Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

STI - היה מנוע?

CX25GTI
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בשורה התחתונה אין מספיק נתונים בכתבה כדי לדעת מי פה הפושע ומי הקורבן.

כשהעליתי את הטענה הזאת בשרשור על הבררה התנפלו עלי... :roll:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חוסר סחיבה הופיע לאחר 10K קילומטר , במנוע טורבו חוסר סחיבה יכול לנבוע מטורבו שלא מפקד כראוי וזה מורגש בעיקר בגלל יחס דחיסה נמוך יותר במנועים גודשים .

בסוף התברר שהבעיה נובעת מתקלה בצילנדר 4 מה שמחזק את הטענה שהוא לחץ על מנוע קר כאשר השמן עוד לא הגיע לחום \ לחץ מתאימים תוסיף את העובדה שהמנוע חדש עדיין והצילנדר לא נחרט מספיק טוב לבוכנה (כי לא בוצעה הרצה כמו שצריך) ומשם הדרך לתקלה במנוע קצרה .

אני חושב שאתה נחפז להסיק מסקנות שאינן בהכרח נכונות ובהסתמך על כתבה שהיא בבחינת עדות שמיעה.

לא אתה ולא אני בדקנו את הרכב הנדון, מה גם שתקלה במנוע היא בפירוש לא תקלה בטורבו, אחרת פשוט היה כתוב שהתגלה כשל בטורבו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
כשהעליתי את הטענה הזאת בשרשור על הבררה התנפלו עלי... :roll:

ובצדק.

שם היו מספיק נתונים.

אתה מעוניין לפתוח את הדיון ההוא שוב?

פורסם

שם היו אותם נתונים כמו פה (עמדה של צד אחד בלבד וטענה של הצד הנתבע לנהיגה לא סבירה) ולא, אני לא מעוניין לפתוח את הדיון ההוא שוב. פשוט הצביעות מטריפה אותי. כשאלפא מתקלקלת והיבואן מכחיש אז זה חרא אוטו וחרא שירות וכשסובארו מתקלקלת והיבואן מכחיש, אז הנהג היה צריך לשמור יותר על הרכב. בושה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תגובת ייבואן סובארו היא אכן בושה ועובדת בסופו של דבר נגדו. סמל"ת הבינו את זה (באיחור, אומנם. אבל הבינו).

יחד עם זאת הנתונים במקרה של הבררה היו קיצוניים מאלה בהרבה.

לא רוצה לפתוח את הדיון שוב? אז אל תפתח.

לסיכום, אין כאן שום צביעות.

פורסם
שם היו אותם נתונים כמו פה (עמדה של צד אחד בלבד וטענה של הצד הנתבע לנהיגה לא סבירה) ולא, אני לא מעוניין לפתוח את הדיון ההוא שוב. פשוט הצביעות מטריפה אותי. כשאלפא מתקלקלת והיבואן מכחיש אז זה חרא אוטו וחרא שירות וכשסובארו מתקלקלת והיבואן מכחיש, אז הנהג היה צריך לשמור יותר על הרכב. בושה.

אני מסכים עם רומן

לא משנה אם זו סוברו או סוסיתה STI או משפחתומטית, לא יכול להיות שיבואן יתנער מאחריות על המוצר שמכר, הרכב הוא לימון וזה ברור לכולנו, סוברו היו עושים בשכל אם היו מחליפים אותו וסוגרים את הפרשה,,בן אדם שרכש רכב ב300K ןמעלה, מגיע לו לפחות טיפול נאות מה שלא קרה פה

קודם כל בורחים ל"שימוש בלתי סביר" , שיעשו לי טובה ויסתכלו על הפרסומת שלהם במגזין אוטו, אולי הם שכחו מה המטרה של רכב כזה

בזיון

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
ובצדק.

שם היו מספיק נתונים.

אתה מעוניין לפתוח את הדיון ההוא שוב?

שיא הצביעות, 2 מנועים שונים מתפגרים, תקלות מתקלות שונות, ואין קופצים על הצוואר של סובארו.

במינימום זה צביעות, אבל זה נראה ככפל מוסר אופיני..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אני מסכים עם רומן

לא משנה אם זו סוברו או סוסיתה STI או משפחתומטית, לא יכול להיות שיבואן יתנער מאחריות על המוצר שמכר, הרכב הוא לימון וזה ברור לכולנו, סוברו היו עושים בשכל אם היו מחליפים אותו וסוגרים את הפרשה,,בן אדם שרכש רכב ב300K ןמעלה, מגיע לו לפחות טיפול נאות מה שלא קרה פה

קודם כל בורחים ל"שימוש בלתי סביר" , שיעשו לי טובה ויסתכלו על הפרסומת שלהם במגזין אוטו, אולי הם שכחו מה המטרה של רכב כזה

בזיון

בן

אתה רוצה להגיד לי שהית מחליף רכב בגלל שלקוח היה לוחץ עם מנוע קר והורס מנועים חופשי?

זה לא משנה אם הרכב ספורט או לא, יש כללים שתקפים לכל המנועים ובמיוחד לאלה עם הטורבו והכלל אומר לא לוחצים עד שהשמן מגיע לטמפרטורת עבודה.

בנוסף, גם אם נצא מנקודת הנחה שבאימפרזה יש בעיה סדרתית, מה עם הלגאסי שהרס? גם שם יש בעיה סדרתית?

נראה לך הגיוני שקיבל 3 רכבים שונים שבכולם נוצרו בעיות במנוע? אצלי זה מדליק נורה אדומה וכנראה שגם אצל היבואן.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

על זה בדיוק אני מדבר תומר, אבל הם מסרבים לקבל את הלגאסי ששווקה חיים. מה, גם בה מחשב המנוע היה תקול ? גם בה תערובת הדלק הייתה ענייה מאוד ? גם בה יש בעיה סדרתית ? לא, לא סביר גם ששלושה מנועים שלפחות אחד מהם הוכיח את עצמו כאמין ישבקו חיים אצל בן אדם אחד בתוך זמן קצר. אני ידבק בדעתי שמשהו אצל הנהג גרם להשתלשלות האירועים עד שמישהו יוכיח חד משמעית אחרת.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
שמעתי אישית על כמה וכמה STI עם מנועי 2.5 ל' שסבלו מתקלות כאלו ואחרות במנוע. כנראה שיש כאן בעיה באמת - אולי סובארו לא הגנו מספיק על המנוע (מבחינת מנתק ההצתה וכדומה) וסל"ד גבוה גורם לו נזק, אבל אין ספק שזו לא בעיה שנגרמה רק ללקוח אחד.

יש מספר תקלות סדרתיות עם מנוע 2,5 (EJ205). אני אנסה להסביר בקצרה על מה מדובר.

הבעיה הנפוצה ביותר היא פריצת הראשים (להזכיר יש 2 ראשי מנוע בבוקסרים). מנועים 2,5 משודרגים/משופרים נגמרים מאוד מהר (עד 100,000 ק''מ). שיפור מוגזם יכול לגמור מנוע גם ב-20,000 ק''מ. למה זה קורה? מספר סיבות. עיוות ראשים עקב התחממות, פריצת נוזל קירור מאיזור העליון של הצילינדרים, פריצת גזים באטמים, ועוד. יש עוד סיבה והיא בלאי של אטמי ראש, ממש שחיקה. וזה קורה עקב כך שהצילינדרים ובלוק המנוע מחוברים יחד בצדדים ותחת עומס רוקדים ריקודם ושוחקים את האטמים.

תקלה נוספת מאוד נפוצה (והיא נכונה גם לגבי 2,5T וגם 2,0T) היא דטונציה שהורסת את המנוע, וזאת עקב כיול כל מערכת ההצתה. היא מכוונת לתערובת עניה שגורמת לדטונציות מרובות, בגלל האוקטן הנמוך.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
גם בה תערובת הדלק הייתה ענייה מאוד ?

לידיעתך, וזה כבר כתבתי בתגובתי הקודמת, כל המערכת הצתה בסובארו מכוילת תערובת עניה, מה שגורם לדטונציות.

בסובארו עם טורבו + דטונציה = מוות למנוע.

אבל היפנים בשלהם.... הם לא יודעים באיזה דלק אנחנו מתדלקים. תוסיף לזה האיכות של החומרים בסובארו בינונית מינוס.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

האימפרזה STI החדשה, היא פשוט "נזק" על גלגלים ואני אסביר:

לחבר קרוב יש STI חדשה, (בחו"ל). לא אכנס לאופן ההתנהגות, הגה,מתלים,בלמים.

אלא האוטו פשוט בעייתי לפתע הוא מוציא עשן שחור, פעם לאחר

נהיגה מאומצת (קצת האצות, היה טיפל'ה ריח וכשעצרתי בצד כל האוטו העלה עשן

ממש כמו שטנק מרכבה מוציא מיסוך.

רבותיי האימפרזה פשוט רכב בעייתי לא היה יום בנהיגה רגועה שלא היתה איזו

נקישה מחשידה, או נפילת סל"ד וכו'. זה לא אוטו זאת מכונת תקלות על גלגלים

ואם נכנס למחיר, היא אפילו לא שווה אף שטר אותו משלמים בעבורה.

אני לא הייתי רוכש לעצמי מכונית כזאת -וכעת שהתפוצץ העניין של ה STI

והגיע לאור הזרקורים ולסדר היום, אסכם ואומר:

אני מציע לכם תתרחקו מיפנאוטו בכלל ,ומסובארו STI בפרט.

פורסם
לידיעתך, וזה כבר כתבתי בתגובתי הקודמת, כל המערכת הצתה בסובארו מכוילת תערובת עניה, מה שגורם לדטונציות.

בסובארו עם טורבו + דטונציה = מוות למנוע.

אבל היפנים בשלהם.... הם לא יודעים באיזה דלק אנחנו מתדלקים. תוסיף לזה האיכות של החומרים בסובארו בינונית מינוס.

עד היום במנועים אטמוספריים לא הייתה כל בעיה שנגרמה עקב תערובת ענייה, ואני בטוח שגם פה זאת לא הסיבה.

בסובארו הבטיחו שבעיית התערובת הענייה תיפתר בSTI, שלמרבה ההפתעה התגלתה רק אצלנו. הרי שבאירופה לא היה שום ריקול. במשלוחים הבאים של הSTI לארץ הובטח כי לא תהיה הבעיה הזו, ואני מאמין שיש משהו בדברי סובארו, הרי שהם לא רוצים להחליף כל חודש מנוע על חשבונם.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
אתה רוצה להגיד לי שהית מחליף רכב בגלל שלקוח היה לוחץ עם מנוע קר והורס מנועים חופשי?

זה לא משנה אם הרכב ספורט או לא, יש כללים שתקפים לכל המנועים ובמיוחד לאלה עם הטורבו והכלל אומר לא לוחצים עד שהשמן מגיע לטמפרטורת עבודה.

בנוסף, גם אם נצא מנקודת הנחה שבאימפרזה יש בעיה סדרתית, מה עם הלגאסי שהרס? גם שם יש בעיה סדרתית?

נראה לך הגיוני שקיבל 3 רכבים שונים שבכולם נוצרו בעיות במנוע? אצלי זה מדליק נורה אדומה וכנראה שגם אצל היבואן.

תומר אני לא מתווכח ולא לוקח שום צד, יש משהו בדבריך ומצד שני לא ברור מה היה העניין עם הלגאסי ולכן לא ברור לי אם ניתן לשייך בין הדברים

אם הוא היה היחיד שהיה מתלונן על הבעיה על הכיפק, אתה צודק, אבל מסתבר שיש בעיה סדרתית שהופיע כמה פעמים בדגם הזה

אותי מוציא מהכלים כאשר מישהו רוכש רכב שכולו חבילה ספורטיבית ומעלים מולו את הטענה "שימוש בלתי סביר", יתרה מזו עד שלא יוציאו בעת מחירת הרכב חוקי עשה ועל תעשה ומהו פירושו המלא של המושג "סביר או בלתי סביר" שלא יעלו את הטענה הזו כי היא שווה כקליפת השום או שלא ימכרו מכוניות ספורטיביות גם כן פיתרון.

בן

נ.ב- אני חייב להזכיר את זה לעצמי, לפעמים בורחות לי כמה לחיצות קטנות לפני הטמפ' עבודה:roll:

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?

• תוכן חדש...