Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה קיבלתי בדואר רשום דו"ח חניה מעירית תל אביב על סך 100 ש"ח.

זוהי הודעה ראשונה והיא התקבלה כשנה וחצי לאחר ביצוע העבירה.

מדובר על רכב ליסינג שלקחתי ממקום עבודתי לשימושו של בני, וסביר להניח שהוא ביצע את העבירה.

עד כמה שידוע לי, אם לא נשלחת ההודעה הראשונה בתוך שנה מביצוע העבירה, חלה עליה התישנות.

התקשרתי לעירית תל אביב, וזה שענה לי טען שמכיוון שמדובר ברכב חברה הרי שההתישנות חלה אחרי שנתיים (תהליך זיהוי הבעלים, משלוח הדואר לחברה, קבלת תשובה עם שם חוכר הרכב ומשלוח הדואר אליו לוקח יותר זמן). הוא הפנה אותי ל"סדר הדין הפלילי 225 א" (שלא הצלחתי להכנס אליו).

אני מוכן לשלם את הדו"ח אם הוא צודק, אולם איני מוכן לשלם אם הדין איתי.

האם מישהו יודע מה אומר החוק בעניין זה?

תודה.

פיני.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

מועדי המצאה בעבירות קנס

(תיקון מס' 11)

תש"ן-1990

(תיקון מס' 23) תשנ"ו-1996

(תיקון מס' 43) תשס"ה-2005

225א. (א) עברה שנה מיום ביצוע עבירת קנס, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו בענינה הזמנה לפי סעיף 222 או הודעת תשלום קנס לפי סעיף 228(ב); ואולם, בעבירת קנס שהיא עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה, ובעל הרכב הוכיח כי לא חלה עליו אחריות לעבירה לפי סעיף 27ב לפקודה האמורה, ניתן להגיש כתב אישום או להמציא הזמנה למשפט או הודעת תשלום קנס, למי שנהג ברכב אם לא עברו שנתיים מיום ביצוע העבירה.

הריהו לפניך.

עדיין לפני שתשלם תבדוק אולי לא מגיע לשלם?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה.

והאם עבירת חניה (דו"ח של פקח, לא שוטר, ואני מניח שמדובר על חניה המיועדת לתושבי האיזור) נחשבת לעבירת תעבורה?

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

הבן שלך לקח רכב מהחברה, עשה בו שימוש, כנראה חנה על כחול-לבן בלי תו, אבל במקום לשלם אתה מנסה להתחמק.

יופי של דוגמה. אולי זה יאפשר לו בפעם הבאה לחנות גם על אדום-לבן או חניית נכים?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

סלח לי על הבוטות, אבל מה הקשר בין מחט לתחת?

אני לא מעודד חניה לא חוקית, אבל זה כבר נעשה, והעניין הוא חוקיות הדו"ח.

בדו"ח כתוב: "העמדת/החנית את רכבך בניגוד להוראות תמרור המתיר חניה לכלי רכב מסויימים ובשעות מסוימות כפי שפורט בו", כך שאני מניח שלא מדובר על חניה בכחול/לבן ללא תו, ובודאי שלא בחניה באדום/לבן או בחנית נכים!

ואגב, עירית תל אביב מנצלת את המחסור במקומות החניה לחלוקת דוחות מסיבית.

אז כאן הנושא הוא תוקף דו"ח החניה. אם יש התישנות על דו"ח, וההתישנות כוללת גם את הדו"ח שקיבלתי, הרי שלפי החוק איני אמור לשלם אותו. ואם אין כאן התישנות, אשלם.

ואם אתה רוצה תוכל לפתוח שרשור בענייני חינוך.

תודה.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
והאם עבירת חניה (דו"ח של פקח, לא שוטר, ואני מניח שמדובר על חניה המיועדת לתושבי האיזור) נחשבת לעבירת תעבורה?

מתוך פקודת התעבורה:

77. סמכות רשות מקומית להתקין חוקי עזר

(א) מועצה של עיריה או מועצה מקומית רשאית בהסכמת שר הפנים ושר התחבורה, להתקין חוקי עזר בדבר-

(2) הסדר כלי רכב העומדים בתחום תחומי העירה או המועצה המקומית בדרך איסור או בדרך אחרת.

(3) האמצעים שינקטו לגבי רכב החונה במקום שהעמדתו אסורה על-פי חיקוק, לרבות הרחקתו, גרירתו, החסנתו או נעילת גלגליו, או חלק מהם...

מכאו נראה שדו"ח שאתה מקבל מפקח עירוני, חוסה בצילה של פקודת התעבורה הנ"ל ולפיכך הוא נחשב כעבירת תעבורה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תודה.

אם כך נראה שאשתמש ב"נשק יום הדין" (תרתי משמע): כרטיס האשראי.

תודה על התגובות.

ואגב, הרכב כבר הוחזר לחברת הליסינג, כך שאני מקוה שהדו"ח הזה (ועוד אחד ישן שלא שולם, אחד חדש יותר ששולם, ועוד אחד יותר חדש... ואני מתכוון לשלם היום על כל מה שלא שולם...) יהיה האחרון לרכב זה.

נראה שבעתיד הבחור יצטרך להתמודד בענייני דוחות חניה עם הרשויות באנגליה...

יום טוב.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
: "העמדת/החנית את רכבך בניגוד להוראות תמרור המתיר חניה לכלי רכב מסויימים ובשעות מסוימות כפי שפורט בו",

כלומר, יותר מעצבן ממה שחשבתי (מבחינתי כתושב העיר): הוא חנה ברחוב בו החנייה היא לדיירי הרחוב בלבד (כלומר מקום שהחנייה בו קשה גם כך) או ברחוב בו החנייה בצד מסויים היא לדיירי הרחוב בלבד, מאותה סיבה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אדוני היקר.

איני יודע עד כמה אתה מכיר את תל אביב, אבל אם תחפש מקום חניה שאינו מיועד לתושבי איזור זה או אחר לא תמצא ברדיוס של קילומטרים. וכאשר מדובר על חיפוש חניה בעשר וחצי בלילה (כאשר במילא אין צורך לשלם בכחול/לבן), וגם אז אסור לחנות בשום מקום הרי זו גזירה שאי אפשר לעמוד בה.

כאשר אני חונה בהרצליה או בראשון לציון, למשל, אני חונה באיזור מותר לחניה, ואין לי בעיה ללכת חצי קילומטר ברגל. אולם כאשר אין שום אפשרות כזאת הרי שעירית תל אביב גורמת בעקיפין לאותן עבירות חניה.

אז בוא נפתח שרשור על "למה נהגים ישראלים חונים במקום אסור"...

יום טוב.

אגב, הדו"ח כבר שולם.

תודה.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

אם כבר פתחתם את הנושא, לא עדיף לו לשלם לחניון במקום לשלם 100 שקל דו"ח? זה לא שהוא גר בת"א וצריך לחנות שם כל יום (לפי מה שאני מבין), לכן העיריה סימנה חלק ממקומות החניה המעטים שיש לתושבים בלבד, כי אתה לא יכול להגיד למישהו לשלם כל יום לחניון אם הוא רוצה לעלות הביתה, זה אבסורדי.

אז אם הוא הגיע לת"א כדי לבלות או לא יודע מה, למה שיתפוס בעשר וחצי בלילה מקום של תושב שקם לעבוד למחרת בבוקר ועכשיו צריך לחפש חניה עד 1 בלילה?

אני לא בא להגן על עיריית תל אביב חס וחלילה, אבל לדעתי המשפט הזה "כאשר אין שום אפשרות כזאת הרי שעירית תל אביב גורמת בעקיפין לאותן עבירות חניה." הוא לא במקום. בהרבה (המון) מקרים אחרים כן, במקרה הזה לא.

• תוכן חדש...