רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,592 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 680 צפיות
שלום חיפשתי בפורום אבל לא מצאתי תשובה לשאלה שלי. אני לא בטוח אם מישהו פה יודע אבל ננסה.. אני אמור בעזרת השם לנסוע לעבוד בגרמניה/אוסטריה(לתקופה של כמה שנים) השאלה שלי מה אני יעשה עם הרישיון בעת ההגעה לשם, אם אני יצטרך לעבור שם מבחנים או משהו כזה או שאפשר פשוט להמיר את הרישיון הישראלי באירפואי. יש לציין שאני חייב רישיון לצורכי עבודה. תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת servus, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב, שמי נטע ואני מתמחה במשפטים, אני אוספת מידע לגבי תקלה סדרתית במנועי טויוטה שמחייבת את החלפתם, על מנת לבדוק אופציה לפנות לטויוטה בצורה מאורגנת. אשמח לקבל כל מידע בדבר מקרים בהם הושבתו מנועים ברכבים אלה (או סבלו מנזקים כבדים), וטויוטה סירבה לשאת בעלויות התיקון. תודה, נטע [email protected]
הודעה אחרונה מאת kitt, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 891 צפיות
שלום יש לי שאלה אם יש לי שלילה , ויש לי רשיון לקונוע יש איזה הליך שאפשר לבקש מבית משפט רק את הרשיון לקטנוע?
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לא מזמן רכשתי כמה מוצרים למנוע (פלאשינג, תוסף לשמן מנוע ועוד משהו). לאחר טיפול שבוצע באוטו אין לי יותר צורך במוצרים האלה. מישהו יודע אולי מה המדיניות של אוטו דיפו בכל הנושא של החזרת מוצרים? יש לי את הקבלה, מה הוא הזמן המקסימלי שבו אני יכול להחזיר את המוצרים ולקבל זיכוי?
הודעה אחרונה מאת AVI32, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. אני בן 19 וברצוני לקנות רכב. מסיבות אישיות אני לא יכול לרשום את הרכב על שמי. ברצוני לשאול האם דוד שלי או בן דוד שלי יכולים לקנות רכב ואני אנהג בו? אם כן איך זה מתבצע? האם רק צריך לעשות לבטח אותי וזהו? האוטו יהיה שלי אף אחד אחר לא ינהג בו. אם נרשמה עבירת תנועה שנעשתה ע"י רכב זה מי מקבל נקודות? הוא או אני? הייתי פותר את כל הבעיות וקונה את הרכב בעצמי ורושם על שמי אך אינני יכול לעשות זאת. הביטוח הלאומי ידפוק אותי. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 0 תגובות
- 852 צפיות
אברהם ארגבני (ארגמני) האיש שהקים את מוסך הנגב בבאר שבע בשנות ה-50 המוקדמות (היום מוסך ארגמני/סובארו) נפטר היום ממחלה ממארת. האיש מכונאי ותיק ,הקים דורות של מכונאים כולל את שלושת בניו ממשיכי דרכו , אנו משתתפים בצערה של המשפחה , יהיה זכרו ברוך .
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
ערב\בוקר טוב! לפני הכל חשוב לי לפרסם את זה בכדי שבאמת תשימו לב לפרטים הקטנים האלו אני היום "נפלתי" בזה. ועם שוטרים קצת פחות סלחנים זה יכל להיגמר בקנס וב-8 נקודות כואבות. הלילה יצאתי לבלות בעירי עם כמה חברים. בדרך עצר אותי שוטר לביקורת שיגרתית,הצגתי רישיון נהיגה ולפתע אומר לי השוטר:"אין תוקף",לא הבנתי בהתחלה על מה הוא מדבר,עד שהראה לי שתוקף רישיוני פקע לפני 5 ימים ביום הולדתי ה 24. ניסתי להסביר לשוטר (היו כ 6 ועוד קצין שבמילים עדינות היה בן של מוכרת מזון),שלא קיבלתי שום חידוש רישיון בדואר, וזאתי טעות שנעשתה בתום לב,ובנוסף הסברתי לשוטר שאני עובד בתחום הרכב והרישיון שלי הוא מקור פרנסתי. לאחר דין ודברים והעלאת פרטיי במסוף המשטרתי הוחלט לתת לי אזהרה+ה…
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
-
-
- אחראי פורום
- 41 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
צהריים טובים לכולם,הייתי שמח אים מישהו היה יכול להסביר לי למה מנוע הבוקסר של סובארו, פורש, ואלפא, נחשב לטוב ביותר, אמין ביותר והכי קל לטיפול,וכמובן אים טיפולים סדירים המנוע הזה יכול לעשות עד כ600000 קמ. אני נמצא בפורום הזה כמעט שנתיים ולא מצאתי הרבה שרשורים על בעיות מכניות בסובארו מכל סוג שהיא,אלפא רומיאו מכל סוג שהיא,וכמובן פורשה שאני לא חושב שיש משהו שיכול להיתקלקל. הדעה שלי בנושא זה היא חד משמעית וברורה,מהרגע שעברתי לנהוג בסובארו אני פחות ופחות רואה מוסכים עד מצב שבכלל לא,אים כי בסובארו לגאסי שהייתה ברשותי היו לא מעט בעיות,אבל בגלל שנפלתי על מכונאים נוכלים הרכב סבל מבעיות בלי סוף. כרגע ברשותי אימפרזה גראנד לאונה 94,את האמת חברי פורום יקר חשבתי למכור אותה…
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שמעו יש לי את שתי המכוניות שנת 2006 ויצא לי לנהוג איתם באותם כבישים ורציתי להשוואת מבחינה סחיבה האצות הכל. מאזדה 3:הסחיבה שלי היא בעקרון בסדר גמור,האצות טובות אוטו זריז מאוד,בעליות קצת קשה לו שאתה מגיע ל4 סלד המנוע ממש רועש וזה נותן תחושה שהאוטו לא זז כי הוא לא מתקדם ממש ,תיבת הילוכים מצויינת,מורידה מתי שצריך ומצב טיפטרוניק מעולה. הפיג'ו,סוחבת מעולה,האצות מעולה,בעליות אין לה בעיות בכלל,ב5 סלד המנוע כמעט ולא נשמע שבעוד המאזדה נותן הרגשה של מתפוצץ. תיבת ההילוכים,פה הבעיה של התיבה התיבה מסרבת לפעמים לתת קיקדאונים והעברות הילוכים מורגשות בתא הנוסעים,אבל לא ממש נורא.במצב הטיפטרוניק המצב משתפר בהחלט,המנוע סוחב מצויין ומגיע לסלד גבוהה בצליל נעים,לא תמיד נותן להורי…
הודעה אחרונה מאת snake768, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום הסיפור הבא קרה לפני מספר חודשים, ולכן יתכן שחלק מהפרטים לא מדויקים, אבל הרעיון ברור - חבר שלי (כן! באמת חבר שלי ולא אני!) יצא לחופשה בפורטוגל, והזמין, דרך חברת "אופרן" רכב שכור. הוא שילם את התוספת הנדרשת כדי לקבל פטור מהשתתפות עצמית במקרה של נזק. כאשר הגיע לשדה התעופה, פנה לדוכן של SIXT (ממנה הוזמן הרכב ע"י אופרן) קיבל לידיו את הרכב שהזמין (אופל קורסה, אם אני זוכר נכון) עם תיבת הילוכים ידנית ויצא לדרכו. כבר ביציאה משדה התעופה הוא הרגיש שמשהו לא בסדר - ולכן הסתובב וניסה לחזור לחברת ההשכרה, אך המכונית נתקעה לפני שהצליח לחזור. הקלאץ' הלך. הוא קיבל רכב אחר, בילה את חופשתו, נסע וחזר לארץ, כאן נדהם לגלות שהחברה חייבה אותו בעלות של תיקון הקלאץ' - …
הודעה אחרונה מאת stardust, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
כן, אני יודע שהנושא נטחן בעבר, אני יודע שדיזלים הם חסכוניים יותר, ופולטים הרבה פחות גזי חממה. אבל נתקלתי בקביעותיו של ארגון הבריאות העולמי בנוגע לחקר הסרטן. הארגון, כמובן, אינו קשור למשרד התחבורה שלנו, ומדרג באופן עצמאי חומרים ותהליכים בכל הקשר ליכולת שלהם לגרום לסרטן. לפי מסקנותיו: תוצרי פליטה של בנזין מדורגים בדירוג 2B (אפשר שהחומר/תהליך גורם לסרטן בבני אדם) בעוד תוצרי פליטה של דיזל מדורגים בדירוג 2A (סביר שהחומר/תהליך גורם לסרטן בבני אדם) שימו לב - מדובר רק בהשפעות תוצרי הפליטה של דזיל בנוגע למחלת הסרטן, ולא למחלות ריאה אחרות. מסקנה - אמנם דיזל חסכוני יותר, ותורם פחות להתחממות כדור הארץ, אבל יתכן, שאם כולם ישתמשו בו הטמפרטורה בחוץ …
הודעה אחרונה מאת sronis, -
ספר לימוד על רכב
מאת MTKS- 0 תגובות
- 968 צפיות
שלום, אתם יכולים אולי להמליץ לי על ספר/אתר שבו אפשר ללמוד על כל מה שקשור לרכב מהבסיס ועד המורכב? תודה.
הודעה אחרונה מאת MTKS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
נהג גרמני בן 40 דרס צבי או במבי -תמונה (לא נעימה) בקישור. http://www.bild.de/BILD/news/leserreporter/2009/06/21/hier-steckt-ein-reh/im_20vw.html הנזק 3000 יורו.
הודעה אחרונה מאת fords, -
-
- 1 תגובות
- 733 צפיות
זה שאמור לבודד רעש... האם יש מצב שככה זה מגיע חדש וכיום אין. או שמשהו לא בסדר ולבדוק אצל פחח
הודעה אחרונה מאת fords, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום חברים בקרוב אני נוסע לאילת ויש לי אפשרות לקחת את הרכב של אמא. ההורים מרשים אך כולם מפחדים מהנסיעה ורוצים שאני אקח טיסה. אבא מסביר שלמרות שהכביש ישר (כביש הערבה) אין בו שדי ראיה בגלל הבדלי גובה בכביש. אני מחזיק רישיון במשך שנה וחצי ובהס"כ נהג רגוע. עשיתי לא מעט נסיעות לדרום ולצפון ואני אישית חושב אני מוכן לנסיעה. אני מכיר את המגבלות של הכביש, שהוא עמוס במשאיות ומסוכן לצאת לעקיפות בשעות עומס. אז למה לעזזל עדיין מפחדים שאני אנהג לשם? האם יש משהו שפיספתי? ובכללי אשמח לשמוע טיפים לנסיעה קלה תודה והמשך שבוע נעים לכולם
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני נוסע לטיול באיטליה בעוד פחות מ- 3 שבועות והבנתי שחייב להרשם לסיורים בשביל להכנס לסיורים בחברות/מוזיאונים כגון למבורג'יני/פגאני/פרארי. יש את האתר הנ"ל: http://www.motorstars.org/index.htm לפיו אני יכול להרשם לסיורים מוגדרים לפי הטבלה שלהם הכולל כמה חברות/מוזיאונים במכה אחת. אני מעוניין להרשם לכל אתר בצורה פרטנית, בגלל שאני חושב לבקר באיזור במשך יומיים וכל יום לראות 3 אתרים ולא 8 במכה. אני צריך זמן וסיורים של 45 דק' - שעה רק ישביזו אותי. מה עושים? יש מישהו שמבין ועשה משהו כזה (בטוח יש) תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
מבחן דרכים - ישראלי - ראשון על היטי החדשה של שקודה: http://cars.walla.co.il/?w=/4701/1506626 האם לדעתכם היא תצליח (במחיר הנכון, כמובן)? האם שקודה עשו נכון שהם נכנסו לנישה שהיא חדשה עבורם? ואוף דה רקורד - היטי היא שגרמה לנו לבטל (ברגע האחרון) את הזמנת הפביה (האדמונית). עכשיו רק ניתן לקוות שיוחלט על יבוא היטי גם בגרסת 1.8TSI ידנית, עם הנעה כפולה...
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ב-17/11 האחרון הורשעתי בעקיפת רכב תוך חציית קו הפרדה רצוף,קיבלתי 750 ש"ח קנס+10 נק'. השאלה היותר קשה: האם עבירה תעבורתית נחשבת עפ"י חוק לעבירה פלילית עליה נפתח תיק במשטרה ? התשובה חשובה כיוון שאני נחשב עובד ציבור (מורה) וחשוב לדעת האם נרשם במחשב המשטרתי ר"פ כלשהו. תודה לעונים !!!
הודעה אחרונה מאת Z4 3.0si, -
- 0 תגובות
- 526 צפיות
שלום! יש לי את המכשיר הנ"ל, הבעיה איתו שלוקח לו בערך 10 דקות להתחבר ללוינים (כלומר תוכנת IGO מתחילה לעבוד), אחרי שהוא כבר התחבר לפעמים המכשיר מאבד קליטה (לרוב בעיר), רציתי לדעת אם אנטנה חיצונית (שמתחברת בעזרת כבל) תשפר את המצב? או שאולי יש פתרונות אחרים לבעיה (המכשיר היה בבדיקה אצל היבואן ונמצא תקין)
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני שעה,רכב שנסע לאחור פגע ברכב שלי שעמד בחניה.הפגיעה הייתה בין 2 הדלתות. ביום ראשון אני צריך לקבל הצעת מחיר לקבל תיקון הנזק (שאלה בנושא הנזק תישאל מייד בפורום הטכני). לי היה רק ביטוח חובה באוטו,היות והוא מוצע למכירה וכמעט לא נוסע. מה התהליך שאני צריך לעשות עכשיו.האם צריך לתקן ולהוציא חשבונית על התיקון? או שמעבירים הצעת מחיר לחברת הביטוח של הנהג הפוגע (ביטוח ישיר). אין לי כל כך כסף לתקן את האוטו,ויש צורך בתיקון דחוף כי הדלתות לא יושבות ישר. אודה למי שיוכל לעזור בנושא.
הודעה אחרונה מאת Arilou, -
ערב טוב . אני יגש ישר לעניין: הרגע קיבלתי דו''ח על חנייה במקום חניית נכים שאני בטוח ב100 אחוז שהם סתם רצו להרוויח על ילד מסכן שעוד חודש מתגייס 500 שקל בלי שיהיה פה צדק מצידם בכלל. החניה היא חניה מקבילה למדרכה, ישנם 5 מקומות חניה , אחרי ה2 הראשונות יש שלט נכים שכתוב מעליו 2 חניות נכים, ב2 החניות הראשונות יש רמפה לעלייה לכסא גלגלים, על שום חניה אין איקס שמסמן את החניות, על השלט לא כתוב קדימה או אחורה. אני חניתי בחניה השלישית מההתחלה, הריבוע האפור זה אני ומלפני החנה חבר שלי שלא קיבל כלום. שרטוט החנייה: תמונת המקום: עכשיו אני אישית בטוח ב100 אחוז אבל אני רוצה לשמוע עוד דעות, לי אישית נמאס מהב** **** האלה כבר שחושבים שהם מעל כולם…
- 6 תגובות
- 826 צפיות
מצטער מראש על פתיחת נושא חדש, אבל אני צריך את התשובה בדחיפות לצערי והחיפוש לא עזר לי בנושא. לפני 90 יום בדיוק, אם לא לכלול את יום קבלת הקנס, קבלתי קנס על זה שנהגתי ללא טסט. 250 ש"ח. מה קורה באם לא הספקתי לשלם? זה רק ייעלה את הסכום או שמה ישנם השכלות נוספות? תודה מראש לכל העונים!
טוב אז הרבה זמן כולנו מדברים ומדברים ושוב מדברים, אבל שום דבר לא יצא לפועל. אז מה בתכנון, שישי צהריים על האש יהיה טוב? אפשר כבר לסגור תאריך, תנו הצעות במידה והתאריך יסתדר לכולם אז אפשר להתארגן מי מביא מה. מיקום, אני חשבתי על הכניסה לעתלית, יש שם את חורשת לימור יש חנייה גדולה וספסלים עם מקום לגריל. במידה ויש הצעות אחרות למיקום אין בעיה להעביר במידה וזה מסתדר לכולם, מבחינתי גם שיהיה באילת אני מגיע לכל מקום.! בינתיים ארגנתי מדבקות לרכבים {תודה רבה רבה לבוריס רוזנר, שם משתמש The REAL B.r על העיצוב של המדבקה} בנוסף שלחתי לכמה חברות דפוס כמה סמלים לחולצות, אבל קיבלתי הצעת מחיר גבוהה. אם למישהו יש רעיונות יותר טובים, הוא מוזמן לשתף אותנו ומה שיסתדר יבוצע. …
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3732796,00.html אחח מדינת ישראל רק כדי להכניס לקופת המדינה עוד כמה מיליונים אז היא תתחיל להציב מצלמות בכל חור אישית כבר שמתי רפלקטורס למי שמכיר ממישהו שעד לא מזמן הציע לי ופשוט תענוג להיות בראש שקט מה דעתכם על הכתבה ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
1. איך אפשר לשלם את האגרה באשראי? 2. אם אני מאחר לשלם ולבוא לטסט,[רווח] מה התוצאות? 3. אם אני בכל זאת מאחר,[רווח] ואני מגיע לאחר שבוע מהמועד,[רווח] נכון שאני מסתכן בנסיעה ללא טסט,[רווח] אבל הם יבצעו אותו גם באיחור או ש... [רווח]מה צריך לעשות שזה יהיה בסדר מבחינתם?
- 11 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אתמול חזרתי הביתה ב-3 לפנות בוקר. ליד הבית שלי יש מצלמה רמזור אדום_(אני גר בחולון ליד ח300 למי שמכיר). כמובן שנסעתי בכביש הזה על 50 והייתי לבד מהכיוון של הנסיעה שלי. נעצרתי על הפס,_לא בגלל שלא הספקתי לבלום אלא סתם ככה כמו שקורה לרוב,_נעצרתי פחות מחצי מטר עם החלק הקדמי של הפס הלבן של מעבר החצייה_(המכסה מנוע, ולא עם האחורה של האוטו). בקיצור, היו שני הבזקים. מה שמוזר שרכב שהגיע מהרחוב מצד ימין ופנה שמאלה (כלומר עכשיו הוא בעצם נוסע לכיוון הנגדי שאני עומד אליו) עבר בדיוק כשהיה ההבזק,_אבל למה שיהיה הבזק עליו אם גם ככה המספר רישוי שלו לא בזוית שהמצלמה יכולה לקלוט? האם יש ממה לחשוש? האם התצלום מגיע אוטומטית אלי בדואר או שיש התערבות של בן אנוש לפענח את התצלום ולראות שבכלל לא …
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
האם מישהוא יכול להמליץ אל מקומות בארץ (מרכז הארץ) שאפשר לבצע דריפטינג. מחפש מגרשי חניה מרוחק מאזרחים ומשטרה. מי שיכול להמיץ לי מקומות אני אשמח.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 2 תגובות
- 735 צפיות
רציתי ליידע את כל מי שלא ידע על מגזין רכב שקיים כבר 3 חודשים בשם אוטולי באתר WWW.OTOLI.CO.IL המגזין מציע את כל מה ששאר המגזינים מציעים, רק שרואים אותו באינטרנט וב-ח-י-נ-ם רק צריך להירשם ואפשר להנות ולקרוא. אגב גימיק נחמד של המגזין זה שלפרסומות יש גם קישורים ויש פרסומת של אלפא רומאו עם וידאו
הודעה אחרונה מאת gil elbaz, -
- 1 תגובות
- 656 צפיות
בוקר טוב ושבת שלום אני רוצה להזמין אביזור מסוים מהאתר הנ"ל. מישהו כבר הזמין או מכיר אותם? תודה מראש גיא. http://www.nicedeals.co.uk/product_info.php?products_id=10192
הודעה אחרונה מאת גיא127, -
- 1 תגובות
- 845 צפיות
לכל מי שמעוניינים לעקוב אחרי ידיעות מתעשיית הרכב העולמית וארועים בפורמולה 1 (ובין השניים יש קשר) מוזמנים להצטרף לטוויטר שלי. יעקב צלאל עיתונאי רכב, לשעבר עורך המגזין "רכב", היום יושב בלונדון, כותב טור למגזין "הגה", מעדכן את אתר Autonews.co.il, מבקר באירועיים מוטוריים ברחבי האי וממשיך לכתוב על פורמולה 1.
הודעה אחרונה מאת zyaacov,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,940 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Coresh
- DareDevil
- rev-Match
- TomerP
- BassDriver
- guy.a
- yor2
- flytomars
- לירון .ה.
- yoav911gt2
- Dan___
- sperial