רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אתם יודעים אולי אם הנורה של ה ESP אמורה להידלק כשהיא בפעולה?
הודעה אחרונה מאת mikee, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום! לאחר שסידרתי בשעה טובה את הרכב (כמובן כל הג'אנק חזר למקומו, ולא נזרק לזבל, אבל זה כבר נושא אחר), נותרתי עם שני מיכלי מים: -אחד עם מים מזוקקים. -שני עם מי ברז רגילים. כמובן - שאין סימון מיוחד עם הג'ריקנים (על שניהם רשום מזוקקים), אבל אני בטוח שאחד מכיל מים מזוקקים, ושני מכיל מים ברז רגילים (וכרגיל, לא מתכוון להשליכם לפח או לשפוך). איך מבדילים (באמצעים ביתיים) ? (ידוע שמים מזוקקים אינם מכילים מלחים. מה לעשות - להרתיח ולבדוק משקעים ? או...?) אשמח לתשובתכם.
הודעה אחרונה מאת BIG PAPA, -
- 0 תגובות
- 628 צפיות
נתקלתי במאמר מאוד מעניין של המגזין הרוסי ZR(הנחשב בגדולו לאחד מהעיתוני רכב המובילים ברוסיה) על איכות המוסכים בארץ. לאלה שלא יודעים לקרוא ברוסית,מדובר בבוחן רכב רוסי שהגיע לארץ ולקחת פיאט כול שהיא(אני חשוב שזאת הייתי אונו) למוסך ופשוט נדהם מהסדר והחוקיות שבדבר.אז בעצם אולי אנחנו יותר מקתרים והמצב לא באמת כזה חרא כמו שנראה לנו? הלינקים:http://www.zr.ru/articles/58992 תקנו אותי אם אני לא טועה אותו מבחן אך הפעם למכון רישוי ישראלי. http://uzr.com.ua/pbs.php?pbl_action=view&pbl_id=2108
הודעה אחרונה מאת easyrider0, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, האם מישהו יודע איפה ניתן למצוא תקן או נתונים לגבי רדיוס פניה בכביש מהיר או כדומה?
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ערב טוב. לפני כחצי שעה אמא שלי קוראת לי דחוף,למראה עין אני רואה ענפים של עץ אשר נמצא על שטח השכנים על רכבי! כבר פעם שניה שהמקרה קורה אך בפעם הקודמת לא נגרם נזק. בנוסף לשכנים הללו יש שיחים עם קוצים שניתן לראות בחלק מהתמונות,את השיחים הללו אני כל חודש+- גוזם כדי שלא ישרטו את הרכב ולא אותי כאשר אני יוצא מן הרכב(חניה צפופה לכן אין הרבה מרחב יציאה מהדלת). הפעם ישנם מספר שריטות וחריצות בצבע הרכב והחלטתי לא לשתוק. אמרתי לאימי שתגש מחר אל ועד הבית בבנין השוכן לידנו ושתאמר לו שאני הולך לקבל הצעת מחיר לגבי פוליש לצבע ושהתשלום יהיה עליהם. אשמח אם תוכלו להגיד לי האם הדבר נשמע הגיוני\לא הגיוני. מעצבן שאני משתדל לגזום את השיחים כדי שהצבע לא ישרט וזה מה שקורה בסופו ש…
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
זוהי הR8 ספיידר שנצפתה. http://highrpm.wek.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=21 אודי כנראה מנסים רק להראות שהם יודעים להתחשב בסביבה לא רק דרך מנועי דיזל חסכוניים, אלא גם דרך מערכות הנעה חלופיות ובלתי מזהמות. הסיכויים שהרכב יגיע לייצור נמוכים עד מאוד.
הודעה אחרונה מאת bmw ricer, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNewsFlash/0,2297,L-3723448_184,00.html הורגים אותי התיאורים האלה..
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
קיבלתי דו"ח מהירות (ממל"ז). כאשר השוטר עצר אותי , ביקשתי שיראה לי אישור על כיול המכשיר. הוא אמר "אין בעיה" והראה לי את יומן המבצעים שבו הופיעה שורה על שעה של תחילת פעילות של הניידת שלו (בכתב יש). כאשר אמרתי לו שזה לא זה ואני מעוניין לדעת האם המכישר כויל כהלכה הוא השיב לי כי אם אני רוצה מידע מהסוג הזה אני צריך לבקש להשפט ובמשפט יראו לי. ביקשתי לציין כל זאת בדו"ח. האם הדו"ח קביל?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
העברת הילוכים
מאת Unrated- 3 תגובות
- 779 צפיות
שלום לכולם! יש לי שאלה קצת לא סטנדרטית. אבא שלי סיפר לי היום שיש אנשים כאלה שיכולים להעביר הילוכים בגיר ידני ללא שימוש במצמד. כאילו שהם יודעים באיזה מהירות להעביר את ההילוך ככה שההילוך עובר חלק. מה אתם אומרים על זה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 0 תגובות
- 702 צפיות
ידיעה מ"כלכליסט": http://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3294462,00.html
הודעה אחרונה מאת alexk, -
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, עברתי טסט לפני יומיים, לרכב פרטי. אני חושב שדרגת הרישיון היא B אבל אני לא בטוח. הרישיון הוא לרכב עד 3500 ק"ג ועד 8 נוסעים (כמובן לאחר תקופת הנהג החדש). בקיצור, רישיון רגיל לרכב פרטי, לרכב ידני. האם מותר לי לנהוג על טרקטורון? אני מחפש כבר הרבה זמן באינטרנט מידע על זה, ולא רשום כלום בשום מקום. באתר של משרד הרישוי יש מידע אבל לא ברור. הנה לינק לעמוד דרגות הרישיון, בדרגה B רשום שמותר לנהוג ברכב האמור בתקנה 179 למעט טרקטור ומלגזה. שתי שורות מתחת רשום שמותר לנהוג בטרקטור משא... טרקטור משא זה טרקטורון? לא מובן... ואם אני יכול לנהוג על טרקטורון - יש לי טרקטורון וגם קסדה... אני צריך עוד משהו מבחינת החוק? ביטוח, מגנים נוספים? (לטרקטורון יש קשת מאחורה אם זה משנה). …
הודעה אחרונה מאת netmasteR-, -
- 0 תגובות
- 762 צפיות
שלום,אני רוצה ללמוד הנדסת רכב אבל לא למדתי מכונאות רכב בתיכון. האם אני יכול להתקבל,או מה אני יכול לעשות כדי להיתקבל?
הודעה אחרונה מאת vdana8, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קרוב משפחה שלי קנה פה רכב וכעת חוזר לגרמניה , הוא צריך למכור את הרכב שנקנה בארץ (שברולט לומינה 3400 סמ"ק1996 במצב מצויין) יש איזה מגרש למכירת מכוניות שאפשר לתת לו להתעסק עם המכירה של הרכב ?
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חבר'ה אני לא יודע אם תקף שאני עושה רשיון לטרקטור ואני יכול ליסוע על פולריס זה אפשרי???
הודעה אחרונה מאת Yoav_21, -
- 7 תגובות
- 896 צפיות
היי, היום בשעה טובה חברה שלי רכשה קליאו 93 ידנית שמורה מאד מאחד מחברי הפורום שלנו פה. היא קיבלה הצעת ביטוח [חובה+צד ג] שסכומה הוא 3500 שח ,בטענה שאם היא לא הייתה נהגת צעירה[היא בת 21 3 וחצי שנים רישיון] היא הייתה מקבלת הוזלה של כ800 שקלים. אני אמרתי לה שמחר אני אדבר עם הסוכנת שלי להצעה נורמאלית. השאלה שלי היא האם הסכום הנ"ל הינו סכום מופרך בעליל להצעת ביטוח עבור רכב שנתון 93 לנהגת עם 3 וחצי שנים רישיון וללא עבר תעבורתי. ולראיה,בזמנו שאני הייתי נהג חדש ונהגתי על פגו 205 92 שילמתי עבור ביטוח חובה+צד ג 2600 שקלים. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לפי מה שהבנתי הקופרה החדשה תגיע רק עם גיר DSG או שיהיה ידני ? תודה מראש ... וחג שמח
הודעה אחרונה מאת benj, -
- 0 תגובות
- 935 צפיות
אני בדרכי לקנות משאית חדשה שתחליף את הרנו (אחריות נגמרת בקרוב = משאית חדשה) ואני מחפש להשוות בין דגמים של משאית רנו לבין משאיות מתחרות של מאן ודאף. בארץ למיטב הבנתי אף אחד לא הרים את הכפפה כדי ליזום דבר שכזה, אין אומץ. האם מישהו מכיר אתר מחו"ל שכולל השוואת דגמי משאיות ? תודה.
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני מספר ימים התחילה העונה החדשה (השניה) של הגירסה האוסטרלית לתוכנית האהודה. הפרק הראשון היה נחמד גם אם לא היה בו משהו מסעיר במיוחד. אהבתי את החלק שבו מראים דרך מקורית למלא את תא המטען של המכונית לפני יציאה לטיול, במיוחד כשמדובר בסבתא . בהיעדר תוכניות איכותיות אחרות בהיצע כרגע (5th gear חוזרת בקרוב עם תוכנית מיוחדת), אני חושב שנהניתי. לינק להורדה מרשת הביטורנט: http://www.mininova.org/tor/2584601 תהנו. דני G. נ.ב. - את הגירסה הרוסית זנחתי לחלוטין אחרי שהבנתי שאין אצלם שום דבר חדש, הרמה הנמוכה אינה משתפרת, והם מדברים כל כך הרבה וכל כך מהר, שמאד קשה לעקוב אחרי התרגום ולצפות בנעשה בו זמנית).
הודעה אחרונה מאת idoS, -
- 2 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מעוניין לעשות רשיון על גרר,אבל החיפוש בגוגל לא עזר הרבה. מצתי ב "אגד",אבל בירושלים.ואני גר בחיפה. אולי מישהו יודע,שמע על זה באיזור צפון? אשמח לכל אינפורמציה... תודה
הודעה אחרונה מאת diletant, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז ככה אני נהג חדש רק כמה חודשים על הכביש ואין לי ממש מושג מה אני צריך לעשות במקרה של תאונה חס וחלילה, איזה פרטים לקחת? , למי למסור את הפרטים? וכו'. נראה לי שגם יש מקום להפוך את השרשור לדביק אח"כ לעוד נהגים שגם לא יודעים מה לעשות במקרה של תאונה. תודה מראש, יוני.
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום... אתמול עברתי תאונה,למזלי לא נפצעתי והנזק הוא רק לרכב. מי שמכיר את פ"ת,אני הגעתי מתחילת רחוב וולפסון,מכיון בית הפועל אל מרכז העיר. הכביש הוא דו סיטרי ומי שמכיר את הכביש יודע שבשעות הבוקר הכביש עמוס בתנועה של מכוניות משאיות ואוטובוסים. אני נסעתי במרכז הנתיב שלי,הנהג שהגיע מולי החליט שהוא פונה שמאלה מהתניב מולי. הנהג הכניס את האף של המכונית לתוך הנתיב שלי ואז הסתכל אם הנתיב פנוי,קלטתי אותו קצת מאוחר,לחצתי על הברקס ניסתי להתרחק ממנו כמה שיותר אבל זה לא הועיל,פגעתי בו בצד והנזק של האוטו הוערך ב150 אחוז ובעצם הושבת. הנהג בן אדם מבוגר,ישר יצא מהאוטו והתחיל לצעוק שאני לא יודע לנהוג ושנהגתי מהר מידי ואני אשם. כמובן מיד יצאתי עם המצלמה לצלם את המקרה לפני ש…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני נהג חדש (ממש חדש) ורציתי לדעת יותר על המקרים הבאים: א. נהיגה ללא משקפיים כשברשיון כתוב שאני צריך - אני מספר נורא נורא נמוך, ובגלל שהלכתי (בטיפשותי) לחנות המשקפיים שבא קניתי את משקפיי הם מייד סימנו לי שאני צריך משקפיים, ללא בדיקה. מה שוטר יעשה לי אם הוא יראה שאני צריך משקפיים ואני בלי? ב. נהיגה ללא שלט "נהג חדש", בינתים גם אני וגם הוריי נוסעים על אותו אוטו, ולא תמיד אנחנו זוכרים להדביק את הנהג חדש לחלקו העליון שלא יראו אותו ולא תמיד זוכרים להוציא אותו מהסקוץ' בשביל שיראו אותו. מה העונש אם נהג חדש נוהג בלי השלט ואם נהג ותיק נוהג עם השלט ? ג. מה היא נהיגה פרועה ? איך היא מאובחנת (הבנתי שזה לפי דעתו של השוטר) ? ומה שוטר יכול לעשות לנהג חדש שהוא חשב שה…
הודעה אחרונה מאת v0a, -
- 25 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://highrpm.wek.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=20 היא בעלת עיצוב כל כך לא שגרתי עד כדי כך שאי אפשר כמעט לראות שאין לה גג, כל כך צפופה, עגולה, מוזרה, ואפילו מגושמת
הודעה אחרונה מאת proxima, -
לפני כמה חודשים, פתחתי שרשור על הלנסר איבו FQ400, זה השרשור . היו הרבה שלא אהבו והיו שכן, אני אהבתי למרות שבאמת היא הייתה יותר מדי מצועצעת. אבל מה תגידו על הכותרת שהציבו לכתבה עורכי וואלה? זאת ה-FQ400 החדשה, דווקא הנתונים פחות טובים מהקודמת מישהו יכול להסביר למה? 405כ"ס 3.5ש' 0-100 בקודמת, לעומת 403כ"ס 3.8ש' 0-100 בנוכחית, אבל נתון מרשים של 53.6 קג"מ, מעניין כמה היה בקודמת. אהבתי את הכחול קישור לכתבה. עריכה: עכשיו רואים את התמונות יותר גדול, תהנו.
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
למה לשלם מאות שקלים בעבור שירות שהטבע מספק בחינם? http://www.dailymail.co.uk/news/article-1188650/Thousands-marauding-caterpillars-trap-car-silky-web.html
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3721677,00.html כנראה שיש בעיות לא רק אצל פורד... , איפה היה רפי גינת ?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
נמצאה בחניה ללא תאורה ,אם כי ראיתי אותה מסתובבת במסגר עם טסטפלייט,מקווה שאולי מחר יהיו תמונות יותר טובות . 5 דלתות ,גיר אוטו' ,רדיו דיסק מקורי ,מנוע 1000 סמ"ק (שלשה צילנדרים) ,חלון בדלת אחורית לא יורד אלא מוסט הצידה (למי שזוכר כמו בפייאסטות הישנות ). מתחרה ליונדאי I10 והפיגו' 107 .
הודעה אחרונה מאת astralmir, -
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם אתמול ב27.5 נגמר לי המלווה וכמובן יצאנו כל החברים, בהתחלה זו הייתה נסיעה קצרה ליישוב סמוך, כביש בין עירוני, 85 קמ"ש לאורך כל הדרך. הגולף בדיוק חזרה מטיפול 30,000 ועוד כמה טיפולים מיוחדים שביקשתי כגון פוליש קריסטלי והחלפת הצמיגים לחדשים. ככה שהנהיגה הייתה מהנה ביותר ומאוד חלקה אני חייב לציין. לא רציתי התחלה ללחוץ יותר מדי כי חשוב לי לראות איך המכונית מתנהגת אבל בהמשך הערב כאמור נסענו להרצליה פיתוח לאכול (מוזס ) , הנסיעה על כביש 5 הייתה ממש ממש מהנה, האוטו בדיוק עבר יישור פרונט והוא נוסע ממש חלק. בליווי של מוזיקה כבדה נסענו לאורך כביש 5 בערך 95-98 קמ"ש (כמובן לא עברתי את ה100..לא בנסיעה הראשונה). אחרי האוכל הגיע עוד חבר וכבר היינו 3 מכוניות ו9 חבר…
הודעה אחרונה מאת Tal:), -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3720217,00.html פשוט זוועה,בגלל משחק של נהגים תראו מה קורה. מה אתם חושבים על המקרה,על המשחק ועל העונש שמגיע לאותם אנשים?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 111 תגובות
- 12.4 אלף צפיות
שלום לכם קרה לי דיי מזמן אבל היה חשוב לי להעלות את זה היום כיוון שראיתי את אותו המקרה קורה למכונית אחרת. אז ככה אני יוצא לבילוי עם החברים סתם באמת יום של קיץ חמים כזה יושבים במקום נחמד ליד הים עם חברים, חוזר לרכב ופתאום מגלה מכה ברכב בצד שמאל מאחורה... פשוט שיגע אותי באותו רגע הייתי עצבני חברים אומרי לי להירגע זה רק פח וכדומה. אבל אתם כאן בתור חובבי רכב זה לא היה מרגיז אותכם ? עכשיו בתור אחד שגם מתעצבן מאנשים שלא מחזירים את המראה למקום אחרי שמקפלים אותה בחניה במקום צר, אני פשוט יוצא מהרכב ומחזיר להם את המראה למקום. היום אני רואה את זה קורה סיטרואן C5 חדשה עוד עם הנילונים עליה פשוט מקבלת מכה מאיזה בחורה על יונדאי גטס לבנה והיא פשוט נוסעת כאילו לא שמה לב ש…
הודעה אחרונה מאת ליהי, -
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,849 אורחים (הצג רשימה מלאה)