Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אבהיר את דבריי. 750 ש"ח + מע"מ זה סכום סביר לפו"ה + תיקון + צבע של טמבון. אם לא נגרם נזק לטמבון (כמעט מכל מכה ישירה שהיא לא שפשוף הטמבון מתעוות וצריך ליישר בחום/חומר פחחים) אז תוריד 100-200 ש"ח.

1500 ש"ח נשמע לי קצת מוגזם אבל עדיין בגדר המניח את הדעת. תהיה בטוח שטמבון הוא לא מחליף בסכום הזה (רק בשביל שתקבל סדר גודל של מחירים, טמבון בקליאו עולה 3K ש"ח לפני מע"מ וצבע). מקבלים אישור להחליף טמבון רק כאשר יש סדק או קרע בטמבון (גם על שקע לא מחליפים טמבון).

אני הייתי מבקש הצעת מחיר מסודרת מהמוסך ומשלם את הכסף רק אל מול קבלה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמת, למה שלא תהיה ירידת ערך?

זה הדבר הראשון שמגלים בבדיקת רכב ואז מתחיל הוויכוח מול הקונה - אתה מסביר לו שזאת לא הייתה תאונה אלא "רק כמה שריטות", והוא מצידו (בצדק) לא מאמין וחושב שאתה מנסה להסתיר פה משהו. בסופו של דבר אתה מוריד לו עוד 500 - 1000 ש"ח, אז למה שהאדם שעשה את הנזק לא ישלם את הירידת ערך הזאת?

פורסם

שני הסנט שלי:

- באודי הישנה שלי אוטובוס שפשף את הפגוש, התיקון כלל פירוק הפגוש מהרכב עלה כ- 700 ש"ח (לא זוכר אם כולל מע"מ) במוסך המרכזי בי-ם.

- בחודש האחרון נתקלתי (לא שמועה, אירוע שצפיתי בו) שדורשים במוסך מרכזי 2,800 ש"ח בעבור צביעת פגוש אחורי שכולל גם חיישני חניה.

המחיר נראה לי מופרז לחלוטין אבל זו עדות ממקור ראשון.

לעניין ירידת הערך, שיבוא לכאן האיש שיסביר לי למה רכב חדש נפגע, מתוקן באיכות שתמיד נופלת מהמקור (כי גוון הצבע לא מדויק ב- 100%, כי ישנה נזילת צבע קטנטנה, או כי גרגר אבק שלא נוקה יצר בליטה מכוערת) -ואין לו ירידת ערך?

הרי הרכב במצבו ה"חדש" (שאחרי התיקון) פחות טוב (לפחות בעיני בעל הרכב) מאותו הרכב כפי שהיה בטרם הפגיעה.

פורסם

אתה יודע מה, שכנעת אותי לחלוטין.

האוטו שלך שווה 350K ש"ח.

התיקון עלה 0.7K ש"ח.

יאללה, תעשה חיים, קח ירידת ערך של 0.02%.

אה, פעם הבאה תיקח גם ירידת ערך על הטיפול 10,000 שיעשו לך כי אין ספק שכח העבודה בישראל לא מיומן כמו בגרמניה/יפן אז התוצאה לא אותו דבר.

אם אתה רוצה תשובה רצינית, על תיקון קל של חלק נתיק מהאוטו שמפרקים עם 4 ברגים אין שום סיבה שתהיה ירידת ערך, לא רק שאין סיבה, שום חברת ביטוח גם לעולם לא תיתן לך ירידת ערך על כזה דבר, אלא אם (ככל הנראה) אתה מכיר את השמאים הנכונים אבל אז זה כבר לא עניין של אמת וצדק אלא של קומבינה ומסחרה (בלי לרמוז חו"ח למישהוא ספציפי) שבסופו של דבר, כולנו משלמים עליה בהתייקרות הפרמיות שלנו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתה יודע מה, שכנעת אותי לחלוטין.

האוטו שלך שווה 350K ש"ח.

התיקון עלה 0.7K ש"ח.

יאללה, תעשה חיים, קח ירידת ערך של 0.02%.

אני לא מבין מאיפה הביטחון עצמי הזה!

יש נוסחה לחישוב ירידת ערך !

לוקחים מחיר חלק חדש מחלקחם במחיר עלות תיקון ועוד כל מיני שטויות ויצאה ירידת ערך !!

ואתה מדבר שטויות ללא בסיס.

פורסם

רק שניה אריק, בהחלט יכול להיות שאתה צודק (הרי אתה יודע את העבודה שלך הרבה יותר טוב ממני ) אבל מה הקשר של חלק חדש כאן?

אנחנו מדברים על טמבון אחורי שקיבל שפשוף קל, מפורק, נצבע ומוחזר למקום.

700 ש"ח במוסך מדרכה או 1400 ש"ח במוסך פאר, על זה יש ירידת ערך?

תגיד, אם מחר יש לי כזה נזק באוטו שלי, איזה סיכוי יש לי לקבל ירידת ערך כל שהיא מחברת הביטוח שלי?

פורסם

הצעת המחיר שקיבלתי מהבחור היא

פ/ה מגן אחורי + שיפוץ מגן + צבע למגן + הרכבת חיישני רברס

בדיוק 1500 שקל

לא כולל מע"מ

לא מדובר במוסך מורשה

ועבור אוטו כזה חדש אני חושד שכנראה מדובר במוסך שבעל הרכב שנפגע מכיר

האם להתנות תשלום במזומן בלי ביטוח רק לאחר התיקון בפועל

?

פורסם

אני נוהג לתת הצעה נגדית למי שדורש ממני לסגור ישירות מולו:

אדון יקר 1200 הם סכום לא סביר לתיקון כזה (מציין את פרוט הפגיעה).

על פי הערכתי (או שמאי אם הזמנתי כזה - חברת הביטוח תמיד שולחת לי בחינם שמאי) הנזק

כולל הכול הוא 700 שקלים. אם אתה מעוניין אז בבקשה אם לא נא לפנות לחברת הביטוח שלי.

עד היום יצא לי מזה רק טוב חלק הסכימו וחלק פנו לחברת הביטוח.

גם אם פנו לחברת הביטוח לא נורא. אני משלם לחברת הביטוח ונפטר מהעלוקה שמנסה לסחוט.

פורסם
אני נוהג לתת הצעה נגדית למי שדורש ממני לסגור ישירות מולו:

אדון יקר 1200 הם סכום לא סביר לתיקון כזה (מציין את פרוט הפגיעה).

על פי הערכתי (או שמאי אם הזמנתי כזה - חברת הביטוח תמיד שולחת לי בחינם שמאי) הנזק

כולל הכול הוא 700 שקלים. אם אתה מעוניין אז בבקשה אם לא נא לפנות לחברת הביטוח שלי.

עד היום יצא לי מזה רק טוב חלק הסכימו וחלק פנו לחברת הביטוח.

גם אם פנו לחברת הביטוח לא נורא. אני משלם לחברת הביטוח ונפטר מהעלוקה שמנסה לסחוט.

כמה תאונות שהן באשמתך יוצא לך לעשות? :shock:

פורסם

לי יש תחושה חזקה מאוד שמתקינים פה חיישני רוורס לחבר אחר, על חשבונך :wink:

שאל איפה האוטו נמצא, בקש להביא שמאי מטעמך לבדיקת היקף הנזק, תראה איך הוא מגיב.

אם הוא יגיד חופשי,חופשי, האוטו נמצא פה ותבוא מתי שאתה רוצה, אז קודם כל הוא לא נשמע נוכל ודבר שני, אולי כדאי באמת להביא שמאי.

אם הוא יתחיל עם כל מיני סיפורים שהאוטו כל הזמן עובד, אין לו זמן לזה, איומים ועניינים, עדיף לגשת לעניין כמו שכבר המלצתי עם דואר רשום וכו'.

בכל מקרה, את שיחות הטלפון איתו יש להקליט!

חשוב לזכור, יש שם נזק שללא ספק אתה עשית ואתה צריך לשלם עליו אבל זה עדיין לא אומר שמה שכל אחד ידרוש, צריך ישר לקפוץ לדום ולחתום על הצ'ק.

פורסם
רק שניה אריק, בהחלט יכול להיות שאתה צודק (הרי אתה יודע את העבודה שלך הרבה יותר טוב ממני ) אבל מה הקשר של חלק חדש כאן?

אנחנו מדברים על טמבון אחורי שקיבל שפשוף קל, מפורק, נצבע ומוחזר למקום.

700 ש"ח במוסך מדרכה או 1400 ש"ח במוסך פאר, על זה יש ירידת ערך?

תגיד, אם מחר יש לי כזה נזק באוטו שלי, איזה סיכוי יש לי לקבל ירידת ערך כל שהיא מחברת הביטוח שלי?

ובקשר לשמאי מטעמך מי שילם לו ? כי לא נראה לי שהוא יעשה את העבודה בחינם !!!

בדיקה של שמאי רק לנסוע ולצלם זה 350 ש"ח

על הכל אני מסכים איתך יכול להיות שמנסים חעשות פה קומבינה יכול להיות מאוד אך הדיון הוא לע על זה אנו לא חוקרים ולא שופטים הדיון בעניין מחיר והמחיר הוא סביר !!!

ובקשר לירידת ערך

א. אתה יכול לקבל ירידת ערך על פגיעה כזאת לא בטוח שזה יהיה קל לא תמיד חברת ביטוח תסכים לשלם.

ב. איך מחשבים ירידת ערך לחלק שזקוק לתיקון מחליקם מחיר חלק חדש ובמחיר עלות תיקון מחלקים בעוד פרמטר וכך יש ירידת ערך

פורסם

לנו פגעו לפני שבועיים בדובלו מאחור כשעל הפגוש לא נשאר סימן והוא רק התנפח טיפה ושפשף את הדלתות האחוריות בפתיחה וסגירה.

קפצתי לפחח שלי בלי כוונה בכלל לפנות לפוגע (בשביל 100-200 ש"ח אני מעדיף לספוג את זה מאשר להתחיל לרוץ ולהריץ את הפוגע כי הטיפול בזה כבר יעלה יותר) ואז הסתבר שיש נזק של 2500 ש"ח כי פגוש המתכת שמתחת התכופף וצריך להחליף לחדש.

לפני שאתם קופצים על קופה שמישהו רוצה לעשות אז בהחלט יכול להיות שזו עלות התיקון.

בכל מקרה לא משלמים לנפגע אלא ישירות למוסך מול חשבונית מסודרת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
על הכל אני מסכים איתך יכול להיות שמנסים חעשות פה קומבינה יכול להיות מאוד אך הדיון הוא לע על זה אנו לא חוקרים ולא שופטים הדיון בעניין מחיר והמחיר הוא סביר !!!

ראית את האוטו הנפגע?

למיטב ידיעתי על עבודות פחחות לא ניתן לתת הערכה מבלי לבדוק את הנפגע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ראית את האוטו הנפגע?

למיטב ידיעתי על עבודות פחחות לא ניתן לתת הערכה מבלי לבדוק את הנפגע.

עוד ככמולוג

אתה יודע מראש שיש פגיעה כזאת או אחרת במגן?

לצורך העניין סתם שיפשופים גם אותם עולה לצבוע וגם בשביל זה צריך לפרק את המגן !!!

אז אני לא חייב בשביל לשער מחיר לראות את הרכב. עם זה מעבר לשיפוץ מגן (למשלם) פגיעה בפח אחורי זה כבר סיפור אחר

• תוכן חדש...