Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במידה ועליי להמתין עם הרכב בעצירה מלאה, כמה זמן עדיין עדיף לי להשאירו דולק ומתי כבר עדיף לכבות?

בהיבט חסכון בדלק.

מדובר בסיאט לאון אם זה חשוב.

ECLIPSE7200MKII, L6L1V2, GENESIS DUAL MONO EXTREME, ARSENAL 10, SUNDOWN SAE1000D

פורסם

הרבה פחות. בחלק ממדינות אירופה נהוג לדומם מנוע בעצירות קצרות בהרבה מחמש דקות.

הבעיה העיקרית בכיבוי המנוע והתנעתו מחדש היא לא תצרוכת הדלק אלא הבלאי שנגרם למנוע בעקבות החוסר הקצר בשימון, וגם הוא זניח יחסית כאשר התהליך מבוצע במנוע חם. בקיץ הישראלי יש גם את בעיית החום שעלולה להיות חמורה עוד יותר (ליושבי הרכב, לא למנוע).

עוד מידע תמצא בחיפוש, למשל: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1992111&postcount=1

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם אני זוכר בדקו את זה פעם באיזה תוכנית רכב והתוצאה הייתה משהו כמו שמעל עצירה מעל 20 שניות עדיף לכבות את האוטו

כמובן שזה תלוי בסוג הרכב וגם אם המזגן פועל (אני לא זוכר על איזה אוטו זה נוסה או נבדק ואם המזגן פעל)

פורסם

בלאי, אתה בטוח? לי יש רכב הברידי. בכל הזדמנות הוא מדומם את המנוע.אני לא חושב שמהנדסי רכב לא נתנו את הדעת לנושא הבלאי.

יותר ויותר רכבים חדשים מקבלים עכשיו את המערכת שמדוממת את המנוע בצורה אוטומטית.

לדעתי אפשר לחסוך יותר מ 10% בצריכה רק ע"י המערכת הזאת.

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם

בהיברידיות קיימת מערכת של start-stop מנוע.

היא מדממת את המנוע כאשר הבוכנות נעולות במצב אופטימלי להתנעה - ככה מתניעים במינימום ניצוץ.

במילים אחרות - מה שנכון למנוע הבנזין של היברידי, לא נכון למנוע רגיל.

פורסם
לא לשכוח את עניין הטורבו, אם מדובר בלאון טורבו.

יש לתת לו להירגע בערך דקה לפני שמכבים.

להרגע? למה הוא עצבני?

אתה מתכוון להתקרר אולי

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

כן. הוא עצבני.

אחרי נסיעה הוא מסתובב באיזה 15-20 אלף סל"ד וכאשר במכה מכבים משאבת שמן הוא ממשיך להסתובב על יבש.

צריך לתת לו להרגע ולרדת בסל"ד.

כנ"ל גם בהתנעה. לתת למשאבה למלא בשמן ולהתחיל לנסוע.

אולי יש פטנטים חדשים אבל כך היה גם באודי וגם בלאון.

פורסם

אני מכבה את המנוע לא רק בעצירות/המתנה של יותר מדקה וחצי (לא ברמזור, כמובן), אלא אפילו בפקק לא זז בתוך חניון מקורה. חבל גם על הדלק, וגם על הריאות של האנשים שייכנסו אח"כ להוציא את רכבם מהחניון ולא יוכלו לנשום מרוב גזי הפליטה...

פורסם
כן. הוא עצבני.

אחרי נסיעה הוא מסתובב באיזה 15-20 אלף סל"ד וכאשר במכה מכבים משאבת שמן הוא ממשיך להסתובב על יבש.

צריך לתת לו להרגע ולרדת בסל"ד.

כנ"ל גם בהתנעה. לתת למשאבה למלא בשמן ולהתחיל לנסוע.

אולי יש פטנטים חדשים אבל כך היה גם באודי וגם בלאון.

בכל רכב עם טורבו דקה מספיקה כמדומני.

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...