רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 839 צפיות
מישהו מכיר מקום נטוש באיזור חיפה או חוף כרמל? חשוב שיהיה הרחת ממקומות ציבורים ולא ליד שכונות מגורים, לא רוצה להפריע למנוחת התושבים.{הרכב מרעיש מאוד!}
הודעה אחרונה מאת לאון, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, לפני שבוע עשיתי תאונה עם הטויטה קורולה שנת 2003 שלי. השמאי קבע שזה טוטאל לוס . אני עדיין נהג חדש, יש לי רשיון קרוב לשנה, ורציתי לדעת בכמה יקפוץ לי המחיר של הביטוח (מקיף, צד ג' וחובה). תודה
הודעה אחרונה מאת omry3000, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אז ככה, התעוררתי לבוקר די רציני, בגרות במתמתיקה היום (טופס 006 למי שמתעניין) וכל מה שאני חושב עליו הוא על מחר ועל הנהיגה הראשונה שלי ל-ב-ד. ההורים קנו לי גולף לקראת סיום המלווה ואני מאוד מאוד נרגש לסוע עליה, היא נמצאת כרגע בטיפול 30,000 ועוד כמה טיפולים קטנים שאני ביקשתי אישית מהבודק לבצע. כנראה אחרי הבגרות אני אסע לראות מה קורה איתה כי אני כבר מתגעגע אבל היא אמורה לחזור היום בערב. יש הצעות לקראת הנהיגה הראשונה? אולי חוויות מהנהיגה הראשונה שלכם, אני שזה רחוק אלף שנות אור מכם אבל תנסו להיות לארג'ים ולחשוב על זה רגע אחד.
הודעה אחרונה מאת Riquelme, -
- 5 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
ידוע לי שבחברות ההשכרה יש צורך בכרטיס אשראי כדי להשכיר רכב. האם ישנן חברות השכרה שניתן להשכיר בהם רכב ללא צורך בכרטיס אשראי. לצורך העניין אני בגיל 40 ובעל וותק של למעלה מ-20 שנה בנהיגה.
הודעה אחרונה מאת jonny123, -
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לקוח בא לבדיקת רכב , הקילומטראג' ברכב שהגיע איתו הוא 168000 ק"מ , הלקוח שואל את הבוחן : "סליחה , מה אורך חיו של מנוע ? " הבוחן עונה לו : "למה אתה שואל? ", הלקוח משיב : "אני רוצה לדעת כדי להחליט אם להכנס לבדיקת רכב ". מה אתם הייתם עונים לו ?!.
הודעה אחרונה מאת fords, -
- 5 תגובות
- 817 צפיות
לא פעם שמתי לב שלפעמים נהגי מוניות עושים דבר הבא: (קוו אדום) פעם אפילו כשנסעתי באוטובוס, הנהג ביצע את המהלך הזה. השאלה שלי האם זה חוקי? מצד אחד פניה ימינה חוקית אבל ה'פרסה' הזאת באמצע הכביש לא נראת בסדר. אם תופס אותך שוטר אחרי המעשה, האם יש איזשהו תת סעיף מונפץ בנהיגה בקלות דעת או משהו שניתן לקנוס?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 7 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היי, יש לי שאלה קטנה שלא ממש קשורה לשום פורום אחר. אני עצמאי, עוסק מורשה וכמו כולם, צריך לשלם בסוף השנה מס הכנסה... חשבתי "לדאוג לעצמי להוצאות" ולשדרג את הרכב (כיום שווה 30K ומעוניין להוסיף מקסימום עוד 40K). האם זה שווה בכלל? מישהו יודע כמה בדיוק אפשר להזכות על זה בסוף השנה? חלק אומרים לי 15% בשנה עד שאני מחזיר את האוטו, זה נכון? עבור כל אוטו אפשר להזדכות? או רק רכבים מסויימים (מקבוצה מסויימת או מסחריים למשל)? אגב, כשכתבתי ליסינג, לא התכוונתי לזה שאני צריך כל חודש לשלם נאמר 2000 ש"ח, אלא לשלם הכל במזומן. הבנתי שיש מגוון מסלולים: מימוני/תפעולי וכו'. מה זה כל אחד בדיוק? אולי עדיף כבר לקנות רכב ממישהו פרטי עם זכרון דברים (שגם מוכר במס) וזהו? אשמח לקב…
הודעה אחרונה מאת Nisim_C, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי אזעקה שעושה לי קצת בעיות ( היא בקושי קולטת את השלטים ) אין לי מושג של איזה חברה היא , צירפתי צילום של השלט שלה - אולי לפי זה מישהו יוכל להגיד לי של איזה חברה היא ?
הודעה אחרונה מאת yaarabarlev, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מה זה אהבתי, בטירוף. את הרוח והמחשבה ואת האופי היחודי. את הנוחות שלא היתה שניה לה ואת הניהוג המוזר והמרתק, שהיה יכול להיות רק לרכב שיוצריו היו מרוכזים בעיקר בשגיונותיהם הם. אהבתי את הדה-שבו ואת ה-GS, התענגתי על DS ו-CX חצי אוטומטיות. מעולם לא נהניתי מהנהיגה המונוטונית לאילת כמו מאחורי הגה ה-XM... נהניתי מהתנהגות הכביש המבריקה של כל גרסאות ה-ZX וסימפטתי גם את הקסנטיה. מה הפלא? כל מה שבא מאז... אז לפני שכולם נזעקים, קחו אויר. תרגעו. C5 הקודמת, מכוערת ולא איכותית עד כמה שהיתה, שמרה על האופי ועל הליבה. לא הייתי קונה אותה, אך עדיין זכורה לי אותה נהיגת בוקר מוקדמת מהצפון לת"א, אותו שיוט מהיר, קצר ונינוח. הגעתי רגוע ומחויך כאילו טסתי במחלקת עסקים טובה. C5 החד…
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- 1 תגובות
- 960 צפיות
במידה והעבר נקי. תודה
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
- 2 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, חבר מתחתן במזל טוב ומעוניין לשכור ג'יפ ליום אחד. מחפש מודל חדיש - ארוך. אם למשהו יש רעיונות או הצעות אני אשמח. תודה מראש, עידן
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 2 תגובות
- 805 צפיות
אני רוצה לשים לה סאן רוף היא שנת 2006 5 דלתות זה אפשרי? כמה זה יעלה? כמה האוטו יהיה פחות בטיחותי?
הודעה אחרונה מאת eh1, -
- 9 תגובות
- 873 צפיות
http://www.auto.co.il/movies.aspx?cid=1275&item=365 בתור צופה השרדות וחובב הטל"ש באופן כללי, אני אהבתי.
הודעה אחרונה מאת לנצ'יהוליסט, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז ככה שלום לכולם אני חדש פה. עשיתי חיפוש באתר אבל לא מצאתי תשובה ממשית להחלפת הנוריות רישוי מצהוב ללבן. ברשותי רכב מסוג לנד רובר דיסקברי 3 שנת 2005 לחבר שלי יש הונדה אקורד שנת 2003 (זה חשוב להמשך) עכשיו אני רוצה בבקשה מדריך מאיפה קונים נורות כאלה קודם כל ואח''כ איך מחברים, לשני הרכבים הנ''ל בבקשה. תודה רבה מראש! אסף.
הודעה אחרונה מאת אסף4455, -
אין לי אפשרות לתת קישור ישיר לכתבה, אלא רק לאתר התוכנית, אז הנה תקציר לכל מי שלא ראה: אדם שרכש פורד מונדאו חדשה נסע ברכב שבועיים מהיום שבו קיבל אותו, ובעודו נוהג במהירות של כ-100 קמ"ש לפתע נדלקו לו כמה נורות אזהרה והרכב נעצר. הרכב נגרר למוסך מורשה בחולון, שם נאמר לו שיש בעיה בראש המנוע וכי צריך להחליפו. הלקוח ביקש מהמוסך לא לעשות דבר מכיוון שברצונו לבדוק בעצמו פרטים נוספים לגבי התקלה, לא לפני שקיבל אולטימטום ממנהל השירות שאם לא יתקן את רכבו, יהיה עליו להוציא אותו משם. לאחר שסיים את בדיקתו, חזר הלקוח למוסך, רק כדי לגלות שבניגוד מוחלט להוראתו, הרכב כבר תוקן בהוראת מנהל השירות. אם לא די בכך, התברר שבאותו זמן ממש נמצאת במוסך מונדאו זהה מאותו שנתון עם אותה בעיה בדיוק. הלקו…
הודעה אחרונה מאת mikyl, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
http://fun.mivzakon.co.il/flash/video/3439/%D7%9E%D7%AA%D7%A0%D7%93%D7%91.html
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אני חדש בפורום והייתי מופתע שעדיין לא עלתה סוגיית הטסטים (בעצם יכול להיות שזה רק אני כי כל הסיפור של נהיגה עוד חדש לי). בכול מקרה אם יש לכם סיפורים מעניינים מהטסט שלכם אתם מוזמנים לספר, חשבתי לתת לעצמי להתחיל (אחרת מה הטעם לפתוח אשכול): אין לי יותר מדי סיפורים על הטסט שלי אבל לפני נהגה אישה בהריון, מסכנה, אחרי דקה של נהיגה כבר ידעה שהיא נכשלה, עוד ביציאה ממשרד הרישוי היא לא עצרה עצירה מוחלטת ברמזור עצור והבוחן פסל אותה. חבל לבזבז 400 שקל סתם ככה אז היא המשיכה לנהוג עוד כמה דקות ואחרי 4 פעמים שהמנוע נכבה הטסטר הוריד אותה...
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20090521_1086904 מה לעזאזל הוא חשב לעצמו? אין כאן ולו פריט אינפורמציה בודדת (מעבר למה שמופיע ב box). עם כל הרצון הטוב, וחוש ההומור (שיש), זו יכולה להיות פתיחה נחמדה לנסיעת מבחן אבל לא יותר מזה.
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
bmw לצורך צילומים
מאת kbz- 1 תגובות
- 619 צפיות
שלום, מחפשת bmw מסדרה 3 5 7 משנת 1980-2000 צבעים כהים (שחור כחול אפור) לצורך צילומים עבור סדרת טלוויזיה... תשלום בהתאם... אשמח אם תצרו קשר קרין 0522455905
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
יגואר XF 1 2
מאת alfa_draco-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לא אכתוב ממש ביקורת כי נהגתי עליה 2 דקות בכמה דרכים כפריות, פלוס כמה דקות כנוסע. אבל: F**K איזה V8. F**K איזה בלמים. F**K איזה אלגנטיות של תנועה, בכל מהירות, בכל מצב, על כל כביש. אחרי נסיעות ברכבים המתחזים לרכבי פרימיום (אינפיניטי ושות') שאמנם יאמר לזכותם שעולים כמחצית מהאנגליה האריסטוקרטית, ה-XF שמה קצת בפרופורציה את כל העניין הזה ומזכירה את ההבדל בין רכב שהוא "רק" איכותי, לבין יוקרה אמיתית. אני לא יודע מה העתיד הצפוי למותג וליצרן יגואר - אבל דיר באלקום שהסינים שיקנו אותה יקלקלו את הדבר המיוחד הזה!
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
אני לא אוהב את טויוטה... אני תמיד מעדיף מכוניות עם אופי, אפילו אם הן מבקרות יותר במוסך. אבל מה לעשות, יש כאלה שלא חושבים כמוני ובמשפחתנו המורחבת יש טויוטה אחת. סטנדרטית - קורולה 2003, מיוצרת בטורקיה. מטופלת במוסך היבואן (מוסך "זני" ברחובות, למי שמכיר). חוץ מהעובדה שהציפוי של ידיות פתיחת הבגאז' ומיכל הדלק התקלף תוך חודשיים, המכונית הצדיקה את המוניטין - נוסעת, ונוסעת... בלי דרמה, תקלות או משהו אחר לספר עליו. לפני מספר חודשים - הפתעה! נדלקה נורת "בדוק מנוע". במוסך אמרו שמדובר בתקלת ממיר (תקלה 0240, אם אני זוכר נכון). מחקו את התקלה ואמרו, שאם התקלה חוזרת - צריך להחליף ממיר קטליטי. החלפת ממיר? ב- 60,000 ק"מ? נשמע יקר ומיותר. לא נורא, המשכנו לסמוך על ה…
הודעה אחרונה מאת mikyl, -
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בפעם אחרונה שנהגהתי ברכב שלי שמתי לב לדבר מוזר: התחלתי את הנסיעה שלי ברוורס (יצאתי מחניה), אחר כך העברתי להילוך ראשון - שני ונסעתי. פתאום אני שם לב שנורית ההנדברס עדיין דלוקה, קיבלתי שוק, הורדתי ת'הנדברקס והמשכתי לנסוע. השאלה שלי היא : האם זה אמור להיות ככה, והאם זה תקני? לא היה שום רעש או שום קושי במהלך הנסיעה הזאת אבל מצד שני, כאשר אני מרים את הארמברקס בסוף הנסיעה - אי אפשר להזיז את הרכב. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ראיתי היום חבר, והוא בא עם אאודי A3. לפי מה שהוא אומר האוטו סוגר 100 על הסקאלה בתוך 6 שניות נטו. לא האמנתי וחשבתי שזה חארטה, כשהוא נסע הוא נתן לחיצה על הדוושה, חשבתי שהאוטו יכנס לתוך כזה מערבולת כמו בסרטים. אבל בכל זאת, 100 ב6.0? הגיוני?
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
-
השנה 1987, המכונית 911 קאררה משופרת ע"י RUF לכ-470 כ"ס, אין בקרת משיכה וגם לא ESP. המסלול, נירבורגרינג וכל מילה נוספת מיותרת.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן אני מעוניין לרכוש מחו"ל דוד משומש, ערכתי חיפוש ולמיטב הבנתי חל עליו מכס של 30%, מאיזה מחיר נגזר המכס במידה והדוד הזה לא נמכר כחדש? האם אני צריך לספק איזשהו אישור מיוחד על מנת לשחרר אותו? תודה.
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
בעקבות קבלת דו"ח של 1000 שקל על דיבור בטלפון, חשבתי לקנות דיבורית לאוטו. הבעיה היא שהדברים האלה די יקרים. אחרי זה חשבתי על אוזניית בלוטות', שאחת נורמלית תעלה באזור ה 150 ש"ח. לשאלה - האם חוקי לדבר דרך אוזניית בלוטות' תוך כדי נהיגה ? ההגיון אומר שברור שכן, כי זה מצריך רק מענה כמו דיבורית ולא גורם להורדת הידיים מההגה, מצד שני יש הרבה תקנות מפגרות. ישנן המון תשובות בפורום שנוגדות אחת את השניה. אשמח לקבלת תשובה סופית, עמית.
הודעה אחרונה מאת Joecamel, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 15.6 אלף צפיות
ויכוח שמתנהל הלוך וחזור כל פעם שמישהו מגיב בזלזול על מר ישראל-ישראלי שעיברת את נושא המאותתים או הפנסים האחוריים ברכב מצמד המילים באנגלית לאחת עיברית דפוקה לחלוטין. הנה ציטוט, לא נגענו: " איזה ערס אחד רצה להגיד back-light, אבל הסתום הוציא מהפה את המילה "בקלית". מה? בדיוק כמו שאומרים "אמברקס" במקום hand brake, אתה מבין?! " הבעיה שלי היא שגם אני בעבר טענתי שזה עיברות דפוק כמו אמברקס, במקום בלם יד, או hand brake. אבל אז מישהו אמר לי שזה לא עיברות, ובעבר היו מייצרים את הפנסים האחוריים והמאותתים ברכב מפלסטיק הבקלית המצויין. השתמשו בשם הפלסטיק לצורך ייחוסו לפנסים הללו, וזה נקלט לשפה. תריצו בגוגל בעברית "בקלית", תמצאו לא מעט תוצאות שמייחסות מילה זאת לפנסי הר…
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 914 צפיות
ברור לי שיש אפשרות להתקין סאנרוף כמעט בכל באוטו. אבל האם משהו יודע לגבי אפשרות התקנה של הסאנרוף המקורי של ה 206, אולי אפילו מפירוק? משהו יודע/יכול להעריך לגבי עלויות?
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 937 צפיות
אני לפני קניה.רציתי לקבל כמה פרטים על רכב:חיסכון.אמינות כמה אילוכים יש בדגם אוטומטי...ובכלל תודה
בהתאם למסורת של מועדון אלפא רומיאו, גם השנה יתקיים אירוע הגראן טוריסימו. האירוע ייערך ביום ו' 22 במאי, החל מהשעה 17:30, במסעדת "צל תמר" אשר באשדות יעקב (קרוב לכנרת) - שם כבר ערך המועדון בעבר מספר מפגשים מוצלחים בשנים האחרונות. מובטחים: ארוחה טובה, אטרקציות ועניין לכל האורחים, הרבה מצב רוח וכמובן מפגש חברים. הארוחה תכלול: מנות ראשונות - לחם טרי ומטבלים, מגוון אנטיפסטי וסלטים, כנפי עוף בדבש וצ'ילי. מנה עיקרית - פלטת בשרים, הכוללת סטייק פרגית, קציצות בקר וטלה, חזה עוף בגריל, וכן תוספות. שתיה - יין, מיצים טבעיים ומים, קפה ותה. קינוחים - מגוון קינוחים שוקולדיים ועוגות. זמנים ומסלול נסיעה התכנסות השיירה המרכזית בבית הקפה "בונו" ביקום החל מ-13:00. י…
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,723 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- RBRB
- פריג'י
- Haim_gds
- מיץ פטל
- GOLF
- falou
- Shaike.Zam
- thema832
- Itzik-b
- TvrSpee12
- levy
- Markm4