Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלו אותך מס' פעמים כאן , דיברת בנייד או לא דיברת בזמן הנהיגה ואתה מתחמק מלהשיב .

מקריאת השרשור ובעיקר מהתרשמות שלי מסתבר שדיברת בזמן נהיגה .

אז תהיה גבר ותשלם את הקנס כי מגיע לך להיענש , ואל תבוא לכאן להיעזר באנשים איך להתחמק מהעונש .

בפעמים הבאות כשאתה נוהג , תשתמש בדיבורית או עצור בצד בזמן קבלת שיחה .

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה יכול לטעון שהמכשיר היה בבית אבל זה לא יעזור כי זה בכלל לא מעניין אף אחד, אולי השיחה שדיברת היתה מהטלפון של אחות של חברה של דוד של השכנה שלך?

העברה שעליה קיבלת דו"ח היא על דיבור בנייד בשעת הנסיעה, לא על דיבור בנייד שלך.

דו מיניים משרתים במשטרת ישראל? :shock:

אני מזכיר שוב, פלט שיחות לא יעזור כי העבירה היא לא על נייד ספציפי.

אז איך אפשר להוכיח שלא דיברת ושהשוטר סתם מחפש אותך?

אם לא מתייחסים לפלט השיחות מהנייד שלך וטוענים שזה של מישהו אחר, הרי שאף פעם אין אפשרות לצאת זכאי עם דו"ח שכזה.

מעניין אותי מה שופט היה עונה על השאלה הזאת.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תומר,

איך אפשר להוכיח שלא הדלקת וינקר בפניה?

איך אפשר להוכיח שלא עצרת בעצור ?

הכל מתבסס על דברי השוטר ונקודת ההנחה של המערכת היא, שהשוטר אינו מכיר אותך אישית ואין יריבות קודמת בינייכם (כגון ריב שכנים וכד') ולכן דבריו יחשבו כאמינים, זולת אם תוכל להוכיח אחרת.

shoke8,

נהג המסיר ידו מההגה לצורך פעולת עישון, גם הוא עבריין.

גם לקחת ביס מבננה תוך כדי נהיגה, נחשב לעבירה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אם הדו"ח הוא על שימוש בטלפון, השופט לא יכול להרשיע אותו על סעיף 28א' שהוא סעיף אחר מהדוח.

אגב, גם חיוג בסלולרי שיושב בתוך המנשא / דיבורית, או טלפון קבוע ברכב - SPIRIT הוא עבירה על 28א', איך זה מסתדר?

פורסם

כבר היו דברים מעולם ובשלב הדיון כשנאשם תמים התעקש ואמר שגירד באוזן, שופט ותובע החליפו מבטים, או אמירה בחצי פה, והתובע החליף סעיף תוך כדי דיון.

להזכריכם, הדיונים האלה נעשים בשיטת המרתון, והשופט והתובע אינטרסנטים לסגור תיק "סטנדרטי", גם במחיר של עיגולי פינות.

אם יבחר להישפט ולאחר מכן יפנה לתביעה טרם המשפט ויבקש להמיר סעיף, יש סבירות שהתביעה תסכים. (תלוי גם בהיסטוריה של הנהג).

לענין חיוג בטלפון

מי אמר שמותר להוריד יד ולחייג - אסור בתכלית האיסור.

החוק רק מתיר לדבר בטלפון אבל לא לאחוז בו כלל וכלל.

בשביל זה המציאו את המענה האוטומטי ואת החיוג הקולי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר יש הבדל בין איתות לבין פלאפון.

באיתות אין לך איך להוכיח כלום, בדיבור בפלאפון אתה יכול להביא הוחכה לכך שלא דיברת, אבל העובדות מראות על כך שההוכחה היחידה שקיימת אינה כבילה בבית המשפט וזה לדעתי דבר פסול.

הרי בית משפט נשען על הוכחות, אם יש לך הוחכה מה טוב, אם לא בית המשפט נשען על מילה של מי מהצדדים, אבל במידה ויש הוכחה ובית משפט אינו מתיחס אליה, זה לדעתי פגם רציני במערכת השיפוט במיוחד שדיבור בנייד גורר איתו קנס של סכום נכבד מאוד ובתוספת נקודות ולא מדובר בעבירה עם קנס של 100 ש"ח שרק הריצה לבית משפט תעלה יותר.

in the face

with a chair

פורסם

תומר,

אתה יכול בהחלט להוכיח שלא דיברת בטלפון שלך אבל לא זאת האשמה שממנה אתה צריך לצאת.

אתה צריך להוכיח שלא דיברת בטלפון בכלל, לא את השוטר ולא את השופט מעניין באיזה טלפון דיברת ושל מי הוא.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה שמעצבן אותי , שהוא רשם בדו"ח שהוא ראה אותי מצמיד את הטלפון על האוזן השמאלית עם היד השמאלית , וכבר אמרתי שאני שמאלי ביד , וקשה לי לנהוג ביד ימין .

אם הוא רשם שזה היה עם היד השנייה הייתי מסכים איתו .

HONDA CIVIC LS

פורסם

תשלם, תקבל נקודות ותלמד להבא.

תבחר להשפט? אוקיי.. אז בגלל אנשים כמוך כבר אין אמון בציבור, ואקווה שתקבל עונש מכופל.

פורסם
תומר,

אתה יכול בהחלט להוכיח שלא דיברת בטלפון שלך אבל לא זאת האשמה שממנה אתה צריך לצאת.

אתה צריך להוכיח שלא דיברת בטלפון בכלל, לא את השוטר ולא את השופט מעניין באיזה טלפון דיברת ושל מי הוא.

זהו שזה דבר לא תקין, ממצב של שחור או לבן הם הוסיפו מצב אפור שאין לך דרך להתגונן נגד המצב הזה ובעצם כך חרצו את גורלך ללא יכולת להתגונן כי הרי גם אם תראה להם שלא דיברת בנייד שלך יגידו שדיברת באחר.

זה כמו שאני אגיד שהשוטר הזה אנס, ישאלו אותי את מי אנס? ואני אגיד מה זה חשוב, אני ראיתי אותו אונס וזה הכל תשלחו אותו לכלא. לא תקין שבית משפט יקח את המילה של השוטר כדבר אמין גם בהעדר הוכחות או יערים קשיים על הנהג כדי להכשיל אותו בכוונה.

in the face

with a chair

פורסם
תשלם, תקבל נקודות ותלמד להבא.

תבחר להשפט? אוקיי.. אז בגלל אנשים כמוך כבר אין אמון בציבור, ואקווה שתקבל עונש מכופל.

תשובה מעניינת ! תודה לך על העזרה בכל זאת .

שיקרה לך דבר כזה נראה אותך מה היית עושה , לגבי העונש אם אני מקבל מכופל אני יביא לך שתשלם לי אותו :-D.

HONDA CIVIC LS

פורסם

ותסביר לי מה בדיוק ההבדל בין זה לבין שוטר שנתן לך דו"ח על אי עצירה בעצור?

גם שם זה מילה שלך מול המילה שלו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תומר,

בא נניח שנקבל את הצעתך.

עכשיו שיש לשוטר חשד סביר נגד הנהג, הוא צריך לתפוס את הטלפון כמוצג, בנוסף הוא צריך לערוך חיפוש ברכב לוודא שלא דחפת מאחורי לוח המכשירים או מתחת לשטיחים את הטלפון השני.

אח"כ הוא צריך להזמין בדיקה לפי חוק האח הגדול ולוודא שבאותה עת לא דיברת עם מיודעיך משכבר הימים מטלפון כלשהו.

ואולי בכלל כדאי להחזיק את הנהג במעצר לצורך השלמת החקירה.

זאת עיסקת חבילה - לא עוצרים את הנהג, לא עושים חיפוש ברכב, לא מחרימים טלפון ובכל זאת מקבלים קנס ומאמינים לשוטר.

אפשר להגיד שזה מרגיז, אך זאת המציאות ואיתה צריך להתמודד.

אם היו רוצים להסתכל על עבירת תנועה כעל עבירות פלילות מסוג פשע, היו מציידים את השוטרים במצלמות בכדי שיתעדו גם את אי הדלקת וינקר, אי עצירה בעצור, עקיפה על פס לבן, אי מתן זכות קדימה וכד'.

.

פורסם

האמת? לא ברור לי למה הניידות לא מצויידות במצלמות קדימה ואחורה כמו בארה"ב ככה שהנהג יצולם לפחות מחזיק משהו ביד ליד האוזן ככה שיהיה איזה יסוד סביר להגיד שזה אכן מכשיר פלאפון.

לדעתי כן חובה לצלם לא רק בשביל הגנתו של האזרח אלא כדי להרשיע אותו 100 אחוז בהליך הוגן ככה שגם אזרח שבאמת ביצע עבירה יחשוב אם בכלל כדאי לו לפנות לבית המשפט בעניין וככה אני מאמין שגם תהיה ירידה בעומס של נהגים בעניין הזה וגם השוטרים לא יתלבשו סתם על מי שמתחשק להם. בדיוק כמו שהתחילו לצלם אנשים שחונים במקום בצורה לא חוקית רק כדי להרשיע 100 אחוז (או לזכות את מי שנעשה אצלו טעות)

אולי אני פרנואיד, אבל בגלל כמה מקרים הזויים שהיו לי עם המשטרה אני הרבה פעמים חושב להתקין מחשב ברכב עם כמה מצלמות זעירות שיצלמו ויקליטו בלחיצת כפתור וככה עוד תהיה לי אולי איזו דרך להראות שהשוטר נהג בי בצורה מפלילה (כמו השוטר שחיפש לי שיפורים וכשלא מצא אז נתן דוח על סטיה מנתיב תוך כדי איומים של הזמנה לדין על נהיגה בקלות ראש כי עיצבנתי אותו).

in the face

with a chair

פורסם

אתה אומר שזה השלט של המערכת. השוטר אומר שזה טלפון נייד. מילה שלך מול מילה שלו.

גם אם תצליח להוכיח במשפט שאין לך אחות (טלפון נייד בכלל - בהגזמה), לא תוכל להוכיח שבאותו הרגע לא אחזת באחד כזה.

לא צריך לדבר בטלפון כדי לקבל דו"ח. מספיק לאחוז בו ולהביט במסך והדבר מוגדר כ"שימוש בטלפון נייד", הווה אומר - קנס ע"ס 1000 ש"ח ו-6 נקודות חובה.

ערעור על עבירה מסוג כזה הוא מיותר לחלוטין. אני כבר עכשיו מציע לך להתחיל להתארגן על התשלום כי חבל על המאמץ.

Xbox12341

• תוכן חדש...