Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פלוני רוצה לקנות רכב חדש.

מדובר ברכב שמזהם בדרגת זיהום 4.

רציתי לדעת איך זה מתבטא ברכב שעולה 110K, 150K וברכב שמחירו 200K.

אנא קחו בחשבון ותצאו מנק' הנחה שכל הרכבים הן באותה דרגת זיהום.

מה מחירו הסופי של הרכב בסופו של דבר? (אחרי הקיזוז - הטבת מיסוי ירוק ולעומתה המס שעולה ל-92% מ-75%).

מקווה שהחישוב פה יעזור למישהו, לי הוא לא ממש עזר:

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?log=tag&ElementId=skira20090608_1114996

תודה למגיבים.

ליאור

Twincharger Stratified Injection

פורסם

קודם כל, ככלל אצבע, כל המכוניות שעולות 150 אלף שקלים ומעלה כיום - מחירן לא ירד ואפילו יעלה עם שינוי שיטת המיסוי.

את הנתונים המדויקים כולנו נדע בקרוב כשיתחילו להתפרסם מחירי אמת, אבל בגדול אפשר לחשב זאת כך: רכב שעולה כיום 110K עולה ליבואן נניח כ-50K לפני מיסים. על זה מוסיפים כיום 75% מס, עליו רווח של היבואן ולבסוף 15.5% מע"מ. עם השיטה החדשה (בציון ירוק 4 שמאפשר הורדת מס של 12000 שקלים) אפשר להגיע בחישוב זריז נניח ל-105K - כמובן, כתלות בתאבת הבצע של היבואן :wink:

רכב של 150K לפי אותו חישוב יישאר בערך במחיר הזה. רכב של 200K יעלה בערך 205K. הכל הערכות, כן?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, בחישוב שלך אני לא רואה את החשבון של המכס.

ככל שידוע לי - המיסים מורכבים מגורם תלת רכיבי: מס קניה, מכס ומע"מ.

רווח יבואן מגיע רק אח"כ.

האם יש טעות במידע שלי?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
רוני, אפשר להגיד בוודאות שעל רכבים שמחירם מתחת ל-150K, יהיו זולים יותר?

ממש ממש לא!

מכונית דיזל - כמעט כולן יעלו במחיר עקב מדיניות אנטי-דיזל של הנוסחה החדשה.

רוב המשפחתיות עם מנוע 2.0 ל' בנזין וגיר אוטומטי יעלו במחיר, נניח סובארו B3, פורד פוקוס. גם משפחתיות מסוימות עם מנוע 1.8 ל' - למשל הלנסר החדשה ככל הנראה תעלה במחיר. ויש סיכוי שאפילו חלק מהמשפחתיות 1.6 יעלו, למשל פיג'ו 308 ונראה לי שיש סיכוי שגם השברולט קרוז.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יש לזכור כי גובה המס איננו הגורם היחידי ואף לא המשפיע ביותר על המחיר הסופי לצרכן. יש גם שערי המטבע, השיקולים העיסקיים של היבואן וכו וכו.

כפי שצופים רוב הכלכלנים, רוב הרכבים אכן ייתקרו בטווח שבין אוגוסט 2009 לינואר 2010. אך יתכן ויהיו יוצאי דופן אפילו בטווח המיידי. למשל רכבים בעלי ציון ירוק טוב שאינם מיעדים לציים. למשל פורד פיאסטה, הונדה ג'ז, הונדה סיוויק, פולקסווגן פולו, דגמי הפיאט וכו', וזאת בתנאי שלא יהיה הפיחות.

לאחר ינואר 2010 יהיה ניתן לצפות בתופעה מעניינת מאוד. אם מקודם חברות הליסינג היו מעוניינות במחירון גבוה ככל שניתן בסף העליון של הקבוצה, מעתה האינטרס שלהם ישתנה. הן ירצו דווקא מחירון נמוך עד כמה שניתן, וזאת מבלי לפגוע בערכו של הציי הקיים. סביר להניח כי היבואנים ימציאו דגמים חדשים, ערומים במיוחד וזולים במיוחד עבור ציי הרכב. יתכן שנראה הרכבים כמו רנו סימבול והדצ'יה מככבות בהמונים בקבוצה זו. אגב, ליצרנים כמו טויוטה ישנם גם דגמים זולים במיוחד לשוק ההודי והאפריקאי, שלא כולם הובאו ארצה. אז יתכן שנראה גם אותם. יתכן וזאת תהיה גם הזדמנות מצויינת ליצרנים הסיניים להיכנס לשוק.

יחד עם זאת לא נדמה לי כי שינוי המחיר של כמה אלפי שקלים לכאן או לכאן יגרום לרוב לקוחות הפרטיים להעדיף את הדצ'יות וכדומה. סביר להניח כי הטעמים של הלקחות הפרטיים ישארו כפי שהם. אז נראה פער הולך וגדל בין רכבי הליסינג לבין הרכבים בבעלות הפרטית.

פורסם

יש בזה הרבה. בנוסף לכיוון הזה, אני חושב שהשוק יכול ללכת לעוד שני כיוונים.

האחד הוא למטה: אנשים שלא צריכים רכב משפחתי ועד כה לקחו מזדה 3 כי היא פשוט הייתה באותו מחיר כמו מכונית קטנה יותר מקבוצה 2 - יקחו עכשיו מכונית סופר-מיני זולה יותר (להזכירכם - 10000 שקלים הפרש במחיר הרכב משמעותם 235-275 שקלים בתשלום החודשי, בערך).

השני הוא למעלה: אנשים שכן צריכים רכב משפחתי ירשו לעצמם להוציא עוד כמה מאות שקלים בחודש בשביל לקבל משהו יותר איכותי, יותר מאובזר, יותר גדול.

כמובן שיהיו גם את אלו שציינת אתה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אם כבר ניכנס לתחום הספקולציות, אז ניתן להעיז ולהעריך שהרצון להוריד את המחירון יגרום לצימצום הפער שבינו לבין המחיר המעשי לחברות הליסינג והקטנת שולי הרווח. סביר להניח כי אלה יהיו לרוב הרכבים הבלתי-אטרקיביים ללקוחות הפרטיים (הדצ'יות). אזי היבואנים ירצו להדגיל את שולי הרווח במכירות לשוק הפרטי. לכן כנראה ניתן יהיה לצפות לעלייה של מחירי האיבזור למשל. אינני מאמין שנראה הגדלה משמעותית בכמויות של סופר-מיני. זה פשוט לא מתאים לטעם הישראלי שדורש סדאן אבל עם תא מטען גדול. את כל זה ניתן למצוא ברנו סימבול במחיר של מאזדה 2.

• תוכן חדש...