Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

שאלה: למה מתכוונים בדיוק שאומרים שהרכב שנת ככה וככה? לשלדה? למנוע? לגוף שמתלבש על השלדה עצמה? (דלתות\חלונות וכדומה)... לא ברור לי כל העניין הזה.

נניח ויש לי רכב שנוצר בשנת 1990, כל המרכב (שלדה והגוף שמתלבש עליה) והמנוע נוצרו בשנת 1990, ונניח שבשנת 2009 החלפתי את המנוע וכל החלקים בפנים 1 ל 1 לחדשים, בנוסף החלפתי גם את שאר המרכב, הכוונה החלפתי את כל הדלתות, מכסה מנוע\בגאג' ונהיה גם לארג'ים - הוחלף גם כל הריפוד לחדש לגמרי.

אז איזה שנה הרכב שלי עכשיו?

קחו לדוגמא את פיג'ו 205, הרכב נוצר משנת 88 (אם אני זוכר נכון) עד 99 ללא כל שינוי חוץ מבשנת 94 הוא נהיה הזרקה חד נקודתית, אז קחו את אותו הרכב משנת 88 בעל נפח 1.4, ותחליפו את המנוע לשנת 99 והכל הוחלף קומפלט חוץ מהשלדה עצמה.

איזה שנה עכשיו הרכב ועל פי מה הוא יתומכר?

**נצא מנקודת הנחה דמיונית שהרכב ללא מכות שלדה והשלדה כמעט כמו היום שהיא יצאה מהמפעל.

אוהד.

פורסם

כן זה ברור שמהרגע הראשון שהוא עולה לכביש, אבל לכל שנה יש מחיר משלה וככל שהרכב יותר זקן - הוא שווה פחות.

אבל לאותו רכב ששווה פחות החליפו הכל מהכל ורק השלדה המקורית נשארה - האם הוא עדיין יתומכר כרכב שווה פחות (משנת 88) או כרכב חדיש? (נניח שהמנוע שהחליפו לו נוצר בשנת 99 יחד עם כל שאר המכלולים).

אוהד.

פורסם

אם אחרי 20 שנה החלפת הכל לחדש מבפנים אז ככל הנראה תצליח לקבל על הרכב קצת מעל כמה שמשלמים עליו בדר"כ - עדיין תצא בהפסד די גדול. לרכב בן 20 כבר יש מחליפה ומחליפה של מחליפה ככה שגם החלפה של הכל לחדש לא תהפוך אותו לחדש באמת.

אני מניח שיש לך שאלה ספציפית - רכב ישן שהוחלף לו מנוע לחדש עקב הרס של המנוע המקורי - במקרה הזה, שוב, ככל הנראה הוא שווה קצת יותר ממה שהיה שווה עם מנוע מקורי - ולו מכיוון שהמנוע החדש יחיה כנראה יותר זמן...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

באוטו שלי נשארה השילדה, שתי דלתות צד שמאל ודלת אחורית מקורית. אין פגיעות שאסי. נראה לך שמישהו ייתן על רכב סטנדרטי כזה יותר מ-1000/2000 שקל נוספים במקרה הטוב?

פורסם

הרכב יהיה בדיוק בשנת הייצור שלו.

אכן כמו שאמרו פה , אם באופן תאורטי החלפת לו את כל הדברים האפשריים ( מה שלא משתלם בדיעבד ) תוכל לבקש עליו עוד כמה גרושים ולציין במכירה שהשקעת המון ברכב.

אבל מה שכן המחירון של הרכב או התמחור של הרכב יהיה בהתאם לשנתון שלו ( או גם בהתאם ליד 2 ) זאת אומרת זה יהיה הבסיס , ומשם תוכל לבקש עוד כמה גרושים.

ניב.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

• תוכן חדש...