Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה שידוע לי, מחזור השנתי של קמור נעמד על מאות יחידות בלבד. כנראה עקב המחזורים הקטנים המחירים מאוד גבוהים ואינם תחרותיים מול היבוא האישי בעליל. אילו היה היבואן מסכיל לשווק גם בפלח העממי ולהגדיל בכך את המחזור באופן משמעותי, היה יכול להוריד את המחירים גם של הדגמים היוקרתיים (ראה דוגמת אלפא ו-וולוו, אשר פחות מותרדים מהיבוא האישי כיום). אבל השיווק לעם פוגע בערך ה"פרמיום" של המותג. נראה אם קמור ילכו בעקבות האחרים או יתבצרו בעמדותהם הנוכחית.

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואם היצרן לא יתן לך אחריות שכזאת?

במידה והיצרן לא מעודד ייבוא אישי של רכב, יש גם אפשרות שלייבוא אישי הוא לא יתן אחריות ואז היבואן לא צריך לצאת בשום הצהרה אלא פשוט להמשיך כרגיל כי לא תהיה אפשרות חוקית לייבא אישית.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
ברור שהזוי שיבואן אחד ויחיד מחייב אותך לקנות רק ממנו מוצר X אין לנו על זה מחלוקת בכלל!!

אז על מה הוויכוח בכלל?! סתם כדי לזרוק דעה?

מבחינת "ההגיון העסקי" כבר כתבו כאן לא מעט על הכנסות היבואן משירות וחלפים - כנראה שלא טרחת לקרוא (או שכן, אבל לא טרחת להפנים). כנ"ל לגבי דוגמת קרטל עמלות הבנקים - על איזה חוב אתה מדבר בדיוק? האמת, לא משנה. מה שקלטת - קלטת - ומה שלא - לא.

התנהגות היבואן לגיטימית? בהחלט לא!

עסקית? לא ממש.

מנותקת מהמציאות ולכן נידונה מראש לכישלון? בהחלט כן. בהקשר זה ראויה לציון תגובתו של izac. אני מציע לך לקרוא אותה שוב.

טובת הלקוח, הבנת צרכיו ויישור האסטרטגיה העסקית בהתאם - הם עמודי התווך המרכזיים של כל אסטרטגיה שיווקית. מלחמה בלקוח היא שריד אנכרוניסטי מימי בזק הישנה והרעה ושאר מונופולים שאליהם לעולם לא נתגעגע.

ושלא תבין לא נכון, מלחמתה של קמור בייבוא האישי היא מלחמה ישירה בלקוח.

אני לא הולך להתווכח עם הניסיון שלך - אני לא חושב שאני צריך.

אני כן יכול לקוות שהתגובות שלך הן לא ראי נאמן לניסיונך.

פורסם

שוב, אתה מפספס את הנקודה(וכבר מתחיל לעייף..), לא רואה טעם להמשיך ולנסות להסביר לך אם תרצה אתה מוזמן לפנות בפרטי.

טובת הלקוח? מדובר כאן בקהל שמראש לא רוצה להיות הלקוח שלך,אני ממליץ לך לקרוא שוב את שכתבתי כי אתה מפספס את הנקודה ועסוק בלעקוץ.

פורסם

לפעמים יש הפתעות בחיים.

לא ציפיתי לשמוע דברים כאלה ממשרד התחבורה אבל הנה:

"לאחר שהופתעו לקרוא בידיעות אחרונות כי חברת קמור, יבואנית מכוניות ב.מ.וו לישראל, קיבלה מהיצרנית מכתב לפיו אסור להעניק שירות למכוניות המותג שלא נרכשו בארץ, החליטו במשרד התחבורה להגיב. אם קמור לא תחזור בה, יאפשרו במשרד התחבורה לייבא מכוניות ללא אישור ב.מ.וו"

לכתבה המלאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3720470,00.html

B-Ton - אני חייב להסכים איתך - הדיון ביננו נראה לי יותר כדיאלוג בין חרשים. בנקודה זו נאלץ להסכים שלא להסכים.

פורסם
לא יודע מי עושה להם את התחקירים לכתבות אבל כבר כשנה ניתן ליבא כל רכב ללא אישור מוסך כלשהו אלא רק על ידי תעודת אחריות בין לאומית.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3720470,00.html

MK3 כנראה שאתה באמת לא קורא הודעות של אחרים.

ונראה לי שלא רק עם ביטון הדיאלוג שלך הוא מסוג דיאלוג של חרשים.

נקודה למחשב.

פורסם

אפשר להבין את קמור למה הוא אוטם את עצמו לייבוא אישי, כמו הרבה ייבואנים אחרים.

הייבוא האישי מארה"ב נהיה מאוד מסיבי, כמעט כולם מגלים שעדיף עכשיו לנצל את המשבר בארה"ב, כדי לקנות מדילרים רכב במחירי "רצפה" ולייבא אותם לארץ, בעוד שהייבואן הרשמי לא יכול לייבא את הרכב מארה"ב, אלא רק מאירופה.

תחשבו על זה לפני כמה שנים הייבוא אישי היה מאירופה בעיקר של דגמים שלא נמכרים בארץ...אני זוכר בשנות ה-90 היה ייבוא אישי של גרסאות סטיישן ו-3 דלתות שלא נמכרים אצל הייבואן ואני לא זוכר שהיה על זה בעיות מיוחדות וכתבות.

אבל היום כאשר מייבאים ג'יפים ורכבי מנהלים שכן נמכרים בארץ, אבל בתקינה שונה שהייבואן לא יכול להביא ובמחיר הרבה יותר זול כי זה ממדינה שיש בה משבר ושער דולר יותר נמוך מיורו, כבר אפשר להבין את הייבואן...זה מגיע למצב של פגיעה בפרנסה.

אני בטוח שאם היום מישהו ייכנס לקמור, ויודיע להם שהוא מעוניין לייבא רכב כמו 135i קופה שלא נמכר בארץ, אבל להביא אותו בייבוא אישי מגרמניה בתקינה אירופאית מלאה, הייבואן יהיה מוכן לתת לו אישורים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אינני בטוח כי המחירים של היצרן ליבואן כו גבוהים, או נגיד הרבה יותר גבוהים ממחירי המשבר בסוכנויות בארה"ב. כנראה הכל תלוי בגודל ההזמנה. כל עוד היבואן הבלעדי מזמין עשרות או מאות בודדות של יחידות, הכל יהיה יקר: גם מחיר הרכישה, גם ההובלה, גם הטיפולים. וכך לא נשאר ליבואן ברירה אלה לשחק אותה יעני "פרמיום", כאשר למעשה מדובר בכישלון שיווקי.

פורסם

מההיבט הטכני, לא העסקי או המוסרי:

כאחד שיוצא לו מדי פעם להתעסק עם כבשים שחורות כאלה (לא מב.מ.וו. ) , חלקן כאלה ששייכות לכוח הרב לאומי, וחלקן כאלה שהיו שייכות לכוח הנ"ל ונקנו כאן ע"י ישראלים, רכבים שנועדו במקור לשוק האמריקאי, מדובר בסיוט תחזוקתי אמיתי, הן ללקוח שהרכב שלו שוכב כאבן שאין לה הופכין בחניית המוסך, לפעמים במשך מספר חודשים, מחכה לחלפים או למידע, והן למוסך שלעולם לא מצליח לכסות אפילו חלקיק משעות העבודה שמושקעות ברכב. אני באופן אישי נהנה מהאתגר הטכנולוגי שהכבשים האלה מארגנות לי, אבל מבחינת המוסך והלקוח מדובר בהפסד עצום. אף אחד לא יוצא נשכר מהסיפור הזה.

אין ספרות.

אין מידע.

התוכנה של הסורק לא נותנת מענה בכלל או נותנת מענה חלקי.

פיזית, לא תמיד קיים המתאם בין שקע האבחון שקיים במוסך ובין השקע ברכב, ולפעמים קיים רק לחלק מהשקעים.

אין בתוכנת החלפים את הרכב ומכלוליו.

אין בתוכנת המידע מידע מספק על הרכב.

וכמובן, אין כל נסיון בתיקון הרכב, ואין את מי לשאול בארץ. אני מנסה להיעזר בפורומים אינטרנטיים בארה"ב, לא תמיד בהצלחה.

פורסם

אם תוכל לפרט באילו רכבים מדובר זה יעזור. אני מניח שאתה מדבר על רכבים שלא מיובאים כלל לארץ?

מהניסיון שלי בBMW השקע מתאים בול בלי שום מתאם והרכבים זהים וירדו מאותו פס יצור (האמת שפעם אחרונה שהייתי במוסך המרכזי היו שם שני Xים מארה"ב על הליפט מטופלים כמו תינוקות :) ).

פורסם

לא ידעתי באמת שבארה"ב מייצרים כבר חלליות :roll:

כמו שנאמר לפני בBMW כל מכוניות מאותו דגם יורדות מאותו קו יצור, כך גם ברכבים בחברות אחרות שלרוב מגיעים לארץ מאותו קו יצור אם זה רכב שנועד לארה"ב או לישראל.

בנוסף כל הקטע הזה שרכבים שוכבים חודשים מחכים לחלקים, אני לא מכיר משלוח שלוקח יותר משבוע באויר או חודש בים להגיע מהמקומות הכי רחוקים בעולם שלא נדבר על ארה"ב שיש תנועת משלוחים עצומה... תמיד מעניין אותי מה זה השטות הזאת שרכב מחכה לחלקים, בארה"ב אין חוסר של חלקים לשום רכב משום דגם אם אתה שם את הכסף.

לגבי הידע, אני מעוניין גם לשמוע על איזה אתגר טכנולוגי כל כך מסובך שלקח חודשים למצוא את הפתרון כמו למשל יוני הדואר לארה"ב כל פעם התרסקו בים כי אחרת אין שום סיבה שאתה לא יכול להרים טלפונים לאנשים מקצוע בארה"ב ולמצוא את הפתרון בצורה דיי מהירה כי לדעתי הצנועה בארה"ב יש רק פי 100 אם לא יותר BMW או כל דגם אחר מאשר בארץ.

אני בטוח שאם למוסכניקים בארץ היה קצת יותר שכל, הבעיות האלה אפילו לא היו עולות על השולחן.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

מכוניות אף פעם לא זהות בכל העולם, לצורך העניין מדינות חמות יקבלו מערכת קרור גדולה יותר למנוע כדי להתגבר על תנאי החום וארצות קרות יסתפקו במערכת צנועה יותר.

שימו לב שבזמן שבחו"ל מכוניות יקרות או לא מגיעות עם מסך מובנה ברכב, בארץ זה לא היה קיים עד לאחרונה וגם חלק מאלה שמתקינים את המסך זה בצורה מקומית ולא מקורי מהיצרן כמו שיש בחו"ל.

כן יש שוני אבל אני מניח שהוא לא מספיק גדול כדי ליצור בעיות בפיתרון תקלה כזאת או אחרת.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מסכים עם הגישה של קמארו.

יחד עם זאת לרוב המוסכניקים בארץ - לפחות אלו שאני מכיר - יש יותר שכל ויוזמה מהקרדיט שרובנו נוהגים לתת להם. הם יודעים לטפל במכוניות יפה מאוד, להשיג את החלקים הנכונים, לתת שירות מקצועי ואמין ובמחיר תחרותי. גם משרד התחבורה הבין את זה והעיף, לעת עתה, את דרישת קמור מכל המדרגות (תוך שימוש בנימוקים הנכונים - כך לדעתי).

האם זה השפעת השר החדש?

מותר לקוות.:-P

• תוכן חדש...