Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תשמע, יש הרבה אנשים שהרכב שלהם חדש וחשוב להם. הם מטפלים ברכב במוסך מורשה בלבד, לא מתפתים להנחות עבור שימוש בחלפים לא מקוריים ושומרים על הרכב גם חיצונית וגם מכאנית.

אני אדם כזה.

אם מישהו היה פוגע לי ברכב, הייתי הולך רק למוסך המורשה שאני מכיר (לא בוטיק ולא נעליים - מורשה) ושאני סומך על העבודה שלו. בשום פנים ואופן לא הייתי הולך לשום חאפר כדי לחסוך לנהג הפוגע 500 ש"ח.

יקר לך? סע בזהירות...

למען הסר ספק - אם הייתי עושה נזק לרכב ומחליט לתקן, הייתי פונה גם כן למוסך המורשה ומשלם מחיר מלא. אבל להבדיל אלפי הבדלות, נזק שאני עושה לרכב שלי הוא ענייני האישי בלבד וזכותי גם לא לתקן אותו (אולי אני נוהג להשתין על הריפודים ברכב שלי, זה לא אומר שלאחרים מותר).

אם תלך עם זה לבית המשפט אני לא בטוח שתזכה, מורשה זה כל מוסך שקיבל אישור לעבוד, זאת אומרת לצורך העניין שגם את המרצדס של השכן אפשרי להכניס למוסך של מזדה בשביל תיקון. אם ההצעה שאתה תביא מהמוסך שאתה סומך עליו תהיה יקרה משמעותית מהמוסך שאני רוצה לקחת אותך אליו, יש סיכוי לא רע שבית משפט יחשוד לקומבינה בינך ובין המוסך שאתה רוצה ללכת אליו. בנוסף יכולים לגיד לך שהצעת ההמחיר שלך אינה פרופורציונלית ולא מידתית.

אגב אם תביא הצעה גבוהה מידי יש סיכוי טוב שלפוגע ישתלם בכלל לפנות לביטוח ולתת לך לשבור איתם את הראש וכל מה שהוא יצטרך לעשות זה לשלם השתתפות עצמית.

אני לצורך העניין נפגעתי השבוע כשעמדתי ברמזור אדום ומישהו שכח לבלום בזמן, הנזק החיצוני לפגוש אצלי זה כמה שריטות עמוקות שנראות בברור אפילו שהאוטו לא קיבל שטיפה כבר כמה חודשים פלוס קצה פנס שבור והטמבון יצא קצת מהמקום.

הבחור אמר שזה שטויות ולא קרה כלום

הסוכנת ביטוח שלו התקשרה לאמא שלי (כי הרכב הנפגע הוא שלה) לקחת עוד כמה פרטים ועל הדרך אמרה שהלקוח שלה טוען שזה רק שריטה אחת שטחית. אמא שלי אמרה לה שיש פגיעה גדולה יותר משריטה שטחית. באותו הרגע הסוכנת אמרה ללקוח שלה "יש גם אנשים כאלה".

הבנתי עם מי יש עסק ואפילו לא העלתי בדעתי לסגור את העניין מחוץ לביטוח ומעבר לזה אני אבחר במוסך הכי טוב שאני מכיר בגלל החוצפה של האיש.

אם הוא היה בא אלי ומנסה לסגור את העניין בצורה יפה בלי הביטוח ומראה רצון אמיתי לתקן, לא היתי מתנגד ללכת למוסך שסביר להניח יהיה יותר זול ממי שאני מתכוון להגיע אליו.

יש הבדל בין אדם שהבין שעשה טעות ומוכן לשלם עליה, לבין אחד שמנסה להסתיר את הטעות שלו ובמצב כזה אני באמת לא אתן לו לחסוך שקל.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם תלך עם זה לבית המשפט אני לא בטוח שתזכה, מורשה זה כל מוסך שקיבל אישור לעבוד, זאת אומרת לצורך העניין שגם את המרצדס של השכן אפשרי להכניס למוסך של מזדה בשביל תיקון. אם ההצעה שאתה תביא מהמוסך שאתה סומך עליו תהיה יקרה משמעותית מהמוסך שאני רוצה לקחת אותך אליו, יש סיכוי לא רע שבית משפט יחשוד לקומבינה בינך ובין המוסך שאתה רוצה ללכת אליו. בנוסף יכולים לגיד לך שהצעת ההמחיר שלך אינה פרופורציונלית ולא מידתית.

תומר - אם התביעה תגיע למשפט אז אני אתבע את: עלות התיקון (לפי קבלה מהמרכזי), ביטול זמן (יום עבודה שלי יקר למדי), מוניות. איך שלא תהפוך את זה האיש יצטער על הרגע שהוא החליט להתחכם.

אם הוא היה בא אלי ומנסה לסגור את העניין בצורה יפה בלי הביטוח ומראה רצון אמיתי לתקן, לא היתי מתנגד ללכת למוסך שסביר להניח יהיה יותר זול ממי שאני מתכוון להגיע אליו.

יש הבדל בין אדם שהבין שעשה טעות ומוכן לשלם עליה, לבין אחד שמנסה להסתיר את הטעות שלו ובמצב כזה אני באמת לא אתן לו לחסוך שקל.

לקטע הזה אני בהחלט מסכים, העניין הוא שזה רצון טוב מצדך - ולא כפי שנהוג בטעות לחשוב במקומותינו, רצון טוב של הפוגע שמוכן לשאת בנזקים שהוא עצמו גרם.

5 תווים

פורסם
אני אומר שכן !!

כאשר אתה צובע את המגן ללא פירק יש מצב שהצבע ניתז על צמיגים, קדר גומי(פרופיל גומי בפח אחורי)

ואני מוכן להתיוכח עם כל בעל מקצוע או לא בעל מקצוע בנושא הזה !!

ובמקרה ולאחר פירוק מחליפים קליפסים והכל כמו שצריך אז ההרכב בסדר גמור !!

שי.ז אתה מדבר שטוית תפסיק

אז איך אתה מסביר את העובדה שכל פחח מתחיל ואפילו כמעט כל שמאי מזהה מיד החלפת חלק מרכב גם אם ההחלפה היא לחלק חדש ומקורי?

לגבי מי שמדבר שטויות בינתיים אתה מוכיח לכולם שלא רק שאתה לא איש מקצוע אלא שאתה גם לא מבין כלום בתרבות דיון ושדבריך במקרה הטוב מעידים על חוסר מקצועיות.

לפי מה שאתה אומר ההרכבה זהה, החלק זהה ולכן אין שום דרך לדעת שהחלק הוחלף.

בקשר לצביעה אתה צריך ללמוד לצבוע. אין שום בעייה להגן כראוי על כל החלקים שלא אמורים לקבל צבע (אני מחזיק מצבעה אבקתית ששם הרבה יותר קשה להגן מהתזות צבע ועדיין אין לי שום בעייה לצבוע בשני צבעים שונים בלי לעלות אחד על השני).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

א. אין שום קשר בין תרבות דיון למקצועיות.

בנתיים אני שמאי ואתה אני לא יודע מה ?

ב. ישנם הרבה אפשריות לדעת !!

(ברגים שאליהם ישנם סימני פתחיה,קליפסים לא זהים או מקוריים )

אפילו הבדלי צבע בין מכסה מטען למגן אחורי למרות שבדרך כלל בכל רכב חדש ישנו הבדל קטן בצבע בין המגן לשאר חלקי רכב

מהיסבה שהצבע נתפס בצורה שונה על פלסטיק או על פח או אלומיניום.

היום כאשר מצב במשק לא קל הרבה מוסכים מנסים לחסוך ללקוחות על מנת להרויח עבודה!

בשביל לחסוך לא מפרקים מגן וצובעים כך ! לא אמרתי שזה לא קיים אך זה לא מקצועי.

ותעשה טובה תפתח אצלך מכסה מטען ותראה עד איפה מגיע המגן אחורי, כשני מלימטר מהפח אחורי ועל הפח אחורי ישנו פרופיל גומי קשה מאוד לכסות את הגומי .ויש הרבה רכבים כאלה שאתה בודק אתה רואה על כל מיני גומיות סימני צבע(גומיות בדלתות,גומיות חלון)

פורסם

גם חלקים שנצבעו לפני ההרכבה (כמו מכסה תא מטען לשמש) רואים מיד את ההחלפה כי לא משנה כמה המרכיב מקצועי הוא לא יכול להגיע לרמת הדיוק של המפעל.

בקשר למה אני אז אני מהנדס מכונות בהכשרתי ותעשיין בתחום המתכת והולכת הזורמים במקצועי (מנהל מפעל יצרני שעוסק בתכנון ייצור ושיווק) ולכן אני מכיר טוב מאוד את אפשרויות ויכולות הציפוי השונות.

לגבי לחסוך, זה לא המוסכים אלא הלקוחות. אם אתה מחפש רק את הזול לא משנה אם יפרקו את כל האוטו לגורמים או יעבדו עם מכחול בכל מקרה תקבל עבודה לא טובה כי זמן ומקצועיות עולים כסף. אם תבוא בגישה של מה צריך לעשות ורק אח"כ לבדוק כמה עבודה כזו עולה תקבל עבודה טובה. זה לא הוגן להשוות עבודה חאפרית לעבודה יסודית.

שים לב שלאורך כל הדיון לא טענתי בשום מקום שהמחיר יקר או זול אלא שלא ניתן להעריך בלי לראות מה בדיוק הנזק ומה אפשרויות התיקון.

פורסם

יפה טוב לדעת מי אתה (: תמיד צריך לדעת מול מי אתה עומד!!

אתה יכול לכסות איך שאתה רוצה ! אם אתה בעל מקצוע אתה צריך לדעת מה זה נכון ומה זה קיצור דרך..

אנו טוחנים מים.

תענה לי בבקשה ?

פגעו לך ברכב מסוג הונדה אקורד 2007-2008 פגיעה מאחור לא חזק אך לבחור אין ביטו והוא רוצה לסגור באופן פרטי.

האם בגלל בן אדם אהבל אתה תסכים שכל מוסך שבועולם יעשה קיצורי דרך בתיקון רכבך ?

פורסם

שים לב שלאורך כל הדיון לא טענתי בשום מקום שהמחיר יקר או זול אלא שלא ניתן להעריך בלי לראות מה בדיוק הנזק ומה אפשרויות התיקון.

גם בזה תרשה לי לא להסכים איתך !!

יש מחירים סבירים עבור עבודות בסיסיות כמו לצבוע מגן או לפרק אותו !!

פורסם
גם חלקים שנצבעו לפני ההרכבה (כמו מכסה תא מטען לשמש) רואים מיד את ההחלפה כי לא משנה כמה המרכיב מקצועי הוא לא יכול להגיע לרמת הדיוק של המפעל.

הוצאת בעבורי את הערמונים מהאש.

שים לב לטענה שלך שלעולם לא ניתן להגיע לרמת העבודה של המפעל (טענה שבהחלט מקובלת עלי), כלומר רכב חדש שנפגע ותוקן לעולם לא יחזור לקדמותו.

לפיכך, לא רק שהפוגע גרם לנזק בלתי הפיך, הוא עוד מנסה לחסוך כסף ו"לתקן" את הרכב במוסך מדרכה כלשהו. :evil:

כאן אני סיימתי את טיעוני.

פורסם

שים לב לטענה שלך שלעולם לא ניתן להגיע לרמת העבודה של המפעל (טענה שבהחלט מקובלת עלי), כלומר רכב חדש שנפגע ותוקן לעולם לא יחזור לקדמותו.

לפיכך, לא רק שהפוגע גרם לנזק בלתי הפיך, הוא עוד מנסה לחסוך כסף ו"לתקן" את הרכב במוסך מדרכה כלשהו. :evil:

מה היתי עושה בלעדיך (:

פורסם

רק ליבואנים מותר למכור רכב שניזוק עד 5 אחוז מערכו ולא לגלות דבר לקונה. הרכב מתוקן ונמכר כחדש לחלוטין ללא כל ירידת ערך.

אם מדובר על BMW סידרה 7, תיקון של כ-30,000 שקל ברכב הוא לא סיבה לירידת ערך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
רק ליבואנים מותר למכור רכב שניזוק עד 5 אחוז מערכו ולא לגלות דבר לקונה. הרכב מתוקן ונמכר כחדש לחלוטין ללא כל ירידת ערך.

אם מדובר על BMW סידרה 7, תיקון של כ-30,000 שקל ברכב הוא לא סיבה לירידת ערך.

.

לא הבנית כלום הסבר בבקשה !! מה זה עכשיו קשור לנושא ?

פורסם

חומר למחשבה מדוע מותר לתקן רכב ב-30,000 שקל ואין לו ירידת ערך, בעוד תיקון של 1,500 שקל מייצר ירידת ערך.

יותר גרוע - אם הייתי מוציא מהסוכנות את הרכב המתוקן וכבר ביציאה מישהו היה משפשף את הפגוש שעולה לתקן כמה אלפים, מן הסתם היתה צומחת ירידת ערך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

זה שהיבואנים לא מדווחים על תאונות בבונדט זה לא נכון.

כך למשל אןתה BMW קיבל מכה בגג נזק עדיין עד 5% אז מה גם פה אין ירידת ערך ?

יש ועוד איך!!!!

הם עושים קומבינות על הגב שלנו!!!

פורסם

יש מטווח מחירים סביר ולא מחיר סביר כי זה תלוי מה עושים. צביעה יכולה להתחיל מהתזה איזורית ועד ניקוי, פריימר וצביעה מחודשת לפי הספר. גם בפירוק והרכבה יש פירוק והרכבה עם הקליפסים שהיו והשלמה של משומשים ויש עם החלפה של כולם למקוריים כולל פילוס ומיקום מדוייק של הפגוש. מדובר בשתי עבודות דומות במהותן אך שונות לחלוטין בעלותן.

אישית כשפוגעים לי ברכב אני מתקן במוסך שאני בוחר ובצורה טובה. אם יש דברים שלא הפוגע אשם בהם (כגון שריטה קודמת או מכה קטנה קודמת) אני משתתף בעלות.

פורסם

איפה אמרתי לתקן במוסך מדרכה?

לתקן רק אצל פחח שבעל הרכב בוחר אבל לגבי עלות עבודה ומה צריך לעשות את זה ניתן לקבוע רק אחרי שרואים את הרכב.

• תוכן חדש...