Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
2 רק כדי למנוע אי הבנות (לא שאני מזלזל חלילה, אבל כדי להיות בטוח), האם במחשב מופיעה לך קריאה של 5.5/6 עד 7 בחורף, או שהצריכה הממוצעת המחושבת היא 1:7 (כלומר אתה ממלא מיכל דלק כל 400-300 ק"מ) ?

לא ענית על מה ששאלתי, PIZO נותן לך את הכיוון כאן:

זה לא 5.1 לליטר זה 5.1 ליטר ל100 ק"מ!

מה אתה קורא במחשב? תאר לנו בדיוק מה כתוב, או ספר אם ביצעת חישוב ידני.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני קורא 5.1 ק"מ /ליטר.

יש גם אפשרות לקרוא בליטר/100 ק"מ אבל זה לא נוח לשימוש ואני לא נמצא במצב הזה.

בכל אופן אפילו אם זה היה ליטר ל6 ק"מ זה עדיין גרוע בהתחשב בזה שמדובר ברכב כמעט חדש לחלוטין ובנהג רגוע.

יש צרות יותר גדולות מגיר AL4.

העניין הוא שרוב הC4 בארץ נרכשו ע"י חברות ליסינג ולנהגים בודאי שלא אכפת מצריכת הדלק.

פורסם

מוזר , אצלי ב307XS 2.0 קיקדאון מייד מוריד הילוך ומושך את הטורים וזה מתקבל בהאצה מיידית לא משנה באיזה מהירות..

פורסם

מה שמצחיק בעיני זה סוג הטענות שיש לנהגים.

למשל - "הגיר מחליף הילוך מתי שבא לו".

אהממממ, כאילו זה גיר אוטומטי, זה התפקיד שלו ... לחשוב במקומך ...

מי שלא רוצה שיחשבו בשבילו ויחליטו במקומו - שיקנה גיר ידני. אני מוכן להתחייב ששם זה לא יקרה !

דני G.

פורסם
מוזר , אצלי ב307XS 2.0 קיקדאון מייד מוריד הילוך ומושך את הטורים וזה מתקבל בהאצה מיידית לא משנה באיזה מהירות..

מנוע 2 ליטר הרבה יותר חזק מה1.6 שפשוט קטן על המשקל של המכוניות האלה.

זאת הסיבה כנראה למה שאתה מרגיש.

פורסם

ידוע שהצרפתים לא יודעים לעשות גירים אוטומטיים.

הם צריכים לקנות את התוכניות של הגיר של הקורולה 2003-2008 זה גיר אוטומט מצויין

שנראה כאילו הוא מחובר ב USB למוח.

אין בעיה לעקוף איתו.

פורסם
הם צריכים לקנות את התוכניות של הגיר של הקורולה 2003-2008 זה גיר אוטומט מצויין

שנראה כאילו הוא מחובר ב USB למוח.

אין בעיה לעקוף איתו.

הגיר הרובוטי של קורולה 2008 באמת נראה כאילו מחובר לגוף, אבל לא למוח-יותר לקיבה. מעולם לא היה לי תחושת הקאה כמו אחרי נהיגה בדגם הנ"ל.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
אני קורא 5.1 ק"מ /ליטר.

קשה לי להאמין שזה מה שקורה. אם אין לך תקלה, צריכה כזו היא בלתי סבירה.

האם בדקת ידנית (כלומר - מילוי מיכל מלא, נסיעה של 300-400 ק"מ לפחות, מילוי חוזר, חילוק מס. הקילומטרים במספר הליטרים שמולאו)?

אם אכן עשית זאת - ממליץ לגשת לאבחון במוסך מורשה או במכון הזרקות. בתנאים הכי גרועים, אולי היית עושה 1:7.5, אבל זה לא נשמע תקין.

פורסם

שמר היום נסעתי מחולון להרצליה כשהכביש היה פנוי-חג בשעת צהריים.

לפי המחשב יצא 8 ק"מ לליטר ומדובר על נסיעה במהירות סבירה באיילון 80-100 קמ"ש+נסיעה בכביש פנוי מצומת חולון דרך כביש אזור לתוך העיר(קרית שרת ליד ימית 2000 מי שמכיר).

כמובן שהמזגן פעל כל הזמן.

נשמע סביר?

בקשר ל"לפחות 300 או 400 ק"מ" אתה אופטימי מאוד כי בC4 אם אני לא רוצה לרוקן את המיכל עד הטיפות האחרונות אין שום סיכוי להגיע ל400 ק"מ עם מיכל אחד בנסיעה שכוללת הרבה קטעים עירוניים עם מזגן פועל.

אני מתדלק בדרך כלל כשאני מגיע לרבע וממלא בין 40 ל45 ליטר.

המיכל מכיל 60 ליטר.

צריכת הדלק לא השתנתה מאז שהרכב יצא מלובינסקי בחודש 7/2007 .

ואבא שלי היה במוסך המרכזי בבני ברק כחצי שנה לאחר הקנייה בקשר לתלונה על צריכת דלק.

אני לא יודע בדיוק מה ואיך הם בדקו אבל אמרו לו שהכל תקין.

בקרוב אני אעשה טיפול ראשון שיכלול החלפת שמן ופילטר ואחליף גם פילטר אויר-אולי זה ישנה משהו.

כרגע הרכב נמצא ב20 אלף ק"מ.

אני אשתדל גם לא להתעצל לפי עצתך ולבדוק ידנית בכל תדלוק ולא רק לפי המחשב.

פורסם

לפי איזה נתונים אתה קובע שצריך להיות 1 ל7.5?

ובאיזה תנאי נסיעה הגעת ל 1/12 ב307? 307 2 ליטר או 1.6?

בכל מקרה אצלי נשארה לרכב עוד אחריות עד חודש 7/2010 ואם אגיע למסקנה שדרושה בדיקה אני אפנה למוסך המרכזי.

אבל מה בדיוק לבקש מהם? הרי אם אספר מה שסיפרתי פה הם יגידו אותו דבר על תנאי הנסיעה לא?

עכשיו בקשר למחשב הדרך אני מדבר על נתון של צריכה ממוצעת שהוא מציג שזה בעצם כמו הפעולה של איפוס וחלוקה במספר הליטרים.

זה גם אופן הפעולה שלו,אני לא יודע איך זה פועל בדיוק בC5 וב307 אבל בC4 מה שעושים זה לוחצים לחיצה ממושכת על קצה הידית הימנית(בדומה לצופר שהיה פעם) עד שהמחשב מתאפס ואז הוא מתחיל למדוד צריכה ממוצעת.

הפונקציה של צריכה רגעית היא דבילית ואפילו מסוכנת כי ברגע שמסתכלים על זה באמצע נסיעה זה ממש מוריד את כל הריכוז.

אבל זה גם לא נותן לי שום מידע מועיל וברור שלחיצה חזקה על הגז תשרוף דלק לא צריך מחשב בשביל זה.

אני לא יודע איפה אתה נוסע אבל אני נוסע הרבה בחולון ובראשון וזה כמו שאיציק אמר תנאים הכי גרועים לצריכת דלק.

חוץ מצריכה רגעית וממוצעת יש נתון של מהירות ממוצעת ובעיר זה עומד על 13 קמ"ש!! לפעמים.

פורסם

אהבתי תכינוי "תיבה חכמה".

זה לא חכם. במיוחד שהבינה המלאכותית כיום שווה לאיבר הישיבה.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

בעניין צריכת הדלק:

מאחר והחשיפה שלי ללקוחות שנוסעים במגוון עצום של תנאי דרך היא גדולה מאוד, נתקלתי במקרה אחד של לקוח שהחליט ללכת עם נושא צריכת הדלק "עד הסוף" ולא וויתר, למרות כל מה שאמרתי לו.

הפרטים היבשים: דאז מדובר ב 307 חדשה מהשקית (2008.) עם מנוע 1.6 ותה"ל אוטומטית.

הלקוח התלונן על צריכת דלק שערורייתית של כ-6 ק"מ לליטר. לא, הוא לא טמבל, הוא ביצע מספר פעמים בדיקה לצריכת הדלק כמו שלימדתי אותו.

למרות כל הבדיקות שביצעתי בדרך וכל הפצרותיי שהרכב תקין - הלקוח לא קיבל את ההיגיון שבדבר. מדובר בתנאי נסיעה קשים מאוד (הלוקיישן שהרכב הזה נסע בו הוא: פתח-תקוה) עם מזגן וכמובן נסיעות קצרות. רכב כזה בנסיעות משולבות עושה בקלות 10.5-11 קמ לליטר עם מזגן, פחות או יותר כמו הקסארה שמשרתת אותנו כבר מעל שנה וצריכת הדלק בה נמדדת על בסיס שבועי.

בסופו של דבר השארתי את הרכב שלי לכמה ימים בעבודה - והלקוח מסר לי את האוטו שלו עם מיכל דלק מלא (נסענו למלא ביחד). התוצאות לא איחרו לבוא: אחרי כמה ימים קראתי ללקוח חזרה, נסענו לתחנת דלק ומילאנו מיכל מלא. צריכת הדלק עמדה על 10.8 ק"מ לליטר בתנאי הנסיעה שלי (נסיעה משולבת עם מזגן). מאז לא שמעתי ממנו.

אני יודע שלחלק מכם קשה מאוד לקבל את זה - אך נתון צריכת דלק עירונית הוא נתון סופר-גמיש ולפעמים הוא סופר-לא-הגיוני. אני בטוח שאם היה מדובר ברכב אחר, התוצאות לא היה רחוקות מ 5-6 ק"מ לליטר עם מנועים גדולים יותר.

בעניין איפוס מחשב הרכב (צריכת דלק): לאחר האיפוס מתחילים להתקבל נתוני אמת שאפשר להתייחס אליהם ברצינות רק לאחר 150-200 ק"מ.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הייתה לי C4 מנוע 2000 ליומיים - נהניתי מהרכב, לא הרגשתי שום "בעיה" בגיר. גם צריכת הדלק לא הייתה נוראית. (אשקלון->חיפה->כל כביש הצפון בנסיעת כסאח->מירון->חיפה-> אשקלון = טנק שלם. לא חישבתי בדיוק, אבל סביר ביותר).

רכב נפלא, נהניתי מאוד לנהוג. כשחזרתי מאותה הנסיעה הנ"ל עוד יצאתי עם חברים לת"א (מאשקלון) הלוך חזור - והגעתי הביתה רענן, אחרי 700 ק"מ. מנוע גמיש וכיפי, נוחות מעולה, ברקסים מצויינים. ובונוס: מערכת שמע מעולה יחסית לקטגוריה.

פורסם

הגיר פועל מצויין תחת מנועים עתירי מומנט - וחולשותיו באות לידי ביטוי בעיקר במנועים קטנים או כאלה שאינם משודכים למכונית במשקל מתאים. ה 2000 סמ"ק ב C4 אכן הופך אותה לחבילה נהדרת ומהנה (וגם אמינה, אגב). על אותו המשקל, ה 308 1.6 טורבו מרגישה מעולה עם ה AL4, המנוע החזק פשוט מעלים ומלטש לחלוטין את החיספוס שקיים בגרסאות מנוע חלשות המשודכות לתיבה הזו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש רק בעיה אחת לובינסקי עדיין ממשיכים להביא את הC4 עם המנוע המיושן של 110 כ"ס(כמו ברכב שלי).

כנראה משיקולי מחיר והטורבו יקרה יותר בסביבות 20 אלף ש"ח הפרש.

לא הגיע בC4 מנוע 120 כ"ס כמו ב308 ו207 וחבל.

איציק מנוע ה120 כ"ס חסכוני בצורה משמעותית מה110 כ"ס?

• תוכן חדש...