רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
התנעת רכב ע"י דרדור. 1 2
מאת leo69-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
לפני כמה חודשים השכן שלי רכש יונדאי גטץ ידנית חדשה. ועכשיו שמתי לב שהבחור מניע את הרכב בדרדור עם זריקת המצמד ולא עם סטרטר. הבחור טוען שהוא עובד כ 2 ק"מ מהבית ולא יגרם שום נזק למצמד עם הוא יניע פעם פעמיים ביום בשיטה הזאת, אבל ע"י כך הוא יחסוך במצבר שלא מספיק להיטען. אני טוען ההפך. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
-
- 12 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
שאני שומע מוזיקה ברכב ללא התנעת הרכב,זה משפיע במידה כל שהיא על המצבר?
הודעה אחרונה מאת locus, -
- 2 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום, רציתי לברר האם יש אפשרות להוסיף כיסא נוסעים, עם חגורת בטיחות ברכב אופל אסטרא סטיישן בתא המטען. האם זה חוקי? איפה עושים את זה? מה ההערכה של העלות של הוספת כיסא? תודה
הודעה אחרונה מאת ariel_nir, -
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן חברה לי ולחבר שלי יש התערבות הוא אומר שהאיכות חומרים והרכבה בקאדילק חדשה יותר טובה מפאסאט החדשה שתיהם נגיד גירסאות הכי מפוארות מי צודק בנינו?
הודעה אחרונה מאת haimy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ברשותי C3 שנת 2004, היום נהגתי בדרך עפר שהתגלתה כדרך עם מפלס חול גבוה במיוחד , מה שגרם לי לשקוע בחול הגחון של הרכב שקע בחול , חילצו אותי ע"י גרירה אחורית עם רכב שטח ,ראיתי סימני שמן על החול , השאלה שלי היא האם יכול להיגרם נזק ואם כן מה סוג הנזק ? והאם במקביל כי לי ללכת למוסך ?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
פירוק דיבורית
מאת alexrk- 1 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, רכשתי סוזוקי סוויפט 2008 ,הבעלים הקודמים השאיר את הדיבורית ברכב. אני מעוניין לפרק את הדיבורית, איך עושים זאת מבלי לגרום נזק.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
שלום כולם! בעקבות היובש המוטורי בשנה האחרונה, ועם הידיעה כי לפני כ-4-5 שנים אורגנו ג'ימקאנות בעלות סימלית אך בהצלחה מרובה, אני ועוד כמה מכרים מנסים להרים את הכפפה ולנסות לשחזר, חלקית, כמה אירועים מהתקופה ההיא. (שהייתה מאוד מהנה לטעמי. מי שהיה פעיל כאן ב-CF בשנה הראשונה להקמתו יודע היטב על מה אני מדבר, ובטוח מסכים איתי). יש לנו כמה רעיונות למגרשים (מספיק גדולים כך שהקהל יהיה רחוק לפחות 100 מטר מהרכבים), יש קונוסים, ויש נכונות מכמה מכרים עם רכבים ספורט/יווים. בשלב הראשון אנחנו מחפשים 15 אנשים שהספורט המוטורי העממי חשוב להם, ומוכנים, כמונו, לנסות וליזום. אנחנו מחפשים חבר'ה שיהיו שותפים ליוזמה, כלומר ממש לא מדובר על הזמנה להגיע וזהו, אלא על שותפות פעילה בארגון.…
הודעה אחרונה מאת vrtk, -
- 0 תגובות
- 585 צפיות
שלום האם מישהו קנה דוד אגזוז בחו"ל ונתקל בבעיות לקבל אישור ממשרד התחבורה?
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
שלום לחברי הפורום, זהו, אנחנו פרק אחד לפני סוף העונה הראשונה של תכנית-הרכב שלנו. הערב ב-20:30 בערוץ 1 ישודר פרק 9 של טסט-ראשון, שבו נפגוש אלפא-מיטו חדשה על הכביש ועל המסלול, יקי וגיא ייצאו בפעם האחרונה העונה למדבר ויצלחו דיונה בלי לשקוע, נערוך מבחן-בלימה לצמיגים במחירים שונים, נבקר במוסך של מכונית הראלי ונראה האם פיני טבגר הצליח לגנוב לליאור מילר את התואר כוכב-הסטייג'. צפייה מהנה. תזכורת:טסט-ראשון משודרת גם בערוץ אגו - בימי רביעי ב-21:00, ובערוץ 1 גם במוצ"ש ב-19:30, וכמובן גם בוואלה-רכב.
הודעה אחרונה מאת crazy cow, -
גגון לסוויפט
מאת alexrk- 0 תגובות
- 669 צפיות
שלום, לחברי הפורם. התחדשתי בשעה טובה בסוזוקי סוויפט 2008. איפה אפשר למצוא לה גגון?
הודעה אחרונה מאת alexrk, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם הרכב מיוצר בארה"ב ? תודה
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחיפוש שביצעתי ברשת לא הצלחתי להגיע ליצרן , רק למשווקים שונים בעולם . בארץ גם כן לא ברור מי היבואן של המצברים הללו .
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 1 תגובות
- 618 צפיות
1. על איזה קורס כזה אתם ממליצים? 2. אפשר לשלם על קורס כזה מהמענק של הצבא?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 0 תגובות
- 747 צפיות
לרכב יש רק מוטות אורך על הגג, נראה שזה מקורי ,היכן קונים,משיגים ,מוטות רוחב? או אולי ערסל ,שמתאים לנשיאת מזוודות? הרכב סטיישן.
הודעה אחרונה מאת עמית123, -
- 0 תגובות
- 933 צפיות
בהמשך לשרשור (אשר לא איתרתי) בעניין רכב המשטרה הייעודי הנ"ל, מדווח בלינק המצ"ב כי ישנן כ-10,000 הזמנות ושהייצור (שכמדומני בזמנו לא היה וודאי) יחל בשנת 2012. http://www.autoblog.com/2009/06/12/carbon-motors-reports-10-000-pre-orders-for-diesel-powered-e7-po/
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 5 תגובות
- 972 צפיות
מובא ציטוט מאמר מ YNET http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3730003,00.html השר החדש ציין מספר גורמים לתאונות נחשו מה לא מופיע.... מהירות מופרזת האם אלה גם יגיעו למשטרה או ייעצרו בהצהרה של השר בלבד. לדברי כץ, הטיפול ב"גורם האנושי" יכול להביא לשיפור ניכר במצב הבטיחות: "יש התנהגויות פסולות בכבישים שיכלו לחסוך לנו חיים שלמים - כמו אי-ציות לרמזורים, עקיפה במקום שאיננו פנוי, אי-ציות לתמרור עצור, התפרצות כביש... אלה התנהגויות שהתוצאה הקטלנית שלהן מונחת בעצם על אחריות 'הגורם האנושי'". עם זאת, כץ ציין כי יש גורמים נוספים לתאונות, כמו למשל "ליקויים שיש בלא מעט מהכבישים ומהפרויקטים התחבורתיים במדינת ישראל".
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 26 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היום היה לי שיעור נהיגה ראשון!! היה לי שיעור כפול והגעתי למהירות 85 קמ"ש (בכביש בגין מי שמכיר) רק היה לי בעיה עם הקלאץ בהתחלת נסיעה..יש למישהוא שיטה איך האוטו לא יקפוץ מעט(בקטע האחרון של הקלאץ זה קרה לי תמיד) ?? תודה לעוזרים!!
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. לפני כמה שנים מצאתי את החלק שמצורף בתמונות מטה. מה הוא עושה? למה הוא נועד? כמה הוא עולה? למה הוא מתאים? תודה. נ.ב. מאחורה יש הטבעה חלשה של 'CUP WHEEL' או משהו דומה...
הודעה אחרונה מאת fords, -
-
עזרה בזיהוי רכב 1 2
מאת בעובעו-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מישהו יודע מה זה?
הודעה אחרונה מאת CARDUDE, -
-
- 6 תגובות
- 800 צפיות
שלום לכולם, לפני כמה ימים נכנסתי פה לשרשור לגבי סיומות של רכב כלשהו, ואחד מחברי פורום הביא מסמך מצורף על כל הסיומות. נכנסתי למסמך וראית שסיומת 13 היא לשנת 2005 הרכב שלי הוא מאזדה 3 2006 שיוצר/ עלה לכביש ב דצמבר 05. האם יכול להיות שיש פה קומבינה כלשהי או שהכל תקין ? תודה
הודעה אחרונה מאת ariel20059, -
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, אלה מכם שראו את ההודעה האחרונה שלי מאתמול יודעים שהיום הייתה לי הדרכת נהיגה מתקדמת, אגב, בעקבות ההמלצות כאן, נסעתי בסוף בכביש מס' 1 ללא הפרעות תנועה מיוחדות, אבל כן "אכלתי" את הפקק הקבוע במחסום א-זעים הידוע לשמצה לכל תושבי האזור ולעניין ההדרכה עצמה (זה הולך להיות קצת ארוך ואולי לא מאוד מסודר, אבל אני מקווה שעדיין יהיה שימושי): ההדרכה הייתה אישית (5 שעות ברכב שלי באזור נס הרים - בית שמש) והיא כללה גם נושאים איתם דני "בא מהבית" וכאלה שאני העליתי או התעוררו תוך כדי ההדרכה: החל מהכנת הרכב לנסיעה בהיבטים שונים (צמיגים, מראות וכו'), דרך שימוש נכון בהילוכים ובלימות חירום וכלה בתרגול ממושך של כל מה שנלמד. אני חייבת לציין שבכל אחד מהתחומים שציינתי ל…
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 4 תגובות
- 817 צפיות
חברה איפה אני יכול להשיג אזה טובלה משהו שמראה כמה כל דגם ישלו כוחות סוס במיוחד לאפלאוז 92 ?
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
אתמול נסעתי מחיפה לחתונה של בת-דודה שלי, בדרך הלוך ספרתי 7 מכוניות תקועות בצידי הדרך , המשותף לכולן זה שהן מכוניות תוצרת צרפת, חוץ ממכונית אחת תוצרת יפן. פיזו-206, סיטרואן ברלינגו, מגאן וקליאו אלה דגמי המכוניות שנתקעו אז נא לא להקשיב לאנשים שממליצים ב"חום" על מכוניות צרפתיות , אלא אם אתם רוצים להתקע באיילון דרום ולחכות לגרר...אל תשכחו לשים משולש ולהסתובב עם אפודה זוהרת. אני אישית מחזיק בטויוטה קורולה 2005 דגם SUN, בהחלט לא יצירה מוטורית, רכב משעמם, אך ב-4 שנים שיש לי אותו, החלפתי רק 2 צמיגים אחוריים, פעמיים בלמים קדמיים ומצבר. שבת שלום! נ.ב. המכונית היפנית שנתקעה היתה סוברו סטיישן משנות ה-80.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
במידה ועליי להמתין עם הרכב בעצירה מלאה, כמה זמן עדיין עדיף לי להשאירו דולק ומתי כבר עדיף לכבות? בהיבט חסכון בדלק. מדובר בסיאט לאון אם זה חשוב.
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 9 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום. ישנם אנשים אשר אומרים שאני לא יכול לרשום את הרכב על שמי במהלך העברת הבעלות. רציתי לדעת, זה נכון? במידה וזה נכון, אוכל להביא את הת''ז של אחי או של אחד ההורים ולהעביר בעלות על שמם? כמו שזה נראה כרגע אף אחד מהם לא יוכל להגיע איתי לדואר להעביר בעלות על הרכב. אם אני מגיע עם ייפוי כוח ואני רשום כ"שליח" הקונה בשביל שיעביר בעלות בשביל אחי. האם העובדה שלא מלאו לי 18 שנים משפיעה על כך? האם העברת הבעלות תעבור בשלום. אשמח אם אקבל תשובה כמה שיותר מוקדם, מאוד חשוב לי. תודה רבה, JEP.
הודעה אחרונה מאת JEP, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אם כבר דובר על זה פה, נא לא לסקול אותי, אני סתם משתף. הגיע לידי הבוס שלי "מזכר פנימי" של המשטרה (מידידה שלו שעובדת כשוטרת במשטרת התנועה) שאומר שהחל מלפני כמה ימים חל איסור על הטלת דוחות על נהגים שנוהגים ללא הרישיון עליהם. כמו כן התבטל העניין עם הזימון לתחנת המשטרה בעוד X ימים והצגת הרישיון שם. במקום זה, אם מישהו נתפס ללא רישיון נהיגה עליו, השוטר פשוט יבדוק במסוף אם הרישיון שלו בתוקף, ואם כן ישחרר אותו לדרכו. מישהו שמע על זה ?
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
-
- 2 תגובות
- 744 צפיות
http://www.autoblog.com/2009/06/11/breaking-swedish-tv-reports-koenigsegg-buying-saab/
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 7 תגובות
- 872 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3729806,00.html חוסר בטיחות... מי ישמע המכוניות הסיניות הם בטוחות.
הודעה אחרונה מאת RoyCo, -
מה שאני עומד לכתוב עכשיו בטח לא יהיה חדש לרובכם, אבל אני עדיין חושב שזה מעניין (או יותר נכון -משעשע) מספיק בשביל לפתוח עבורו שרשור. אני יושב כעת מול מחירון מפורט של דגמי אודי חדשים. יש פירוט ארוך מאוד של רשימת התוספות האפשריות לכל דגם, כולל למשל תוספת בלמים קרמיים ל-RS6 (מכונית של 880 אלף שקלים) במחיר של 107 אלף שקלים. אבל אני רוצה להתמקד ב-A8 דווקא: ה-A8 מתחילה מ-542 אלף שקלים ועד 735 אלף שקלים לדגמים הבסיסיים. דוגמאות לתוספות: וו גרירה נשלף ב-12 אלף. בקרת שיוט ושמירת מרחק ב-28 אלף. מערכת B&O עם 14 רמקולים - 80 אלף. ריפודי עור מיוחדים - 68 אלף. מפתח חכם עם זכרון לטביעת אצבע - 20 אלף. טלוויזיה - 14 אלף. שלט רחוק עם מערכת השהייה למזגן - 11 אלף. חישוקי 12…
הודעה אחרונה מאת Abergel, -
- 5 תגובות
- 988 צפיות
מי יודע מהי חובת יבואני רכב לאחזקת חלפים? הכנסתי מכוניתי למוסך המרכזי של BMW, החברה "משכה" אןתי חדשיים עד שהגיעו החלפים. מישהו יכול לייעץ לי אל מי לפנות להתלונן? במשרד התחבורה?, משרד התמ"ת? מועצה לצרכנות? איזה "שיניים" יש למדינה לאכוף את החוק בנושא? תודה!
הודעה אחרונה מאת kompy,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,849 אורחים (הצג רשימה מלאה)