רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,589 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום אתמול נסעתי עם החברה ועוד זוג, עצרנו להוציא כסף מהכספומט שהיה לייד קניון, על מנת לעצור נכנסתי לאזור המתנה של מוניות שכביכול לא אמורות לנסוע שם מכוניות פרטיות אך בדרך כלל יש שם תמיד. בכול אופן אחרי שהוצאנו כסף מהכספומט אני ממשיך לנסוע כשלפתע אחד מהנהגי מוניות שחנה בצד פתח את הדלת בלי לראות אם עובר רכב ליד או לא, הדלת נכנסה בכנף הרכב ונגרם נזק כבד לרכב שלי (כנף\טמבון\מכסה מנוע וכו') ואילו לו נגרם נזק קל יחסית לדלת. עכשיו, מבחינה טכנית זו אשמתו של נהג המונית שלא הסתכל לפני שפתח את הדלת (הרכב שלי כבר עבר את הרכב שלו כאשר הוא פתח את הדלת כך שלא יכולתי לראות אפילו את זה לפני) אך הוא מנסה להפיל את האשמה עלי בטענה שאסור היה לי להכנס לשם מלכתחילה. שזו טענה נורא מג…
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
-
תגידו, שאלה שמעניינת אותי: המשטרה יכולה לתבוע נהג עפ"י מה שהוא כותב בפורום הזה? לדוגמא, מישהו כותב שהוא נוהג לנסוע בכביש החוף ב 130 האם המשטרה יכולה לפנות להנהלת הפורום בבקשה להסגיר את כתובת ה IP שלו ולתבוע אותו במשפט תעבורה? ושאלה למנהלים: האם דבר כזה קרה בעבר?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- 3 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
אתמול נתקלתי ברקטסון עם לוחית רישוי שתפסה את עיני במקום המקום שבו בדרך כלל יש דגל ישראל וIL על רקע כחול היה מין לפיד על רקע אדום וגם על הדאשבורד היה כתוב שזה רכב חלופי של נכה צהל אף פעם לא נתקלתי בכזה דבר, מישהוא יכול לפרט? תודה, אוהד
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בזמן האחרון אני שם לב שהרבה רכבים חדשים מגיעים גם עם התיבת הילוכים הכל כך טובה אך הנשכחת,האם זאת תחילתה של אופנה חדשה? או אולי רק הזיה? אני נתקל בהמון טויוטה קורולה וגטס ידניות על הכביש(ולא של ל' או מונית),גם אתם שמתם לב למגמה או שזה רק אני?.
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
פגעתי קלות (פקק של רמזור) בפיגו 207 חדשה בפגוש האחורי. הנזק שריטות קלות. בעל הרכב טוען בטלפון כי צריך להלחיף פגוש וחיישנים וזה עולה 1500 שקל. אני חושב שהמחיר זול מדיי והוא מנסה לסחוט ממני את הכסף של הביטוח כי הוא יודע שזה סכום השתתפות עצמית ואני לא ארצה להפעיל ביטוח. יש עצה איך לפעול?
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
היום בחיפה ראיתי רכב מוזר כלשהו בעל לוחית אספנות ו6 מספרים, לדעתי זה פולסווגן. הרכב הוא דו מושבי פתוח, לא רודסטאר אלא יותר באגי כזה, די דומה לאריאל אטום שהופיעה בטופ גיר. לא הספקתי לצלם אבל אני בטוח שהתיאור לא מתאים להרבה מכוניות.
הודעה אחרונה מאת dj_dani, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הסיפור הוא כזה : נכנסתי לרחוב שיש בו תמרור אין כניסה (יחסית חדש) , שעליו רשום ככה : "בימי לימודים בין השעות 7:30 עד 8:15 " הדוח היה אתמול, בתאריך ה23/6/09 , אני תלמיד תיכון כבר נמצא בחופש הגדול החל מה20 לחודש . באותו רחוב מדובר ישנם 2 בתי ספר צמודים : בית ספר יסודי שבו הלימודים יסתיימו רק ב30 לחודש . וחטיבת ביניים ששם כבר הסתיימו הלימודים לשנה זו (חופש גדול החל מה20 ליוני) . אני נהג חדש, וקיבלתי דוח 500 שקל ו6 נקודות . אני רוצה לערער וללכת למשפט , יש דעות בנושא ? בבקשה כאלה שמבינים תודה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3316182,00.html http://go.calcalist.co.il/pic/car/cars2liad.pdf
הודעה אחרונה מאת TShavit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האם הרישיון הישראלי החדש תופס שם ? ואם לא מה צריך לעשות שיתפוס ?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
התקנת פזומט
מאת vik014- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
אני רואה במכשיר יתרון של עצמאות בתחנת הדלק והנחה. מישהו יודע מה תנאי ההצטרפות, האם יש דרישה למינימום מכוניות, מינימום צריכה, מה ההנחה? האם זה כדאי?
הודעה אחרונה מאת vik014, -
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
פורד מוסטאנג עם 725 כוחות סוס, לאיפה הם רוצים להגיע? קרדיט לאתר וואלה: http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1510534 מי מזמין אחת כזו לישראל?
הודעה אחרונה מאת eitanshay666, -
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לאחר עיון בטבלת הניקוד למיסוי ירוק שפורסמה לפני כשבוע+, הייתי משוכנע שהגולף החדשה תהיה בין המכוניות שיזכו להפחתת מחיר. רציתי לשמור את טבלת המחירים הישנה כדי להשוותה למחירים העתידיים, ומה הופתעתי לגלות שביום 26/6/2009 פורסם מחירון חדש לגולף (אולי גם לאחרות, לא בדקתי) שמשקף עליית מחיר של בין 5K-3K. מעניין מה יקרה ביום שבו המיסוי החדש יכנס לתוקף, אז יקזזו(?) מהמחיר הזה "ובא לציון גואל". מצ"ב המחירון החדש.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
רציתי לדעת מה אתם חושבים על השיטה של צביעת פסי הקישוט שהם עדין מורכבים על הרכב? ברור לי שצביעה יותר איכותית ובטוחה שהפסי קישוט מחוץ לרכב, אבל ברכב שלי סיאט איביזה 2005 כמו בשאר הוואגית ברגע שמורידים את הפסי קישוט הדבק הולך והם לא חוזרים אותו דבר כמו לפני וכמובן יש את הסכנה שזה ישבר (בחברה זה בטוח בסביבות ה1000 שקל אם לא יותר) דוגמא לפני דוגמא אחרי
הודעה אחרונה מאת אריק, -
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
כל מי שמכיר אותי יודע שאני חובבת רכבים ואופנועים בצורה מושבעת. כך שבכל הזדמנות שיש לי אני שמחה להצטרף לטיול נהיגה ולארועים מוטוריים המתקיימים ברחבי הארץ. בשבת האחרונה נפגשנו מספר חברים בערב ויצאנו לטיול נהיגה לילי באיזור הרי ירושלים. אל הטיול התייצבו: Ferrari, פורד GT, אלפא ג'וניור, אלפא GTV ו BMW Z 4 M. השעה 22:30 כל הרכבים מגיעים אל נקודת המפגש, תדלוק אחרון לפני היציאה, כל אחד ניגש אל רכבו מסובב את הסויץ ומניע, המנועים מגרגרים כל הסוסים שנמצאים מתחת למכסה המנוע צוהלים ורוצים לצאת אל הדרך, חיוך מאוזן לאוזן נמרח על כל אחד מהנהגים. אני כהרגלי ניגשת אל מושב הנוסע ב BMW אך זוכה לקבל הפתעה נעימה מצד הנהג. גיא קורא לי לגשת אליו אל כיוון תא הנהג ומגיש לי את צרור המפ…
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 848 צפיות
הפורום הוא קבוצה גדולה של חובבי-רכב, וכאלה שאכפת להם מתחום התחבורה. בתקופה האחרונה הייתה עליית מס חדה במחירי הרכבים החדשים במסווה של מיסוי ירוק. בפועל, 95% מהרכבים התייקרו. למה העיתונות בכלל, ועיתונות-הרכב והעיתונות הכלכלית בפרט לא נקפו אצבע (וזה חלק מתפקידים של עיתונאים, כזכור) - זו שאלה לדיון אחר. הנק' שמציקה לי היא שכלום מהמיסים האלו לא הולכים לשיפור התשתיות. בכל תחום (תשתית, ספורט מוטורי, תחבורה ציבורית) אנחנו מפגרים לעומת מדינות אחרות. רציתי לשמוע כאן רעיונות יצירתיים לשינוי המצב. לי זה באמת מציק. אם יהיה רעיון טוב - אני בהחלט אשמח להקדיש לא-מעט מזמני למענו. לכתוב בטוקבקים 180 תגובות כל פעם שמחירי הדלק עולים - לא מקדם לשום מקום. אני חושב שיש צורך …
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 15 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום לכולם. רציתי להתייעץ איתכם לגבי המשך לימודים (יג' ויד') לפני הגיוס לצהל במגמת מכונות בהתמחות רכב. בדקתי בהמון מקומות וחלק אומרים שלא כדאי וחלק אומרים שכן אז רציתי לקבל תשובה חד משמעית לגבי העניין והאם המקצוע הנ"ל יוכל לעזור לי בעתיד באם זה איש קבע או באזרחי. האופציה שעומדת בפני היא כזו : אני יכול להירשם למכללה הטכנולוגית של חיל החימוש בב"הד 20 שהלימודים שם הם מיום א' עד יום ה' במסגרת פנימיה - לא מפריע לי להיות במסגרת פנימיה. הלימודים הם בחינם, אך אני מתחייב לשנתיים של קבע שגם הם לא פריעים לי. הלימודים הם שנה וחצי, לומדים על מדים, מקבלים תעודת "שוחר" שמקנה אפשרות לנסיעות בחינם. השאלה שלי היא האם הלימודים הנ"ל יעזרו לי בעתיד במיקומי בצבא או באזרחי? ידוע ל…
הודעה אחרונה מאת kookoo, -
- 2 תגובות
- 948 צפיות
כבר שבוע וחצי אני מתחנן לשפר תהונדה שלי בזה : http://www.ramp.co.il/product.asp?productid=511 כמה זה עוזר לרכב מבחינה כוח וצריכת דלק ?
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כולנו אני מניח יודעים שמגיע לנו החזרים על יתרת אגרט רישוי (טסט) לימים שנותרו עד הטסט הבא במקרה שגנבו לנו את המכונית או שירדה מהכביש מסיבה כלשהי. אבל האם החישוב שלהם נכון . הסיפור - בתחילת 2009 הייתי אמור לקבל ממשרד התחבורההחזר אגרת רישוי בגין רכב אחד ולשלם אגרת רישוי בגין רכב אחר. ל 2 הרכבים נשארו נניחחמישה וחצי חודשים עד למועד החידוש. ברכב שהייתי אמור לקבל כסף החזר "עיגלו ליכלפי מטה - דהיינו ל חמישה חודשים. ברכב שהייתי אמור לשלם עיגלו לי כלפי מעלה - דהיינו ל 6 חודשים. במשרד התחבורה מכחישים "עיגולים" וטוענים שאצלי זה מקרהפרטי מיוחד... ושהם מחזירים אגרות רישוי "על היום" לפי חישוב מדוייק. אני לא מאמין. האם מישהו מכם יכול לספר לי על מקרה אישי שלו מתי גנבו\טוטאל ל…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האם ניתן לדעת לפני שניגשים לסוכנות רכב מה המחיר של רכב ספציפי לעמיתי חבר? תודה
הודעה אחרונה מאת Filius_Dei, -
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מה נשמע חברים ? אני נוסע על קטנוע קטן ופשוט 50 סמ"ק. חניתי על המדרכה מול הבית של חבר שלי בתל אביב. לאחר כשעתיים הופתעתי לגלות דו"ח חנייה על סך 500 שקל ! בהערות היה כתוב שלא השארתי מקום לעגלה לעבור על המדרכה. העניין הוא שחניתי ממש על שפת המדרכה (כחול לבן) במיוחד לא להפריע להולכים רגל העוברים שם. יותר בקצה המדרכה אין אפשרות לחנות! הדוח הזה הגיוני? כמה מקום בעצם היה מצפה שאני אשאיר שם? כלומר אומנם המדרכה די צרה אבל חניתי ממש על הקצה. ואין אפשרות בחיים לתת יותר מרווח ממה שנתתי. כדאי לציין שאין שום תמרור ברחוב שאוסר על חניית אופנועים וקטנועים.
הודעה אחרונה מאת perna longa, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מקווה שהנושא מתאים לפורום, אם לא עמכם הסליחה אנא העבירו אותו למקום המתאים... אני סטודנט הלומד בהונגריה ועקב השהות שלי בחול נשלח אלי רישיון הנהיגה החדש ללא תמונה (עם הערה שאני צריך לבוא להצטלם כשאגיע לארץ). בעוד מספר ימים אני טס לארה"ב לביקור משפחה. משהו יודע האם רשיון הנהיגה שלי תופס בארהב גם ללא תמונה? ביחד עם מסמכים מזהים אחרים או תעודה ישנה? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת NoBeLiuM, -
- 15 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
רכב שנת 92 שעמד כ-7 שנים ללא שימוש ורשיונותיו לא הופקדו, מה בדיוק הפרוצדורה שעליי לעבור ע"מ להשמיש את הרכב ע"מ שיוכל להעלות שוב לכביש? ברשותכם כמה שאלות: 1. הרכב צריך לעבור בדיקת מעבדה מוסמכת/מכון התקנים? אם כן, היכן ומה העלות של בדיקה כזאת? 2. עליי קודם לשלם את כל האגרות אחורה על כל השנים שהרכב היה ללא טסט ורק אח"כ להוציא רשיון רכב מעודכן חדש ואיתו לגשת לטסט? 3. בהגיעי למכון טסטים עליי לדאוג גם לאישורים נוספים( בלמים וכו)? אשמח לכל מיידע נוסף בעניין ע"מ שאוכל להעריך את העלויות שצפויות לי ע"מ להחזיר את הרכב לכביש. תודה מראש והמשך יום נעים לכולם.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם, אתמול בשעות הצהריים, עצר אותי מחסום משטרתי על כביש 90 כמה ק"מ צפון לראש פינה. כעבור דקה הופיעה ניידת ובתוכה שוטר, והראה לי כי צילם אותי נוסע במהירות מופרזת. השוטר שראה ברשיון שאני גר בחיפה, אמר לי להתקשר למספר מסויים, ולבקש להתצייב בחיפה ולא בראש פינה. כשהתקשרתי היום ב7 וחצי בבוקר, לא היה מענה, רק ב7:45 ענו לי אחרי שהתקשרתי כמה וכמה פעמים. השוטר שענה לי, ציין בפני שהשוטר שאמר לי שאני יוכל להתייצב בחיפה [קצין ד"א], "לא מבין על מה הוא מדבר" ובמשך כל השיחה, השוטר שענה לי צעק ונקט ביחס מזלזל ביותר. מי יצא פה לא בסדר? אחד מהם זה בטוח. יש לציין שעברתי ניתוח ברגל והרישיון הזמני שקיבלתי,תקף עד 8 וחצי היום בבוקר. הגעה לראש פינה באוטובוס לא באה בחשבון בגלל …
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 1 תגובות
- 732 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3738915,00.html
הודעה אחרונה מאת Borka, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני וחברים ישבנו ברמת ישי, ממש בסמוך לצומת ששמענו טלפון מחבר "מאזדה 6 טסה מצומת קרית טבעון לכיוונכם ואחריה ניידות" כעבור דקה או שתיים אנחנו רואים את המאזדה 6 בצבע אפור (הצורה הישנה) עוברת את הצומת באדום במהירות מטורפת ואחריה בערך 8 ניידות מסוגים שונים, שגם הן עברו באדום:shock: עלינו לאוטו והתחלנו לסוע לכיוון המשטרות, הצליחו לעצור את המאזדה רק ליד כפר החורש(אחרי מגדל העמק) בערך 10ק"מ מהצומת ברמת ישי. לא אמרו שאסור לבצע מרדפים? מה זה אמור להיות? במו עיני ראיתי ניידות עוברות באדום ומסכנות את כל הסביבה רק בשביל לעצור את המאזדה הזאת... אלון.
הודעה אחרונה מאת mishmesh, -
-
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לא יעלה על הדעת - כבר פעם שלישית שמעלים את מחירי הדלק בחודשיים האחרונים. 6.30 ש"ח לליטר - זו פשוט הגזמה נוראית. אני כבר מלפני למעלה מחודש הפסקתי לנסוע ברכב בעיר ונוסע רק בתחבורה ציבורית - ועדיין, זו עלייה מטאורית וכולה בשל העלאת המיסים - נמאס כבר!
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 0 תגובות
- 683 צפיות
שלום לחברי הפורום!! רציתי לשאול, כיון שאני מתכון לקנות 1.8 Audi A3 שנת 2002 בקרוב, שמתי לב שיש 3 תתי דגמים: Ambiente Attraction Ambition אני רוצה להתמקד בשני הראשונים, אני יודע שיש הבדל ברמת הגימור, אבל רציתי לדעת עוד, וכיצד אני מבדיל ביניהן בעין או ברישיון עצמו (כיון שרמת הגימור לא מופיע שם). תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת icec, -
- 1 תגובות
- 835 צפיות
היום נסעתי לאשקלון, בדרך לא זוכר בדיוק באיזה רמזור אני חושב שלפני בית שיקמה אם אני זוכר טוב, שמתי לב למשהו מאוד מוזר ופעם ראשונה שאני רואה את זה. היה בצד הכביש עמוד חשמל, תאורה, שמעליו בקצה של העמוד הייתי מצלמה. היא לא נראיתה כמו המצלמות של הרמזורים או המהירות לא קופסה כזאת אלא כמו מצלמת וידאו. יוצא לי כמעט כל יום לנסוע שם ואני שם לב לדברים כאלה ודווקא היום פעם ראשונה שאני רואה את זה. לא יכולתי לצלם כי היה רמזור ירוק. אולי מחר או בהמשך אני יצלם ויעלה. אז אני שואל מה זה פיתרון חדש? להציב מצלמות מעל עמודי תאורה ורמזורים?והיא לא הייתה היא הייתה ממש בולטת אפילו מרחוק רואים גוש כזה על הקצה של העמוד וזאת הייתה חתיכת מצלמה. מישהו גם ראה כזה דבר פעם?
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
איזה דור הפולו הזו ? 1 2
מאת mgold-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
השאלת בכותרת. תודה
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אתמול אני עומד לי לתומי ברמזור אדום (בצומת ליציאה לדרך אילת על דרך חברון בבאר שבע למי שמכיר). בכביש 3 נתיבים, אני בנתיב הימני ביותר. משמאלי עומד ג'יפ לאנד קרוזר שהחליט שהוא רוצה לפנות שמאלה. במקום לבקש מהנהג שמשמאלו לתת לו לעבור כשהרמזור יתחלף לירוק, הוא נסע קדימה ונדחף מלפניו ונעמד עקום על המעבר חציה. אחרי 3 שניות בערך קלטתי הבזק מהמצלמה בצומת שכנראה צילמה את הג'יפ. יש מצב שהמצלמה ראתה את זה כמעבר באור אדום ? מאיזה חלק בצומת המצלמה מצלמת ? האם הבנאדם הולך לחטוף משהו על זה ? (חוץ מכמובן העובדה שהוא עמד על מעבר חציה ואילץ אנשים ללכת מסביב לרכב כדי לעבור) לא שאני דואג לאותו חוצפן, פשוט סתם מעניין אותי.
הודעה אחרונה מאת M.H,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 629 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- eden8944
- yoni162
- Johnathan
- לירון .ה.
- במבליק
- The FixTrics
- פולו,גולף
- garay
- daniel.asu
- פינדר
- epiphone
- לב טוב