Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איפה אמרתי לתקן במוסך מדרכה?

לתקן רק אצל פחח שבעל הרכב בוחר אבל לגבי עלות עבודה ומה צריך לעשות את זה ניתן לקבוע רק אחרי שרואים את הרכב.

עוד פעם אותו סיפר... לא נכון

דוגמא אתה מתקשר לקבלן שיפוצים ומבקש לצבוע חדר אחד בגודל 40 מטר ריבועי הוא יכול להגיד לך כמה זה עולה או לא!!!

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איפה אמרתי לתקן במוסך מדרכה?

לתקן רק אצל פחח שבעל הרכב בוחר אבל לגבי עלות עבודה ומה צריך לעשות את זה ניתן לקבוע רק אחרי שרואים את הרכב.

שי, אין לי וויכוח איתך כי הגישה הזו בהחלט (אם היא מלווה ברצון טוב) מקובלת עלי.

יש לי וויכוח עם כל הקינג-קונגים של הפורום, שמכסחים לאנשים את המכוניות ואח"כ עוד יש להם את החוצפה להציב את התנאים לתיקון.

אנשים כאלה אוכלים אצלי לקרדה ארוכה מאוד.

פורסם

אם תגיד חדר בגודל 40 מטר כולל משקופים אז לא כי הוא לא יודע כמה משקופים יש ומה מצבם.

תיקון מכה/שריטה זה לא החלפת חלק.

דורקי, מי שיודע לגרום נזק צריך גם לדעת לשלם. כמה לשלם לא הפוגע ולא הנפגע קובעים אלא המוסך שמתקן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי,

גם פוגעים בך, וגם אתה נותן לקרדה :?:

לקרדה זה דג טעים ובגלל שהוא יקר, יש תחליפים המתיימרים להתהדר בשם זה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

עכשיו השאלה היא האם אתה תיכנס למוסך בוטיק שידרוש XXXX כסף, או תיכנס למוסך קצת יותר עממי שידרוש XX כסף.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני אכנס למוסך שאני סומך עליו והייתי נכנס אליו גם אם אני הייתי צריך לשלם מכיסי.

פורסם
עכשיו השאלה היא האם אתה תיכנס למוסך בוטיק שידרוש XXXX כסף, או תיכנס למוסך קצת יותר עממי שידרוש XX כסף.

סיפור אישי.

יומחד פגע איזה עצם לא גדול ב-Audi A3 כשננהגה על ידי בכביש החוף. הפגיעה היתה ליד פנס הערפל ופיצצה אותו ואת התושבת שלו. המכה גם ניכרה בפגוש (סריטות ואפילו מכה). הלכתי לפחח של פליקס וקבילתי הצעה של... החלפת כל הפגוש ב-5K ש"ח+עבודה. שמאי אישר (עקרונית ניתן לטעון שזו פגיעה בטיחותית).

לפני שתיקנתי הלכתי לפחח מומחה. לא חאפר, מומחה. הסתכל, נתן הצעה לתיקון שלא ידרוש החלפה של הפגוש ו/או פירוקו תוך שהוא טוען שניתן להדביק את החלק הפגוע כך שלא יהיה גלוי לעין (מדובר בפיצוץ קטן מאוד של שני סנטים). בסופו של דבר הכל תוקן על ידו בלי שרואים כלום. כלום!

החיסכון שלי, מלבד זה שלא היה צריך לפרק ולהחליף בחלק לא מקורי, 500 ש"ח (מההשתתפות העצמית), והכסף לא היה האלמנט החשוב כאן.

מה אני בא לאמר?

שכל מקרה לגופו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני אכנס למוסך שאני סומך עליו והייתי נכנס אליו גם אם אני הייתי צריך לשלם מכיסי.

שי, כבר כתבתי לך שאין לי מחלוקת איתך, כלומר אם אנחנו היינו צריכים לפתורבעיה כזו אז נראה לי שזה היה עובר חלק וברוח טובה, עם פתרון הוגן.

מאידך, ישנם כאן כאלה שאיתם ככול הנראה הייתי מפסיק מיד את ההתדיינות וגם לא רץ אחריהם: תיקון במרכזי, מכתב רשום עם דרישה לתשלום ואם הם לא יענו לו מיד, אז הם גם ייתבעו על עלות תחבורה אלטרנטיבית (מוניות) וגם על ביטול זמן שייסתבר להם שיכול להיות יקר מאוד.

ככה זה, לבן אדם מתנהגים כמו אל בן אדם - בריונות תענה בדיוק באותו המטבע.

פורסם

אנחנו רק דנים בזה ועכשיו חזרתי מהעיר אחרי שמשאית נסעה רוורס ודפקה לנו את הדובלו (לרכב יש רק חובה). על פניו הנזק די גדול (לפחות 2 כנפיים, מכסה מנוע, גריל קדמי, 2 פנסים, גשר קדמי ורדיאטור מזגן. כל זה לפני פתיחת מכסה מנוע). האוטו בן פחות משנה אבל אין לי שום כוונה ללכת למרכזי או למוסך פיאט אלא לפחח שאני עובד איתו תמיד ויודע שהוא הוגן במחירים ומבצע עבודה טובה.

בסך הכל הפוגע לא עשה את זה בכוונה ואין שום סיבה להכניס אותו להוצאות מיותרות. הדבר היחיד שעליו אני עומד מעבר לתיקון הנזק בצורה מקצועית זה שהוא משלם ישירות למוסך על התיקון ואני לא צד בהסכם הכספי ביניהם. אני לא מחפש להתעשר ומוכן לספוג את הוצאות הרכב השכור (זה כלי עבודה ואין מצב להישאר בלי רכב) אבל לא מוכן לקבל תיקון במוסך מדרכה.

פורסם

בסך הכל הפוגע לא עשה את זה בכוונה ואין שום סיבה להכניס אותו להוצאות מיותרות. הדבר היחיד שעליו אני עומד מעבר לתיקון הנזק בצורה מקצועית זה שהוא משלם ישירות למוסך על התיקון ואני לא צד בהסכם הכספי ביניהם. אני לא מחפש להתעשר ומוכן לספוג את הוצאות הרכב השכור (זה כלי עבודה ואין מצב להישאר בלי רכב) אבל לא מוכן לקבל תיקון במוסך מדרכה.

נכון והוגן, עכשיו הכדור אצל הפוגע, אם הוא ייקח אחריות, יהיה בן אדם ולא ינסה לעשות קומבינות - אז זו הדרך.

בכל מיקרה אחר - יש גם את הדרך השנייה...

פורסם

שי

גרושתי פגעה לפני כשנתיים במאזדה 3 חדשה ( חודש בכביש ) הדגם המפואר 5 דלתות , מעיכה קלה באזור הכנף האחורית .

( נ.ב רוני - פרטית מהרצליה :wink: )

שלחתי את הבעלים למוסך של חברים לתיקון - הערכת נזק כ 1400 ש"ח כולל מ.ע.מ .

הבעלים של הרכב החליט להכניס את הרכב למוסך יבואן מורשה עלות תיקון 2,100 ש"ח כולל .

הוא התקשר אלי מתנצל וסיפר לי - אמרתי להם בכייף - אנחנו אשמים , עשו את המתאים לכם .

כעבור יומיים הם הגיעו למסעדה בערב - נתנו לי את חשבונית התיקון , קיבלו במזומן את הכסף

רשמו מכתב שחרור מכל תביעה , וכי הכל נסגר לשביעות רצונם .

אבל - נשארו לאכול - וממשיכים להגיע כמעט פעם בשבוע , כבר החזרתי את עלות התיקון :lol:

והם טוענים מנגד שהם הרויחו -

ובקשר לפירוק מגן ברכב - היום כל התקנה בין אם קדימה או אחורה , וגם לפעמים בטיפולים שונים ברכב , מפרקים מגן .

אצלי התקינו פנסי ערפל קדימה + חיישני רוורס - פרקו את שני המגנים - הרכיבו חזרה והכל נראה מקורי ומושלם .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הדרך השניה מבחינתי היא רק כשאין ברירה ומוצו כל הדרכים האחרות. אני אף פעם לא נמתחיל במלחמה.

פורסם
לפיכך, לא רק שהפוגע גרם לנזק בלתי הפיך, הוא עוד מנסה לחסוך כסף ו"לתקן" את הרכב במוסך מדרכה כלשהו. :evil:

יש לי וויכוח עם כל הקינג-קונגים של הפורום, שמכסחים לאנשים את המכוניות ואח"כ עוד יש להם את החוצפה להציב את התנאים לתיקון. אנשים כאלה אוכלים אצלי לקרדה ארוכה מאוד.

ככה זה, לבן אדם מתנהגים כמו אל בן אדם - בריונות תענה בדיוק באותו המטבע.

ידידי הנכבד,

אתה מכניס את עצמך לסרטים שלא היו ולא נבראו, קרא שוב בעיון את השרשור מתחילתו ותראה שאף אחד לא ממליץ על מוסך מדרכה (ההפך, הדגשתי שוב ושוב שהתיקון צריך להיות מקצועי ואיכותי), אף אחד לא בריון ואף אחד לא קינג קונג.

פשוט אני טוען שניתן לבצע תיקון מקצועי ואיכותי בעוד מוסכים חוץ מאשר במוסך הכי יקר במדינה (כאשר ברוב המקרים, נבחר המוסך הזה אך ורק כי הנפגע לא משלם על התיקון).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בכלל נראה לי שכולנו מדברים על אותו דבר והרבה דברים יצאו מכלל פרופורציה !!!

בוא נרגע קצת ונדבר על הים.....

• תוכן חדש...