רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,593 נושאים בפורום הזה
-
סנדת IAD יצרה מכונית עם 2500 כוחות סוס ו600 קמ"ש, בעלת 8 הילוכים: נלקח מאתר אוטו: http://www.auto.co.il/%EB%FA%E1%E4-22987-2-500-%EB%E5%E7-%F1%E5%F1-600-%F7%EE-%F9.aspx הם עברו את הגבול!
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אחרי השבוע הקשה הזה עוד ארבעה הרוגים צריך לסגור את כל הכבישים במשך שבוע. כמה אפשר? הגעתי למסקנה שאנשים פשוט לא יודעים לנהוג,ישנם אנשים שאומרים שזאת רק תרבות הנהיגה,אתם יודעים מה? כבר לא ניראה לי. אנחנו הורגים את עצמנו. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3716038,00.html
הודעה אחרונה מאת $$weezy$$, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לחובבי הדריפט,אולג ממש מפציץ פה. תהנו. http://www.auto.co.il/%D7%95%D7%99%D7%93%D7%90%D7%95-1275,364-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%A4%D7%A8%D7%A7-2-%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%A6.aspx
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 27 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום, לפני חודש וחצי קיבלתי דו"ח על אי עצירה בתמרור עצור. אני בעל רשיון 4.5 שנים, ותמרור עצור במקום כל כך לא נכון לא ראיתי, באמצע כביש בינעירוני בנתיב לפניה שמאלה יש עצור (לדעתי אמור להיות תן זכות קדימה כמו שנתתי). היכן אני יכול לברר אם התמרור שהוצב הוא אכן חוקי? המקרה קרה בצומת כפר חיטים.
הודעה אחרונה מאת ליהי, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
פורד הודיעה שמטרתה להשיג 100,000 אנשים לבחון את הfiesta החדשה לפני גרסת היצור הצפון אמריקאית שתשוחרר. http://www.fayzak.co.il/newboded.asp?id=569 מעוניינים לקבל מכונית לתקופה של חצי שנה? פורד מחפשים אתכם לבחון את הפיאסטה החדשה ההרשמה בעיצומה.....
הודעה אחרונה מאת TheWolf, -
טסלה במבחן
מאת proxima- 0 תגובות
- 954 צפיות
הרבה זמן לא נצפתה התלהבות כזו ממכונית : "Today I drove the car that, for me, spells the end of the piston engine for performance cars." "For the Tesla is not just a sports car with incredible performance but also a car that redefines "driveability. Simply, it has the best throttle control of any car I have ever driven It’s not just the acceleration that is revolutionary. The braking - achieved primarily through regen – has the same brilliant throttle mapping, an approach that immediately allows even a newcomer to progressively brake to a near-standstill at exactly the chosen point. האוטו על בסיס האליז עדיין עם היגויי שלא עומד ברמה אחת עם ביצועי ההאצה…
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מישהו יכול להסביר למה UMI מייבשים את המותג אופל בארץ? בשנה שנתיים האחרונות אופל מוציעה דגמים מעולים שנחטפים באירופה כמו האופל אינסיניה שלא רק לקחה את מכונית השנה בעולם אלא גם הרכב הכי נימכר באירופה לסגמנט שלו , מה UMI ישראל לא רוצים להרוויח כסף? ומה גם את האסטרה החדשה בטח לא יביאו ממש מוזר כל הסיפור הזה. http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-22947,72-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%9C-%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%90.aspx http://www.motocar.co.il/article/10771.aspx http://www.motocar.co.il/article/10862.aspx
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
ראיתי מודעה ביד 2 מפורסם פיאט עם הצורה של הגרנדה שנת 2006 ידני 3 דלתות אני חושב שהגרנדה מגיעה רק משנת 2007? נכון? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת boaz9090, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
חבר שלי טוען שדריפט והחלקת כוח זה דברים שונים, ועם רכב בעל הנעה כפולה (כדוגמת איבו או STI) לא ניתן לעשות דריפטים, אלא רק החלקות כוח, שהן לטענתו קצרות יותר. לדעתו דריפטים ניתן לעשות עם הנעה אחורית בלבד לדעתי הוא טועה, ודריפט והחלקת כוח זה אותו דבר רק בשפה שונה, ניתן לעשות את זה גם עם רכב הנעה אחורית וגם עם רכב הנעה כפולה. עובדה שבסרטים כדוגמת מהיר ועצבני 3, כל הסט התבסס על איבו שעושה דריפטים, כמו כן גם בתוכניות כמו טופ גיר או פיפט גיר נראות כל הזמן מכוניות בעלות הנעה כפולה עושות דריפטים. מי צודק? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת TShavit, -
-
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3714707,00.html בדרך חזרה מהילולת מירון סטה הרכב התנגש חזיתית באוטובוס שבא ממול ו 2 הורים+2 ילדיהם+נוסע נוסף נהרגו. איך משפחה שלמה יכולה להמחק בשניה של היסח הדעת. תיזהרו על הכביש כי על טעויות בכביש משלמים ביוקר.
הודעה אחרונה מאת bara_fxp, -
-
- 0 תגובות
- 819 צפיות
אחרי שעשיתי קצת בעיות בבה"ד 20 בקורס מ' פומ"ה הועברתי השבוע לקורס חשמלאות רכב בצבא שאחר כך כנראה אני יוצב בבסיס תובלה טירה ,ובתור אחד שבקושי מבין ברכבים וכול מה שקשור אליהם אני ישמח לשמוע קצת על התפקיד מאנשים שמבינים. תאמת *** תאמת = את האמת *** אני לא כ"כ בטוח שזה קורס טוב או משהו ,מצד אחד הרבה אומרים לי שבסדיר השירות לא קשה ביחס לחימוש ואני לא יחזור הבית גמור מת מעייפות ,מצד שני הרבה אומרים לי שהתפקיד הוא גם סוג של טחינה וקריעה עצמית בסדנא. השאלה היא אם שווה לעשות תקורס *** תקורס = את הקורס ***בכלל ,אם הוא יתרום לי משהו בחיים ,ואם הוא סוג של הוא נחשב לטחינה בסדיר ,ואם עדיף לעשות תבעיות *** תבעיות = את הבעיות***בקורס ולא בסדיר???... *** השרשור ננעל עד שלא תקרא ת…
הודעה אחרונה מאת Aviran17, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 305 תגובות
- 46.3 אלף צפיות
הנה הזדמנות בשבילכם לשתף עם שאר חברי הפורום מה לדעתכם היא המכונית המכוערת ביותר אי פעם. אני חושב שאלה המכוערות ביותר. שכל אחד יבחר איזה שבא לו לא בהכרח מאלה. רנו אוונטיים מאזדה 121 פורד אנגליה (או "החלון האחורי המגיהנום") קרייזלר פי טי קרוזר גג נפתח (גם הרגילה אבל זאת באופן מיוחד)
הודעה אחרונה מאת impreza sti, -
-
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אז ככה : היום נכנסתי עם המשאית ללקוח, פרקתי סחורה, ומן הסתם יצאתי. איך שהגעתי לכביש, פתאום עליתי על אספלט שנמצא ליד פתח ביוב, והאספלט קרס תחת הגלגלים האחוריים השמאליים, שנקברו עמוק בכביש. פקק ענק נוצר בגוש חלב. (כמה מצער) בכל אופן, לא הצלחתי לצאת באופן עצמאי, הגלגלים רק התחפרו והתחפרו. הזעקתי עזרה מלקוח אחר שלי שבא עם המלגזה הקטנה שלו (ואו, קטנה אבל חזקה), והוא הרים את המשאית (ממש הצליח, מדהים) בחלקה האחורי ובנתיים דחפתי אבנים מתחת לגלגל כדי שאני יוכל לצאת מהבור. הצלחתי לצאת מהבור, ולמזלי הרב נזק גדול לא נגרם. הטמבון האחורי שמאלי התעקם לגמרי וכנראה זרוע הידראולית של הרמפה לא תקום יותר לחיים (במילא הרמפה לא בשימוש, אז לא נורא). בזבזתי על הדבר הזה שעה וחצי. הח…
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
כידוע לחלקם אני נמצא במאבק עם סמל"ת (לאחר שהבררה שמכרו לי בכמעט חצי מליון ש"ח בלתה את מרבית חייה - 3 חודשים- במוסך ולבסוף נמכרה דרך הטרייד-אין של סמל"ת בהפסד של כ 150,000 ש"ח). הנושא אף עלה עובר להגשת התביעה בפורום זה. אין לי ספק שנושא יוכרע בצורה הנכונה בבית המשפט. בכל זאת, חשבתי שראוי שתקראו מלה במלה את הסיבה לפי סמל"ת לכשל הדרייב-שאפט במכונית אלפא בררה מודל 2008 שנמכרה בחצי מליון ש"ח. לא נגעתי: 19. האמור בסעיף 13 לכתב התביעה מוכחש למעט תלונותיו של התובע כפי שמופיעות בהסטוריית הרכב אשר צורפה לכתב התביעה. ואולם הנתבעת תטען כי פנייתו זו של התובע נעשתה ביום 24.7.07 (כחודש וחצי לאחר מסירת הרכב) ולאחר שזה גמא כ 3000 ק"מ וכן לאחר שהתובע השתתף עם הרכב בקורס נהיגה מתקדמת …
הודעה אחרונה מאת alexk, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 705 צפיות
טוב אז, בהמשך לשאלתי האם זה אפשרי ותודות לתשובות מהפורום, אני מחבר באופן קבוע את המגבר של הגיטרה למצבר של האוטו. אין מה להגיד, זה בהחלט עובד מאוד מרשים וזה מאוד כיף תמונות: כמה שאלות .. האם אני גורם נזק למצבר ? איך אני יודע מתי הוא יתרוקן ? בעיקרון אמורה להיות מערכת הגנה בממיר המתח שהוא מפסיק את החשמל כאשר המצבר הולך להגמר, אבל אני לא יודע אם לסמוך על זה. בנוסף, אם החשמל במצבר נגמר והאוטו מותנע, הוא יכבה או שיהיה אפשר להתחיל בנסיעה גם כשאין חשמל ? המצבר צורך כ-180W, ובזמן שהוא דלוק אני מכבה את כל שאר המערכות (אורות,מזגן,רדיו...) ונשאר עם מנוע דולק. תודה!
הודעה אחרונה מאת סטוורוס, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3714898,00.html פשוט מטורף! השער עבר דרך כל הרכב .
הודעה אחרונה מאת Casper_2001, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום רב. במקרה רגיל השאלה טריוויאלית. אבל מה בנוגע למקרה שהנהג שמלפנים רוצה לבדוק לנו ABS ותוקע ברקס בכוונה תחילה,ורק לשם ההתלוצצות? אתמול היה לי מקרה כזה עם ילד ערס רציני שנסע לפניי,והבהרתי לו היטב שתכף יאכל את הדייסה המסריחה שבישל בעצמו,ועוד ברקס אחד כזה,אני טוחן לו את הרכב,ומשהבין שאני די רציני{והייתי ממש ממש רציני},הוא ברח מהמקום כמו שפן. בכל מקרה מה התקנות במקרים הנ"ל בגין נזיקין? תודה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- 4 תגובות
- 768 צפיות
בשנים 06-07 ( וחצי 08) שווק הפאסאט ע מנוע ה FSI האם זה נכון שהחליף אותו הדגם ל TSI כיום? ועוד שאלה בפאסאט של 06-07 ( חצי 08) יש גיר 6 הילוכים, וכיום יש גיר DSG האם זה אותו גיר או שהוא שונה פשוט לא הצלחתי למצוא תגובה חד משמעית בעניין
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 20 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2009/05/12/chinas-hautai-reportedly-readying-bentley-continental-knockoff/ מאחורה נראה פשוט אותו דבר בדיוק. הסינים השתגעו!
הודעה אחרונה מאת Arilou, -
- 0 תגובות
- 793 צפיות
אני מחפש לקנות מעמד לרכב לתצוגה (זה שהוא בצורת קשת) אבל אין לי מושג איפו מוצאים אחד כזה בארץ או בחו"ל (אני לא יודע אפילו איך זה נקרא באנגלית) אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת ירון40, -
- 3 תגובות
- 824 צפיות
בוקר טוב לכולם. אני מחפש אתרים באינטרנט של נתונים טכניים של מיצובישי לנסר 92. (סתם לדוגמא:הספקים של מנועים, קיבולת מיכל דלק, הספקי מתח וכד'). אשמח מאוד לקבל המלצות.
הודעה אחרונה מאת ybm3884, -
החזרת בעלות קודמת 1 2
מאת k1235- 24 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום, מכרתי את האוטו לפני יומיין והיום הרוכש התחרט ובחוזה היה כתוב שהוא יכול להתחרט עד שבוע מיום העסקה בגלל שלא עשה בדיקה וכד'.. לא נכנס כרגע לעיניין הנ"ל הבעייה היא שעשינו העברת בעלות לרכב האם יש דרך להזיר את הבעלות הקודמת בלי להוסיף ידיים לאוטו? תודה
הודעה אחרונה מאת Valve, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 908 צפיות
היום בנסיעתי בחזרה הבייתה צפונה הבחנתי במאזדה 323 רגילה לחלוטין ( שנת 2000, 2001 בערך ) שהדבר היחיד שהיה שונה בה הוא שהיה רשום מתחת לדגם 2.0. אני מכיר רק את גרסאות ה 1600 ואף פעם לא שמעתי או ראיתי אחת אפילו של 2000 . האם היבואן ייבא את הגירסאות האלו באופן סדיר? או שהאוטו עבר הסבה כלשהי? או שזוהי הזמנה אישית בכלל?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בשנת 1997 יצאה טויוטה מהארון עם הדבר הזה, שלדעתי אחד הרכבים המכוערים ביותר בכביש. אבל כאשר יש רק דגם אחד, ורואים כזה מדי פעם, עוד איכשהו אפשר להתעלם. אבל השנה, כאשר הונדה שחררה את הדבר הזה, אי אפשר כבר להתעלם. כאילו מה, נגמרו להם הרעיונות עיצוב, אז הם העתיקו את הפריוס וכיערו אותה עוד יותר? מה הלאה? מיצובישי יעתיקו את הפריוס לעיצוב של ה- EVO ה-11?
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- 5 תגובות
- 810 צפיות
שלום, מהמיקום שלי בעבודה, לא פעם אני רואה שוטרים שאורבים להולכי רגל שעוברים רמזור באדום, אבל גם לפעמים לסתם הולכי רגל שנראה שחצו שלא במעבר חציה. שאלתי היא בעצם, מה החוק אומר בנוגע למעבר כביש, בנוכחות מעבר חציה מוסדר. האם יש מרחק מקסימלי שמעבר לו מותר לחצות כביש שלא במעבר חציה? מה מחייב החוק? מקווה שאני מובן, תודה.
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 620 צפיות
אם אפשר את דעתכם על הרכב ועל השווי שנתון 98 אוטומטי 1500 עברה 105,000 ראש מנוע הוחלף\תוקן ומחזיק כבר שנתיים צריכת דלק 1:11 (נסעתי 400 קילומטר, תדלקתי 40~ ליטר) בנסיעה משולבת (עיר, בינעירוני, הרים, מזגן) "פול טנק" בערך 45 ליטר מזגן יש אין כריות אוויר יד 4 (אני) המטרה של השאלה, ידע כללי לעצמי. עוד מעט אני מעביר טסט וכו'. תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2009/05/12/leaked-2010-opel-astra-gets-early-web-reveal/
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שאלה קלה - מה ההפחתה על ליסינג תפעולי נהג פרטי לפי יצחק לוי? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 7 תגובות
- 818 צפיות
שלום , אני לאחרונה קיבלתי את הרישיון לנהיגה (אני עדיין בתקופת המלווה). אך אם כל האהבה של לארבע גלגלים אני רוצה את חווית השתיים. אני בן 18 וחצי,ממרכז הארץ. כמה שיעורים צריך לעשות על אופנוע? כמה בערך המחירים לשיעורים על אופנוע? מה המחירים של ביטוחים לאופנוע? ולגביי נפחים עד איזה נפח אני יכול לקבל רישיון ? איך זה בידיוק הולך? חלק אמרו לי 50 חלק אמרו לי 125 וחלק אמרו לי עד 500 מה נכון ? אם אין לכם כח לענות אולי תוכלו להפנות אותי למקום בו אוכל לקרוא על זה? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 1 תגובות
- 596 צפיות
שלום למישהו יש נסיון בביטוח רכב בחברה זו ?
הודעה אחרונה מאת Discover,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 2,738 אורחים (הצג רשימה מלאה)