רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 770 צפיות
שלום, לפני 3 ימים עברתי תאונה קלה מאוד אך אני עדיין לא סגור על עניין השמאות. מה כדאי לעשות? להביא שמאי פרטי? שמאי מטעם חברת הביטוח שלי? או שמאי שעובד עם החברה שתובעת והחברה הנתבעת? אם כדאי פרטי אני אשמח להמלצות על שמאים טובים. אם ונניח הבאתי שמאי פרטי ואיני מרוצה מההבחנות שלו מה אני אמור לעשות? אני מאוד אשמח לתגובה זריזה מכיוון שמחר אני כבר הולך למוסך ובאמת רק מי שמבין שיעזור לי בעניין הזה. תודה.
הודעה אחרונה מאת viper05, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4701/1490786 אני חייב לציין שאני לא מופתע.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
כן ?, מאיזה שנה שהרכב בכביש חייב לעשות 2 אגרות טסט בשנה ..91 לא נחשב ל2 אגרות נכון ?
הודעה אחרונה מאת loliman123, -
-
רציתי לדעת בעצם, למה בתדלוק הרכב יש צורך לדומם את המנוע?
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- 2 תגובות
- 807 צפיות
שלום רב! אני יודע שפתחו מספר פעמים דיון של אנשים על כך שהם קיבלו דוח חנייה ומבקשים עזרה, אך הרצתי חיפוש ולא מצאתי תשובה מדוייקת... רציתי לשאול כמה דברים: 1)בבקשה לביטול דוח, עדיף להיות נהג חדש (שנה על הכביש) ללא עבירות כלל, או נהג של כ-4 שנים עם עבירה בודדת? למי יש יותר סיכוי לביטול? 2)אם לא קיבלתי את הדוח בדואר, זה אומר שהוא בוטל? עברו 17 יום מאז קבלת הדוח. אני לא יודע אם לשלוח את הבקשה לביטול הדו"ח, כיוון שעוד לא קיבלתי את הדוח בדואר ואני מפחד שזה רק יגרום לכך שכן יקנסו אותי. אשמח לעזרה תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ravid, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
תרגישו חופשי לערוך את הכותרת, לא ידעתי איך לנסח את זה. בכל מקרה: התעניינתי קצת במחירון של יונדאי אטוס, לאור הגעתה של I10, מחליפתו. במהלך השנים האחרונות שוק מכוניות המיני די נעלם מישראל אבל הביקוש למשומשות לא ירד בכלל. כתוצאה מכך נוצר מצב שמכונית כמו האטוס נמכרת הרבה מעל למחירון. לדוגמא: מחירים של אטוס מהשכרה לשעבר, שנת 98 - נעים בין 15-18K. מה יקרה לדעתכם לשוק (המטורף) של הרכבים הללו, כאשר חברות הליסינג ימכרו I10 במחיר של 30K לרכב בן 3? (דבר שקורה כמעט היום עם גטסים בחברות השכרה). מעניין לשמוע דעות לכאן ולכאן.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1475675&bigmaavaron=1 מישהו במשטרת התנועה כנראה השתגע...
הודעה אחרונה מאת roym123, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2009/05/22/officially-official-bmw-drops-the-details-on-its-2010-5-series/ http://www.youtube.com/watch?v=immRlZg9xkE דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
צריכת דלק בSTI 2003 1 2
מאת knfevg-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
השבוע התחדשתי בSTI 2003 PRODRIVE. רק כדי להיות בטוח שאין בעיה עם הרכב, אהא שתפו בצריכת הדלק שלכם. כרגע אני נוסע 50% רגוע 50% לוחץ. 70% כביש מהיר 30% עיר. אני מוציא כ320ק"מ ל3/4 מיכל.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חברה, שאלה, ואל תבינו אותי לא נכון זה פשוט מסקרן. האם מישהו יודע איך היא פועלת? על פילם או שיש כבלים, האם זה מועבר באותו הרגע?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 0 תגובות
- 624 צפיות
לידיעת כל הנהגים בצפון הארץ, ובעיקר בקטע של צומת המוביל - טבריה , משטרת התנועה החליפה את הגטס \ מאזדה 3 אשר נשכרו מאלדן לטובת פיאט פונטו החדשה. שימו לב שהרכבים נראים כרכבים אזרחים לחלוטין , אפילו מדבקות הזיהוי של חברות ההשכרה הוסרו מהרכב. ראו הוזהרתם, אם יש פונטו בסביבה סיכוי גבוהה שמדובר ברכב משטרתי..
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
BMW Z4 בישראל 1 2
מאת Mobster- 25 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
http://cars.il.msn.com/article.aspx?cp-documentid=16936059 BMW Z4 החדשה. מה אתם אומרים,שווה את המחיר?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 924 צפיות
למישהו פעם יצא קצת לחקור את הנושא? כיום, בכל הרכבים המגיעים עם מערכת המולטימדיה שלהם (RNS-E, MMI ושות') יש תוכנת GPS מובנית המתאימה לארה"ב\אירופה ופועלת ע"י הכנסת DVD המכיל מפות של המקום בו אתה נמצא. שיטת פעולה זו אינה עובדת בארץ והפיתרון הוא התקנה של יוניט GPS חיצוני המשתמש במסך כאמצעי תצוגה ועובד ע"י שלט רחוק. פיתרון מגוחך, שעולה כמה אלפי שקלים (6000...) אך היחיד שראיתי עד כה בארץ. אם נסתכל על הכיוון היותר מסובך, לגרום למערכת עצמה להריץ את תוכנת הGPS הישראלית ביחד עם המפות שלה. שינוי כזה כמובן יצרוך שינוי במערכת ההפעלה ומה שלא כרוך בזה. חייב להיות אפשרי, אך כנראה מסובך. אבל מה בדבר יצירת DVD עם מפות של ישראל, שיתאים לתוכנת הGPS המקורית? מישהו מ…
הודעה אחרונה מאת gil, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן! יש לכם רעיונות לגאדג'טים נחמדים לאוטו? לא גדולים מידי,עד כמה אלפי שקלים בודדים. יש לי כבר דיבורית בלוטות' עם מסך מגע של בלוברי,GPS(שזה לא מיוחד מן הסתם) ועכשיו בהזמנה GPS שמאפשר דיבורית בלוטות' משדר FM ובנוסף לזה קנינו מצלמת רוורס שמתחברת בבלוטות'.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 1 תגובות
- 642 צפיות
חברים שלום רב. מעוניין לקנות רכב אבל לא סגור איזה עדיף: 1- אודי A6 שנת 2002 מנוע 2.4 (לא טורבו). 2- וולוו S60 שנת 2002 מנוע 2.4 (לא טורבו). האם מישהו יכול לתת את חוות דעת אל כל אחד מהם בבקשה? קראתי הרבה אל כל אחד מהם, אבל אין כמו חוות דעת אישית. תודה מראש. ארתור גם במייל: [email protected]
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 0 תגובות
- 576 צפיות
טעות למחוק
הודעה אחרונה מאת DuDi213, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
נכנסתי השבוע לפרוייקט שראיתי שמישהו עשה בסיאט שלו יש לו סיאט קופרה MK2 והוא התחיל מאין פרוייקט לאוטו בפרויקט עצמו הוא לקח חלקים מהקופרה MK3 והכניס ברכב שלו בין לבין הוא לקח את כל ה INTERIOR של האיביזה החדשה יותר והכניס ברכב שלו ב MK2 האם באמת דבר זה ניתן לביצוע? והאם בכלל זה עובר טסט ? כנ"ל גם הדלתות של MK3 איך יכול להיות דבר כזה? הנה הכתובת של הפרוייקט http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=153480
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 50 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אנא חיתמו על העצומה בנושא העלאת המהירות המותרת בכבישים הבין עירוניים, נושא שידוע אצל כל חובב רכב. ביחד נצליח (אולי) לשנות את החוק ההזוי הנהוג כיום. אם אפשר, פרסמו עצומה זאת בכל דרך אפשרית המקובלת כיום, ע"מ לצבור חתימות נוספות. קישור לעצומה: http://www.atzuma.co.il/petition/stio/1
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
חזרתי היום מאילת. בכביש הערבה יש בשני הצדדים מן מעקף כזה שלדעתי מאפשר למשאית לסטות ימינה ולאפשר למכוניות לעקוף אותן. לפני המעקף יש שלט: "שטח אכיפה". השאלה אם זו באמת טעות כתיב, או שיש משמעות אחרת למעקף???
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
-
בשבוע האחרון הייתי עדה לשני מקרים בהם נהגים דרסו בעל חיים ולא טרחו לעצור ולראות אם יש צורך בעזרה רפואית או וידוי הריגה. המקרה הראשון היה אדם שאני מכירה ולאחר ששאלתי אותו מדוע לא עצר, הוא לא ממש הבין מדוע לעצור (לא בהתרסה, זה באמת לא נגע לליבו או למצפונו בשום צורה שהיא, מה גם שהיה מדובר בציפור בר). המקרה השני היה ממש עכשיו, בתוך העיר, בין באמפים ובמהירות מאוד נמוכה. נהג שדרס חתול ולא טרח לעצור ולראות אם קרה משהו. אני לא מצליחה להבין איך אנשים יכולים להמשיך בחייהם בלי שום נקיפות מצפון לאחר שדרסו בע"ח. אני לא אשווה בעלי חיים לבני אדם, ולא אטען שאדם שדרס בע"ח ולא עצר ידרוס גם אדם ולא יעצור, כיוון שאני באמת לא חושבת שזה נכון. אבל אני כן חושבת שאם החלטתם לקחת את…
הודעה אחרונה מאת asad, -
חדש GREEN GT
מאת RED CARS- 1 תגובות
- 604 צפיות
אבטיפוס LMP ELECTRIC CARS PROTOTYPE GREEN GT על פי מקור WWW.REGHARDWARE.CO.UK לשונית CARS TECH
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
צ'מפיון מוטורס מזמנת למוסכי הרשת את הגולף החדשה, בגלל תקלה במנגנון חלונות החשמל שעשויה להוביל להפסקת פעולתם. היבואנית: מדובר בעשרות מכוניות. משרד התחבורה: ידוע לנו על התיקון http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3719531,00.html
הודעה אחרונה מאת G FORCE, -
-
- 4 עוקבים
- 23 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום חברים, לאחרונה עלה לרשת אתר חדש בשם "כמה דלק" מטרת האתר הוא לאסוף מידע מאנשים פרטיים מידע אודות צריכה הדלק של הרכב שלהם האתר יעזור לאנשים שמחפשים רכב יד שניה לדעת מה צריכת דלק של רכב ורכב (נתוני יצרן לא בהכרח נכונים אחרי מס שנים על הכביש) אודה לכם אם תתרמו את צריכה דלק של רכבם למאגר ותפיצו את האתר הזה הלאה, לעזור לנו להגדיל אל המאגר למען כולנו בנוסף אשמח לשמוע הערות על האתר http://www.kama-delek.co.il/ שבת שלום אלון קזדן
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
זה סיפור שכבר נמשך הרבה זמן וכול פעם מעלה לי את הסעיף מחדש. אני יספר בקצרה, ב- 2006 הייתה לי עברת מהירות, קיבלתי קנס והקנס שולם במלואו!! בתחילת השנה הזאת, התחלתי לקבל מכתבים של כפל קנס. במקרה באותו זמן היה לי עורך דין שטיפל בצרה אחרת, ביקשתי ממנו שיבדוק לי את הנושא, הוא בדק ואמר לי שאני לא חייב כלום. אחרי תקופה לא ארוכה, קיבלתי שוב כפל קנס על אותו נושא אותו מס' תיק. שוב פניתי לעורך דין והפעם הוא הלך לבית משפט והביא לי מסמך שחתום ע"י שופט שהקנס שולם ותוספת הפיגורים מבוטלת. עד שעכשיו הגיע אליי צו עיקול על כלי רכב, אני מסתכל על המספר תיק ונחשו מה אותו דבר אז קצת עזרה, מה אני יכול לעשות בנידון, למי אני יכול לפנות? רק שלא יהיה בטלפון, אני רוצה ללכת פנים מול פ…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 1 תגובות
- 739 צפיות
הסיפור מתחיל עוד ב2006 שחניתי ברח' מרכזי בחיפה והלכתי להוציא תו חנייה. קרה והיה תור של מס' אנשים וכאשר חזרתי לרכב פגשתי פקח שהתחיל לרשום לי דו"ח. מפה לשם הוא ראה את התו ואמר שלהבא אני ידליק וינקרים וילך להוציא תו חנייה. היות ואני לא מכיר את הנהלים ולא מרבה לחנות ב"כחול לבן" חשבתי שהעניין עם הפקח נסגר, לא קיבלתי דו"ח במקום ואת התו לא שמרתי הרי הוא וויתר לי. לאחר שלושה חודשים מחכה לי "הפתעה" בתא הדואר, דו"ח מאותו היום על סך של 100 ₪. על הפרינציפ ובידיעה שאני לא אשם בכל המקרה החלטתי להישפט. המשפט נקבע מתישהו ל 2007. הפסד חצי יום עבודה +דלק. במשפט עצמו הצגתי את טענותיי אולם עובדות מוצקות כמו תו חנייה או עדים ממקום האירוע לא היו לי,ולכן נקבע דיו…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
http://highrpm.wek.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=15 מאתר הרכב הזול ביותר להקמה בישראל הרכב מדהים מקדימה, מכוער למדי מאחורה, ובסיסי בפרופיל. מה נהיה ?
-
http://www.worldcarfans.com/9090520.001/volkswagen-scirocco-r-officially-revealed השירוקו המשודרגת נראית נפלא(למעט החלונות האחרונים המושחמים. כמה שאני שונא את הטרנד המיותר הזה) ומצויידת במגוון שיפורים שאמורים לסייע לא רק לביצועים בקו ישר. שירוקו R מול ספורט מגאן החדשה(250כ"ס)? המבחן של השנה, ללא ספק.
הודעה אחרונה מאת gil, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 972 צפיות
אני לא יודע אם יש כזה אז רציתי לקבל מידע עם זה נכון. שלט של אוטו שמראה את מצב הדלתות באותו. אם הם פתוחות או שלא. אם נעלתי את האוטו או שלא. יש כזה?.. ובסביבות כמה זה יכול לעלות לי?
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 17 אלף צפיות
אז ככה עשיתי טעות שעברתי באדום מלא כשתי שניות אחרי החלפת הרמזור.. לפני שאתם צועקים . לא סיכנתי אף אחד כי אני מכיר את הצןמת הזאת ליד הבית שלי ום אם אני הייתי ובר 10 שניותצ אחרי האדום זה לא היה מסכן אף אחד.(כמובן שאני לא מצדיק את מעשיי, הדבר נעשה בגלל שיקול דעת שגוי שאני יספיק לעבור ברמזור..) אם מישהו מתעניין אני יסביר איך זה לא מסכן.. לא ראיתי פלאש (אולי לא שמתי לב) אחרי זה גם הסתכלתי וניסיתי לחפש משהוא שנראה כמו מצלמה..לא מצאתי.. מישהו יכול להסביר או להביא תמונה של מצלמת רמזור אדום. והאם יש סיכוי בכלל שבצומת קטנה בפתח תקווה יש מצלמה.? תודה לעונים תשתדלו בלי נאומים על הסיכון שגרמתי לו.. אני מסכים ולא יחזור על זה אולי בקרוב בצחוק
הודעה אחרונה מאת smallars, -
- 1 תגובות
- 762 צפיות
לחברי הפורום, שלום. הלילה נסענו בכיש 70 ובסמוך לצומת העמקים נתקענו באבנים גדולים פזורים בכביש (כנראה נפלו מאיזו משאית). מה שבטוח לפי שעה, הלכו שני גלגלים קדמיים ועדיין איני יודעת האם נגרם נזק נוסף כלשהו (אין נזק נראה לעין, מלבד הגלגלים). היו שם עוד מספר מכוניות גם כן עם פגיעות בגלגלים ו/או פגיעות נוספות. הגיעה משטרה ואמרו שאם נצטרך תיעוד כלשהו מבחינתם שנפנה לתחנת משטרה ונציין מספר ארוע (לא יודעת מה זה בדיוק, אמרו מספר שזה "מספר ארוע"). ראשית, כמובן, ברוך השם שזה הסתיים שם ללא אבדות בנפש. עכשיו אני רוצה לדעת כיצד לטפל בארוע זה מול חברת הביטוח (יש ביטוח מקיף). שני הגלגלים הקדמיים הלכו וכנראה בלתי נתנים לתיקון. כאמור, עדיין לא יודעת האם יש עוד נזק ואוכל לדעת זאת רק…
הודעה אחרונה מאת ישה,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,723 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- RBRB
- פריג'י
- Haim_gds
- מיץ פטל
- GOLF
- falou
- Shaike.Zam
- thema832
- Itzik-b
- TvrSpee12
- levy
- Markm4