Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בטוח שאני שמאי אתה רוצה צילום תעודה ?

ואתה נראה לי מוכר בשוק....

מה זה בשבילך יופי ???

גם להריון אפשר להיכנס בלי להוריד את התחתונם ומה זה אומר משהו?

עבודה מקצועית עושים כמו שצריך ??

אפשר לצבוע את כל האוטו גם ללא תנור אז מה

תפסיק בחיייית ....

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מגינים צובעים יופי גם בלי לפרק.

שי, מגינים אפשר לצבוע גם בלי לפרק - זה בהחלט נכון.

באותה המידה אפשר גם בכלל שלא לתקן אותם, כי הרי כל השריטה היא קוסמטיקה של חלק שככל הנראה יפגע בעתיד עוד ועוד פעמים.

אם הרכב חדש אז מובן לי לגמרי למה בעל הרכב ידרוש את הטיפול הטוב ביותר בעבורו, טיפול שכולל גם פירוק והרכבה וגם פיצוי כלשהו (שכמובן שאותו הוא לא יקבל) על כך שאיכות הרכב נפגעה.

כשהרכב וותיק או כשמדובר ברכב לצרכי עבודה, אז ברור שמערכת השיקולים משתנה ובהחלט תיתכן התעלמות מהפגיעה.

עוד עניין קטן לטובת כל ה"גיבורים" שפוגעים באחרים ומציעים להם פיצוי עלוב כדי שלא "יסחטו" אותם: אני ממליץ לכל אדם שנפגע ונתקל ב"חכם" מהסוג הזה לגשת למוסך המרכזי ולדרוש תיקון מושלם שכולל פירוק, צביעה והרכבה של החלק.

אני רוצה לראות את אותו החכם עומד מול שופט וטוען שסוחטים אותו, כשלמולו נמצא תובע שמציג קבלה (בריאה מאוד) ממוסך מרכזי.

פורסם

באותה המידה אפשר גם בכלל שלא לתקן אותם, כי הרי כל השריטה היא קוסמטיקה של חלק שככל הנראה יפגע בעתיד עוד ועוד פעמים.

אם הרכב חדש אז מובן לי לגמרי למה בעל הרכב ידרוש את הטיפול הטוב ביותר בעבורו, טיפול שכולל גם פירוק והרכבה וגם פיצוי כלשהו (שכמובן שאותו הוא לא יקבל) על כך שאיכות הרכב נפגעה.

כשהרכב וותיק או כשמדובר ברכב לצרכי עבודה, אז ברור שמערכת השיקולים משתנה ובהחלט תיתכן התעלמות מהפגיעה.

עוד עניין קטן לטובת כל ה"גיבורים" שפוגעים באחרים ומציעים להם פיצוי עלוב כדי שלא "יסחטו" אותם: אני ממליץ לכל אדם שנפגע ונתקל ב"חכם" מהסוג הזה לגשת למוסך המרכזי ולדרוש תיקון מושלם שכולל פירוק, צביעה והרכבה של החלק.

אני רוצה לראות את אותו החכם עומד מול שופט וטוען שסוחטים אותו, כשלמולו נמצא תובע שמציג קבלה (בריאה מאוד) ממוסך מרכזי.

בחור כ לבבי

אנשים תפסיקו לחשוב שכולם פה במדינה מנסים לזי....ן אותכם , לא לא כולם יש הרבה אבל לא כולם קצת אימון באשים

ותמיד תזכרו שיש את הפורום הזה בשביל להיתיעץ עם אנשים שמבינים.

פורסם

יש לי חדשות בשבילך, אם אני ניסיתי להגיע איתך לאיזה פשרה של תיקון מקצועי ויסודי שלא במוסך המרכזי של היבואן אלא במוסך פחחות/צבע מוכר ומורשה וזאת בגלל פער מחיר כפול ואתה סרבת במשנה תוקף, יש סיכוי טוב מאוד שהשופט ינזוף בך ולא בי.

שניינו יודעים שמרבית האנשים במדינה הזאת, אם מחר ישרטו את הטמבון שלהם בעצמם באיזה יציאה לא זהירה מחניה, לא ירוצו לתקן את הטמבון ב 1500 ש"ח אז למה כשזה על חשבוני אז מותר?

גם תיקון טוב ומקצועי ב 800 ש"ח צריך לספק אותם ומי שלא מסתפק בזה, שיפגוש אותי בבית המשפט.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
יש לי חדשות בשבילך, אם אני ניסיתי להגיע איתך לאיזה פשרה של תיקון מקצועי ויסודי שלא במוסך המרכזי של היבואן אלא במוסך פחחות/צבע מוכר ומורשה וזאת בגלל פער מחיר כפול ואתה סרבת במשנה תוקף, יש סיכוי טוב מאוד שהשופט ינזוף בך ולא בי.

וואלה?

אתה לא אמור להתפשר איתי על שום דבר, אתה אמור לשלם על מלוא הנזק שגרמת, לא 50% לא 80% וגם לא 95%, אלא 100% מלאים.

אני אגש למרכזי ואתקן את הפגוש - אתה תספר לשופט שתקנתי את הנזק בבוטיק לטמבונים, זה לא יעזור לך כי אתה תשלם את מלוא הנזק.

כדי לא לשלם אתה תצטרך להוכיח שהתחשיב של המרכזי לקוי וזה כידוע לך הוא בלתי אפשרי.

פורסם

אז בעצם למה שלא תטען בפני השופט שהרכב היה מושלם, אתה לא מעוניין ברכב פגום ולכן לדעתך אני צריך לקנות רכב חדש?

כל מה שאני צריך לעשות זה להחזיר את הרכב למצבו הקודם.

השמאי שלך אומר 1500, השמאי שלי אומר 800, אם תתעקש להגיע לבית משפט כאשר דחית את כל נסיונות הפשרה שלי מצבך לא טוב בפני השופט/מגשר.

זה יכול לא למצוא חן בעניך, זה יכול להיות לדעתך לא צודק אבל הלכה למעשה, זה המצב היום בבתי המשפט וזה טוב שכך.

זה לא שהצעתי לקחת טמבון משומש של מיצובישי ולהלביש אותו על הלקסוס שלך, נעשה תיקון מקצועי ורציני, רק לא במוסך הכי יקר במדינה (רק כי אתה לא משלם על זה).

כאילו שחברת הביטוח לא דוחפת לך מוסכי הסדר וחלקי חילוף חליפיים/ משומשים בכל הזדמנות שהיא רק יכולה.

אז מהכיס שלך לא תוציא את הכסף (במקרה שתסרוט בעצמך את הטמבון).

מחברות הביטוח בטח לא תוציא את הכסף (רק ההשתתפות העצמית יותר יקרה).

רק על אזרח אחר אתה גיבור פתאום.

למה פה לא יעצת לו לגשת מיד למוסך המרכזי של היבואן ולצבוע מחדש את הדרוש?

בשביל מה הבקבוקונים והקיסמים והסיבוכים?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הנה החווייה שלי מלפני קצת יותר משבוע:

שפשפתי אוטו (הונדה FRV) עומד בחנייה בכנף שמאל. המקרה קרה בתוך קמפוס הר הצופים. הנזק: שקע קטנטן - צילמתי, בצילום שלי לא רואים שום נזק לצבע. לאוטו שלי אין נזק. השארתי פתק לבעלים, הסתבר שזאת אישה בשנות ה-40 לחייה, עובדת האוניברסיטה שבדיעבד הסתבר לי שאפילו לא בחנה את הנזק, אלא ישר הלכה על הפרוצדורה הרגילה מבחינתה של החלפת פרטי הביטוח וכיו"ב. היא נגשה למוסך (מורשה של הונדה) עוד באותו היום והתקשרה אלי משם בטענה שהצעת המחיר שלהם לתיקון היא 1,500 ₪ + מע"מ. בקשתי לדבר עם מי שנתן לה את הצעת המחיר ותוך חצי דקה התברר לי שהוא מדבר על כנף ימין שבה יש לה פגיעה רצינית (שכמובן, לא קשורה אלי). בגלל שהיא לא טרחה אפילו לבדוק את הנזק, אז היא לא ידעה להגיד לו באיזו כנף מדובר! תוך כדי השיחה הוא ניגש לצד שמאל של הרכב, חיפש במשך קרוב לדקה מה בכלל הנזק (כל זה איתי על הקו) ואז פלט את הצעת המחיר שלו: 1,000 ₪ + מע"מ. לי זה לא נשמע כמו תהליך רציני של בדיקה ומתן הצעת מחיר, אז שכנענו את האישה לבקש הצעת מחיר במוסך נוסף והיא הסכימה. התוצאה: 800 ₪ כולל הכל. עכשיו, אני עדיין לא בטוחה שיש שם צורך בתיקוני צבע ולכן אגש איתה ביחד למוסך בהמשך השבוע כדי לסגור את הפרטים סופית עם המוסך ולשלם עבור התיקון - כמובן, שאם אכן הצילום שלי לא משקף את הנזק ויש צורך לצבוע, אשלם את מה שנדרש.

מהו מוסר ההשכל מבחינתי?

לפעמים, מי שמנסה לעשות קופה הוא דווקא המוסך (בעיניי, המוסך המורשה פה דווקא מצטייר כמי שזורק לאויר העולם הצעות מחיר מבלי לבדוק לעומק). האישה לא רצתה שאשלם לה כלום, מבחינתה הכל הולך למוסך ישירות.

שווה להיות מעורבים יותר בתיקון הנזק - לגשת עם הבן אדם למוסך, לדבר עם מי שעושה את התיקון, אז גם אם הנפגע מנסה להרוויח משהו מעבר לעלות התיקון, אתה תדע מזה ותוכל להתעמת איתו.

כן, לפעמים הנזק הרבה יותר יקר ממה שנראה על פניו.

יום נטול תאונות קלות , ביינוניות וקשות לכולנו,

ליהי

פורסם

צביעה של מגן ללא פירוק היא לא פחות טובה (כמובן בתנאי שהצבעי הוא איש מקצוע). לרוב פירוק והרכבה יוצאים פחות טוב בגלל הרכבה לא מושלמת חזרה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
צביעה של מגן ללא פירוק היא לא פחות טובה (כמובן בתנאי שהצבעי הוא איש מקצוע). לרוב פירוק והרכבה יוצאים פחות טוב בגלל הרכבה לא מושלמת חזרה.

אני אומר שכן !!

כאשר אתה צובע את המגן ללא פירק יש מצב שהצבע ניתז על צמיגים, קדר גומי(פרופיל גומי בפח אחורי)

ואני מוכן להתיוכח עם כל בעל מקצוע או לא בעל מקצוע בנושא הזה !!

ובמקרה ולאחר פירוק מחליפים קליפסים והכל כמו שצריך אז ההרכב בסדר גמור !!

שי.ז אתה מדבר שטוית תפסיק

פורסם
שניינו יודעים שמרבית האנשים במדינה הזאת, אם מחר ישרטו את הטמבון שלהם בעצמם באיזה יציאה לא זהירה מחניה, לא ירוצו לתקן את הטמבון ב 1500 ש"ח אז למה כשזה על חשבוני אז מותר?

גם תיקון טוב ומקצועי ב 800 ש"ח צריך לספק אותם ומי שלא מסתפק בזה, שיפגוש אותי בבית המשפט.

אם אני עשיתי נזק לרכב שלי זה כבר שיקול שלי האם לתקן או לא - אל תיכנס לי לכיס, אבל אם פגעת - הואל בטובך להחזיר את הרכב למצבו הקודם (ולא "כמעט" או "מספיק טוב").

פורסם
אם אני עשיתי נזק לרכב שלי זה כבר שיקול שלי האם לתקן או לא - אל תיכנס לי לכיס, אבל אם פגעת - הואל בטובך להחזיר את הרכב למצבו הקודם (ולא "כמעט" או "מספיק טוב").

הוא יחזיר את הרכב למצבו, אבל הוא לא ישלם כפול על אותה העבודה רק כי אתה רוצה ללכת למוסך יקרן.

לצורך העניין, נדרשת החלפת פגוש אצלך באוטו כי מישהו פגע בו והרס עד כדי כך שחובה להחליף בחדש.

פגוש חדש במוסך עולה 2000 ש"ח, מחו"ל בייבוא אישי עולה 500 ש"ח אותו הדבר בדיוק מאותו היצרן וכ"ו, למה שהפוגע לא יביא פגוש מחו"ל? מדובר באותו החלק בדיוק אז למה שהפוגע ישלם פה מחיר מופרז רק כי אתה רוצה?

כל העניין פה מתבסס על זה שאתה כנפגע דורש ללכת למוסך בוטיק שעושה את אותה העבודה כמו מוסך אחר רק שהמוסך בוטיק הזה דורש מחיר כפול והפוגע לא מוכן לשלם סתם. ופה ברגע שאתה מתוכח ודורש להכניס למוסך בוטיק, אתה כבר נכנס לכיס של הפוגע. מה גם שבמקרים שכאלה הפוגע יעדיף לסגור הכל דרך הביטוח ואז מי שיפסיד זה אתה כנפגע שישלחו אותו לאיזה מוסך הסדר.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
הוא יחזיר את הרכב למצבו, אבל הוא לא ישלם כפול על אותה העבודה רק כי אתה רוצה ללכת למוסך יקרן.

לצורך העניין, נדרשת החלפת פגוש אצלך באוטו כי מישהו פגע בו והרס עד כדי כך שחובה להחליף בחדש.

פגוש חדש במוסך עולה 2000 ש"ח, מחו"ל בייבוא אישי עולה 500 ש"ח אותו הדבר בדיוק מאותו היצרן וכ"ו, למה שהפוגע לא יביא פגוש מחו"ל? מדובר באותו החלק בדיוק אז למה שהפוגע ישלם פה מחיר מופרז רק כי אתה רוצה?

כל העניין פה מתבסס על זה שאתה כנפגע דורש ללכת למוסך בוטיק שעושה את אותה העבודה כמו מוסך אחר רק שהמוסך בוטיק הזה דורש מחיר כפול והפוגע לא מוכן לשלם סתם. ופה ברגע שאתה מתוכח ודורש להכניס למוסך בוטיק, אתה כבר נכנס לכיס של הפוגע. מה גם שבמקרים שכאלה הפוגע יעדיף לסגור הכל דרך הביטוח ואז מי שיפסיד זה אתה כנפגע שישלחו אותו לאיזה מוסך הסדר.

תשמע, יש הרבה אנשים שהרכב שלהם חדש וחשוב להם. הם מטפלים ברכב במוסך מורשה בלבד, לא מתפתים להנחות עבור שימוש בחלפים לא מקוריים ושומרים על הרכב גם חיצונית וגם מכאנית.

אני אדם כזה.

אם מישהו היה פוגע לי ברכב, הייתי הולך רק למוסך המורשה שאני מכיר (לא בוטיק ולא נעליים - מורשה) ושאני סומך על העבודה שלו. בשום פנים ואופן לא הייתי הולך לשום חאפר כדי לחסוך לנהג הפוגע 500 ש"ח.

יקר לך? סע בזהירות...

למען הסר ספק - אם הייתי עושה נזק לרכב ומחליט לתקן, הייתי פונה גם כן למוסך המורשה ומשלם מחיר מלא. אבל להבדיל אלפי הבדלות, נזק שאני עושה לרכב שלי הוא ענייני האישי בלבד וזכותי גם לא לתקן אותו (אולי אני נוהג להשתין על הריפודים ברכב שלי, זה לא אומר שלאחרים מותר).

פורסם
אז בעצם למה שלא תטען בפני השופט שהרכב היה מושלם, אתה לא מעוניין ברכב פגום ולכן לדעתך אני צריך לקנות רכב חדש?

כל מה שאני צריך לעשות זה להחזיר את הרכב למצבו הקודם.

למה פה לא יעצת לו לגשת מיד למוסך המרכזי של היבואן ולצבוע מחדש את הדרוש?

בשביל מה הבקבוקונים והקיסמים והסיבוכים?

ראשית - הרכב שלי אכן במצב שאתה מתאר, אם אינך מאמין אתה מוזמן לשאול על כך את חבר הפורום yuvk שאיתו נפגשתי לאחרונה בעניין כלשהו.

שנית - אתה חייב להבין שאינך עושה טובה לאיש בכך שאתה לוקח אחריות על נזקים שגרמת, זו פשוט חובתך.

בתביעת ביטוח כנגד חברת ביטוח, הצד הנפגע זכאי להחליט היכן הוא יתקן את רכבו (בגדר הסביר, איש איננו מצפה שישלח את רכבו לתיקון במפעל המייצר). כך גם כאן, גם אם אתה הוא זה שנושא בתשלום הנזק, תאלץ לשלם בעבור תיקון במוסך סביר (סביר הוא גם מוסך מרכזי) שהצד הנפגע בחר.

תפנים, היה והצד הנפגע בחר להענות לבקשתך ולתקן במוסך פחות יקר, ראה זאת כרצון טוב ולא כחובה מצידו.

לעניין נוסף שהעלת - הבקבוקונים והקיסמים טובים לתיקון פגמים מינוריים ביותר בצבע ובוודאי שלא לתיקון חלק שנפגע מרכב אחר (מה בכלל הקשר ? :shock: ).

דבר אחרון - לכל הפוגעים למינהם: לא טוב לכם לשלם ? אז סעו בזהירות והתייחסו בכבוד לרכוש הזולת שאיננו הפקר.

• תוכן חדש...