רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם הבעלים של הרכב יכול לאחר טוטאל לוסט (שמאי) למכור את הרכב לחלקים ללא כל בעיה ?
הודעה אחרונה מאת mishmesh, -
כאן אתם מוזמנים להביע את דעתכם על הפרק השלישי של "טסט ראשון" המשודרת בערוץ 1.
הודעה אחרונה מאת יוני 110, -
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
אאודי A-4 מנוע 2000 אוטומט שנת 2002 מישהו יודע? חיפשתי בפורום
הודעה אחרונה מאת AUDIA4, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום! עכשיו ראיתי אותה, סורי על האיכות, צולם במירס שלי (3.1MP). מי היצרן של הדבר הענקי הזה?
הודעה אחרונה מאת koka, -
-
- 5 תגובות
- 931 צפיות
http://www.oradom.co.il/ מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
http://ozar.mof.gov.il/taxes/docs/greenTaxModels2009.xls
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
אני מעוניין לקנות רכב. המחירון של חדש שנת 2009 הוא 175K ש"ח. המחירון של 2008 משומש (עפ"י לוי יצחק)הוא 121K ש"ח. ליבואן יש 2008 שהוא כבר יד 2 אבל הרכב חדש לחלוטין ולא נסע מעולם והוא דורש עליו 130K. מצד שני, הרכב הוא רכב תצוגה. לא הדגמה, הרכב פשוט עמד בתצוגה ויש עליו כמה וכמה שריטות מינוריות ביותר. אני טוען שהמחיר הוא 121 (בדיוק כמו המחירון) ובגלל שהשוק חלש, אז צריך רק לפתוח את המשא ומתן משם. הם מצידם מאוד לא מעוניינים להוריד שקל מ 130K, הם טוענים שהרכב חדש לחלוטין ושבעצם אני מקבל רכב חדש לחלוטין עם אחריות יצרן מלאה ולכן המחירון של לוי יצחק לא רלוונטי פה. אז למי שיש נסיון עם ההמצאה החדשה הזאת של רכב חדש לחלוטין עם הניילונים אבל יד שניה, מה אתם אומר…
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נורא יפים האופנועים ונראים שטובים לניווט - מישהו יודע איזה תוצרת וכמה סמ"ק ?
הודעה אחרונה מאת V8_וחצי, -
- 5 תגובות
- 981 צפיות
התאונה התרחשה קצת אחרי תיכון רמלה לוד, בפנייה שמאלה בין הבית ספר לקיוסק שיש שם ליד (למי שבא מכיוון רמלה\כלא איילון לכיוון לוד). הרכב שנסע לפניי החליט לפנות בפנייה אבל החליט לעשות את זה תוך כדי הקפצת הלב של אמא שלי ,ולפני שהוא פנה (כמובן שעשה זאת בלי איתות) הוא החליט לבצע בלימת חירום באמצע הנתיב , אימי בתגובה הדביקה את הברס לריצפה כדי לא לפגוע בו , בינתיים הוא כבר פנה ונעלם , הרכב שהיה מאחורי לא בלם בזמן ונכנס ברכב שלי , הנזק לרכב שלי (מאזדה 3) לא כל כך רציני הטמבון התעקם ואיכשהו אחד הפנסים נשבר , לכרב שהיה מאחורי (שברולט קוואליר אם אני לא טועה)הנזק קצת יותר רציני , לפי המיים שנזלו כניראה הלך הרדיאטור , כריות האוויר נפתחו ונסדקה השמשה , למזלינו לא היו פגיעות פיזיות קש…
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היום גיליתי משהו שאף פעם לא ראיתי ולא שמעתי על דבר כזה. נסעתי היום עם אחד הרכבים, סקודה אוקטביה 04 הדגם הכי מפואר, ואמרתי איך יכול להיות שכל מה שיש ברכב הזה ואין פנסי ערפל. הסתכלתי איפה שהאורות וראיתי שיש סימן של ערפל, הדלקתי לכאורה את הפנסי ערפל וראיתי יותר אור(נסעתי בערפל) ואמרתי איך יכול להיות, מאיפה באו פנסי הערפל האלה. אחר כך בבית שמתי לב שיש פנסי ערפל בתוך הפנסים הרגילים. גם בספר של הרכב רשום את זה ויש תמונה איפה הם נמצאים בדיוק. פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה. זה רק אני שסתם מתלהב מפנסי ערפל, או שזה קיים בעוד רכבים?
הודעה אחרונה מאת erezfed, -
-
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מילון מושגים משטרתי 1) מלמ"ש – חניך בקורס בבית ספר לשוטרים או מלשן משטרתי 2) קוד קריאה 647 – האם קוד הזיהוי בקשר , 647 האם שומע? או מיקום פיזי של הניידת בגיזרה המחולקת לקטעים או סימון לפעולה מסוימת בה עוסקת הניידת . הציטוט מתוך דו"ח פעולה טופס 1952 "ביום X בשעה Y ביחד עם ינקלה וביחד עם משה – מלמ"ש במקום Z כאשר אנו במשמרת סיור קוד קריאה 647, ניידת מ- XX-XXX " 3) בבדיקה עם חוקר מש"ל מישהו יכול לתרגם את האמור מהשפה המשטרתית לשפה של אנשים. אני הבאתי את השערותיי לא יודע מה נכון. אשמח לקבל את הפירוש הנכון. אם מדובר בסודות מדינה אפשר גם בה"פ נוהל הליכים וטפסים של בדיקת שכרות אקדים את המאו…
הודעה אחרונה מאת dny, -
שלום, מישהו יכול לתת לי כמה שיותר סיסמאות של יבואני הרכב בארץ שהוא מכיר מכל השנים? כמו: "העתיד כבר כאן העתיד כבר קאיה" "היום,מחר טויוטה" "יונדאי ההצלחה השקטה" "רנו אלופים בבטיחות" "לאדה עוצמה חדשה על הכביש"XD וכו' וכו'? אני פשוט לא מצליח להיזכר בכל הסיסמאות המטופשות האלה וזה משגע אותי.
הודעה אחרונה מאת dj-jack, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 38 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום! יש לי שאלה שאף פעם לא יצא לי לבדוק פיזית את התשובה לגביה כי פחדתי האמת... אבל האם זה אפשרי להעביר תוך כדי נסיעה את ההילוך החמישי לרוורס(זה יצא בערך במהירות 90 קמ"ש). ומה יכול לקרות?
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום שמעתי שיצא חוק חדש יחסית בנוגע לאופצייה של גריסת רכב מעל 15 שנים על הכביש וקבלת החזר עליו של כ3000 שקל. העכשיו השאלות שלי הן: ממתי אני יכול להשתמש בו? האם אני חייב שיהיה לרכב גם ביטוח או מספיק לי טסט או שגם זה לא צריך.? והאם זה סכום כולל לכל רכבים או שהוא משתנה בין דגם לדגם? תודה רבה על העזרה
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני אמור לנסוע לאילת באוגוסט ורציתי לדעת מה אתם ממליצים. יש לנו שתי אפשרויות: 1.לצאת ב 8 בבוקר מירושלים 2.לצאת בסביבות 5 בבוקר מירושלים עכשיו שאלתי היא מה יותר עדיף? מבחינת נוחות נסיעה(חום וכו'ו),שוטרים, עומס תנועה וכד' תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת msharon3, -
-
מכירת רכב לפירוק
מאת פלפל-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, שבוע שעבר האוטו שלי עבר תאונה - טוטאל לוסט. הרכב משנת 1995 והוא נפגע מכל ארבעת צדדיו. מכיוון שאני מבוטח רק עבור צד ג' עלי למצוא פתרון למכירת הרכב - כמה כסף אני צפוי לדרוש/לקבל ולמה אני צריך לשים לב כאשר אני מציע את הרכב לסוחרמכוניות הקונה רכבים לפירוק? האם יש לכם אנשים שהייתם ממליצים עליהם? תודה, חן
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
תגידו, התקנת וו גרירה על רכב חדש מהסוכנות אצל היבואן מייקרת את הטסט השנתי? ההתלבטות שלי היא לגבי נשיאת אופניים. אופציה ראשונה היא גגון: מכער את הרכב, מגדיל את צריכת הדלק, מבטל אפשרות להכנס לשטיפה אוטומטית וגורם לבלאי בגומיות האיטום של הדלתות. האופציה השניה היא וו גרירה ומתקן שמתלבש עליו: כל פעם צריך להרכיב ולפרק את המתקן, שוטר ממש פדנט יכול לתת דו"ח על כך שהאופניים חורגות קצת מרוחב הרכב ויש גם את שאלת העלות שאם הטסט מתייקר זה הופך את כל העסק ללא כדאי. ועוד שאלה לבעלי הפאביה החדשה - האם מישהו התקין וו גרירה? איך זה נראה? (יש תמונה בקטלוג אבל שם הם תמיד מייפים את העסק).
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כנראה שאפילו זה לא הספיק להם http://highrpm.wek.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=26
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כה אני יודע שהשעה כבר מאוחרת 2 בלילה, אני בעל רשיון נהיגה כבר שנה וחצי ואני בן 18 וחצי, מעולם לא חוותי כל סוג של תאונה .אבל היום בלילה ראיתי את הגהונום בעניים. היום ישבתי בגן ציבורי יחד אם ידידה דיברנו, ופתאום אנחנו שומעים חריקות מטורפות ואחר כך בום מטורף, מיד רצנו ופתאום אני רואה משהו שלא היבנתי ,אני רואה כיאלו שתי מנורות אחד מעל השניה,(הייתי בערך קילומטר משם) מיד שמעתי צעקה"הצילו בבקשה הצילו עזרו לי בבקשה בבקשה הצילו"(ואני כותב לכם את זה אם הכי צמרמורת בעולם) דפקתי ריצה של החיים ,ושאני הגעתי למקום אני רואה אוטו הפוך על הצד כאשר יש נהג ונוסעת מקדימה שאכשהו יצאה מהחלון והאוטו פשוט עליה הגיעו כמובן עוד אנשים ועזרו לנו להפוך את האוטו לא ידענו מה לעשות אם…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 3 תגובות
- 547 צפיות
אהלן, ברשותינו רכב מסוג VW בורה 1.6 2002 אוט' ללא תאונות (טפו טפו טפו) ובלי שום בלאגנים. אני נהג חדש(רשיון כבר שנה וחמישה חודשים). מהו המחיר +- שאני אמור לשלם על ביטוח שנה/חצי שנה? יש למישהו הצעות לחברות ביטוח זולות(בשביל נהג חדש)? וגם רציתי לשאול, אני דרך חברת הביטוח של ההורים(איחוד ישיר) עושה ביטוח חדש פעמי למס' ימים שאבחר(מתקשר ועושה נניח מהיום למחר). הבעיה היא שזה מוגבל למס' פעמים ולאחר שאני עובר אותם אין באפשרותי לעשות זאת שוב. רציתי לדעת, האם יש חברות ביטוח שעושות דברים דומים? הכוונה היא לכך שאני אוכל להתקשר ולעשות ביטוח חדש פעמי. תודה לכולם על העזרה.
הודעה אחרונה מאת dani12, -
- 0 תגובות
- 561 צפיות
איזה יופי של חדשות http://highrpm.wek.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=28 http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1504101
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חברה אתם יכולים להמליץ לי על מורה נהיגה טוב מרמת גן זה בשביל ידידה שלי היא רוצה ללמוד על גיר אוטומט תודה מראש לכולם.
הודעה אחרונה מאת בן.ד, -
- 7 תגובות
- 981 צפיות
תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת zeviro, -
- 0 תגובות
- 822 צפיות
בצהריים, אחרי שסיימתי את ענייני עם מספר שיפודים, הלכתי באזור עזריאלי. קטנוען עמד שם באמצע רחוב צדדי ורשם לעצמו משהו כשהגיעה לעברו מכונית בנסיעה איטית לאחור. לא ברור איך זה קרה (המכונית כנראה נתקעה בארגז של הקטנוע) - פתאום רעש של מכה והקטנוע מתהפך לחלוטין על הרוכב שלו. התקרבתי למקום, ווידאתי שהקטנוען בסדר והתחלתי לצלם את התאונה. נהג המכונית המבוהל עזר להקים אותו. הקטנוען היה בשוק, רעד כעלה נידף, בקושי הצלחתי להביא לו את הפרטים שלי. בסופו של דבר - חוץ מזה שהוא היה בהלם מוחלט - נראה שהקטנוען יצא ללא פגע חמור, כנראה תודות לקסדה שהייתה עליו. מה שעדיין קשה לתפוס זה באיזה קלות חוסר תשומת לב קלה יכולה לגרום לכזה בלאגן ולפגיעה פוטנציאלית. שיהיה המשך יום זהיר.
הודעה אחרונה מאת oferh, -
- 9 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
לאחרונה קיבלתי בדואר רשום דו"ח חניה מעירית תל אביב על סך 100 ש"ח. זוהי הודעה ראשונה והיא התקבלה כשנה וחצי לאחר ביצוע העבירה. מדובר על רכב ליסינג שלקחתי ממקום עבודתי לשימושו של בני, וסביר להניח שהוא ביצע את העבירה. עד כמה שידוע לי, אם לא נשלחת ההודעה הראשונה בתוך שנה מביצוע העבירה, חלה עליה התישנות. התקשרתי לעירית תל אביב, וזה שענה לי טען שמכיוון שמדובר ברכב חברה הרי שההתישנות חלה אחרי שנתיים (תהליך זיהוי הבעלים, משלוח הדואר לחברה, קבלת תשובה עם שם חוכר הרכב ומשלוח הדואר אליו לוקח יותר זמן). הוא הפנה אותי ל"סדר הדין הפלילי 225 א" (שלא הצלחתי להכנס אליו). אני מוכן לשלם את הדו"ח אם הוא צודק, אולם איני מוכן לשלם אם הדין איתי. האם מישהו יודע מה אומר החוק בעניין זה?…
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אבי קנה לעצמו לא מזמן טויוטה אוונסיס החדשה(אחרי התלבטות אדם שמחפש אוטו אמין נוח ומפנק). ורק בעסה נראה מהאוטו הזה ביום השלישי אחרי שקיבלנו את האוטו גנבו את הסמל מאחורה וחמישה ימים אחרי נדפקה הכנף הקדמית...כמה נאחס יכול להיות באוטו אחד... לעוד מישהו קרה דבר כזה?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://highrpm.wek.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=25 60% שיפור בפליטת חלקיקים ! 40% שיפור בפליטת NOx ! ולמרות זאת, מעל 10% שיפור בהספק ומומנט ! לא פחות ממדהים, לדעתי.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רצוי שמבין גם במנועים חשמליים [email protected] תודה ליאור
הודעה אחרונה מאת כרישיבשתי, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רציתי לדעת אם קיימת איזושהי משרה בתחום הרכב שניתן לעבוד בה ללא ניסיון מוקדם. הכוונה לתחום של סוכנויות/תמיכה כלשהי/תחזוקה(מוסך?)/מגזינים? אני מתעניין בתחום אבל אין לי מושג אם זה אפשרי בכלל. אם מישהו מכיר משהו כזה אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת omerroz, -
-
מתוך YNET: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3727889,00.html ומאמר שלי מלפני כחצי שנה מתוך THE MARKER: http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20081224_1049535&origin=IBO&strToSearch=%EE%E9%F1%E5%E9%2C%E9%F8%E5%F7
הודעה אחרונה מאת חנרו,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,723 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- RBRB
- פריג'י
- Haim_gds
- מיץ פטל
- GOLF
- falou
- Shaike.Zam
- thema832
- Itzik-b
- TvrSpee12
- levy
- Markm4