רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
"החופש הגדול" מתקרב ועומד להתחיל בימים הקורבים. זה הזמן להזכיר לכל אלו שסיימו לא מזמן את בית הספר, ולאלו שזה נמצא בעברם הרחוק מאוד, ש"החופש הגדול" נמצא ממש בפתח ומאות תלמידים ילדים נוער וטף נמצאים בחופשה. הסיכו להתקבל בהם בתוך העיר תוך כדי נהיגה גדול, ואם לא נקפיד על כללי זהירות מחמירים המפגש עימם עלול חלילה להסתיים באסון. כמו כן סוגיית הנהגים החדשים/ צעירים תהווה ותתפוס מקום נכבד על כבישי הארץ בתקופה זו. כאשר בוגרים בעלי רישיון נהיגה טרי וחדש ימצאו את עצמם מאחורי ההגה נוהגים יותר זמן ברכבם הפרטי או של הוריהם. יש לגלות כלפיהם סבלנות וסובלנות. אז כדי לרענן לנו את הזיכרון, עלינו לנקוט משנה זהירות: 1. בהתקרב למעבר חציה יש להאט. 2. לנהוג במה…
הודעה אחרונה מאת ליהי, -
- 5 תגובות
- 754 צפיות
http://www.autoblog.com/2009/06/15/it-fits-hennessey-successfully-shoves-zr1-ls9-into-camaro/ .
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- 3 תגובות
- 767 צפיות
הרבה מידע אין, אבל בינתיים שחררו פרומו מאד קצר, אבל משעשע. http://www.youtube.com/watch?v=2yoKhOIlXhk דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. עוד 5 ימים הדבר האמיתי ! תהנו, דני G. נ.ב. - בינתיים אפשר להינות מהעונות החדשות של TopGear Australia ו- 5th Gear.
הודעה אחרונה מאת הבשבוש המחפש, -
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בן 18, טס עוד שבוע בערך או קצת יותר. מוזיאון רכב שימלא לפחות 3 שעות. אבל גם שלא יהיה יותר מדי משעמם.
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ועל זאת תעיד הכתבה הבאה: http://www.motocar.co.il/article/10968.aspx
הודעה אחרונה מאת kilek, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שלום רב. לחברה שלי רשום ברשיון שהיא צריכה להרכיב משקפי ראייה בזמן הנהיגה. יחד עם זאת היא נוהגת להרכיב עדשות. מה אם שוטר עוצר אותה ושואל על המשקפיים ? יש חובת הוכחה ? בתודה מראש, אבי.
הודעה אחרונה מאת gt94, -
-
- 1 תגובות
- 843 צפיות
מישהו יכול להמליץ לי על מערכת אזעקה לרכב בסביבות ה 400-500 שקל?! תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת wncrazy, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 882 צפיות
שלום וברכה, כמו שכולכם/רובכם כבר יודעים האוצר עומד להעלות את מחירי המכוניות ב1.8 במסווה של מיסוי ירוק. בכל אתר שמופרסמת הכתבה אני קורא כמובן את הטוקבקים בשביל לראות מה דעת האנשים, וכמובן שרובם ככולם מתלהמים על התקנה אבל אף אחד לא עושה כלום. כולם הרי יודעים שאנו נמצאים בעיצומו של מיתון כלל עולמי, ובו בזמן ברוב העולם מחירי המכוניות צונחים, ורק פה בארץ אין לי מושג איך, היבואנים לא מוכנים להוריד ממחירי המכוניות החדשות כמעט כלום, המדינה במקום להקל על האזרח מקשה עליו עוד יותר. לכן חשבתי לעשות עצומה נגד התקנה ולנסות לפרסם אותה לכמה שיותר אנשים, כי הגיע הזמן שהממשלה פה בארץ תלמד שהכח נמצא אצלנו- האזרח הקטן שמשלם מיסים ועושה צבא ומקריב את עצמו …
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן. יצא לי היום לנסוע בת"א ולהכנס במישהו מאחורה [לא, אין לי מיאטה] וכתוצאה מכך לשרוט לו את הפגוש. זה הלך בערך ככה, שתינו נסענו בנתיב הימני והוא פנה ימינה לאיזה רחוב ואני מרגע של תשומת לב לא שמתי לב שהוא מאט כדי לתת להולכת רגל לעבור. אחרי חצי שניה קלטתי את העניין וסחטתי את הבלמים [היה לי מרחק בלימה מאוד גדול יחסית] אבל האוטו המזדווג פשוט לא עצר.. אני לא יודע אם הבלמים פשוט חלשים באוטו הנ"ל [לנצ'יה דדרה] או שמשהו לא בסדר איתם, אבל אני הולך לבדוק את זה בהזדמנות הראשונה. בכל אופן אשמתי המלאה. בגלל שקלטתי את העניין יחסית בזמן פגעתי בו במהירות אפסית ומה גם שניסיתי להתחמק אז רק שרטתי לו את הפינה השמאלית של הטמבון. בכל אופן החלפנו פרטים והוא אמר לי שהסוכן ביטוח שלו יצור …
הודעה אחרונה מאת Sheep, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
קרדיט ל-iturbo כתב: אילן פייביש אירוע רד בול F1 שהיה אמור להתקיים ביום שישי 5.6.09 בשדרות רוקח בת"א ולאחר דין ודברים ותסבוכת מביכה בין משטרת ישראל / משרד התחבורה עיריית ת"א -יפו האירוע היה אמור לעבור לעיר חיפה ולהתקיים ביום שישי 26.6.09 . חיפה איננה מסוגלת לעמוד בסטנדרטים הגבוהים ובממדיי האירוע ומסתבר כי האש משכה את פקידי הממסד המושחת לכדי יצירת תאוות בצע בזויה. כך האירוע קרס כמו מיגדל קלפים שהחל כסערת הוריקן ונגמר ביריקת הממסד בפרצופם של חובבי הספורט המוטורי בישראל מר רונן בן נון מנכ"ל רד בול ישראל מסר אתמול (שישי) למגזין ITURBO כי האירוע בוטל סופית. אירוע זה, היה פותח צוהר לעולם הספורט המוטורי בישראל ומחיה מחדש א…
הודעה אחרונה מאת yairba, -
-
- 12 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אני מחפש את זה כבר מלא זמן ואין לי מושג מאיפה אפשר להשיג...
הודעה אחרונה מאת BlackSmack, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 4 אלף צפיות
ההורים שלי הלכו לקנות את הסוזוקי SX4 האצ'בק וגילו כמה תוספות נחמדות, 1. מעכשיו האותו יגיע עם מנוע משופר, חסכוני יותר בדלק ומעט יותר ידידותי לסביבה (165co2) עם 119.6 כוחות סוס ב6000 סל"ד ומומנט משופר של 15.91 ב4400סלד, לעומת 107.4/5600 ו 14.79/4000. 2. יגיע עם ESP 3. בלמי דיסק אחוריים 3.גריל קידמי מחודש 4.כמה שיפורים לנוחות הנסיעה כמו: בקרת אקלים אוטומטית דיגיטאלית, מתגי הגה מוארים, ריפוד רך בדלתות הקדמיות ורמקול סנטר נוסף. ורענון המראה של לוח המחוונים . ד"א אני רושם את הדברים האלה מדף שהביאו לנו בסוכנות והמחיר נשאר אותו הדבר. עוד לא קיבלנו אותו אבל לדעתכם קניה טובה?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם! האם מישהו שמע על בית הספר הזה? הייתי מאד מעוניין לשמוע חוות דעת והמלצות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ALX, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
הלכתי עם הטופס ירוק לרופאה שתמלא לי.. בקיצור בגלל שהשתחררתי מהצבא מטעמי בריאות (21 נפשי) היא סימנה בX את "האם לדעתך יש הצדקה לבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים" ואת "האם ידוע לך על בעיות נפשיות שבגינם מטופ/ת טופל/ה ע"י בסיכולוג/פסיכיאטר.. וכל זה רק בגלל שהשתחררתי מהצבא... בקיצור מה לעושת עכשיו? יקבלו אותי לעשות תאוריה או שיעשו לי דווקא ואכלתי אותה?
הודעה אחרונה מאת 123456, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1092429.html
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 2 עוקבים
- 81 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
מסתובבת פורד GT באזור רעננה, הרכב נראה בתמונה שחור עם ג'אנטים שחורים וקליפרים אדומים. הרכב בא מקליפורניה, לדברי הבעלים שלה הרכב אמור לקבל לוחית ישראלית הייתכן שלרכב הזה יש תקינה בארץ?
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 8 תגובות
- 13.1 אלף צפיות
רכב תקוע בשוליים הימניים של כביש בין עירוני/ מהיר, כמה זמן מותר לו לעמוד שם מבחינה חוקית? הרכב לא מהווה מתרד, לא חוסם שדה ראיה, לא חוסם נתיב נסיעה, ולא בולט לכביש. תודה.
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
פלוני רוצה לקנות רכב חדש. מדובר ברכב שמזהם בדרגת זיהום 4. רציתי לדעת איך זה מתבטא ברכב שעולה 110K, 150K וברכב שמחירו 200K. אנא קחו בחשבון ותצאו מנק' הנחה שכל הרכבים הן באותה דרגת זיהום. מה מחירו הסופי של הרכב בסופו של דבר? (אחרי הקיזוז - הטבת מיסוי ירוק ולעומתה המס שעולה ל-92% מ-75%). מקווה שהחישוב פה יעזור למישהו, לי הוא לא ממש עזר: http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?log=tag&ElementId=skira20090608_1114996 תודה למגיבים. ליאור
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני טס לגרמניה בתחילת חודש הבא, והזמנתי בשכירות לשבוע VW פאסאט (ידני). ראיתי עכשיו שהמחיר שלי BMW 116 אפילו זול יותר מהפאסאט. אני נוסע רק עם בת זוג - ככה שאין חשיבות למקום ומרווח מאחורה/בגאז'. איזו מהמכוניות תהיה נעימה/מהנה יותר לנהיגה ארוכה בכבישים הגרמניים? תודה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אמי רכשה רכב מסוג טיוטה קורולה חדש מהחברה 2008. ולא מזמן שמתי לב שלרכב נהיה כתמי חלודה ממש קטנים שיתפשטו בהמשך! באיזורים של הבגש, גג, ומכסה מנוע. הייתי רוצה לשמוע מה אתם חושבים בעניין בכללי. האם ללכת לחברה (לסוכנות) ולקבל פיצוי כלשהו או פשוט לשכור עו"ד שהכל יעשה דרכו, ואם כן לעו"ד, יש לכם להציע עו"ד ממש טוב בעל נסיון בעבר בתחום שמטפל בדברים כאלו? תודה רבה מראש לכולם.
הודעה אחרונה מאת T_A, -
-
אני מסיים י"ב ויש לנו נשף סיום וכל אחד בא עם אוטו יפה או משהו יצירתי[.] חשבתי אולי תוכלו לעזור לי לחשוב על רעיון מה אפשר לעשות מפג'ו 106?[ ]משהו מגניב או על מישהו שיוכל להשכיר לי אוטו מגניב או כל מה שעולה לכם בראש[,] אוטו גלידה כרכרות[,] כדור פורח[.]תודה בר[רבה].
הודעה אחרונה מאת edan82, -
אהלן, לפני מספר דקות עצרו את אימי על אי-עצירה בתמרור עצור. השוטרת שעצרה אותה, שוחחה בטלפון במהלך העצירה ולא הייתה בקיאה באיזור ( לא ידעה איפה נמצא תמרור העצור - באיזה צד ) . כמו כן, בהתחלה כשהיא שוחחה עם אימי עם טענה שהיא לא עצרה בכלל בעצור ולאחר מכן שינתה את הגרסא שלה לכך שהיא גלשה בצומת ולא ביצעה עצירה מלאה של 4 גלגלים. האם יש עילה להישפט בעניין?
הודעה אחרונה מאת MOTIOZ, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם! השבוע חזרתי מטיול שורשים עם סבא לפולין.נחתנו בברלין ומשם הכוונה הייתה לנהוג ברכב עד עיר הולדתו(קאליש אומר לכם משהו?) שכרתי אופל meriva ידנית 1600,המון מקום למזוודות,אחלה גיר,וחלון קדמי ענק,מחיר לא רע.נהגתי בסה"כ כ 980 ק"מ .הכבישים היו לרוב מהירים ואיכותיים.הרכב שעשה ממוצע של 1 ל 14 בנהיגה די מהירה מצידי(רכב לא שלי ודלק יחסית זול לארץ+הרצון רק לישון כבר)נהדר,לא כאבו לי הישבן או הגב(מה שקורה לי בסיוויק 2004 גם לאחר נהיגה של 10 ק"מ.בקיצור ממליץ מאוד!
הודעה אחרונה מאת ibiza89, -
- 1 תגובות
- 769 צפיות
שלום, מישהו יכול להגיד לי בבקשה איזה סוג דגם הרכב הזה: http://www.jaguarusa.com/us/en/latest/news/news/news.htm תודה
הודעה אחרונה מאת S^M, -
- 1 תגובות
- 904 צפיות
לאחרונה קיבלתי את החלטת נציב פניות הציבור במשרד מבקר המדינה אשר מצא את תלונתי נגד עיריית חיפה מוצדקת. תלונתי עסקה בדרישת עיריית חיפה כי אשלם אגרות שונות על מנת לקבל מידע הקשור לדו"ח חנייה משנת 1999. ראשיתו של הסיפור בדצמבר 2008 , כאשר קיבלתי התראה מעיריית חיפה (באמצעות משרד עו"ד בהט) על תשלום קנס עבור דו"ח חנייה משנת 1999. ביקשתי כי העירייה תשלח לי אסמכתות המעידות כי נשלחו אלי התראות בדואר. העירייה הסתפקה במשלוח "דו"ח מצבים" שהוא פלט מחשב המתאר את כל הפעולות שהתבצעו, כולל תאריכי משלוח ההודעות. מכיוון שקבילות "דו"ח המצבים" כאסמכתה למשלוח הודעות כבר נדונה בפורום, לא ארחיב בנושא. ביקשתי מן העירייה שוב את האסמכתות ונעניתי כי עלי לשלם על מנת לקבל את המידע.[זה נוהל מקו…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 3 תגובות
- 884 צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3304782,00.html
הודעה אחרונה מאת BIG PAPA, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 797 צפיות
האוטו טויוטה קורולה 2008. (שנה שעברה ביטחתי דרך הסוכנות שקניתי את האוטו) עומדות לפני 2 הצעות ביטוח: 1. מהעבודה, 2000 שקל מקיף עבור 13 חודשי ביטוח. (שנה הבאה כבר לא אוכל לבטח במחיר זה למרות שקיבלתי הצעה מ-9000000 במחיר זהה עבור 12 חודשים). 2. מהסוכנות שקניתי את האוטו - כאשר אם מבטחים שם 4 שנים אז שנה רביעית אני מקבל אחריות על האוטו. הביטוח בסוכנות הוא 2300 שקלים עבור 12 חודשי ביטוח. טוענים שהחלקים מקוריים, ההשתתפות עצמית ב-300 שקל יקרה יותר. השאלה אם שווה להשקיע כסף בשביל הרחבת האחריות? מה דעתכם? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 5 תגובות
- 15.2 אלף צפיות
שלום לכולם..!! רציתי לשאול איך אפשר להתניע אוטו ידני עי ידי דרדור בלי להשתמש בסטרטר?? איזה הילוך שמים ומתי זורקים את הקלאץ..??
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 965 צפיות
אז ככה אתמול מישהו חתך אותי אחרי רמזור וסטיתי ימינה (זה היה או זה או שהוא היה נכנס לי ישר לכנף) בקיצור עליתי על המדרכה והחלקתי(מזל שלא פגעתי בעף שהיה ליד והצלחתי להחזיר את האוטו לכביש) עכשיו עצרתי בצד הדרך וגם אוטו של חבר מאחורי והחלפנו את הגלגל הימני קידמי שניזוק ממש לא מכן כשנסעת שמתי לב שהצמיד המקביל אליו(השמאלי קידמי) עושה סללומים די מרגיזים ומאוד מסוכנים עכשיו אבא שלי אומר שהייתי צריך להתקשר אליו ולא לגעת באוטו ולא רציתי להעיר אותם ולהדאיג אותם בטלפון בשעה שתיים בלילה אבא שלי אומר שהחברת ביטוח לא תשלם עכשיו אם יש נזק יותר רציני מהג'אנט האם זה נכון? עכשיו בלי שום קשר אני רוצה שאולי תתנו לי עצות איך יכולתי לתפקד אחרת וגם המלצה למקום טוב לנהיגה מתקדמת(אני חוש…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני עומד להחליף את רכב הליסינג בחודש הקרוב. האם שיוך רכב לקבוצה 2 לפני הרפורמה, למשל טויוטה קורולה או ג'טה, עומד להשתנות בעקבות הרפורמה, ואם כן, מה יקרה למס שאשלם לאחר כניסת הרפורמה לתוקף במידה ואקבל את הרכב לפני שהרפורמה תיכנס לתוקף?
הודעה אחרונה מאת kalda01,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,723 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- RBRB
- פריג'י
- Haim_gds
- מיץ פטל
- GOLF
- falou
- Shaike.Zam
- thema832
- Itzik-b
- TvrSpee12
- levy
- Markm4