Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות קבלת דו"ח של 1000 שקל על דיבור בטלפון, חשבתי לקנות דיבורית לאוטו. הבעיה היא שהדברים האלה די יקרים. אחרי זה חשבתי על אוזניית בלוטות', שאחת נורמלית תעלה באזור ה 150 ש"ח. לשאלה - האם חוקי לדבר דרך אוזניית בלוטות' תוך כדי נהיגה ? ההגיון אומר שברור שכן, כי זה מצריך רק מענה כמו דיבורית ולא גורם להורדת הידיים מההגה, מצד שני יש הרבה תקנות מפגרות.

ישנן המון תשובות בפורום שנוגדות אחת את השניה.

אשמח לקבלת תשובה סופית, עמית. :turn-l:

פורסם
בההגיון אומר שברור שכן, כי זה מצריך רק מענה כמו דיבורית ולא גורם להורדת הידיים מההגה, מצד שני יש הרבה תקנות מפגרות.

זה לא אותו דבר כמו דיבורית, מכיוון שכאן אתה צריך להחזיק את הטלפון כדי לחייג ולהוריד את העיניים מהכביש (בדיבורית גם כן, אבל זה עדיין בשדה הראיה שלך), לעומת זאת ניתן לקנות מעמד לפלאפון שמוצמד עם וואקום לשמשה הקדמית (כמו מעמד לGPS) שמתאים לכל מכשיר וניתן לכוון אותו לגודל הרצוי, כך שאם יש לך כזה מעמד והדיבורית כל הנסיעה על האוזן ולא צריך להתחיל לחפש אותה בנסיעה, אז לא נראה לי שיש בעיה :)

פורסם

בן אדם שאל על תקנות ועונים לו שלא נראה להם.

תקנה לגבי דיבוריות אלחוטיות אומרת שבזמן נהיגה טלפון חייב להיות במתקן קבוע.

תכל'ס לפי החוק אוזניה לא חוקית. אבל שוטרים בעצמם מבינים שזה לא ראלי ולא עושים בעיות.

יש לי ברכב אחד דיבורית של ג'ברה SP700 בשביל אישתי. באמת הכי טובה שיש.

אבל באוזניה ששוכבת באוטו השני שומעים יותר טוב. מה שכן שהן עולות כמעט אותו דבר.

פורסם

תודה על התשובה.

האמת? שאני ממש מפחד להסתמך על זה ששוטרים בדר"כ לא מתייחסים לזה, אני צריך פתרון חוקי ב 100%, כדי לא להסתבך בשנית. בקיצור אז לפי החוק השימוש באוזניית בלוטות' תוך כדי נהיגה הוא לא חוקי? זה די מבאס, משום שבאמת זה מהווה פתרון יעיל וזול לעניין הדיבור בטלפון תוך כדי נהיגה. אם באמת זה לא חוקי, כמה תעלה לי דיבורית בלוטות' סבירה ? אשמח לדגמים זולים ומומלצים מנסיון + מחירים.

לילה טוב למי שעוד ער :)

פורסם

לי השאלה קצת מוזרה, שכן מכמות האנשים שאני רואה כל יום בדיבור חפשי בטלפון, בלי דיבורית, בלי אזניה, בלי נעליים, תוך סיכון עצום להם ולסביבה, אני מתרשם שהסיכון לכיסם פשוט אינו בנמצא. בקיצור, הסיכוי שתתפס שוב, אם אתה באזור המרכז, דומה לסיכוי שתזכה בלוטו פעמיים ברציפות. אולי פשוט, זול ובעיקר בטוח יותר לוותר כליל על דיבור בטלפון תוך נסיעה. גם זה המתבצע באופן כשר למהדרין, מסוכן מאין כמוהו. כדאי לזכור שגם לפני עשר או חמש עשרה שנים העולם הסתובב, למרות שדיבור בטלפון בנסיעה היה שמור רק לכל מיני שוכני מושבים אחוריים בלימוזינות.

פורסם
בקיצור אז לפי החוק השימוש באוזניית בלוטות' תוך כדי נהיגה הוא לא חוקי?

הטלפון צריך להיות במתקן קבוע. כלומר אם יש לך אוזניה ואת הדבר הזה שנצמד לשמשה ומחזיק את הטלפון, אני מניח שזה עונה על דרישות החוק.

פורסם

מה לגבי דיבורית אלחוטית שמצמידים למגן שמש?

עולה 150-300 ש"ח (תלוי בפירמה), לא מחזיקים את הפלאפון.

החסרון היחיד - הפלאפון לא מונח במקום קבוע, אך אני לא מבין למה זה אמור לעניין את השוטר איפה נמצא המכשיר עצמו? כל עוד אני לא מחזיק את המכשיר בעת הנהיגה?

[img]file:///C:/My%20Documents/My%20Pictures/מתתי.jpg[/img]

פורסם

דיבורית כזו:

http://www.germes-online.com/direct/dbimage/50206611/Bluetooth_Headset.jpg

או כזו:

http://cw3.wallashops.co.il/pi/auction_product/1IS25F5852.jpg

וגם כזו:

http://www.mobilewhack.com/motorola-h690-bluetooth-headset.jpg

חוקיות לחלוטין, כל עוד אתה לא משתמש במכשיר הטלפון עצמו במהלך הנהיגה. כל נגיעה או החזקה של הפלאפון כשהרכב בתנועה, יכולה להתפרש בעיני השוטר כשימוש בטלפון נייד שלא באמצעות דיבורית/מיקרופון קבוע/נייד. וכאמור, ניתן להשתמש בדיבוריות כאלה ללא אף נגיעה אחת במכשיר הפלאפון, חוקי לחלוטין.

Xbox12341

פורסם

יש לי כבר 3 או 4 שנים דיבורית בלוטות' פשוטה של מוטורולה דגם T-305.

מחירה עפ"י זאפ עומד היום על כ-180 ש"ח.

היא נתלית ע"ג מגן השמש באמצעות קליפס פשוט ויעיל. אין צורך בהתקנות. שומעים מצויין והסוללה מחזיקה מעמד המון זמן.

אני חושב שמדובר בעסקה כדאית מאוד ובטיחותית מאוד.

המחיר גם לא בשמיים.

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם
יש לי כבר 3 או 4 שנים דיבורית בלוטות' פשוטה של מוטורולה דגם T-305.

מחירה עפ"י זאפ עומד היום על כ-180 ש"ח.

היא נתלית ע"ג מגן השמש באמצעות קליפס פשוט ויעיל. אין צורך בהתקנות. שומעים מצויין והסוללה מחזיקה מעמד המון זמן.

אני חושב שמדובר בעסקה כדאית מאוד ובטיחותית מאוד.

המחיר גם לא בשמיים.

רפי.

בעקבות המלצתך נסעתי לאייבורי רעננה וקניתי את המוטורולה ב 190 שקלים.

הכנסתי את הכבל למצת ודיברתי בנתיים שעה (התקשרתי ישר כשקניתי את המכשיר, ככה שכל הדיבור היה עם כבל הטעינה מחובר) והכל בסדר גמור, אבל עכשיו איך אני יודע מתי המכשר טעון ואני יכול להוציא את הכבל? כרגע סגרתי את המכשיר ונכנסתי הביתה

פורסם

תתחדש.

כאשר הדיבורית בטעינה דולקת בה נורה אדומה. כשהיא כבית, הדיבורית טעונה.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

• תוכן חדש...