Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב זה עיסקת חבילה. זה לא רק חיית מחמד על ארבע (גלגלים). יש גם את מה שיבוא אחרי הקנייה - שירות, טיפולים ואחריות.

אני רוצה לגעת בנושא של יבואנים ומוסכי שירות ושירות בכלל.

כפי שהוזכר קודם, חלק ממוסכים מטעם יבואן הם זכיינים ואינם בבעלות יבואן. מוסך כזה בהחלט יכול לפי חוזה עם יבואן אחר לטפל גם ברכבים שלו. אולי מוסך כזה לא צריך להיות זכיין מול יבואן, אל מול יצרן, כלומר להבטיח שתיהיה לעובדים שלו הכשרה מתאימה וציוד מתאים - אני חושב שזה מספיק כדי לטפל ברכב.

לכן אני לא רואה סיבה, למה מוסך כזה צריך לסרב לטפל ברכב באותו מותג רק מיבואן אחר. כמו שניתנה דוגמא עם טלפונים סלולאריים, הרי יש מרכזים שמוכרים סלולאריים לרשתות שונות. עכשיו כשגם פלאפון עוברת ל-GSM, אותו טלפון יכול לשרת לקוח מכל אחת מבין שלושת הרשתות. כנ"ל לגבי מכוניות, כמו גם יש בתי חולים של קופות חולים שונות, אך מטפלים בהם גם בחולים שלא באו מקופת חולים עליה שייך בית חולים ספציפי.

במילים אחרות, מוסכים מורשי יבואן כניראה צריכים לשנות מודל שלפיו הם עובדים. זה לטובת הלקוח בסופו של דבר.

כאשר לקוח בוחר יבואן, הוא יכול לבחור את עסקת חבילה שהוא מעדיף. מחיר הרכב הרי כולל גם אחריות לפרק זמן מסויים. יבואן מסויים יכול לתת באותו מחיר נניח אחריות קצרה יותר, אבל אבזור עשיר יותר. ובכלל אם תיהיה תחרות בין יבואנים, כל אחד מהם יירצה להילחם על תשומת ליבו של לקוח וירצה (בתקווה) להציע הצעה משתלמת יותר.

נכון שלהחזיק אולמי תצוגה וכד' עולה כסף, אז יבואן שלא יהיה לו אולם תצוגה ימכור רכב במחיר זול יותר. הכי מצחיק יהיה שלקוח יבוא להתרשם מרכב במקום אחד, ייקח פרוספקט יעשה נסיעת מבחן ויילך ליבואן אחר לקנות. מצד שני, אולי אותו יבואן בעל אולמי תצוגה יכול לתת שירות עדיף במחיר שלא מאוד רחוק מהיבואן השני.

בקיצר, מה שאני רוצה להגיד, זה שיש הרבה מאוד אפשרויות שבסופו של דבר הלקוח מנצח. רוב מגולשי הפורום לקוחות ומה שמעניין אותם זה לא כמה מרוויח היבואן, אלא מה בשורת תחתונה הוא מקבל.

ברגע שאתה יכול לבחור מה יותר טוב לך, זה הופך אותך לחופשי יותר. לבחור לאיזה שירות כבלים להתחבר, לאיזה אינטנט להתחבר, מי יהיה ספק הגז וכד'. דברים האלה מקרבים מדינה שלנו לעולם מודרני ויכריחו את ספקי השירות לעבוד קשה יותר כדי לזכות בלבו של הלקוח.

אני זוכר מקרה לפני כ-9 שנים שבאתי לסוכנות קיא לראות קיא שומה. הסתובבתי בעולם תצוגה והסתכלתי מכוניות. במרחק די גדול ישבה מוכרת שקראה לי עליה: "צריך עזרה?". אמרתי לה שאני רוצה להתרשם מהרכב. במקום לגשת איתי לרכב ולספר על סגולות שלו, או לקום מכיסא ולגשת עלי ולשאול אם אני צריך עזרה היא קראה לי עליה לשולחן. זה שירות? מוכרת הזאת כאילו עשתה לי טובה. למה? כי אין תחרות. (ברור שאת הרכב לא קניתי ואפילו לא התכוונתי לקנות ברגע שבאתי לסוכנות, אבל המוכרת חיזקה את זה)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• תוכן חדש...