Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התגובה של קמארו מייצגת נאמנה את הלקוח המטומטם שבא וצועק בדלפק החלפים: "מה איכפת לי מהסיפורים שלכם? קניתי מוישה? אתם מוסך של מוישה? אז למה אין לכם חלקים של מוישה?"

לך תסביר לו שהחלק המוישהי היחיד ברכב שלו זה הסמל. המנוע שלו מתוצרת דוד, עם מחשב ניהול מנוע של דוד, הגיר הרובוטי מתוצרת אהרון, עם מחשב ניהול גיר של אהרון, ומה לעשות שמחשב האבחון שלך הוא למנוע וגיר מתוצרת מוישה? ומוישה לא מדבר עם דוד ואהרון?

אז עכשיו לך תפנה למומחה לאהרונים בארה"ב שיבקש ממך את קוד התקלה בגיר. הרי אין לך איך לסרוק את התקלה.

זמן הגעת חלפים. תוכנות המק"טים אצלנו נותנות חלפים של מוישה, ובמוישה של הלקוח יש רק חלפים של מכלולים שהם לא מוישה. אז לך תמצא את המק"ט הנכון. וכשכבר מצאת אותו, זה שהמשלוח לוקח רק 10 ימים (וזה הפרט היחיד הנכון בתגובתו של קמארו) לא אומר שהיצרן אכן שם את זה במשלוח ברגע שביקשת. המציאות היא שיש מקרים ליצרן אין בכלל את החלפים האלה ולוקח לו 3 חודשים לייצר אותם או לקבל אותם מספק המשנה שלו.

ובנוגע לטמטום שלי. אני בעוד שבועיים הולך להשתתף בגמר העולמי לטכנאי מוישהים, גמר אליו הגיעו רק 28 קבוצות מתוך 5700 מוסכים בעולם שנרשמו לתחרות, וזה לאחר שניצחנו בתחרות הארצית ובחצי הגמר של מזרח אירופה. שנתיים בלבד לאחר שהגעתי לעולם הרכב מעולם ההייטק, שם עסקתי כמהנדס פיתוח אלקטרוניקה בפיתוח חומרת וידאו לטילי טורפדו גרמניים, וידאו למטוסים של הצי האמריקאי, פיתוח מחשבי הירי החדשים של השריון של צה"ל, מצלמות עם זיהוי תנועה אוט' להגנה היקפית, ועוד כמה סוכריות. עם כל זה אני יכול לספר ששמונה שנים של פיתוח במיטב חברות ההייטק לא אתגרו אותי שכלית כמו חודש במוסך.

רוצה להשוות פסיכומטריים? תרגיש חופשי, בה"פ. רק קח בחשבון שאתה עלול לצאת מבועס מההשוואה מול מוסכניק מטומטם.

זה בסדר להיות בורים והדיוטות. גם אני כזה בתחומים לא מעטים, אבל אני משתדל במקרים האלה לשים בסוף המשפטים שלי סימני שאלה ולא סימני קריאה.

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ובנוגע לטמטום שלי. לא אתגרו אותי שכלית כמו חודש במוסך.

רוצה להשוות פסיכומטריים? תרגיש חופשי, בה"פ. רק קח בחשבון שאתה עלול לצאת מבועס מההשוואה מול מוסכניק מטומטם.

זה בסדר להיות בורים והדיוטות. גם אני כזה בתחומים לא מעטים, אבל אני משתדל במקרים האלה לשים בסוף המשפטים שלי סימני שאלה ולא סימני קריאה.

למה להתעצבן כשאפשר לצרוח.

תן להוא שיעלה לרמה שלך ולא להיפך.

ולעצם העינין האמת במקרה זה היא באמצע.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לגבי ישה משה וסיפורי אהרון, סלח לי שגם לי יש רכב או שתיים ואף אחד מהם לא נפוץ במיוחד.

אבל בדרך כלל ברכב של משה יש חלקים של משה גם אם משה גרמני וגם אם משה אמריקאי.

אז אהרון הגיר נמצא גם באמריקה וגם בגרמניה וגם בישראל למרבה הפלא.

לגבי מק"ט אני מאמין שלא הרכבת רכב מאפס ועל כל חלק כתוב המק"ט. בחיפוש באינטרנט תמיד מצאתי את מבוקשי במידע

הנוגע לחלק כיוון שלמרות שהרכב שלי היה ביבוא סדיר רוב המוסכניקים לא מבינים כלום מהחיים שלהם, בטח לא במוסכי היבואן.

כל זה נכון גם לגבי קוד תקלה שניתן תמיד לחפש במקורות רבים שנגישים לכולנו, אני דיי בטוח שנתקלת פעמים ספורות במקרים שאתה מתאר כנפוצים כל כך וניפחת את העניין מעבר לכל פרופורציה.

אבל אתה במקום לענות על הטענות שהעלתי מנסה לתקוף בכמה אתה חכם ובסיפורי סבתא, המקרים שאתה מתאר ספורים שסקנרים לא מתאימים ומק"טים אכן שונים לרוב אבל אם אני מצאתי פתרון ב99 אחוז מהמקרים אני בטוח שמהנדס חלל שכמוך מסוגל גם כן.

עכשיו לגבי החוכמה המדהימה שלך, אני בטוח שאם היית כזה מוכשר היית יכול להיות טיפה יותר ממוסכניק לא שפסיכומטרי מראה משהו על חוכמה אבל את זה אתה בטח כבר יודע.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
אני אומר שלגיטימי מבחינתם להלחם בגורם כמו היבוא האישי בגלל שמדובר בחברה עיסקית .

שים את עצמך בנעליו של מנכ"ל קמור לרגע,(נעים נכון?:-P) אתה רואה את עצמך אומר "בואו לא נילחם ביבוא האישי והכל בשם זכויות הצרכן וחופש הבחירה שהוא ערך עליון גם ביהדות" ....:roll:

ברור שהזוי שיבואן אחד ויחיד מחייב אותך לקנות רק ממנו מוצר X אין לנו על זה מחלוקת בכלל!! אבל הטענות הללו הן כבר נגד גורם אחר ולא מול קמור. מנקודת המבט של קמור(עיסקית טהורה) צעדיה לדעתי לגיטימיים.

אני לא מסכים.

במידה ותופעה פוגעת בהכנסות/רווחים של קמור - הנהלת החברה צריכה למצוא פתרונות ודרכים.

אבל לבדות סיפורים שכאילו יצרן אומר להן משהו, לאים על לקוחות פוטנציאליים, לדרוש ממשרד התחבורה לקבוע תקנות מגבילות ואנטי תחרותיות זה לא קרוב ללגיטימי.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
קוד תקלה שניתן תמיד לחפש במקורות רבים שנגישים לכולנו

מסובך להבין, הא? בשביל שתוכל לגשת עם קוד תקלה לאינטרנט צריך שיהיה לך סורק שקורא את קוד התקלה.

אבל בדרך כלל ברכב של משה יש חלקים של משה גם אם משה גרמני וגם אם משה אמריקאי.

אז אהרון הגיר נמצא גם באמריקה וגם בגרמניה וגם בישראל למרבה הפלא.

יש רכבים שבגירסה האירופאית שלהם מותקנים מכלולים אירופאים ובגירסה האמריקאית שלהם מותקנים מכלולים אמריקאים, כי ככה האמריקאים אוהבים, והמכלולים האמריקאים האלה לא נמצאים ברכבים שמגיעים לישראל בצורה סדירה. אני מבין שזה קשה לעיכול. תתמודד.

עכשיו לגבי החוכמה המדהימה שלך, אני בטוח שאם היית כזה מוכשר היית יכול להיות טיפה יותר ממוסכניק לא שפסיכומטרי מראה משהו על חוכמה אבל את זה אתה בטח כבר יודע.

אני מניח שהתקשית להבין את זה מהכתוב, (לא מפתיע לאור סגנון כתיבתך) אז נאמר את זה במילים יותר קלות להבנה: המצב הוא שהייתי שמונה שנים מהנדס אלקטרוניקה בתחום הפיתוח בתעשיית ההייטק וכשצברתי מספיק יכולת כלכלית בחרתי לפרוש משם ולעבוד במוסך במשכורת התחלתית של שליש מהמשכורת המקורית שהיתה לי, כי זה מה שאני אוהב.

יש הרבה אנשים שיתקשו להבין ולהאמין לזה אבל בהכללה עבודה של מהנדס פיתוח לא צורכת את אותה רמת יצירתיות וחשיבה כמו עבודה של מאבחן בתחום הרכב המודרני.

זהו, מבחינתי הושקעו בדיון הזה יותר מדי מילים ואנרגיה ואין לי כוונה להמשיך להתעסק בשטויות האלה. אני מקווה שלפחות הרוב השקט הבין שלהיות עם רכב ייחודי זה לא רק דבש ופרחים, וידע להכניס את זה לשיקולים שלו. לי, בכל מקרה, אין דעה כלשהי נגד אחזקת רכב ייחודי, ברמת העקרון, בתנאי שאנשים מבינים את לגמרי את היתרונות והחסרונות של העניין.

פורסם
מסכים לחלוטין!

לא יודע בקשר ל 10 אבל בקשר ל 70 קאיימן שעלו לארץ רק השנה, תרשה לי להגיב:

:roflmao::roflmao::roflmao::screwy::roflmao::roflmao::roflmao:

יש אפשרות שהוא צודק - זה פרסום רשמי של יבוא הרכבים לארץ ב 2008

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3718878,00.html

יבוא אישי של כלי רכב ב-2008999999.gifדגםמספר יחידות

ג'יפ גרנד צ'ירוקי371 פולקסווגן טוארג 248מרצדס ML200 ב.מ.וו X5128 טויוטה קאמרי118 פורד מוסטנג 114

מרצדס S קלאס 93 קרייזלר 30092 מרצדס GL ,E ,C84

פורשה קאיין 70
אודי Q767 פורד אקספלורר 58 ג'יפ ליברטי54 קרייזלר טאון אנד קאנטרי51ג'יפ רנגלר47סובארו B9 טריבקה47פונטיאק סולסטיס33קדילאק אסקלייד32האמר H332לקסוס (כל הדגמים)31ג'יפ קומנדר25לנד רובר (כל הדגמים)21שברולט אפלנדר17לינקולן טאון-קאר16קרייזלר קרוספייר15

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

שימו לב, מישהוא במשרד התחבורה התחיל לעשות את העבודה שלו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3720470,00.html

אייל, אין שום מצב שהוא צודק, תקרא את השורה שאתה בעצמך הבאת כציטוט, מדובר על 70 קאיין (רכב השטח) ועל זה אף אחד לא מתפלא ולא מערער, מי שציין שיובאו 70 יחידות כתב מפורשות ואח"כ עוד הדגיש בהמשך לשאלתי שמדובר ב 70 קאיימן (בוקסטר קופה) וזה נתון שאני לא מאמין שנכון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אוקי יש לי רק שאלה אחת (בתקווה שמישהו יודע תשובה):

למה לכל הרוחות משרד התחבורה לא דואג להפריט את יבואני הרכב?

למה ?!?

מה הם מקבלים מזה שיש יבואן יחיד שגונב כסף ישירות לכיס שלו

וקובע איזה מחיר שבא לו?

דוגמא הכי טובה שיש לי -ניסאן מוראנו ופורד אדג'.

רכבים מתחרים בכל העולם-הפרש של פי שתיים במחיר

בישראל.

אני לא אתפלא שיום אחד הונדה אקורד תעלה פי שתיים ממאזדה 6.

(היבואן כבר התחיל לרמוז על זה עם העלת המחיר).

:/

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

על מה אתה מדבר?

מה זה להפריט?

להפריט זה לקחת גוף ממשלתי ולהעביר אותו לניהול של ידיים פרטיות, מה אתה בדיוק רוצה שהם יעשו עם יבואני הרכב?

בא בן אדם עם יזמות כלכלית, רכש בכסף רב מאוד את הזכיון להביא לארץ רכב מסוים, הקים מערך שרות,בנה מוסכים,הכשיר מכונאים,הקים אולמות תצוגה והכל בידיים פרטיות שלו ובכסף הפרטי שלו, מי אתה או המדינה שתעיזו בכלל לקחת לו את העסק מהידיים?

בקשר לתמחור, לא מוצא חן בעניך? קנה אצל מישהוא אחר, קנה ביבוא אישי,סע במונית אבל בעסק הפרטי של היבואן אף אחד לא יכול לגעת!

פורסם

לא התכוונתי להפרטה טעות שלי.

התכוונתי למה יש בישראל יבואנים בלעדיים?

בחול בכל עיר אתה יכול למצוא כמה יבואנים שונים לאותה חברה.

חוץ מזה מה זאת אומרת לא מוצא חן בעייני התמחור?

אותם יבואנים כפופים לנוהלים מסויימים ומשרד התחבורה צריך לפקח עליהם.

איך זה הגיוני שרכבים באותה קטגוריה עולים האחד 400K והשני 200K?

משהו פה מסריח.

פורסם

לדעתי ולדעת אקדמאים מסוימים, כל אדם שמשתמש בציבור בשביל לעשות פעולה כלשהי, צריך לעשות זאת רק בתנאי שהוא מבין שיש לו אחריות חברתית.

אסור לבעל עסק לחרבן על הציבור ולהיות מונופול מגביל.

מקסימום הוא צריך לתת שירות טוב שימשוך אליו את הלקוחות ושיהיה להם יותר נוח להגיע אליו מאשר האלטרנטיבות.

כבילת הלקוחות ואפילו אלו שלא רוצים להיות לקוחות זה פשוט לא לגיטימי ולא מוסרי, ולא משנה אם אתה מרוויח מזה או לא.

פורסם

ביג פאפא,פרנקוס,

בעל עסק פרטי יכול לתמחר מוצר באיזה מחיר שבא לו ואף אחד לא יכול לעשות עם זה כלום (כל עוד לא מדובר במוצר תחת פיקוח).

לא מתאים לך? אל תקנה!

הפתרון הוא ללא ספק אישור יבוא מקביל, כל עוד זה לא קורה, ניתן ליבא ביבוא אישי.

פורסם

שישים איזה מחיר שהוא רוצה, אבל שלא יחסום את האפשרות של הלקוחות להשיג את המוצר באופן פתוח בשוק חופשי.

המילה "שוק חופשי" היא קריטית פה, כי אם מגבילים אותו, זה לא באמת חופשי.

פורסם

לפי דעתי יש רק פתרון אחד.

כל עוד לא קיימת תחבורה ציבורית מפותחת או

בקיצור אין תחבורה ציבורית בישראל שיכולה לשמש

אלטרנטיבה לרכב פרטי , צריך להפוך את הרכב ממוצר

מותרות למוצר תחת פיקוח מחירים!

איך זה הגיוני שרכב עבודה שנועד לפועלים/גננים לא משנה

מה יעלה 160K (דוגמה מיצובשי האנטר , די מקס ושות') ,

בזמן שרכבי מנהלים שבהם נוהגים לרוב אנשים מבוססים

עולים אותו הדבר.

ובכלל איך זה הגיוני ששתי דגמים שהמחיר שנקבע

להם ע"י היצרן הוא X , עולים בארץ Y ו-2Y.

יש למישהו תשובות ?

אולי הגיע הזמן לפנות למשרד התחבורה ולדרוש להתערב ולעזור

לנו להפסיק את המונפול הזה?

• תוכן חדש...