Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה בטוח?

כי אני מכיר לפחות יצרן רכב אחד שמחזיק את כל הסוכנויות באירופה בבעלותו הפרטית.

בהחלט.

יכול מאוד להיות אני לא אתווכח איתך,

אבל אני זוכר בוודאות שטיילתי אני כבר לא זוכר איפה

אבל ראיתי באותה עיר סוכנות פרטית של חברה X 1

וסוכנות של חברה X2.

אני לא יודע אם זה שתי יבואנים מקבילים או יבואנים אישים ,

אבל המסקנה שאתה יכול להכנס לאחד מהם ולרכוש באיזה תנאים

שיותר נוח לך.

HONDA CIVIC hatchback-RED

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על איזה מונופול אתה בכלל מדבר?

רוצה 325CI?

אתה חושב שהמחיר של קמור שערורייתי?

תייבא לך אחת ביבוא אישי ונגמר העניין.

בקשר לשוק חופשי, יש פה בעיה מסוימת.

בא ניקח לרגע אותי בתור יבואן רכב.

אני משלם הון תועפות ליצרן על הזכיון,מייבא רכבים בהשקעה כספית עצומה, מקים מוסכים,צוותים טכניים, מכשיר אנשים בח"ול, קונה ציוד יעודי, מחלקת שרות לקוחות, משקיע בפרסום ועוד'ועוד ועוד .

את כל ההוצאות האלא אני נאלץ לגלם למחיר הרכב כי אחרת אני פושט רגל תוך שבוע.

בא לו פתאום מוישה זוכמיר ונכנס אלי למוסך עם אוטו ביבוא אישי ורוצה שאני אתקן לו את האוטו, אז כל עוד זה כמה בודדים/תייר מזדמן, אהלן וסאהלן אבל ברגע שזה שטף של אנשים עם רכבים שאני צריך להתמודד עם התקלות שלהם בזמן שלא אני בכלל יבאתי את האוטו וכל זה על תוך פגיעה בזמינות חלפים ובטור במוסך שפוגעים בלקוחות שלי שקנו אצלי את האוטו,

כל מה שהייתי אומר להם זה "זובי"!

ייבאתם אוטו דרך חברת "קומבינה בע"מ למזרח התיכון"?

לכו אליהם שיתקנו לכם את האוטו, אני מוכן לטפל לכם באוטו על בסיס מקום פנוי במוסך ועל בסיס זמינות חלקים, אם תצטרך לחכות חודש בשביל לעשות טיפול לבימר שלך, זה חלק מהעלות שלך של יבוא אישי.

קמור ניסו לעשות מהלך שבו הם לחלוטין לא יגעו ברכבים מיבוא אישי ונכון להיום, זה לא מקובל ולא ניתן.

יום אחד יהיה יבוא מקביל, היבואן המקביל יצתרך להקים מערך תיקון ושרות מקביל ונראה אז עד כמה המחירים ירדו (רמז, בערך כמו שהמחירים של פלאפון/סלקום ירדו כשאורנג' הוקמה).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בא בן אדם עם יזמות כלכלית, רכש בכסף רב מאוד לא בטוח כלל את הזכיון להביא לארץ רכב מסוים, הקים מערך שרות,בנה מוסכים,הכשיר מכונאים,הקים אולמות תצוגה והכל בידיים פרטיות שלו ובכסף הפרטי שלו, מי אתה או המדינה שתעיזו בכלל לקחת לו את העסק מהידיים? צודק

בקשר לתמחור, לא מוצא חן בעניך? קנה אצל מישהוא אחר, קנה ביבוא אישי,סע במונית אבל בעסק הפרטי של היבואן אף אחד לא יכול לגעת!

טעות בידיך

ביג פאפא,פרנקוס,

בעל עסק פרטי יכול לתמחר מוצר באיזה מחיר שבא לו ואף אחד לא יכול לעשות עם זה כלום (כל עוד לא מדובר במוצר תחת פיקוח).

לא מתאים לך? אל תקנה! טעות בידיך.

הפתרון הוא ללא ספק אישור יבוא מקביל,צודק כל עוד זה לא קורה, ניתן ליבא ביבוא אישי עם קשיים מרובים ובתהליך הזה היבואן מנסה לפגוע בצורה לא הוגנת .

כל עסק פרטי כפוף לאלף ואחת הגבלות שעות פתיחה תנאי העסקת עובדים ... יבואן רכב מטילים עליו חובה להחזיק חלקים של דגם שהסתיים יצורו לעוד 7 שנים הקמת רשת מוסכי שירות ועוד .

בשרשור על מחירי מוסך הבאתי חלק קטן מחוק הגנת הצרכן כדי שתראה שיש פיקוח על מחיר גם שהוא ללא פיקוח.

החובות שהוטלו על היבואנים שמטרתם הייתה טובה להגן על הצרכן הופכות בידי היבואנים לנשק בו הם משתמשים כנגד יבוא מקביל / יבוא אישי בטיעונים שלהם כנגד משרד התחבורה, בשניים.

האחד הטל על היבוא המקביל את אותם חובות שהטלת עלינו

השני הגן עלינו בגלל החובות שהטלת עלינו

הנכון הוא שיש להסיר את החובות שהוטלו על ידי משרד התחבורה להגן על הצרכן. הצרכן לא יישאר יתום.

החובות האלה יוטלו על היבואן ממילא על ידי יצרן הרכב, וסביר חובות יותר גבוהות. היצרן לא רוצה לראות את המוניטין של מוצריו בקרשים.

משרד התחבורה משחק אותה כמגן הצרכן, , שזה נכון וצודק אבל לא להשתמש בהגנה הזו כמחסום ושמירה על היבואן הרשמי.

כך כתבתי בהודעה השניה בשרשור הארוך הזה

הפתרון הנכון הוא, צמצום רווחי היבואן לרווח סביר , כך ,לא יהיה כדאי לאף אחד לייבא ייבוא אישי, ומשרד התחבורה שאמור לדאוג לאזרחיו יעשה את מלאכתו ולא יגן על היבואנים החמדניים.

הצמצום יעשה לא במסגרת של חוק , אלא כחלטה מושכלת של היבואן שעומד בפני מצב עסקי, ומנסה להתמודד מולה בנימוקים של גן ילדים ( הוא הרביץ לי הגננת בואי תעזרי לי ).

דמיין לעצמך שמחיר בימר היום 500K וניתן לייבא אותו "עצמאי " ב 350K.במחיר הזה כלול כבר רווח למסייע ביבוא האישי.

אילו קמור הייתה מורידה את המחיר שלה ל 375K. היית מייבא ? סביר להניח שלא.

האם היבואן היה מפסיד להערכתי לא. האחד במחיר כזה יותר קונים שניים יותר מכוניות על הכביש יותר תעסוקה למחלקת החלקים שלו ולמוסכי השירות.

להזכירך כאשר פלאפון התחילה מחיר הטלפון היה בשמיים כך גם מחירי השיחות ומספר המשתמשים לא גדול. נכנסה סלקום צנחו המחירים נכנסה אורנג' התהליך המשיך , היום אתה רואה אנשים שיש להם 2-3 מכשירים על החגורה וכולם מרוויחים בענק , גם הצרכן וגם נותני השירות.

עוד לא נוצר נכשיר טוב יותר לקבל מוצר במחיר סביר ובשרות סביר כמו התחרות . כל הגבלה בתחרות יוצרת חממה שהיא תמיד לטובת היצרן היבואן נותן השירות .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני לא מדבר על היבואנים.

האמת לא ממש איכפת לי מהם.

אני מדבר על המדינה שמרשה ליבואן לעשות מה

שבראש שלו .

שוב - שתי מכוניות שעולות בעולם אותו דבר,

מוראנו ואדג' .

בארץ המוראנו עולה 400 K ?

והאדג' 200K -250K.

למה?

וכמו שכתבתי לדעתי צריך לפקח

על המחירים של רכב כל עוד אין תחליף.

ושוב פעם אני לא מדבר על היבואנים ,

לדעתי הם נוכלים בארץ שעושים על כולנו קופה

ולא ממש איכפת לי מה הם חושבים או מרגישים.

:)

פורסם
תייבא לך אחת ביבוא אישי ונגמר העניין.הקשיים הבירוקרטיים והטרור שהיבואן מטיל , כי לא יטפל ברכב הזה הם המונעים את היבוא. אם אני צריך להביא ממנו אישור כדי לקבל אישור לייבא , אז תבין לבד את האבסורד. נותנים לחתול לשמור על השמנת

בקשר לשוק חופשי, יש פה בעיה מסוימת.

בא ניקח לרגע אותי בתור יבואן רכב.

אני משלם הון תועפות ליצרן על הזכיון,מייבא רכבים בהשקעה כספית עצומה, מקים מוסכים,צוותים טכניים, מכשיר אנשים בח"ול, קונה ציוד יעודי, מחלקת שרות לקוחות, משקיע בפרסום ועוד'ועוד ועוד .

את כל ההוצאות האלא אני נאלץ לגלם למחיר הרכב כי אחרת אני פושט רגל תוך שבוע.מסכים חלקית. לא רק במחיר הרכב אלא גם במחיר החלקים ובמחיר שעת עבודה

בא לו פתאום מוישה זוכמיר ונכנס אלי למוסך עם אוטו ביבוא אישי ורוצה שאני אתקן לו את האוטו, אז כל עוד זה כמה בודדים/תייר מזדמן, אהלן וסאהלן אבל ברגע שזה שטף של אנשים עם רכבים שאני צריך להתמודד עם התקלות שלהם בזמן שלא אני בכלל יבאתי את האוטו וכל זה על תוך פגיעה בזמינות חלפים ובטור במוסך שפוגעים בלקוחות שלי שקנו אצלי את האוטו,

כל מה שהייתי אומר להם זה "זובי"! פוי

ייבאתם אוטו דרך חברת "קומבינה בע"מ למזרח התיכון"?

לכו אליהם שיתקנו לכם את האוטו, אני מוכן לטפל לכם באוטו על בסיס מקום פנוי במוסך ועל בסיס זמינות חלקים, אם תצטרך לחכות חודש בשביל לעשות טיפול לבימר שלך, זה חלק מהעלות שלך של יבוא אישי. כאן התלהמת לחלוטין . לא מבקשים שייתן שירות בחינם או ימכור חלקים בחינם. מה זה לעמוד בתור . זו התנהגות של מונופול.

quote]

היבואן במקום להפוך את העיניין למנוף להתפתחות שלו הוא נותן פתח לייבוא האישי שזה בעצם יבוא מקביל בתחפושת, ובהתנהגותו הוא יביא בסופו של דבר שמשרד התחבורה יבטל את האיסורים, או מתוך הבנה או שאיזה אזרח יזמנו לבג"ץ ושם יכריחו אותו.

אין ענף כמעט בארץ שאין בו יבוא מקביל לצד יבואנים רשמיים, והתחרות יוצרת הזדמנות ליבואן הרשמי החכם לנצח כי הוא היחידי שיש לו את הגב של היצרן.

כיבואן בלעדי מזה עשרים שנה האמן לי שאני יודע היטב על מה אני מדבר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

דמיין לעצמך שמחיר בימר היום 500K וניתן לייבא אותו "עצמאי " ב 350K.במחיר הזה כלול כבר רווח למסייע ביבוא האישי.

אילו קמור הייתה מורידה את המחיר שלה ל 375K. היית מייבא ? סביר להניח שלא.

להזכירך כאשר פלאפון התחילה מחיר הטלפון היה בשמיים...

תחרות זה מעולה, אבל שתהיה תחרות הוגנת, תאר לך שפלאפון היו רישונים ואז היו מקימים את אורנג וסלקום אבל פלאפון הייתה פורשת עבורן את הרשת,נותנת שרותים,תיקונים והכל על חשבונה והמתחרות רק היו מוכרות מכשירים?

היבואן מוכר בימר ב 500? כי יש לו מערך הוצאות עצום!

בזמן שהמיבא האישי אין לו אפילו משרד אלא רק לפ-טופ בבית קפה.

רוצה ליבא רכבים מחו"ל? בכיף, למה לא, אבל תיתן להם גם שרות תיקונים עצמאי!

אתה רוצה היום לקנות מיקסר של KITCHEN AID? יעלה לך 2600 ש"ח.

רוצה לקנות אותו מיבוא אישי? יעלה לך 1600 ש"ח אבל קח בחשבון שהאחריות היא של מעבדת תיקונים פרטית (י.שלום), מלאי החלקים דליל וספוראדי ושבלי תעודת האחרית של ניופאן, ניופאן לא יטפלו לך במכשיר גם לא בתשלום!

והנוהל הזה תקף לכל מוצרי החשמל הביתיים!

שים לב כאן להערה באדום בתחתית העמוד.

ההגיון העיסקי, הכלכלי וההגון ביותר הוא גם הפשוט ביותר:

מי שמיבא מוצר צריך לתת לו גם שרות תיקונים ולא ניתן ליבא מוצר תוך הסתמכות על מערך שרותים של עסק פרטי אחר.

פורסם
תחרות זה מעולה, אבל שתהיה תחרות הוגנת, תאר לך שפלאפון היו רישונים ואז היו מקימים את אורנג וסלקום אבל פלאפון הייתה פורשת עבורן את הרשת,נותנת שרותים,תיקונים והכל על חשבונה והמתחרות רק היו מוכרות מכשירים?

היבואן מוכר בימר ב 500? כי יש לו מערך הוצאות עצום!

בזמן שהמיבא האישי אין לו אפילו משרד אלא רק לפ-טופ בבית קפה.

רוצה ליבא רכבים מחו"ל? בכיף, למה לא, אבל תיתן להם גם שרות תיקונים עצמאי!

אתה רוצה היום לקנות מיקסר של KITCHEN AID? יעלה לך 2600 ש"ח.

רוצה לקנות אותו מיבוא אישי? יעלה לך 1600 ש"ח אבל קח בחשבון שהאחריות היא של מעבדת תיקונים פרטית (י.שלום), מלאי החלקים דליל וספוראדי ושבלי תעודת האחרית של ניופאן, ניופאן לא יטפלו לך במכשיר גם לא בתשלום!

והנוהל הזה תקף לכל מוצרי החשמל הביתיים!

שים לב כאן להערה באדום בתחתית העמוד.

מי שמיבא מוצר צריך לתת לו גם שרות תיקונים ולא ניתן ליבא מוצר תוך הסתמכות על מערך שרותים של עסק פרטי אחר.

למה זה אמור לעניין אותי או כל לקוח אחר מה ההוצאות של היבואן? לא מתאים לו שילך למכור עגבניות!

אבל המחירים שלו לא סבירים.

עזוב רגע יבוא אישי.

כמה עולה בתכלס בבריטניה BMW 530I חדשה? 37,500 פאונד.

303,600 ש"ח.

כמה בישראל? 490K ש"ל.

הפרש של 186,400 ש"ח.

ההפרש הוא קצת מעל 61% ממחיר הרכב בבריטניה.

לאן הוא בדיוק הולך?

פורסם

שירות הוא מרכז רווח - לא טובה של היבואן, ולא ג'סטה. אם במהלך השנים הקרובות תגדל כמות הבימרים בארץ פי שלושה (דוגמא לצורך המחשה. אני באמת לא יודע מה צפי הגידול של מותג ב.מ.וו. בארץ) יגדל הרווח של היבואן משירות גם אם כל הגידול יעשה דרך יבוא מקביל. כשקמור מנסים להתנקם בבעלי רכב מייבוא אישי ע"י איסור שירות או כל שטות כזו הם בעצם מתנקמים בעצמם. די כוחני (ותחשבו לרגע מי מנהל את קמור) ובסופו של דבר גם די ילדותי. לסיכום - מניעת שירות במוסכי היבואן = הפסד של היבואן.

אבל זה הכסף הקטן.

הכסף הגדול הוא חלפים. שם מדובר באמת על פערי מחיר עצומים בין חו"ל (ארה"ב למשל) והארץ. אם נפעיל את אותה הנחת עבודה מלמעלה נגלה שגידול פי שלושה במצבת הרכבים של המותג בארץ שווה זינוק ברווחי הייבואן מייבוא חלפים מקוריים ומורשים (וגם מהרכבתם במוסכיו).

ניסיון להגדיל את הנתח בעוגה הקיימת (גם באמצעים לא לגיטימיים) במקום להגדיל את העוגה כולה היא ראייה קלאסית של מונופול. מישהו פה נתן את הדוגמה של פלאפון. ישנן דוגמאות רבות נוספות.

ואם בטלפונים סלולריים עסקינן, הדוגמא על מכירת טלפונים שלא על ידי המפעיל היא מצויינת אבל דווקא לכיוון השני. ייבוא מקביל ומכירה של מכשירים בארץ לא רק קיים אלא גם משגשג - ראה את מספר ה-אייפונים המסתובבים בארץ. אני לא זוכר מפעיל תקשורת שהעז לאסור על לקוחותיו לרכוש מכשירים שלא דרכו. או שחשב לרגע שלא לחבר אותם לרשת.

פורסם
למה זה אמור לעניין אותי או כל לקוח אחר מה ההוצאות של היבואן? לא מתאים לו שילך למכור עגבניות!

או שאתה מאוד תמים או שאתה מאוד צעיר, בכל מקרה, המצב הוא הפוך לחלוטין.

הוא מתמחר את המוצר בכדי להרוויח כסף, לא בכדי ש"ביג פאפא" יהיה מבסוט מהחיים.

פורסם
שימו לב, מישהוא במשרד התחבורה התחיל לעשות את העבודה שלו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3720470,00.html

אייל, אין שום מצב שהוא צודק, תקרא את השורה שאתה בעצמך הבאת כציטוט, מדובר על 70 קאיין (רכב השטח) ועל זה אף אחד לא מתפלא ולא מערער, מי שציין שיובאו 70 יחידות כתב מפורשות ואח"כ עוד הדגיש בהמשך לשאלתי שמדובר ב 70 קאיימן (בוקסטר קופה) וזה נתון שאני לא מאמין שנכון.

צודק צודק - פזילה רצינית שלי - כנראה שעברה בזמן התשובה איזה אקזוטית מלהיבה , ופזלתי קצת הצידה ..:wink:

BIG PAPA

כמה עולה בתכלס בבריטניה BMW 530I חדשה? 37,500 פאונד.

303,600 ש"ח.

כמה בישראל? 490K ש"ח.

הפרש של 186,400 ש"ח.

ההפרש הוא קצת מעל 61% ממחיר הרכב בבריטניה.

לאן הוא בדיוק הולך?

רשום את המחיר לפני מס + אחרי מס - כך רואים את רווח היבואן .:idea:

דוגמה - רכב ללא מס ( הכולל כבר את רווח היבואן ) בבריטניה - 200,000 ש"ח . בישראל 270,000 ש"ח .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
או שאתה מאוד תמים או שאתה מאוד צעיר, בכל מקרה, המצב הוא הפוך לחלוטין.

הוא מתמחר את המוצר בכדי להרוויח כסף, לא בכדי ש"ביג פאפא" יהיה מבסוט מהחיים.

לא התכוונתי לזה .

התכוונתי שאני לא אמור להרגיש על הצאוור (ליתר דיוק בכיס),

את הבעיות שלו.

לשאלתי (ואני שואל ברצינות אני לא יודע מה התשובה) -

לאן הולכים 61 אחוז רווח אלה?

יש למישהו מושג מה גודל המס מתוך סכום זה שאנחנו משלמים למדינה?

(מהסכום הכללי בארץ-490K ש"ח).

אני מעוניין לחשב בסופו של דבר אחרי שיהיה לי את הנתון האחרון

מה ההפרש ברווחים בהנחה שהמס זהה בין המדינות השונות.

ואז לראות אם היבואן באמת עושה עלינו קופה או לא. (למרות שאני יודע את התשובה

אני רק רוצה להיות בטוח):)

וסמוך עלי ידידי, אני מבסוט מהחיים בכל מקרה :D

אני פשוט לא אוהב שמנסים לעשות עלי קופה בדרך מלוכלכת.

פורסם

לרכב יש אחריות בין לאומית אז ראוי שהיא תכובד גם במקום בו הרכב לא נרכש, בניגוד למוצרי חשמל ששם אין אחריות בין לאומית ולכן אין חובה על היבואן לספק שירות תיקונים למוצרת שלא נרכש דרכו.

יבואן רכבים לא מקים הרבה מוסכים, המוסכים של היבואן הם המרכזיים (ואין הרבה כאלה ביחס למוסכים הפרטיים בזיכיון) וכל השאר הם בבעלות פרטית שמשלמים על הזיכיון ליבואן.

מוסך שמקבל רכב לטיפול במסגרת האחריות לא משלם מכיסו את הוצאות התיקון אלא הוא מתחשבן עם היבואן\יצרן, אז למה שהאחריות לא תתפוס אם היצרן נותן כזאת? במקום שהלקוח ישלם למוסך, היצרן ישלם. לקוח שקנה דרך יבוא אישי לא שונה מלקוח שקנה ביבוא רשמי, לשניהם היצרן נותן גב של אחריות ולכן אין סיבה שמוסך זה או אחר שמקבל תשלום על תיקון התקלות לא יתן שרות ללקוח שקנה ביבוא אישי. בסופו של דבר המוסך מקבל תשלום ולכן לא צריך לעניין אותו מי הלקוח כשמדובר ברכב באחריות.

אם הקמת מוסך בלבד ללא מכירת רכב היתה הפסד, הרי שלא הינו רואים מוסכים שנפתחים כמו פטריות אחרי הגשם כי זה לא היה רווחי להם, אבל מסתבר שזה כן רווחי (אפילו שמשלמים זיכיון ליבואן בשביל השם שלו) ולכן כל העניין של המכירת רכבים צריך להיות מופרד מעניין הטיפול בהם בויכוח הזה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
צודק צודק - פזילה רצינית שלי - כנראה שעברה בזמן התשובה איזה אקזוטית מלהיבה , ופזלתי קצת הצידה ..:wink:

רשום את המחיר לפני מס + אחרי מס - כך רואים את רווח היבואן .:idea:

דוגמה - רכב ללא מס בבריטניה - 200,000 ש"ח . בישראל 270,000 ש"ח .

אייל .

איפה אתה רואה נתונים אלה?

אשמח אם תשלח לי קישור :).

פורסם
תחרות זה מעולה, אבל שתהיה תחרות הוגנת, תאר לך שפלאפון היו רישונים ואז היו מקימים את אורנג וסלקום אבל פלאפון הייתה פורשת עבורן את הרשת,נותנת שרותים,תיקונים והכל על חשבונה והמתחרות רק היו מוכרות מכשירים? שום דבר לא על חשבונה הרוכש משלם בכספו על הטיפול /חלקים

היבואן מוכר בימר ב 500? כי יש לו מערך הוצאות עצום! נכון. לא לעיניין . במחיר ההנחה שהיבואן מקבל מיצרן גלום חלק נכבד ממערך ההצאות העצום של היבואן. המחיר של היבואן יהיה תמיד הנמוך מבין המחירים שמוכר היצרן את מוצריו.

בזמן שהמיבא האישי אין לו אפילו משרד אלא רק לפ-טופ בבית קפה. נכון. לא לעיניין

רוצה ליבא רכבים מחו"ל? בכיף, למה לא, אבל תיתן להם גם שרות תיקונים עצמאי! אני רוצה בתור רוכש הרכב לקבל את מה שמגיע לי מהיצרן שנציגו לצורך העיניין בארץ הוא היבואן הבלעדי.

מי שמיבא מוצר צריך לתת לו גם שרות תיקונים ולא ניתן ליבא מוצר תוך הסתמכות על מערך שרותים של עסק פרטי אחר לגבי זה היצרן.

בוא נעשה סדר ונתחיל מההתחלה.

קניתי מוצר מיצרן שנותן אחריות למוצריו. האחריות היא על המוצר ולא חשוב איפא הוא נמצא פיזי. בישראל או באלסקה. זו מהותו של כתב אחריות בינלאומי . אם אין הסכמה על זה לא נמשיך אם יש נמשיך הלאה.

נציגו של היצרן במדינה פלונית הוא היבואן. הוא לצורך העיניין באותה מדינה היצרן.

במחיר הרכב של היצרן כבר גולמה האחריות על מוצריו. מי שלא חושב כך חי בסרט רע.

חבר את כל אלה ואין סיבה אחת שלא יינתן השירות למוצר אצל נציג היבואן. אם זה חלק פגום במסגרת האחריות היבואן יחליף ויתחשבן עם היצרן. זה מה שנעשה בפועל.

אם זה לא במסגרת האחריות הוא ייתן את השירות במחיר חלקים ובמחירי עבודה שייתנו לו את הרווח הסביר לטעמו.

כדי שתראה את גודל האבסורד בגישתך.

רכשתי את מכוניתי בסוכנות /מוסך בחיפה. האם יעלה על דעתך שהסוכנות / מוסך בתל אביב יגיד לי : לך למוסך בחיפה כי לא רכשת אצלי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

סעיף א' - אני משלם הון תועפות ליצרן על הזכיון,מייבא רכבים בהשקעה כספית עצומה,

סעיף ב' - מקים מוסכים,צוותים טכניים, מכשיר אנשים בח"ול, קונה ציוד יעודי, מחלקת שרות לקוחות, משקיע בפרסום ועוד'ועוד ועוד .

את כל ההוצאות האלא אני נאלץ לגלם למחיר הרכב כי אחרת אני פושט רגל תוך שבוע.

בגירה, בתגובה שלך ישנו עירוב של שני תחומי עיסוק:

יבוא ושיווק - ראה סעיף א' לעיל (באדום).

שירות - סעיף ב'

את הפעילות של מכירת רכב בארץ אמורים לכסות ברווחים ממכירת כלי רכב חדשים.

שים לב לאבסורד שבטיעון שלך: אם הפעילות הזו תהייה הפסדית, אז רכב שעלה על הכביש והושבת כתוצאה מתאונה או גניבה מהווה הפסד ליבואן - שזה דבר שאיננו קביל.

שירות - עלויות הטיפול והחלפים אמורות לכסות את הוצאות היבואן לפי הסעיף הזה.

אתה רוצה לעודד את מכירת כלי הרכב דרך האולם? אין בעיה - קבע מחיר טיפולים גבוה יחסית ותן הנחת "חבר מועדון" למי שרכש את הרכב דרכך.

שים לב שבאמצעים פוזיטיביים הגעתי אל אותה המטרה תוך שאני מגדיל את מצבת הלקוחות של מערך השירות שלי.

• תוכן חדש...