רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
בשדה התעופה של המבורג הייתה מצלמה של מהירות ,היה מותר לנסוע 50 ונסעתי 70 , ראיתי הבזקים של המצלמה , במקרה של רכב שכור , הם מחייבים את הכרטיס אשראי באופן אוטומט ? למישהו יש ניסיון עם זה ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://highrpm.wek.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=22 סובארו עדיין לא משחררים פרטים על הגרסאות האירופאיות ולוח הזמנים לגביהן. יש להם משהו להסתיר ?
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- 6 תגובות
- 884 צפיות
אהלן שאלה: למה מתכוונים בדיוק שאומרים שהרכב שנת ככה וככה? לשלדה? למנוע? לגוף שמתלבש על השלדה עצמה? (דלתות\חלונות וכדומה)... לא ברור לי כל העניין הזה. נניח ויש לי רכב שנוצר בשנת 1990, כל המרכב (שלדה והגוף שמתלבש עליה) והמנוע נוצרו בשנת 1990, ונניח שבשנת 2009 החלפתי את המנוע וכל החלקים בפנים 1 ל 1 לחדשים, בנוסף החלפתי גם את שאר המרכב, הכוונה החלפתי את כל הדלתות, מכסה מנוע\בגאג' ונהיה גם לארג'ים - הוחלף גם כל הריפוד לחדש לגמרי. אז איזה שנה הרכב שלי עכשיו? קחו לדוגמא את פיג'ו 205, הרכב נוצר משנת 88 (אם אני זוכר נכון) עד 99 ללא כל שינוי חוץ מבשנת 94 הוא נהיה הזרקה חד נקודתית, אז קחו את אותו הרכב משנת 88 בעל נפח 1.4, ותחליפו את המנוע לשנת 99 והכל הוחלף קומפלט חוץ…
הודעה אחרונה מאת mishmesh, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
נוצר קריעה בצורת נשיכה בצד של הצמיג, ליד הג'אנט עקב היצמדות למדרכה שכנראה היה בה סדק... הנשיכה היא בעומק של חצי ס"מ האם בטיחותי ליסוע ככה כרגיל? או באופן זמני?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 תגובות
- 788 צפיות
שלום לכולם . רציתי לדעת מבחינה כלכלית איזה חברות הם חזקות בייחס לאחרות ,למי יש גב כלכלי ,מהו שווי השוק שלהם ואיך הוא עומד בייחס לחברות אחרות . לדוגמא ,האם ב.מ.וו שווה יותר ממרצדס או ההפך ? מי יותר רווחית ? האם יש טבלה של שווי שוק - שיקטלג את יצרניות הרכב ? כל זה כמובן מהיבט כלכלי ללא קשר למכירות ,איכות וכו' . תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת cpov6, -
סיומת xx-xxx-60
מאת nir52-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאילו מכוניות ניתנה סיומת 60 בלוחית הרישוי? האם יתכן שלמכוניות שהוחזרו לכביש? לכל מידע אשמח מנחם
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יצא לי לבדוק היום (חודש חדש) מחירון ואני שם לב שמחודש לחודש,האחוזים עולים(לרעה) בכל מה שקשור לגיר ידני,ובאוטומט רק לטובה סתם דוגמה - פולו כמו שלי חודש שעבר המחירון היה מחיר XX ולאחר מכן יש להוריד 7% בגלל שהיא ידנית. והחודש? יש להוריד 15(!) אחוז . כמובן שאם יש לך אוטומט יש להוסיף למחיר המחירון אחוזים ע"מ שהמחיר יתפח,אך ידני? להוריד ומהר במחיר! הזוי,פשוט גזור מהמציאות המחירון הזה.
הודעה אחרונה מאת רוטנברג, -
שלום לכולם, במסגרת החג נסענו מחיפה להרצליה למפגש מועדון IAROC המסורתי. למרות שהגענו מאוחר והרבה אנשים כבר עזבו נהנו לפגוש את הנשארים. כמה תמונות מהמפגש:
הודעה אחרונה מאת theone123, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, לאחרונה רכשתי זוג כסאות של ריקרו אדומות, עם הזמן האדום נהיה לבן וחשבתי אולי לצבוע אותם. האם מישהו מכיר מקום שצובע, האם ניתן בכלל לצבוע ? הכסאות עשויות מעור אמיתי תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת addicted, -
מה יהיה עוד 10 שנים 1 2 3
מאת BMW_525_89-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 40 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
בעוד 10 שנים כמישהוא יחפש רכב מהנה לנהיגה כמו ה 106 או משהוא פשוט וחסכוני כמו האונו איזה רכבים נראה לכם שיהיו פופולארים ?
הודעה אחרונה מאת izac, -
-
- 1 תגובות
- 684 צפיות
שלום ע"פ התקנות שנכנסו לתוקף ב2007 שהן: רישיון ג' זה לרכב מעל 3500 ק"ג לפני כן זה היה 4000 ק"ג ראיתי באיזה אתר את התשובה הבאה: משרד הרישוי: אם מדובר ברכב עד 4 טון, אזי כל מי שהחזיק רישיון נהיגה תקף לדרגה 02 (פרטי) תקף עד 31.12.06, יוכל להמשיך ולנהוג ברכב עד 4 טון בישראל בלבד ללא הגבלה, עד 120 שנה. הרשאה זו תירשם בתחתית רישיון הנהיגה החדש, שבתקופת 18 החודשים הקרובים יוחלף. מי שמקבל רישיון אחרי 2007, עליו יחול הצורך להוציא רישיון נהיגה לרכב מעל 3.5 טון, קרי לדרגה: 03 (משא) שהופך לדרגה C1 בתקינה האירופאית. ואכן ראיתי שכתוב ברישיון נהיגה שלי "ראשי לנהוג בדרגה B עד 4000 קילו" עכשיו מה זה בידיוק אומר התקנה הזאת שאני יכול לקנות ולנהוג בF350 ? שראיתי שמשק…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 תגובות
- 635 צפיות
חברת אופל הגרמנית שבבעלות GM, תימכר ככל הנראה לחברת מגנה ולא לפיאט שירדה מהעסקה http://www.motocar.co.il/article/10928.aspx
הודעה אחרונה מאת alexk, -
- 14 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
היי, קיבלתי הביתה רשיון רכב לתשלום. זאת היא פעם ראשונה, אז יש לי כמה שאלות (ביצעתי חיפוש אך אין את התהליך כולו בשום שרשור): 1. האם זה הוא גם תשלום ה"טסט"? 2. לא מצאתי תאריך לתשלום. איפה הוא מסתתר? 3. עוד שבוע אני אשלם אותו. מה הלאה? 4. אם זהו גם תשלום הטסט- איפה עושים טסט? 5. מה סדר הגודל של עלות "הכנה לטסט" לגולף ידנית, 2002, שעשתה יישור קו כולל לפני 3 חודשים אצל רון? תודה!
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מדבר על המוצר הפשוט והזול הזה: http://www.al-galgalim.co.il/index.php?action=product&productid=189 אני בטוח שתגחכו על כזה דבר, אך רציתי לדעת מה דעתכם והאם זה זה נראה לכם מספיק לא חוקי על מנת שאני אקבל קנס. עשיתי חיפוש ולא מצאתי אשכול על קיט שכזה.
הודעה אחרונה מאת Soundman, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רוצה להתקין סאן רוף בפורד פוקוס.. ורציתי לדעת לערך מה התווך מחירים? החל מ.. עד..? תודה כותרת השרשור נערכה. להבא, נא הקפד על כותרת העומדת בכללי הפורום.
הודעה אחרונה מאת פניה נכונה, -
פרופיל של נהג מועד לתאונה 1 2 3
מאת ישה-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מפנה אתכם לשרשור שהתנהל /מתנהל בפורום הטכני רוצה להחליף משאית ועוד כמה שאלות . לדעתי זה נהג שצריך להוריד אותו מהכביש ויפה דקה אחת קודם. אין כמעט עבירה בספר החוקים שנהג זה לא עובר. זה ריכוז הפרופיל של נהגנו. בשרשור שם יש גם תשובות של חנן הג'יפולוג שמסביר למי שלא מבין את מה שכתוב כאן מעניין לשמוע חוות דעת של אחרים בפורום. alon123456 כתב: אני נוהג במשאית, אני נהג עם וותק רב בכל זאת הבלמים לא הלכו בתדירות שכזו, ואני מבין שזה בגלל העומס ה*כמעט* קבוע שיש על המשאית. כיום אני מאמין שאני מעמיס על המשאית בערך 2 טון יותר ממה שמותר, מה שאומר שהיא שוקלת כ12 טון. במשאית הבאה אני מתכוון לקנות גם ארגז קירור חדש שיהיה קל יותר מזה שכיום מורכב על המשאית, ואני מוריד א…
הודעה אחרונה מאת dny, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
כשמדובר במרצדס, כניראה שהתשובה היא "לראות, להיראות ולהתחכך בשמנה וסלתה של הארץ". אבי נתן לי הזמנה שהוא קיבל להשקת ה E קלאס החדשה, היום בחוות רונית. אני חוזר עכשיו משם ומרגיש שבזבזתי את זמני. אני לא יכול לבוא בטענות לאף אחד, כי הייתי צריך לברר קודם אם יש נסיעות מבחן. הנחתי שבחרו במיקום, מחוץ לת"א, כדי שיהיה מספיק מקום לנסיעות מבחן. אני יודע גם שבהשקת המייבך בזמנו, היו נסיעות מבחן - זה פשוט התפרסם אז כי הייתה שרשרת תאונות במכוניות התצוגה תוך כדי הנסיעות האלה. היום, חוץ מ E אספנות פתוחה, משהו כמו 10 דגמי E חדשים שניתן לשבת בהם (ושנתפסו ע"י ילדים) ונשנושים של חתונות, לא היה כלום. חבל שהשקעתי בלבושי, כשחלק גדול מהקהל היה ערסים בכפכפים. מגרש החנייה בחוץ היה מ…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- 14 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי חבר'ה, מסיירים דרומה עד מחלף ראשון יש 3 מצלמות מהירות: 1. מיד ביציאה מתחנת דלק סיירים. 2. כ 1 ק"מ דרומה. 3. במחלף ראשון עצמו. האם שלושת המצלמות הנ"ל פעילות? רק מי שבטוח שיענה בבקשה תודה!
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
הודעה אחרונה מאת smallars,
-
סרקתי כתבה מתוך ידיעות של היום: מי מגיע?
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יצא לי לראות היום איך הטוורג גרר מטוס במשקל 155 טונות! ובנוסף הוסיפו לו עוד 4.7 טון חצץ מאחורה שתהיה לו מספיק אחיזה מישהוא ראה את הפרק הזה?
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
מותר לנסוע עם הדבר הזה בארץ ? http://www.tante-paula.de/praktisch/wie_gehts.html יש לזה מנוע חשמלי ומגיע למהירות 20 קילומטר לשעה
הודעה אחרונה מאת YOUCHY0, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
חבר שלי קנה לפני 3 חודשים רכב ב14 אלף בערך, חבר שלי נהג על האוטו ובדק אותו במוסך אבל לא בדיקה יסודית ככה חפיף למנוע ולגיר, עכשיו לא היה לחבר שלי 500 שקל נוספים לבדיקה אז הוא הסתפק בבדיקה כזאת + התחייבות בכתב מצד המוכר שלא היה שום תאונות והשילדה נקיה, כנ'ל מנוע וגיל, ממש עשו חוזה כזה עם חתימה והתחייבות שאם יש שילדה פגועה או תאונה המוכר מחזיר את הכסף. עכשיו חבר שלי רצה למכור את הרכב היום והבנדם שרצה לקנות עשה בדיקה וגילו שיש פגיעה בשילדה + תיקון ברור שעשו + כל מני הוכחות לתאונה כמו החלפת פגוש ודלת של תא מטען, וכמובן הבנדם לא הסכים לקנות. עכשיו השאלה היא האם אפשר לתבוע את הבנדם שמכר לו וחתם לו על חוזה למרות שעברו 3 חודשים מאז הקניה? כמובן המוכר טוען שחבר שלי עשה…
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היום סקרן אותי לדעת מתי משחררים את הROEWE 750, שכולנו מכירים כרובר 75. להפתעתי נודע לי שמוכרים אותם כבר מ2008 בצ'ילה במחיר של 17900000 PESO, שזה בערך 124000 ש"ח. אחרי כמה דקות של חישוב ארוך מאוד והשוואת מחירים עם פיאט גרנדה פונטו, שאותו מוכרים שם ב58000 ש"ח, וגם בגלל הניסיון שיש לי (גרתי שם 9 שנים אז אני מכיר את המחירים בהשוואה לארץ), הגעתי למסקנה שבארץ ימכרו את הרכב הזה ב240000 ש"ח. למרות שזה המון כסף לרכב שמיוצר בסין, אם האיכות שלו היא טובה כמו שאומרים, והוא יותר טוב מרובר, זו יכולה להיות אלטרנטיבה מעולה למי שמחפש רכב במחירים האלו. הנה כמה תמונות להתרשמות:
הודעה אחרונה מאת bababen, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
התחדשתי לא מזמן ה VW פולו 16v. אני לא בחור גבוהה במיוחד (184ס"מ) , אבל כשאני לוחץ על דוושת הברקס הרגל שלי משפשפת את גלגל ההגה. לפני הפולו נהגתי בפורד פוקוס, שם נהגתי להוריד את מושב הנהג לגובה הנמוך ביותר וכך למעשה התרגלתי לנהוג. אין אפשרות כיוונות למושב בפולו שלי ואני רוצה ייעוץ מה לעשות, אני קצר בתקציב והפתרון היחיד שאני חשבתי עליו זה להחליף מושב. האם יש הצעות נוספות, ואם לא, כמה אמור לעלות לי מושב מתקפל (מדובר בקופה) עם כיוונון משענת וגובה הכסא. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת MoonKnight, -
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3292884,00.html קרדיט : כלכליסט /תומר הדר. כנראה שאני לא היחיד שקיבלתי את התחושה שהגיר חושב שהוא יודע יותר טוב ממני מה טוב בשבילי...
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/235984/ford_capri_coming_at_last.html מתחרה אמיתית לשירוקו.
הודעה אחרונה מאת מאור דוידי BORA, -
-
- 10 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
ההשקה שלה בתחילת נובמבר, יש מצב שהיא אצלנו בליסינג בתחילת 2009 ? תודה
הודעה אחרונה מאת stealtho, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
סה"כ, כמה זה עולה? הכל כולל הכל (צד ג', צעיר, חובה, ה-כ-ל) אשמח לפרטים
הודעה אחרונה מאת ישה, -
קמור טוענים שהיצרן "אוסר עליהם" לטפל ברכבים אשר לא יועדו מראש לשוק שלנו, מה שאומר שאין יותר אישורי טיפול, ולכן לא תהיה דרך ליבא בימרים ביבוא אישי. מדהים. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3719208,00.html
הודעה אחרונה מאת tzvipper,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,849 אורחים (הצג רשימה מלאה)