Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

STI - היה מנוע?

CX25GTI
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מאיפה אתם אומרים את השטויות האלו על דטונציה וכו'?

אני מכיר STI שעשו 130 אלף ק"מ, כל היום בניתוק וטפו טפו אין שום בעיות.

זה נכון, כי יש ויש.

יש מנועים שלא שורדים 20K, ויש מנועים שעוברים יותר מ-100K.

בכל מקרה, אחרי 100K שיפוץ כללי הוא לא בגדר בדיחה.

מדובר על הדגמים החדשים נתנאל, דגם ה"B3". בעל ה300 כ"ס. דגמי הSTI הישנים היו אמינים.

אמינים? ממש לא. אני דווקה דיברתי על המנועים הקודמים (EJ205) או EJ20. את כל הנסיבות פירטתי במדויק.

עד היום במנועים אטמוספריים לא הייתה כל בעיה שנגרמה עקב תערובת ענייה, ואני בטוח שגם פה זאת לא הסיבה.

נכון כי ככל שמשפרים יותר אז כך עולה הסיכון, אבל בסופו של דבר אלה הם מנועים זהים ללא או עם טורבו. ואני מדבר על כל הבעיות שלהן שזהות, כי המקור לכל התקלות והרימת ראשים הוא לאו דווקה בתכנון ההנדסי, אלא בביצוע וחומרים.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
זה נכון, כי יש ויש.

יש מנועים שלא שורדים 20K, ויש מנועים שעוברים יותר מ-100K.

בכל מקרה, אחרי 100K שיפוץ כללי הוא לא בגדר בדיחה.

אמינים? ממש לא. אני דווקה דיברתי על המנועים הקודמים (EJ205) או EJ20. את כל הנסיבות פירטתי במדויק.

נכון כי ככל שמשפרים יותר אז כך עולה הסיכון, אבל בסופו של דבר אלה הם מנועים זהים ללא או עם טורבו. ואני מדבר על כל הבעיות שלהן שזהות, כי המקור לכל התקלות והרימת ראשים הוא לאו דווקה בתכנון ההנדסי, אלא בביצוע וחומרים.

אני נדהם לשמוע את זה פשוט כי עד היום לא שמעתי אפילו על מנוע אחד שהלך עקב הבעיות שציינת, בטח ובטח בישראל, אבל גם בעולם עדיין לא שמעתי. אולי היה, אבל זה לא משהו שקורה כל הזמן כמו בSTI החדשה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
הבעיה היא שכריזמה לא מייצגת את ה"יפניות כיום". מה אתה בא בתלונות ? הרכב לא חדש, הוא אפילו נחשב מבוגר, באותה תקופה מכוניות משפחתיות לא נבנו על פי תקנים של רולס-רויס והאמת שבמיוחד יפניות שבאותה תקופה לא היו שיא היוקרה. יותר מזה, חיישן נשרף אז הרכב לא אמין ? אנחנו עדיין לא זוכרים שהרכב כבר לא חדש ?

רכב בן 3 עם 42,000 ק"מ הוא כן די חדש,ומה שניסיתי להעביר זה שהיום בגלל כל המחשבים והטנולוגיה יש יותר סבירות לתקלות, ללנסר שנת 90 שהיתה לנו במשך 12 שנה ונסעה 130,000 ק"מ חוץ מטיפול פעם בשנה ומנורות ברקס פעם בכמה שנים לא היו שום בעיות.

פעם אחרת שאתה קורא תגובה תנסה להבין מה המסר שרוצים להעביר, זה יעזור.

פורסם

זו לא הSTI היחידה בארץ שהלך לה מנוע על ההתחלה, רוני הזכיר את רכב המבחן שהחליפו לו 4 מנועים, ואני מכיר עוד אחד פרט לשתי אלה לא משמוע, שמועות יש כבר על הרבה יותר מכוניות מהשלוש האלה.

לכל אלה שכותבים "הוא לא חימם את השמן" "לא עצר את הטורבו בסוף נסיעה" "התעלל במנוע" וכו, אני אענה סטטיסטית, לכמה STI עם מנועי 2 ליטר הלך מנוע לפני 10K ק"מ ? אני לא זוכר כזו, פ-ת-א-ו-ם כל מי שקונה STI לא יודע לנהוג או לתחזק את האוטו ?

לא נשמע לי הגיוני סטטיסטית, זה לא שמפעל הפיס התחיל לחלק במקום אוואו STIים, הסבר הרבה יותר פשוט, בעיה ברכב.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

בשירשור מקביל אנשים פה יצאו חוצץ כנגד דלק מוטורס על כך שבמסגרת אחריות טיפלו בשתי תקלות נקודתיות במונדאו , אש וגופרית הותכו ביבואן ובתוצרת הקלוקלת של פורד, שלא נדבר על השירשור לגבי התקלה אשר התגלתה בבררה , שם אש וגופרית היו כעין וכאפס ומבול הברכות לו זכה היבואן (בצדק) וגם התוצרת האיטלקית כולה ..

אבל פה דממה , רכב ספורט נופח מנועים בקצב, כולל רכב ההדגמה של היבואן.., ואין פוצה פה ומצפצף..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
זו לא הSTI היחידה בארץ שהלך לה מנוע על ההתחלה, רוני הזכיר את רכב המבחן שהחליפו לו 4 מנועים, ואני מכיר עוד אחד פרט לשתי אלה לא משמוע, שמועות יש כבר על הרבה יותר מכוניות מהשלוש האלה.

לכל אלה שכותבים "הוא לא חימם את השמן" "לא עצר את הטורבו בסוף נסיעה" "התעלל במנוע" וכו, אני אענה סטטיסטית, לכמה STI עם מנועי 2 ליטר הלך מנוע לפני 10K ק"מ ? אני לא זוכר כזו, פ-ת-א-ו-ם כל מי שקונה STI לא יודע לנהוג או לתחזק את האוטו ?

לא נשמע לי הגיוני סטטיסטית, זה לא שמפעל הפיס התחיל לחלק במקום אוואו STIים, הסבר הרבה יותר פשוט, בעיה ברכב.

האימפרזה השניה שקיבל והוסיף עליה כסף, גם שם מדובר במנוע 2 ליטר הבעייתי או במנוע אחר?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אבל פה דממה , רכב ספורט נופח מנועים בקצב, כולל רכב ההדגמה של היבואן.., ואין פוצה פה ומצפצף..

כי בפורום שיוצא חוצץ, למראית עין כפי שמסתבר, כנגד הדעות הקדומות שבתרבות המוטורית הישראלית מסתבר שעדיין, כשרכב יפני מתקלקל, אז האשמה היא בנהג...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני נדהם לשמוע את זה פשוט כי עד היום לא שמעתי אפילו על מנוע אחד שהלך עקב הבעיות שציינת, בטח ובטח בישראל, אבל גם בעולם עדיין לא שמעתי. אולי היה, אבל זה לא משהו שקורה כל הזמן כמו בSTI החדשה.

טוב, אז תנסה לעשות בירור כמה סובארו B4 מהדור הקודם שהיו בארץ עם מנוע 2,5 ומה קרה להם. כמעט כולם מתו עקב התחממות מנועים חמורה ופריצות ראש. זאת הסיבה למה הפסיקו לייבא B4 עם מנוע 2,5 בזמנו וחידשו יבוא רק בשנה האחרונה לאחר שיפור מסוים ופתרון לתקלה.

EJ205 זה מנוע 2.0 ליטר.

צודק, מה שכתבתי נכון לגבי EJ257

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
הבעיה היא שכריזמה לא מייצגת את ה"יפניות כיום". מה אתה בא בתלונות ? הרכב לא חדש, הוא אפילו נחשב מבוגר, באותה תקופה מכוניות משפחתיות לא נבנו על פי תקנים של רולס-רויס והאמת שבמיוחד יפניות שבאותה תקופה לא היו שיא היוקרה. יותר מזה, חיישן נשרף אז הרכב לא אמין ? אנחנו עדיין לא זוכרים שהרכב כבר לא חדש ?

כריזמה לא מיצגת יפניות כי היא הולנדית.

בעיות הרכבה ? אותו מפעל מייצר גם וולוו. לנו אין שום קרקוש או בעיות אחרות אחרי 6 שנים ואנחנו שמחים שהשארנו אותה אצלנו ולא התפתינו להצעת UMI לטרייד אין במחיר מחירון.(טוב שיש אוטו חסכוני כשהמליבו עושה 8/9 לליטר בניגוד להבטחות UMI ל 10 ויותר).

חוץ מחולשה בעליות הכריזמה אוטו נפלא.

פורסם
כי בפורום שיוצא חוצץ, למראית עין כפי שמסתבר, כנגד הדעות הקדומות שבתרבות המוטורית הישראלית מסתבר שעדיין, כשרכב יפני מתקלקל, אז האשמה היא בנהג...

נו, מה יהיה?

ממתי שני כותבים בפורום של עשרות אלפים זה "הפורום"?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני יכול להבין איך פני הדברים נראים ליפנאוטו ולמה הלקוח קוטלג כ"בעייתי". לקוח שזה לא המנוע הראשון שהוא הורס וביותר מדגם אחד כנראה עושה משהו לא נכון.

אבל,

• מנוע מודרני אמור להגן על עצמו ולהיות idiot proof, אולי במנוע ה-STI הגבולות וההגנות נדחקו כדי להפיק ביצועים גבוהים יותר מהמנוע, אבל עדיין המנוע לא צריך לאבד את עצמו לדעת, בטח לא ברכב כזה.
  • מבחינה שיווקית\תקשורתית יפנאוטו היו צריכים לנהוג אחרת, במיוחד כשמדובר ברכב שפונה לקהל נישתי מצומצם ומאוד מעורב ומחובר אחד לשני. הסיבה היא שידוע שיש בעיות במנוע ה-STI החדשה והיה אפילו ריקול עולמי בנושא, הרבה אנשים גם מכירים את סיפורי רכב ההדגמה שהחזיר מנועו לבורא בטרם עת...אז אפילו אם התקנה במקרה זה אינה קשורה במישרין לריקול העולמי (לטענת יפנאוטו) הם היו צריכים לנהוג במשנה זהירות במקרה זה.
  • יכול להיות שכל מה שכתבתי היה ברור וידוע ליפנאוטו לפני שהם התנערו מהלקוח ופשוט עשו חישוב כלכלי של עלות מנוע נוסף לעומת הנזק התדמיתי לאימפרזה STI.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
בשירשור מקביל אנשים פה יצאו חוצץ כנגד דלק מוטורס על כך שבמסגרת אחריות טיפלו בשתי תקלות נקודתיות במונדאו , אש וגופרית הותכו ביבואן ובתוצרת הקלוקלת של פורד, שלא נדבר על השירשור לגבי התקלה אשר התגלתה בבררה , שם אש וגופרית היו כעין וכאפס ומבול הברכות לו זכה היבואן (בצדק) וגם התוצרת האיטלקית כולה ..

טוב , זה כי לא ראיתי את השרשור הנ"ל עד עכשיו.

כמובן שמדובר בבעיה חמורה פי כמה וכמה מזו שהיתה במונדיאו ומכיוון שגם לא הצליחו לפתור אותה הייתי דורש את הכסף בחזרה והולך לקנות רכב אחר, לא מוסיף הפרש לחדשה וחוזר שוב על הטעות...

אם הרכב לא מסוגל לעמוד בנהיגה אגרסיבית אז לא ברור מדוע הוא מכונה רכב ספורטיבי. יפנאוטו לא יכולים לצפות שרוכשי אימפרזה 1.6 ורוכשי אימפרזה STI ינהגו ברכב באותו אופן.

אפשר להסתכל על כך גם מהזווית הנגדית: על תקלת מנגנון חשמל ב60 יחידות של גולף MK6 עשו פה רעש יותר משני השרשורים גם יחד.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אפשר להסתכל על כך גם מהזווית הנגדית: על תקלת מנגנון חשמל ב60 יחידות של גולף MK6 עשו פה רעש יותר משני השרשורים גם יחד.

ואתה על כל צרפתיה שאתה רואה על גרר מדווח לנו ולעיתים גם מצלם ומעלה לפורום, אז מה?

אולי עכשיו אתה מבין כמה מגוחך אתה לפעמים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...