Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמע, אני בטוח שאתה כותב את זה מניסיון מר. מנגד, גם לי יש ניסיון עם הגיר הזה (C5 2.0), והוא לחלוטין לא תואם את שלך.

אז או שמישהו משנינו מבלף או שמישהו מאיתנו נהג ברכב מקולקל.

צר לי, נטחן הענין כבר עד דק.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
סך הכל יש לגיר הזה גם יתרונות כמו החזקת הילוך בעלייה או ירידה וגם בעקיפה כשנמצאים כבר אחרי הקיק דאון והעקיפה טיפה מתארכת.

אבל בסך הכל הכללי הוא מעצבן ומסרבל את רכבי PSA שהם רכבים טובים.

אני הייתי מעדיף כל גיר יפני סטנדרטי אם הייתה אפשרות לבחור.

טעות. אתה היית מעדיף DSG (הגיר של קבוצת vw-audi, שניתן למצוא גם בחלק מהגרסאות של skoda ו- סיאט). הגיר הזה לא רק חלק ומעולה, אלא גם חסכוני (1:20 בכביש המהיר...) ושומר, בדיוק כמו שאתה מציין, על הילוך נמוך בירידה וכו'. מצב SPORT שלו הוא בכלל גאוני.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ברגע שהAL4 יוחלף סוף סוף (אני מקווה שבקרוב) תהיה קפיצת מדרגה משמעותית לרכבי PSA בארץ.

אבל מכאן ועד לכתוב מדריך זה ממש מוגזם,לדעתי מי שנוהג ברכב עם AL4 כמה חודשים ועדיין לא למד לתפעל אותו אז הבעיה אצל הנהג.

לא צריך להיות גאון גדול בשביל לקלוט את הרעיון שיש לחצן ספורט ושבשביל קיק דאון צריך לחיצה חזקה יותר על הדוושה מאשר ברכב יפני.

פורסם

מקבלים קיק דאון הרבה יותר בקלות במצב ספורט

פורסם

4 תיבות כאילו באיזה רכבים? אני שואל מתוך סקרנות.

אצלי זה בC4 מודל 2008 ואם להגיד את האמת מה שהכי מפריע לי ברכב זאת צריכת הדלק ולא הגיר ופתחתי על זה שרשור בטכני.

פורסם

2 קסנטיות, 206 (עד לאחרונה), 307.

לדעתי צריכת הדלק אצלך לא נורמלית, אפילו בתנאים הכי גרועים כמו שאיציק ציין. רק כדי למנוע אי הבנות (לא שאני מזלזל חלילה, אבל כדי להיות בטוח), האם במחשב מופיעה לך קריאה של 5.5/6 עד 7 בחורף, או שהצריכה הממוצעת המחושבת היא 1:7 (כלומר אתה ממלא מיכל דלק כל 400-300 ק"מ) ?

בקסנטיות הצריכה הממוצעת היא 1:10-1:11 (מנוע ישן עם יותר קילומטרים) בנסיעות משולבות, ב-307 שהיא כמעט מקבילה לאוטו שלך - 1:12, ב-206 (מנוע חלש מיסודו שעבד קשה יחסית) - 1:12.

ה-AL4 אמורה לתת תוצאות צריכת דלק מעט טובות ממכוניות עם תיבות מקבילות בגלל נעילת ממיר המומנט כבר מהילוך 3 (אולי גם שני? לא זוכר, אבל אפשר לבדוק). אם אתה נוסע רק בעיר, היתרון כמעט מתבטל, אבל נפילה כמו שהצגת בשרשור ההוא היא קצת מוזרה לי, אפילו אם אתה רק מניע, נוסע לסופר, מכבה, קונה מצרכים, חוזר, מניע ונוסע הבייתה.

פורסם

שמר מה שאתה אומר זה בעצם למדוד בעצמי ע"י איפוס אחרי כל תדלוק וכו' ולא לסמוך על המחשב?

לא שיהיה הבדל כזה גדול כי בכל זאת האוטו שותה בצורה מטורפת אתמול הוא הראה לי 5.1 לליטר!

אבל בעקרון כן הנסיעות שלי בשנה האחרונה הן של קילומטרים בודדים ממש בכל פעם.

חוץ מזה כשאתה מדבר על ה307 1ל12 זה מחוץ לעיר כן? בטח לא בעיר.

ויש קשר לזה שהרכב שלי עדיין לא עבר שום טיפול(20 אלף וכמעט שנתיים)?

אם אני אצא קצת מחוץ לעיר מידי פעם במטרה להפעיל את המנוע קצת יותר(בצורה יזומה הכוונה) זה יעזור?

פורסם

לפי דעתי מדובר על 5.1 ליטר ל 100 ק"מ, אחרת הרכב בבעיה קשה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

5.1 ק"מ לליטר ולא ההפך,אני יודע איך לעבור בין 2 האפשרויות במחשב ואני לא משתמש באופציה ההפוכה.

חוץ מזה ש20 ק"מ לליטר זה אולי ברכב היברידי או דיזל קטן בטח לא בC4 1.6 אוט'.

ושוב אני שואל יש טעם לנסוע מחוץ לעיר כדי לתת למנוע לעבוד קצת או שזה סתם בזבוז דלק נוסף?

פורסם
שמר מה שאתה אומר זה בעצם למדוד בעצמי ע"י איפוס אחרי כל תדלוק וכו' ולא לסמוך על המחשב?

לא שיהיה הבדל כזה גדול כי בכל זאת האוטו שותה בצורה מטורפת אתמול הוא הראה לי 5.1 לליטר!

אם אני אצא קצת מחוץ לעיר מידי פעם במטרה להפעיל את המנוע קצת יותר(בצורה יזומה הכוונה) זה יעזור?

זה לא 5.1 לליטר זה 5.1 ליטר ל100 ק"מ!.ב307 2.0 הגעתי בכביש6 בנסיעה ב100קמ"ש ל1-16.אם תחליף את הפילטר אויר זה100% יעזור לצריכת הדלק.

פורסם

וכאמור, גולף 160 TSI עושה 1:20 (ואף מעט טוב יותר, כלומר 4.8/100) בכביש המהיר, עם מזגן עובד ושלושה נוסעים. פשוט לא להאמין. המספרים האלה יותר טובים מהצהרות היצרן :shock:

לא חשבתי שהיא תגיע למספרים האלה. אני פשוט חוסך בזה שקניתי רכב חדש ;-)

אבל עכשיו שסיימתי הרצה של 1000 ק"מ, זה כנראה הולך להתאזן :lol:

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

שמר מה שאתה אומר זה בעצם למדוד בעצמי ע"י איפוס אחרי כל תדלוק וכו' ולא לסמוך על המחשב? התשובה היא כן שמא המחשב פגום. אולי מישהו גונב לך דלק באישון הלילה. לפי מה שאתה כותב הרכב נוסע מעט קילומטרים ולעיתים רחוקות. לא מן הנמנע שהדלק מתאדה.

אם אני אצא קצת מחוץ לעיר מידי פעם במטרה להפעיל את המנוע קצת יותר(בצורה יזומה הכוונה) זה יעזור? כן

מה הוראות היצרן .בד"כ טיפול כל X קילומטרים או כל Y שנים מה שבא קודם.

בזמנו הייתה המלצה לדאוג שמיכל הדלק יהיה מה שיותר מלא כדי למזער את נזקי ההתאדות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...