממנועי בנזין מקבילים.

ולגבי הרכבים ההיברידים, אם בוחנים את מחזור חיי הרכב, ואת הזיהום הניכר שכריית המחצבים אשר מהם עשוים מצברים + עלות השינוע ושריפת המזוט באוניות לשם שינוע אותם מחצבים או אז הירוק הןפך לשחור משחור.

שלא לדבר על מה קורה בסיום חיי המצבר , הנזק הסביבתי הגדול, והעלות הגבוהה של מיחזור של המצברים הנ"ל..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

כפי שנאמר, אומנם דיזל יכול להשתואת להייבריד בפליטה של דו-תחמוצת פחמן, אך הוא "מצטיין" בפליטה של מזהמים אחרים, לאו רק החלקיקים שיכולים להיתפש, אלה גם תחמוצות חנקן, חומרים ארומטיים המסרטנים וכו'. לכן בסביבה העירונית מנועי הבנזין עדיפים. כאמור, להיבריידים ישנה בעייה חמורה אחרת, דהיינו המיחזור של הסוללה.

כך שניתן לפקפק בתועלת הירוקה של ההיברידים באופן כללי. בנוסף היתרון בחיסכון שלהם הוא בתנאי של סיגנון נהיגה מסויים, שלא מתאים לכל אחד ולכל סביבה. לדעתי רכישת רכב הייברידי כדאית רק בזכות הטבות המס והשיווק הנכון. הנושא של החיסכון הוא יחסית שולי בכל הסיפור. והפיתרון היחיד הנראה לעין לסביבה הוא הפיתוח של התחבורה הציבורית.

פורסם

נכון להיום, לפי מה שהבנתי, רכב היברידי זה די עבודה בעיניים. נכון שמנקודת המבט של הצרכן שקנה את הרכב חדש יש ירידה בתצרוכת הדלק אבל כשמסתכלים על כל מחזור חיי המוצר, יש בגין רכב היברידי יותר פליטה של מזהמים לסביבה מכל רכב בנזין/דיזל מודרני בגלל הסוללות. המרכיב העיקרי שתורם לזיהום הגלובאלי הוא המקור לניקל. התהליכים התעשייתיים הנוכחיים לכריית ניקל מאוד מזהמים. לזה יש להוסיף את הטיפול בסוללות לאחר גמר חייהן. לכן, עד שיפותחו סוללות חכמות יותר, רכב היברידי טוב לצרכן הסופי ולו בלבד (עד שיצטרך להחליף סוללות...).

פורסם

אם כבר מכניסים את המצברים למשוואה, יש להשוות זאת לתהליכים המקבילים מבחינת הרכבים האחרים - לדוגמא, הזיהום הנוצר מהפקת הדלק, ייצור וטיפול במנוע. גם לוכדי החלקיקים דורשים טיפול בסוף החיים. ההשוואה היא עקרה כל עוד לא מסכימים אודות מפתח אחיד לזיהום.

הדבר דומה לויכוח אודות ייצור חשמל באמצעות דלקים מאובנים לעומת דלק גרעיני. מה עדיף: לקבור חומר רדיואקטיבי באדמה, או לפלוט גזים לאטמוספירה?

המשמעות הסביבתית של הרכבים ההיברידיים היא בעיקר טכנולוגית. כאשר ייכנסו רכבים היברידיים שניתנים להטענה מרשת החשמל, ייפתח שוק לנקודות טעינה, מה שאנו מקווים יביא למעבר לרכבים חשמליים לחלוטין.

פורסם

אני לא מומחה לייצור מנועים אבל נראה הגיוני שככל שמנוע גדול יותר, הוא מצריך יותר חומרי גלם לייצור; מנועי דיזל אמורים לעבוד בתנאים קשים יותר ממנועי בנזין והם יותר כבדים (יתקנו אותי המומחים); צריכת דלק גבוהה יותר משמעה צורך בהפקה מוגברת של דלק, וכו'. מה גם שמוניות גומעות מרחק גבוה בהרבה מרכב פרטי ולכן התשואה המתקבלת מהסוללות גבוהה יותר. מונית עירונית תפיק הרבה תועלת מיחידת כח היברידית, לעומת מונית בינעירונית שככה"נ עדיף לה מנוע דיזל.

זה נושא למחקר כלכלי עצמאי, אשמח אם מישהו ימצא אחד להאיר את עינינו.

פורסם

אגב, לגבי הדלק הגרעיני הבעיה היא פסיכולוגית בלבד. הרבה יותר קל לטפל בכמה עשרות ק"ג של חומר רדיואקטיבי בעשור לעומת עשרות ואולי הרבה יותר טונות של גזים, אפר ואבק מתחנת כוח פחמית בשנה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...