Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

STI - היה מנוע?

CX25GTI
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צריך לאזן את החוקים קצת יותר לטובת הלקוח.

לא יתכן שבן אדם מוציא כסף על מכונית חדשה מהחברה ויהיו בה כל כך הרבה תקלות על ההתחלה ולא יהיה איזה חוק שיחייב את היבואן להחליף לרכב חדש.

אם אני קונה טלויזיה והיא פגומה, מחליפים לי אותה, למה זה לא אותו הדבר גם עם רכב?!

משום שאת לא יכולה להשתמש בטלוויזיה יותר ממה שאפשר ללא שינוי בהתנהגות שלך כלפיה. כל מה שטלוויזיה יכולה לעשות לא יפגע בה בשום אופן, בניגוד לרכב שאומנם יכול לעשות את מה שביקשו ממנו, אבל דורש טיפול לעתים שונה מאשר כשלא מבקשים ממנו מאמץ רב. רכב זה דבר שונה לחלוטין מטלוויזיה, רכב זה דבר שדורש טיפולים ויש בו חלקים מכניים שזזים ללא הפסקה, לכן היבואן\יצרן לא יכול לקחת על עצמו שלוש מקרים שבהם הלכו הרכבים לעולמם והוא מחפש את מי להאשים. במקרה של הנהג חסר-המזל הזה, אני לא מאמין לו, פשוט כי מאוד מוזר ששלושה מנועים בשלושה רכבים הלכו פשוט סתם ככה, במיוחד המנוע של הלגאסי. מישהו שמע בשנת 2007-2008 על ריקול בגלל בעיה במנועים של לגאסי ? לא נראה לי.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ועוד איך אפשר לעשות שימוש לא סביר בטלויזיה- להשתמש בה תוך כדי כיסוי פתחי האיוורור וכו.

ופה לא מדובר ב5000 שח, אלא 100,000-500,000 ומעלה.

הבן אדם הגיע עם תקלה על ה1500 קילומטר הראשונים, זה משימוש לקוי?

באותו רגע הם צרכים להשפיל מבט ולהתנצל על זה שהרכב שהם מזמינים עבורו יגיע רק תוך שלושה חודשים.

אני גם קניתי רכב חדש עם שלל תקלות קטנות וגדולות שמיררו לי את החיים.

לא מגיע לי, אני רוצה רכב חדש.

צריך שיהיה חוק עזר ללקוחות.

לקנות רכב חדש מהחברה, בידיעה מוחלטת שמפסידים עליו הון על השנה הראשונה, רק בגלל ה"שקט הנפשי שזה רכב חדש, ורק אני נוהגת עליו ויש אחריות וכו וכו ובסוף ככה להדפק?

לא השקעתי פה בבורסה, הוצאתי 100,000 שח על רכב בעל שם אמין, חדש מהחברה, רכב ראשון שלי שקניתי מהכסף שלי.

למה בחודשיים הראשונים שלי איתו היינו צרכים לבקר 7 פעמים במוסך?

למה אני צריכה להיות חרדה לקראת היום שתגמר לי האחריות עליו?

לא הגיוני ולא פאייר.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

אמרת שהבעיות עם הפאביה נגמרו, לא ? :|

המקרה של הSTI הראשונה שהלכה ב1500 ק"מ הינו מקרה לא נדיר מכיוון שהמנוע היה מבין הרבים שנפגעו עקב תקלה סדרתית במחשב המנוע. בדגם הSTI הבא שהוא קיבל ככל הנראה התקלה תוקנה, הרי שסובארו ידעו על התקלה עוד לפני. הSTI החדשה שלו הראתה סימני גסיסה באיזור ה10,000 ק"מ, בהם ניתן לבצע עשרות פעמים נהייגות ספורטיביות מאסיביות וללא טיפול הולם ניתן גם במרחק קצר שכזה להרוס מנוע. ומה את אומרת על הלגאסי ששבקה חיים כל כך מהר ? גם זה עקב תקלה סדרתית ? לא ידוע לאף אחד על תקלה שכזו. אני דבק בדעתי שמשהו אצל הנהג גם כן השתבש, מובן שאני לא יכול לדעת אם באמת הנהג אשם, אבל הסימנים מראים שהשימוש שלו ברכב לקוי. אגב - הבאת דוגמה מצוינת למה שקרה לאותו נהג, אם תכסי את הפתחי אוורור של הטלוויזיה ייתכן שהיא תשבוק חיים בטרם עת. במקרה של הנהג הזה, אם הוא לא טיפל ברכב כמו שצריך ייתכן שהוא ישבוק חיים בטרם עת. ואגב, הוא כן קיבל שירות. אומנם השירות לא עזר, זה כבר סיפור אחר, אבל הוא כן קיבל שירות.

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

זה פשוט מעצבן לקרוא כזה דבר. STI זה רכב ספורט בבירור. מפרסמים אותו כרכב ספורט, מגדירים אותו כרכב ספורט וזה מה שהוא-רכב ספורט! אז אם מתחילות תקלות, היבואן צריך קודם כל להסתכל על עצמו ועל איך הוא מתקן את זה כמה שיותר מהר. מדובר ברכב שמעל 300 אלף שקל. מי שקונה רכב בסכום כזה, ואחרי 1,500 קילומטר מתחילות בעיות, צריך להחליף לו רכב בלי לשאול יותר מדי שאלות. מה שפשוט אבסורד הוא שבסוף היבואן עוד פונה בתלונות ללקוח(לנהג).

אם לי זה היה קורה, הייתי עושה כל מה שצריך לעשות כדי לבטל את העיסקה, לקבל את הכסף בחזרה ולהתרחק כמה שיותר מאותו יבואן.

פורסם

הבעיה היא שאנשים חושבים שרכבים חדשים כיום לא צריכים הרצה ובטוחים שעושים להם הרצה במפעל וזאת כניראה התצואה להרבה מהכשלים במנוע ברכבים חדשים.

סביר להניח שהוא התחיל לנהוג אותה חזק כבר מהקילומטרים הראשונים, לא חיכה לפחות 1500 ק"מ בניסעה מתונה ועדינה לתת למנוע "להיפתח" מה שנקרא, דבר נוסף הרכב מצוייד במגדש טורבו גדול, מספיק שאחרי כמה נסיעות חזקות בסל"ד שנושק לקו אדום לאורך זמן וכיבוי מידי של הרכב לאחר נסיעה כזאת ללא המתנה לכך שהסל"ד של הטורבו ירד מסבים נזק כבד למגדש ומשם עד לחוסר סחיבה לאחר 10 אלף ק"מ (כמו במקרה השני) הדרך קצרה מאוד.

פורסם
דבר נוסף הרכב מצוייד במגדש טורבו גדול, מספיק שאחרי כמה נסיעות חזקות בסל"ד שנושק לקו אדום לאורך זמן וכיבוי מידי של הרכב לאחר נסיעה כזאת ללא המתנה לכך שהסל"ד של הטורבו ירד מסבים נזק כבד למגדש ומשם עד לחוסר סחיבה לאחר 10 אלף ק"מ (כמו במקרה השני) הדרך קצרה מאוד.

האם במקום כלשהו בכתבה נאמר, ולו ברמז, שהיתה בעיה בטורבו? :roll:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לנו במשפחה תמיד היה רכב יפני, וגם עכשיו יש כריזמה אייר, האמינות שלה ממש מאכזבת, חיישן שנשרף ובכלל כל איכות ההרכבה של הרכב, למכוניות היום יש יותר טכנולוגיה ולכן הרכב לא יהיה אמין כמו סובארו לפני 15 או 20 שנה שהיה בו רק מעט מערכות חשמליות,

יפני היום זה לא אמין כמו פעם.

פורסם

הבעיה היא שכריזמה לא מייצגת את ה"יפניות כיום". מה אתה בא בתלונות ? הרכב לא חדש, הוא אפילו נחשב מבוגר, באותה תקופה מכוניות משפחתיות לא נבנו על פי תקנים של רולס-רויס והאמת שבמיוחד יפניות שבאותה תקופה לא היו שיא היוקרה. יותר מזה, חיישן נשרף אז הרכב לא אמין ? אנחנו עדיין לא זוכרים שהרכב כבר לא חדש ?

פורסם

לפי דעתי שנובעת מקריאה של הטקסט והבנתו זה היה הקראנק שעשה בעיות

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם
הבעיה היא שאנשים חושבים שרכבים חדשים כיום לא צריכים הרצה ובטוחים שעושים להם הרצה במפעל וזאת כניראה התצואה להרבה מהכשלים במנוע ברכבים חדשים.

סביר להניח שהוא התחיל לנהוג אותה חזק כבר מהקילומטרים הראשונים, לא חיכה לפחות 1500 ק"מ בניסעה מתונה ועדינה לתת למנוע "להיפתח" מה שנקרא, דבר נוסף הרכב מצוייד במגדש טורבו גדול, מספיק שאחרי כמה נסיעות חזקות בסל"ד שנושק לקו אדום לאורך זמן וכיבוי מידי של הרכב לאחר נסיעה כזאת ללא המתנה לכך שהסל"ד של הטורבו ירד מסבים נזק כבד למגדש ומשם עד לחוסר סחיבה לאחר 10 אלף ק"מ (כמו במקרה השני) הדרך קצרה מאוד.

עקרונית מנועים מודרניים (כולל ה-STI) אינם זקוקים להרצה. אתה אומר שהאדם הסביר לא אמור להשאיר סימני 11 כשהוא יוצא מהסוכנות ולא אמור לבדוק את מנתק ההצתה לפני שהוא הספיק להוריד הניילונים. אתה צודק. אבל, לצורך שמירה על האחריות זה לא אמור לשנות בכלום. אם היצרן לא דורש הרצה (ובמקרה של סובארו למיטב ידיעתי אין צורך בהרצה) הלקוח לא מחוייב להרצה. לגבי צורת השימוש גם כאן אתה צודק "דה פאקטו" אבל ברמה הרשמית, בלית הוראות מפורשות שמראות אחרת, המנוע אמור לשרוד גם התעללויות שכאלה מבלי להחזיר את נשמתו לבורא.

ברוח הגישה החדשה הנושבת מכיוון משרד התחבורה, אני מציע לאמץ את חוק ה-Lemon הנהוג בארה"ב - ארבע פעמים ביקור אצל הדילר עם אותה תקלה במשך השנה הראושנה והסוכן חייב לקחת בחזרה את המכונית. 

פורסם

"הרגשתי פתאום שהרכב לא סוחב. הוא עשה עד אז כ-10,000 ק"מ".

חוסר סחיבה הופיע לאחר 10K קילומטר , במנוע טורבו חוסר סחיבה יכול לנבוע מטורבו שלא מפקד כראוי וזה מורגש בעיקר בגלל יחס דחיסה נמוך יותר במנועים גודשים .

בסוף התברר שהבעיה נובעת מתקלה בצילנדר 4 מה שמחזק את הטענה שהוא לחץ על מנוע קר כאשר השמן עוד לא הגיע לחום \ לחץ מתאימים תוסיף את העובדה שהמנוע חדש עדיין והצילנדר לא נחרט מספיק טוב לבוכנה (כי לא בוצעה הרצה כמו שצריך) ומשם הדרך לתקלה במנוע קצרה .

פורסם

בשורה התחתונה אין מספיק נתונים בכתבה כדי לדעת מי פה הפושע ומי הקורבן.

כל אחד פה לוקח צד בעיקר עקב נסיון אישי כלשהו שלו או מישהו שהוא מכיר ודבק בו ללא סיבה מיוחדת.

יכול להיות שבאמת היה צירוף מקרים נדיר ללקוח בכתבה והוא אינו אשם ואף קורבן במקרה הזה ויכול להיות שבאמת הוא נהג ברכב ב"שימוש בלתי סביר" וגרם למנועים להתפגר זה אחר זה. הסיבות לכל צד הן מרובות ומגוונות כמו שכבר צוין כאן.

ולמרות זאת,בסכומים הללו שבהם נרכשה המכונית הייתי מצפה מהיבואן כמחווה של שירות ועל מנת למנוע פרסום שלילי כגון זה להגיע להבנות עם הלקוח גם אם בסופו של דבר האשם הוא הלקוח. את הכסף שהם חסכו עליו הם הפסידו פי כמה עקב הפרסום והברחת לקוחות פוטנציאלים.

זוהי אמנת שירות שנדיר למצוא אותה בארצנו וחבל.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

• תוכן חדש...