Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אלה מכם שראו את ההודעה האחרונה שלי מאתמול יודעים שהיום הייתה לי הדרכת נהיגה מתקדמת, אגב, בעקבות ההמלצות כאן, נסעתי בסוף בכביש מס' 1 ללא הפרעות תנועה מיוחדות, אבל כן "אכלתי" את הפקק הקבוע במחסום א-זעים הידוע לשמצה לכל תושבי האזור:-(

ולעניין ההדרכה עצמה (זה הולך להיות קצת ארוך ואולי לא מאוד מסודר, אבל אני מקווה שעדיין יהיה שימושי):

ההדרכה הייתה אישית (5 שעות ברכב שלי באזור נס הרים - בית שמש) והיא כללה גם נושאים איתם דני "בא מהבית" וכאלה שאני העליתי או התעוררו תוך כדי ההדרכה: החל מהכנת הרכב לנסיעה בהיבטים שונים (צמיגים, מראות וכו'), דרך שימוש נכון בהילוכים ובלימות חירום וכלה בתרגול ממושך של כל מה שנלמד.

אני חייבת לציין שבכל אחד מהתחומים שציינתי למדתי המון - בדגש על התנהגות הרכב הפרטי שלי - וזה חשוב ביותר! מימיי לא ראיתי את הבלנו שלנו עושה בלימת חירום כולל חריקות ועשן ובטח ובטח שלא ניסיתי את זה (וגם לא הייתי מנסה לבד), וברכב כמו שלנו נטול ABS לעשות את זה נכון זה בכלל לא עניין טריוויאלי.

עניין חשוב נוסף שבגינו בחרתי דווקא סוג כזה של הדרכה ומבחינתי קיבלתי די והותר ממנו - משוב על סגנון הנהיגה שלי (מסתבר, עדין מדי בשביל הרכב עליו אני נוהגת), עמידה עם טעויות חוזרות ופתרונן, והעלאת מודעות לכל מני דברים (אפילו קטנים) שאני עושה ואפשר וצריך לעשות אחרת.

מאוד התרשמתי מרמת הידע של דני ומהיכולת שלו להסביר ולהנחות, מומלץ לכל נהג ובטח לנהגים החדשים שבינינו!

ובונוס מעל כל אלה - הנאה צרופה מנסיעה באחד האזורים היפים ביותר בארץ לדעתי, כבישים הרריים מאתגרים ועצם הנהיגה!

נקודות חשובות:

הקורס מאוד אינטנסיבי - מי שמגיע מרחוק שיקח בחשבון שאולי יצטרך זמן התרעננות לפני שייצא לדרך חזרה...

לבעלי סוזוקי בלנו - אחרי 8 שעות במושב הנהג, הקביעה היא חד-משמעית: "נוחות נסיעה" היא מושג לא קיים ברכב זה!:cry:

ליהי

פורסם

נשמע ממש מעניין. אותי סחפת !

מה המחיר אם אפשר לדעת? (אם את לא רוצה לפרסם בפומבי, הפרטי גם טוב :) )

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם

לגבי המחיר, אני רק יכולה להגיד שהוא הוגן לחלוטין ביחס לזמן המושקע בהדרכה וביחס לקורסים אחרים שבדקתי, אבל אני ממליצה, מאחר ודני חבר בפורום, לפנות ישירות אליו בנושא זה.

פורסם

בלי קשר לקורס,

אני יכול להעיד על עצמי, אני בהתחלה מאוד שללתי את הנהיגה בכבישי נס הרים, כי עד לפני זה לא ידעתי מה זה נהיגה מהנה, הכבישים שמה באמת מהנים לנהיגה, לא חייבים לנהוג בצורה מהירה בשביל להנות מהם.

זה מה שאמרתי להרבה אנשים, כי הרבה חושבים שנהיגה מהירה זה ללחוץ על הגז ולעשות "פתיחות", יש דברים שמעבר ואני מאוד שמח שגם פותחת הפוסט (ליהי) הרגישה מה המשמעות של נהיגה מהנה, אפילו על רכב כמו סוזוקי בלנו, שהינו רכב משפחתי ממוצע.

עם קשר לקורס :)

אני לקחתי את הקורס נהיגה ספורטיבית ובאמת נהניתי מכל רגע בקורס, מסתבר שצורת הנהיגה שלי ממש הייתה שגויה לפני הקורס, היום היא ממש אחרת.

אין טעם יותר מדי להוסיף, כי רב חברי הפורום מכירים את דני ומה שהוא מעביר.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

השאלה מופנת לדני G,

אחרי הקורס עצמו יש רכבים שאתה לא ממליץ לבוא איתם כדי שלא ישלחו אותם אח"כ למוסך? (עם כל הבלימות חירום והחריקות עשן)?

פורסם

התשובה בגוף השאלה.

רכב שלא מסוגל לבלום בצורה אינטנסיבית או צמיגים שלא מסוגלים לסבול "חריקות עשן" מבלי להתפרק לא צריכים להיות על הכביש (כל כביש) מלכתיחלה. באמת.

החיים שלך והסובבים אותך בכביש שווים יותר.

לנושא הת'רד - ליהי - יישר כח! אם יהיו יותר נהגים שייעברו קורס נהיגה מתקדמת כמוך נוכל כולנו להרגיש יותר בטוחים על הכביש.

פורסם

באמת שנשמע קורס מעניין מאוד

נחסוך כסף וכשיגמר המלווה נפנה לדני

את יכולה לתאר את הקורס טיפה שנידע לאיזה צורת נהיגה מתכוונים בקורס

או שזה יותר כללי

פורסם

הקורס עוסק בנהיגה בטוחה באופן כללי, אבל כמו שכתבתי: דני היה קשוב מאוד למה שהיה נכון לי ולסגנון הנהיגה שלי כדי להתמקד בדברים הרלוונטיים ביותר (מלבד הבסיס הזהה לכולם - אני מניחה - שאותו הוא מביא מהבית. יתרה מזאת, אפילו שזה לא נכלל בקורסים הלא ספורטיביים, בקשתי מדני להראות ולהסביר לי את טכניקת הTIP-TOE/REV-MATCHING וקיבלתי ממנו הסבר מלא. זה בדיוק מה שחיפשתי וציפיתי לו מקורס שהוא אישי - יש הרבה מקום לאינפוט שלך, לשאלות שלך ולהתקדמות בדיוק בנקודות בהן הצורך בתיקון הוא הגדול ביותר והשינוי שיבוא בעקבותיו יהיה המשמעותי ביותר.

כדי לתת תמונה עוד יותר ברורה עם מא יצאתי מהקורס, אני מצטטת כאן את ההודעת ששלחתי לדני הבוקר בעקבות ההדרכה אתמול:

אני עדיין מעבדת את החוויה אתמול וזה מעורר אצלי הרבה מחשבות.

מה שתפס אותי הבוקר הוא דווקא הכנת הרכב לנסיעה - עוד לפני שמתחילה הנהיגה - אתה דיברת אתמול על נהגים שלא לוקחים בחשבון/לא מתכננים מקרה שבו יכול לקרות משהו - אם אני חושבת כל יום על המקום הבטיחותי ביותר לתיק שלי באוטו, הסבירות שאנהג על טייס אוטומטי נמוכה יותר, שם מתחילה המודעות... הרמקול הזה שהיה תקוע אצלנו מאחורה, מטרים ספורים ממושב הילד והיה יכול לעוף עליו בבלימת חירום פשוט לא יוצא לי מהראש...

אני לוקחת המון מאתמול, לא רק כי הדברים שלימדת אותי מלמדים אותי לא רק להיות נהגת יותר מחושבת ומתחשבת, אלא גם כי זה מקנה יותר בטחון ותחושת שליטה ומוריד לחץ. ולחץ מניסיוני גורם לטעויות בדיוק כמו נהיגה על טייס אוטומטי... אני מרגישה שההדרכה אתמול שינתה לי לגמרי את תפישת הנהיגה ואני אשתדל לעשות את כל מה שתלוי בי כדי לשמר את זה!

מקווה שזה נותן תמונה טובה יותר.

ליהי

פורסם
השאלה מופנת לדני G,

אחרי הקורס עצמו יש רכבים שאתה לא ממליץ לבוא איתם כדי שלא ישלחו אותם אח"כ למוסך? (עם כל הבלימות חירום והחריקות עשן)?

אני באתי לקורס עם צמיגים חדשים - החלפתי את הזבל הסיני קוריאני היבש שהיה מורכב על האוטו (עוד מהבעלים הקודמת) לסט של 4 מתוצרת יוקוהאמה ביום חמישי האחרון. אם הייתי באה עם הצמיגים הקודמים שלנו, אני לא בטוחה שלא הייתי נזקקת לגרר בסוף היום - וזאת בדיוק הנקודה: אם הצמיגים/הבלמים או כל חלק אחר באוטו שלך לא תקין, לא רק שלא כדאי לבוא להדרכה, אלא כדאי מאוד שתבקר במוסך בלי קשר. אני יכולה להגיד בבטחון מלא שהצמיגים שלנו עדיין בסדר, זה כמובן יוצר בלאי מסויים, אבל א. אם הצמיג איכותי, הוא ישרת אותנו עוד הרבה זמן למרות הבלאי, ב. זה שווה לך כנהג הרבה יותר מסט צמיגים חדשים!!!!

בשבוע האחרון לפני ההדרכה, הופיעה אצלי שריקה חרישית כזאת בבלימות, אז בדקתי את עובי הדיסקיות כדי לא להגיע עם בלמים לא תקינים.

פורסם

קורס נהיגה מתקדמת מומלץ לכולם.

המודעות היא הבסיס הטוב ביותר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אני באתי לקורס עם צמיגים חדשים - החלפתי את הזבל הסיני קוריאני היבש שהיה מורכב על האוטו (עוד מהבעלים הקודמת) לסט של 4 מתוצרת יוקוהאמה ביום חמישי האחרון. אם הייתי באה עם הצמיגים הקודמים שלנו, אני לא בטוחה שלא הייתי נזקקת לגרר בסוף היום - וזאת בדיוק הנקודה: אם הצמיגים/הבלמים או כל חלק אחר באוטו שלך לא תקין, לא רק שלא כדאי לבוא להדרכה, אלא כדאי מאוד שתבקר במוסך בלי קשר. אני יכולה להגיד בבטחון מלא שהצמיגים שלנו עדיין בסדר, זה כמובן יוצר בלאי מסויים, אבל א. אם הצמיג איכותי, הוא ישרת אותנו עוד הרבה זמן למרות הבלאי, ב. זה שווה לך כנהג הרבה יותר מסט צמיגים חדשים!!!!

בשבוע האחרון לפני ההדרכה, הופיעה אצלי שריקה חרישית כזאת בבלימות, אז בדקתי את עובי הדיסקיות כדי לא להגיע עם בלמים לא תקינים.

זה בסדר בלי עין הרע טפו טפו טפו האוטו שלי תקין.הבלמים הצמיגים וכל חלק אחר באוטו.לא סתם אני נוסע בו ,קודם כל אני דואג לבטיחות שלי והסובבים.

השאלה שלי הייתה יותר בכיוון אם הקורס עצמו לא "גומר" את האוטו מבחינת המצב המכני?

פורסם

אני יכולה להעיד על שלי: שום דבר לא התפרק/נשבר/נהרס/נשרף/התקלקל/... והיא כבר לא צעירה...:-)

אם הרכב במצב תקין, זה לא מה שיהרוג אותו (אולי אפילו יעשה לא החייאה:-))

פורסם

אני באופן אישי לא הייתי לוקח את הרכב שלי ליום כזה.

בריאות זה בטח לא מוסיף, בלשון המעטה.

בשביל דברים כאלה יש חברות השכרה, לוקחים רכב ליום - שווה כל שקל שמשלמים לחברת ההשכרה.

• תוכן חדש...