רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2009/06/04/i-top-gear-i-preview-clarkson-and-company-destroy-mitsubishi/ :lol:
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. היום נכנסתי לאתר של ביואיק וההבחנתי שהחל שיווקה בארה"ב של הלקרוס החדשה. נכנסתי לפרטים טכניים וניסיתי למצוא נתוני ההאצה ל100 למנוע ה3.6 וגם למנוע 3 ליטר, אך לצערי הרבה לא מצאתי. כזכור לי גם בדגם ה"קודם" לא פוסמו ביצועים . יש למישהו מושג איך אני יכול להשיג נתונים אלו? תודה ניב
הודעה אחרונה מאת haimy, -
- 4 תגובות
- 992 צפיות
אני לא מוצא אותה בשום מחירון.
הודעה אחרונה מאת richrach, -
שלום, לפני שעתיים בערך , בדרך חזרה מכרמיאל לישוב שלי, אני מבחין ברכב השכרה שמנסה לעקוף אותי על קו לבן , האטתי והוא לא עקף , אני מבחין שאלו שוטר ושוטרת , והדליקו את הסירינה ועצרתי בצד. הוא עצר אחריי ,ביקש רשיונות ,אבל לפני שביקש את הרשיונות נפרצתי ואמרתי לו ,על מה את עוקף אותי כך ומסכן את חיי, הוא פשוט לא הגיב , מסרתי לו את הרשיונות , הוא בשיא החוצפה ביקש גם את הביטוח , אמרתי לא שאני יכול לא למסור לו ,אבל בכל זאת אני אתן לך . הוא אמר לי אתה יודע למה עצרתי אותך ? אמרתי לא על מה ? אמר לי על שימוש בסולולרי ? אז אמרתי לו אה . הלך לרשום דוח ירדתי , אמרתי לו זה היה השלט של המערכת ולא הטלפון . הוא רשם את זה בדו"ח ומסר לי . שאלה שלי , לא היתה לי שום עביר…
הודעה אחרונה מאת haimy, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בעקבות כתבה שהייתה היום בחדשות ערוץ 2, על חברות ביטוח שמחזירות לכביש רכבים שמיועדים להשבתה, למרות שהרכב אמור לרדת מהכביש, בעקבות פגיעות חמורות ברכב. חברות הביטוח לוחצות על השמאים מטעמן להעריך את הנזקים ב- 40% ולא 60%, הרכב נקנה מהלקוח כאילו הושבת ומועבר לסוחרים פרטיים ששולחים את הרכב לתיקון בשטחים או קונים חלפים גנובים. הרכב מתוקן וחוזר לכביש ע"י הסוחרים כרכב רגיל "ללא תאונות". דבר זה "מכניס" רווח של 40% על הרכב , כאשר השבתה מלאה "טוטאל לוס" מרווחיה חברת הביטוח רק 5% . שמאים שמתנגדים לדרך פעולה זו , מאויימים ומוצאים מרשימת חברות הביטוח. בכתבה בחורה קנתה גולף, כאילו מיד פרטית, לאחר המכירה התחיל הרכב לעשות בעיות, היא יצרה קשר עם הבחור ואז התברר שהוא סוחר מכוניות. היא פנתה…
הודעה אחרונה מאת aviv1, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
ראיתי רכב חום שדומה בצלליתו לאקליפס עם מספרי רישוי ישראלים בעלי סיומת 63. לא הספקתי לצלם או לראות אותו מקרוב. האם עוד מישהוא ראה רכב כזה?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
נתקלתי בוולבו C30 המשמשת ללימוד נהיגה. אחת המכוניות המוזרות ללימוד נהיגה. זכורות לי גם ניסאן טראנו, גולף VR6, קיה ספורטאז'...כולן עם ל על הגג. איזה עוד?
הודעה אחרונה מאת fords, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 737 צפיות
לא מזמן איזה בחור פה נתן לי את דרוג פורבס "גלובל 2000" בהקשר של שווי שוק של יצרניות רכב . עכשיו אני עובר על הדרוג ואני רואה את רויס רויס מתויגת ,עם שווי שוק של 10 מיליארד דולר . הנה הלינק לדף שבוא נמצאת רולס רויס : http://www.forbes.com/lists/2009/18/global-09_The-Global-2000_IndName.html והנה הספציפי : http://finapps.forbes.com/finapps/jsp/finance/compinfo/CIAtAGlancelw.jsp?passName=RYCEY-5&passSymbol=RYCEY-5&sedol=3283648&isOut=null כאמור ,ROLLS ROYCE GROUP . עכשיו השאלה - ידוע שב.מ.וו שולטת ברולס רויס - האם 100 אחוז שליטה של ב.מ.וו ? ולמה זה לא נספר בייחד השווי שוק (בייחד עם הב.מ.וו ) . כל זה בהנחה כמובן שאני לא התבלבלתי ומדוב…
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לפי הנהיגה - שיפור משמעותי באיכות החומרים, שיפור באחיזה ובהתנהגות ("כמו שלא היה בעבר"), הגיר מרשים ("עדיין הידני מועדף"), הביצועים טובים והמרווח שופר משמעותית. http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/firstdrives/236284/subaru_legacy_b4.html
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 10 תגובות
- 978 צפיות
http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/236290/jaguars_new_ctype_on_the_prowl.html וואו כמה שהיא יפה. אני מקווה שגם הביצועים והתנהגות הכביש יתחרו בבוקסטר כי במראה היא ללא ספק מנצחת.
הודעה אחרונה מאת alexk, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום חברי הפורום, אחרי שבועיים שבהם יום ירושלים וחג השבועות השתלטו על המסך, טסט-ראשון חוזרת הערב ב-20:30 בפרק חדש! הערב בתכנית: מרצדס SLK, הפינה של קובי ליאני, סיאט איביזה, ליאור לוי מלמד איך עושים J-TURN, ואון לוקח את כוכב הסטייג' להקפה במסלול הראלי. להזכירכם: טסט-ראשון משודרת גם בערוץ אגו - בימי רביעי בשעה 21:00, וכמובן בוואלה-רכב. צפייה מהנה.
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 3 תגובות
- 823 צפיות
אתמול אני יוצא מהרחוב, יש לי צומת T כמה מטרים מהבית שאני תמיד עושה בה פרסה. אני בא לעשות פרסה נכנס לכיוון הצומת פתאום בא לי איזה בן אדם בסביבות ה30 מהשמאל חותך אותי לתוך הרחוב מתחיל לקלל אותי שאני לבד. עניתי לו ויצא שהוא יורד מהאוטו להרביץ לי, אני ילד בן 18 והוא בן אדם בן 30 נראה לכם הגיוני שדבר כזה יקרה? נתתי קיק אמרתי נבוא עם חברים שחזרתי הוא כבר לא היה שם. עכשיו מתקשרים מהמשטרה הבחור הגיש נגדי תלונה במשטרה, על נהיגה פרועה. דבר אחד טוב שיצא מזה, זה שאני יגלה מי זה ויפרק אותו. דבר שני לא היו לי עדים מה אני עושה"
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם זה נכון? שמעתי שאסור להדליק פנסי ערפל מקדימה בלילה סתם? רק במידת הצורך?
הודעה אחרונה מאת Blaz00r, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חיפושי העלו חרס, ונתקלתי בעיקר בלינקים ישנים... ניסיתי למצוא את העמוד המתאים ב-www.mot.gov.il ולא הצלחתי. כמו כן, התקשרתי למענה הקולי הטורדני של "רישוי קולי" (במספר 1-222-5678 או 5678*) וגם שם לא הצלחתי לברר את כמות הנקודות. כל עזרה תתקבל בברכה.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
להלן הנחיה חדשה של מדור התעבורה , שימו לב :
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1497024 אני זוכר לא מזמן רשמו האלטו הראשונה ואז אמרו שהיא תעלה באיזור הפאביה אז המחיר הוא 79 אלף שקל. אם תשאלו אותי אני עדיין חושב שזה יחסית יקר לרכב שקיבל 3 כוכבים במבחני ריסוק וגם לא כזה מציאה. מחיר בסביבות ה69 אלף היה מצדיק את הקנייה אבל עוד 10 אלף כבר פאביה נכנס בתקציב.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 52 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
היבואן מסרב לאשר את הגעתה של הפיאסטה החדשה לארץ. בואו נחשוב למה: 1) היא והמאזדה 2 אחיות תאומות. 2) אותו יבואן מחזיק את מותג מאזדה ומותג פורד. מבחינת היבואן זו יריה לעצמו ברגל. הקרטל ישמור על רווחיו ואנחנו נשאר עם מבחר של שלוש וחצי מכוניות לבחור מהן...
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- 3 תגובות
- 960 צפיות
תשמעו, זה פשוט אחד הדברים הכי מטורפים שתראו בזמן הקרוב! פשוט תהנו! http://www.youtube.com/watch?v=HQ7R_buZPSo דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 4 תגובות
- 633 צפיות
היום גם אני נפלתי קורבן וגנבו לי את פנס האיתות הקדמי מהרכב. הרכב הוא פיאט פונטו מודל 95. מדובר בפנס כזה: http://img269.imageshack.us/my.php?image=3333w.jpg מישהו יכול לתת לי הערכה כמה יעלה בערך פנס כזה מפירוקיה? ושאלה נוספת חשובה: אם שוטר תופס אותי נוסע ללא הפנס הוא יכול לתת לי הורדה מהכביש או משהו כזה? תודה וסופ''ש נהדר לכם, לירן.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 988 צפיות
ג'יפון יוקרה חדש: http://motocar.co.il/article/10942.aspx אמור להתחרות ב... טיגואן? למה צריך גם X3 וגם X1? לדעתי לא תהיה לו הצלחה גדולה מידי, או לחלופין יחסל סופית את הX3. מה השלב הבא? Q3? טיגונון?
הודעה אחרונה מאת d1a1n0, -
שמעתי בכל מינימקומות ואנשים ואתרים שהמאליבו החדשה מוגבלת ל170 קמ"ש בגלל חוסר יציבות האם זה נכון ? אם לא מה כן נכון ? אשמח לתודה
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
השבוע היה לי ויכוח מאוד מעצבן עם חבר. הוא אומר שהוא נסע על אקורד 2.0 156 כ"ס ובערך ב30-40 הוא נתן פול-גז והרכב פירפר לו באמצע נסיעה. ופתאום צץ עוד מישהו עם קאמרי 3.5 או 3.6 עם ה250 ומשהו כ"ס ואמר שהוא פירפר ב60 והוא היה צריך לעזוב את הגז כדי שהרכב יסע. אני אמרתי שזה לא הגיוני מה שהם אומרים, ולא היה את הרכבים ביד כדי לבדוק. אני אומר שזה סתם שטויות ושהם דמיינו. אז ליתר ביטחון, אחד מהרכבים האלה באמת יכול "לפרפר" באמצע נסיעה במהירויות עירוניות שכאלה? ופרט חשוב, זה לא קרה בסיבוב אלא בכביש ישר. ואני יודע שזה אולי לא מתאים לפורום ושזה אולי קצת שטוטי, אבל פשוט אני חייב לדעת.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
מצ"ב הלינק: http://www.motocar.co.il/article/10787.aspx אומנם מדובר על גולף סדאן מדור קודם, אבל בכל זאת יכולה להיות בחירה מענינת. אגב, האם מדובר בגיר רובוטי או אוטומטי רגיל? (עריכה) מסתבר, לא זה ולא זה אלא DSG ! נחמד.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. היום למזלי הטוב עצר אותי בוחן רכב התחיל לחפש על מה הוא יכול לעשות לי רע בחיים ומן הסתם גם מצא.בין השאר כתב לי בדוח שאין ידית פתיחה לרכב עכשיו אותי מעניין למה זה מפריע לו או למישהו ואת מי זה מסכן בדיוק? בכל מקרה אשמח לקבל חוות דעת ממי שהיה בבדיקות בבית דגן והאם יטרטרו אותי כל פעם למוסך ויחפשו לי לקויים חדשים או שיבדקו רק את מה שרשום בדוח.. בבעלותי פג'ו 106 שנת 95 מחר אני מכניס את הרכב למוסך לתיקון הליקויים תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת S-U-B-A-R-U, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
יש לי שאלה שמציקה לי כבר מספר שבועות . ברכב ידני למה בעצם שלא מכניסים הילוך כמו שצריך ושעוזבים את הקלאץ בהילוך ראשון או כל סיבה אחרת למה בעצם נכבה הרכב מהי קורה של בפנים ? אם מישהו יכול להמחיש לי את בצורה פשוטה ובשפה לפשוטי ''עם הרכב'' אני אשמח
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
פשוט גרם לי להזיל ריר! מדובר על רכב תלת גלגלי של CAM-AM שנקרא SPYDER (ככה כתוב במקור). הסיבה שאני קורא לזה ככה ולא אופנוע היא מהסיבה הפשוטה שמספיק רישיון רכב רגיל וגם הברקסים לדוגמה נמצאים ברגל. מנוע בנפח של 990 סמ"ק, ABS, בקרת משיכה, בקרת יציבות וגם מגיע בגירסה אוטומטית והכל במחיר של 20000 יורו (לא שזה זול!). עמדתי שם ודיברתי עם הנציג מכירות שלהם פה באירלנד וכל מה שהיה בא לי זה לצאת לסיבוב על אחד כזה! טוב אז מספיק דיבורים קצת תמונות לשיפוטכם. גילעד
הודעה אחרונה מאת Carter.g, -
- 2 תגובות
- 774 צפיות
פה ושם יצא לי להרגיש שהרכב שלי כן הצליח להוציא זנב, ואני לא מדבר על שימוש בהנדברייק אלה בפניות חדות בלבד ועם סיבובי הגה אגרסיביים. עכשיו רציתי לדעת אם מדובר רק בתחושות אישיות או שאכן זה מה שקרה, אפשרי להוציא זנב (בפרט בפניות) עם אוטו הנעה קידמית ידני? שוב ללא שימוש בהנדברייק, ואני לא מדבר כאן על דריפטינג ושאר המילים ששמורות רק להנעה אחורית. ואני לא מתכוון לסכן אף אחד בכביש מדובר רק על מקומות סגורים ומתאימים - ואני שואל רק בשביל הידע הכללי ולא בשביל ללכת להשתולל.
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
התמזל מזלי לעבור אימון אישי של חברת מסלולים. האימון נערך באיזור בית שמש ונמשך כ-3 שעות. ראשית התישבנו באוירה נינוחה ללמוד מעט תיאוריה. אחרי שהכל היה ברור (וזה לקח לי מעט זמן), המשכנו לתרגול בחניכה אישית בכבישים באיזור: רק אני, ה-306 שלי, והמדריך החביב. התרגול כלל מספר מקטעים בעלי אופי שונה המדגישים את העקרונות שדיברנו עליהם. אלו שחושבים שקורס נהיגה "מתקדמת" מיועד רק לחולי הגה טועים ובגדול- היה ניכר שצוות ההדרכה מיומן ביותר ופונה לכל סוגי הנהגים: מצד אחד נהגים זהירים כמוני או לחילופין אנשים בעלי אופי יותר ספורטיבי ימצאו את עצמם מופתעים מרמת הידע, הטיפים המעשיים ואיכות ההוראה וההדגמה. אני בהחלט יכול לומר שכבר אחרי האימון הזה אפשר לראות אצלי שינוי …
הודעה אחרונה מאת KoM, -
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?RefererDocId=23304&fid=3220&Referer=auto.co.il כתבה מצוינת לדעתי . אפשר לראות שלמרות ש ב.מ.וו שמרנים ולא נוטים להסכמים או שיתופיי פעולה רחבים ,למרות זאת ,הם מקיימים שיתוף פעולה עם פג'ו על מנועים קטנים כמו גם עם מרצדס על טכנולוגיות מסוימות . מדברים על מיזוג של רנו -פג'ו אבל זה לדעתי לא כל כך ריאלי . פורשה וולפסבאגן - מה יהיה איתם ? מי ישלוט במי ? הריי האינטרס של פורשה ושל וולפסבאגן היה שפורשה בתור חברה גרמנית תשמור את השליטה על וולפסבאגן בתוך גרמניה ,ועכשיו ,כאשר מדברים שפורשה הולכת להיות חלק מהחברה - מה הטעם בכלל במהלך ? כמו גם פורד שנמצאת בין השמרניות ומצליחה להתגבר על המשבר בצורה מעוררת הערכה .
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 5 תגובות
- 908 צפיות
שלום לכולם . לפני חודש וחצי בערך שלחבר היה מלווה הוא יצא עם האוטו של אבא שלו בלי מלווה החבר עשה תאונה השאיר את האוטו במקום ברח והרס את האוטו. הוא לא סיפר להורים שלו את הדבר הזה וההורים הגישו תלונה במשטרה על גניבת הרכב . עכשיו לאחר כמעט חודשיים מהמקרה התחילו חקירות וחשדות שהאוטו לא ניגנב ומישהו מהמשפחה עשה את זה ורצו לזמן לחקירה את הנער . עכשיו הוא אמר להורים שלו שהוא עשה את זה , עכשיו עם אומרים לביטוח שזה היה הילד והוא לא סיפר על המקרה כי הוא פחד והכל מה יכול להיות? זה נחשב הונאת ביטוח ? או מה זה נקרא ? ולנהג עצמו מה יקרה ? ישללו לו את הרישיון בגלל שהוא נסע ללא מלווה והרס את האוטו? ובבקשה לא תשובות של "ילמד לקח זה מגיע לו,שילמד מהטעויות וכל האלה" הילד הבין את …
הודעה אחרונה מאת adirnasri,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,723 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- RBRB
- פריג'י
- Haim_gds
- מיץ פטל
- GOLF
- falou
- Shaike.Zam
- thema832
- Itzik-b
- TvrSpee12
- levy
- Markm4