Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שכבר התקבלת לתוכנית .איחוליי מזל טוב חמים ולבביים!

הרי ניתן לראות מההתכתבות שלך למעלה שאולי 2 טון זה יותר מדי אך אתה מוריד בקטנה ...חריגה גדולה עדיין תישאר.

אני לא יודע ספיד, אולי דילגת, אולי החלטת לא להתייחס, אולי לא שמת לב, אבל עבורך אני אצוטט את תגובתי :

אני רומז על כך שדרך זו לא תמשך, ואתה בכל זאת ממשיך להטיף לי על המשך הדרך הזו. מה אתה מנסה לעשות ?

לראשונה בזמן שהותי פה כחבר הפורום אני מרגיש שמנסים לבייש אותי בפומבי, ללא סיבה מוצדקת. מישה זה לא בא מדאגה כלפי, אלא ממניע לא ברור. ממך, ספיד, זה לא בא כנסיון סתמי להטיף, אלא משהו אחר, אבל אני בטוח שאתה תבין אותי בסוף, אולי ישה לא אבל אתה כן. אלעד, שהוא בן אדם זהב, כבר הבין לדעתי מה אני ניסיתי לעשות פה. האם אני כחבר פורום שמכיר פה את חברי הפורום כאנשים עוזרים ולא כאנשים שמחפשים להטיף על כל אחד צריך לחשוב פעמיים להבא אם להתייעץ לגבי משהו ? פעם הבאה אני יתייעץ אם להחליף את הסובארו, יגידו לי שאני נוסע באופן לא חוקי בסובארו. לאן אנחנו הולכים ?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נראה לי שכבר התקבלת לתוכנית .איחוליי מזל טוב חמים ולבביים!

הרי ניתן לראות מההתכתבות שלך למעלה שאולי 2 טון זה יותר מדי אך אתה מוריד בקטנה ...חריגה גדולה עדיין תישאר.

אל תדאג לאלון הוא יודע מה הוא עושה.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם
אולי גם מצירוף המילים "והגזמתי עם ה-2 טון." החלטת להתעלם ?

נחשוב אולי על תוכנית גם עבורך.

עכשיו גם לקרוא אתה לא יודע?:)

עזוב התיאשתי...מאחל לך שיורידו אותך מהכביש. אין לי מה להוסיף.

פורסם
בכיף, תודה רבה על האיחולים הלבביים :-)

לילה טוב :)

אני לא מאמין , רובכם הגזמתם איתו פה

אני מכיר עשרות אנשים שלצערי עושים עברות פי כמה וכמה יותר חמורות

משל הבחור .

אלון אני מבין אותך , הרבה פה מבלבלים במוח

יש לך מספיק נסיון בשביל להבין מה אתה עושה .

אמנם זה לא המקום להתוודות על דברים כאלו , אך עדיין מוגזם לאללה

מה שהולך כאן .

תשמור על עצמך , סע בזהירות , ולילה טוב .

פורסם

תודה רבה לך, ולילה טוב גם לך.

ישה - שאלה לי אליך.

מה הנסיון שלך עם משאיות ? האם אתה עובד עם משאיות לפרנסתך ? אילו סיטואציות קרו לך בזמן נהיגה במשאית כבדה ? כמה זמן אתה נוהג על משאיות ואיזו סוגים של עבודות ומשאיות ?

מעניין לדעת, כי מהדיבור שלך נשמע שאתה בן אדם שמאוד מתמצא במשאיות ובמגבלותיהן.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
מפנה אתכם לשרשור שהתנהל /מתנהל בפורום הטכני רוצה להחליף משאית ועוד כמה שאלות .

לדעתי זה נהג שצריך להוריד אותו מהכביש ויפה דקה אחת קודם. אין כמעט עבירה בספר החוקים שנהג זה לא עובר.

זה ריכוז הפרופיל של נהגנו. בשרשור שם יש גם תשובות של חנן הג'יפולוג שמסביר למי שלא מבין את מה שכתוב כאן

מעניין לשמוע חוות דעת של אחרים בפורום.

alon123456 כתב:

אני נוהג במשאית, אני נהג עם וותק רב בכל זאת הבלמים לא הלכו בתדירות שכזו, ואני מבין שזה בגלל העומס ה*כמעט* קבוע שיש על המשאית.

כיום אני מאמין שאני מעמיס על המשאית בערך 2 טון יותר ממה שמותר, מה שאומר שהיא שוקלת כ12 טון. במשאית הבאה אני מתכוון לקנות גם ארגז קירור חדש שיהיה קל יותר מזה שכיום מורכב על המשאית, ואני מוריד את הרמפה ההידראולית שמאחורה שממילא לא עובדת וסתם מעמיסה על הרכב. אני מעריך שהמשאית הבאה תשקול כטון אחד יותר ממה שמותר בימים עמוסים, כאשר בימים רגילים היא תשקול בערך כמו שהיא אמורה לשקול, ככה שזה כבר לא כל כך קריטי.

אני אישית משתדל כמה שפחות לבלום עם הבלמים. אני כיום נוהג בהרי בית ג'אן (טיפוס ולאחר מכן ירידה), כרמיאל, צפת ופקיעין.

בירידות תלולות אני בולם בעיקר עם האגזוז ברקס ונותן לרכב לשייט, כאשר אני מגיע למהירות מוגזמת אני בולם את המשאית עד למהירות סבירה ואז שוב נותן לה להתדרדר. האם יש בכך פסול ?

קצין בטיחות עולה לי 250 ש"ח לחודש, נכפיל ב12 חודשים יצא שבשנה אני משלם לחריימה הזה 3000 ש"ח. האם זה מוצדק ? לגמרי לא. נוסיף את המחיר שמוסיפים למשאית גדולה יותר במעמד הקנייה ונקבל משהו שהוא פחות כלכלי מאשר לשלם על משאית קטנה יותר. וזה בלי להוסיף את איבוד הזמן על רשיון מוביל.

alon123456 כתב:

יש ירידות שהאגזוז ברקס פשוט לא מצליח לשמור את המשאית במהירות קבועה. במקרים כאלו (שהמשאית עמוסה) הסל"ד מגיע לקו האדום והמנורה האדומה נדלקת. מה שאומר שהבעיה היא לא ההילוכים, אלא העומס שהמשאית מחזיקה. כשהמנורה האדומה קרובה להדלק אני בולם את המשאית עם הבלמים עד לסל"ד נמוך יותר ואז שוב נותן למשאית להתדרדר עם האגזוז ברקס, עד שהסל"ד שוב יגיע למהירות גבוהה מדי.

alon123456 כתב:

התיבה האוטומטית של סקניה : תיבת הילוכים אוטומטית אלקטרו מכנית TIP-MATIC

זה כאשר הגיר נמצא על ההילוך הנמוך ביותר האפשרי. הילוך עוד יותר נמוך בלתי אפשרי כי הוא כבר בהילוך הגובה יותר הגיע לקו האדום, אי אפשר עוד יותר :shock:

alon123456 כתב:

אויש, הגזמת. אני לא מספיק מפגר כדי לאבד בלמים בזמן ירידה. says who

בכל אופן, אני מודה, עניין המהירות בירידה מאוד חשוב לי.

ככה זה כשאתה לעתים קרובות בעבודה משעות הבוקר המוקדמות ועד שעות הערב המאוחרות, מנסה להספיק מעל 25 לקוחות. נכון, אני אוכל את הבלמים בגלל המהירות שאני יורד את הירידות האלו, אבל זאת השאלה שלי. מנוע חזק יותר, יעזור לי לשמור על מהירות גבוהה יותר בירידה ? או שההמלצה שלך היא פשוט לעבור למשאית 12 טון ?

alon123456 כתב:

אתה יודע מה, לא נילך איתך על ציפיות לזמן, אני מדבר איתך על אנשים אחרים. אני לא סמי-טריילר, ואני לא לבד בכביש. המשאית שלי מסוגלת לרדת את ירידות בית ג'אן ב15 קמ"ש, אולי 20 קמ"ש גג ולשמור על המהירות הזו. מעבר לכך צריך להעביר הילוך ואז אני צריך להתחיל לבלום. אתה מצפה ממני לרדת את הכביש הצר הזה והבעייתי לעקיפה הזה תוך זלזול בצפירות של אנשים מאחורי ב10 דקות שלמות ? אני ניסיתי את זה, ואותה בעיה חוזרת על עצמה במקומות אחרים, לא רק בירידות בית ג'אן.

שוב, פעם אחרונה - המאן 10 טון בעלת מנוע 240 כ"ס (שלרוב משמש כמנוע בינוני במשאיות 12 טון, והמנוע שכיום אצלי במשאית נחשב המנוע החלש יותר במשאיות 12 טון) מסוגלת לבלום טוב יותר בעצמה את הרכב, ובכך לחסוך ממני את המהירות הנמוכה כל כך שאני צריך לרדת כדי לא לבלום ?

alon123456 כתב:

הייתי רוצה לרדת איתך את ירידות בית ג'אן על הבוקר יום חמישי, שתבין על מה אני מדבר ולמה אני דואג לאנשים שמאחורי :razz:

אם אתה לא מבין את כל מה שמסומן באדום אז יש לנו באמת בעיה קשה.

זו אחת התשובות של חנן הג'יפולוג בשרשור שהתנהל שם עד שהתייאש

בעניין: מחפש עיצות לקראת קניית משאית חדשה, וכמה שאלות.

אני מבין על מה אתה מדבר. גם לי היה תקופה קצרה בבעלותי קו חלוקה של נטו וגם אני נסעתי עם איסוזו קטן בהרבה משלך באיזורים הרריים. אבל החיים מלאים בסיטואציות ובדילמות ובהחלטות שצריך לקחת. אתה נמצא כרגע בסיטואציה של מנוע חלש מדי על רכב כבד מדי, ולעניות דעתי, מבלי לשפוט או להעליב חס ושלום, אתה לוקח החלטה פזיזה מדי כשאתה מחליט על בחירת מהירות שהיא גבוהה מכפי יכולת הרכב, וזה בשביל "להתחשב" בציבור הנהגים האחרים בכביש וברצון שלך להספיק יותר בעסק או להגיע מוקדם יותר הביתה.

זהו. אני סיימתי עם ההטפות. מבטיח :wink:

www.jeepolog.com

אתה אדם עובד לפרנסתך מובן , אתה מנסה להספיק את 25 הלקוחות מובן. אבל לא על חשבון המשתמשים בדרך ובזה אני כולל גם אותך , שעלולים בגלל כל השטויות שאתה עושה למצוא עצמם בצרות.

המטריד הוא שיש כמוך עוד רבים ואז כאשר קורית תאונה מתחילים להישאל כל השאלות, אבל את הקורבנות כבר אי אפשר לשאול דבר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ואתה מוזמן לחזור על כל תגובותיי פה באשכול :wink:

עכשיו סופית, לילה טוב, אין לי זמן להתווכח איתך ועם ספיד על שטויות.

ואני חוזר על שאלתי לפני שאלך לישון - מה הנסיון של עם משאיות ומה בדיוק אתה מצפה לעשות עם האשכול ? לפתח דיון או להשפיל את פניי בפומבי ?

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אלון מה אתה מלין על ישה, הרי אתה "הפללת" כאן את עצמך? אתה מודה שאתה נוהג במשאית עמוסה מדי (וזו כידוע עברה חמורה ומסוכנת מאוד) ובמהירות גבוהה מהמגבלות המתוכננות של המשאית עצמה. אתה "חושב" שתוכל לשלוט במשאית בכל מצב למרות המגבלות והתנאים הנ"ל. לצערי המציאות הוכיחה להרבה "חכמים" אחרת. מקווה שלא תמצא את עצמך פעם דוהר בירידה ללא בלמים מקווה שבמצב כזה לא תיקח איתך איזו משפחה תמימה.

פורסם

אתה אדם עובד לפרנסתך מובן , אתה מנסה להספיק את 25 הלקוחות מובן. אבל לא על חשבון המשתמשים בדרך ובזה אני כולל גם אותך , שעלולים בגלל כל השטויות שאתה עושה למצוא עצמם בצרות.אלו לא שטויות ואלון לא בן אדם שמחפש צרות.

המטריד הוא שיש כמוך עוד רבים ואז כאשר קורית תאונה מתחילים להישאל כל השאלות, אבל את הקורבנות כבר אי אפשר לשאול דבראלון לא הרג אף אחד עד היום,טוב במחשבה שנייה...:wink:

-----

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם
אלון מה אתה מלין על ישה, הרי אתה "הפללת" כאן את עצמך? אתה מודה שאתה נוהג במשאית עמוסה מדי (וזו כידוע עברה חמורה ומסוכנת מאוד) ובמהירות גבוהה מהמגבלות המתוכננות של המשאית עצמה.

בגלל זה הוא מתכוון לקנות משאית גדולה יותר.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם
אלון מה אתה מלין על ישה, הרי אתה "הפללת" כאן את עצמך? אתה מודה שאתה נוהג במשאית עמוסה מדי (וזו כידוע עברה חמורה ומסוכנת מאוד) ובמהירות גבוהה מהמגבלות המתוכננות של המשאית עצמה. אתה "חושב" שתוכל לשלוט במשאית בכל מצב למרות המגבלות והתנאים הנ"ל. לצערי המציאות הוכיחה להרבה "חכמים" אחרת. מקווה שלא תמצא את עצמך פעם דוהר בירידה ללא בלמים מקווה שבמצב כזה לא תיקח איתך איזו משפחה תמימה.

אבל אני מנסה להסביר את עצמי ! המשאית החדשה תשקול אף מתכת למשקל המותר !

אני רק רוצה לדעת, אתם חושבים שאני שוקל את המשאית כל בוקר אחרי ההעמסה ? אני אישית רוצה שחנן יעיד, כאחד שעבד כספק בנטו, שיעיד איזו סחורה אני מעמיס והאם יש סיכוי שבגלל הסחורה המשאית שוקלת הרבה. אני מנסה להבין ! המשאית שלי כיום שוקלת הרבה בגלל הרמפה האחורית והארגז בן ה7 שנים שמיוצר מטכנולוגיה כבדה ומיושנת. אתם רוצים אולי שאני אפסיק לעבוד למחייתי עד אשר תגמר האחריות, שאני ירה לעצמי ברגליים ויחכה עד גמר האחריות בציפיה שאולי יבוא המשיח ויזרים כסף למחיית משפחתי ? אני יודע איך שולטים במשאית ששוקלת אולי חצי טון יותר בימים עמוסים שלא יבואו אגב עד תום האחריות, כי התקופה הזו זכורה משנים קודמות כתקופה חלשה, והיום חזרתי הביתה מוקדם מהזמנות כי לאנשים לא חסר סחורה.

עד המשאית החדשה לא יהיה לי מצב כנראה של עומס יתר, אז מה אתם רוצים ממני ?

אני עכשיו שואל ברצינות, מישהו שמטיל ספק בכישוריי הנהיגה שלי רוצה לבוא ליום-יומיים לצידי ולראות איך אני נוהג והאם אני מסכן את סביבתי ?

מעל 20 שנה שאני עובד בעסקי מכירת המזון עם משאיות פרטיות ועוד לא יצא לי להיות הגורם הראשי בתאונה עקב משקל רב.

אולי אפילו מישהו שגר בכרמיאל הצליח לראות אותי עם המשאית, אני נראה לכם בן אדם מסוכן לציבור ? אחלה, תורידו אותי מהכביש ותשימו אותי בבידוד מהעולם בצינוק, אולי ביחד עם בני סלע. זה מה שישה הצליח לגרום לי להיראות בתוך כמה דקות.

פורסם

אני מאחל לך נהיגה בטוחה ופרנסה טובה. רק מקווה שעד שהמשאית החדשה תגיע בוודאות (ולא כנראה) לא יהיה לך מצב של עומס יתר.

פורסם

בוודאות. אני לא מתכוון להישאר עם משאית אחרי תקופת האחריות, הטיפולים יעלו הון תועפות.

ותודה רבה, לילה טוב.

• תוכן חדש...