Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפורום הוא קבוצה גדולה של חובבי-רכב, וכאלה שאכפת להם מתחום התחבורה.

בתקופה האחרונה הייתה עליית מס חדה במחירי הרכבים החדשים במסווה של מיסוי ירוק. בפועל, 95% מהרכבים התייקרו. למה העיתונות בכלל, ועיתונות-הרכב והעיתונות הכלכלית בפרט לא נקפו אצבע (וזה חלק מתפקידים של עיתונאים, כזכור) - זו שאלה לדיון אחר.

הנק' שמציקה לי היא שכלום מהמיסים האלו לא הולכים לשיפור התשתיות. בכל תחום (תשתית, ספורט מוטורי, תחבורה ציבורית) אנחנו מפגרים לעומת מדינות אחרות.

רציתי לשמוע כאן רעיונות יצירתיים לשינוי המצב. לי זה באמת מציק. אם יהיה רעיון טוב - אני בהחלט אשמח להקדיש לא-מעט מזמני למענו. לכתוב בטוקבקים 180 תגובות כל פעם שמחירי הדלק עולים - לא מקדם לשום מקום.

אני חושב שיש צורך בהתארגנות נהגים שתפעל מול משרד התחבורה (כמו שיש התארגנות לנהגי רכב כבד ורכב ציבורי, לדוגמא. לידע כללי, תבדקו מה מחיר הסולר לתחבורה ומתי בפעם האחרונה השיתו עליו מס נוסף). התאגדות של צרכנים בכל תחום היא דבר מבורך, ומפליא שדווקא בנושא האהוב עלינו אנחנו לא מאוגדים.

לי מפריע שהעלו לנו את המיסים על הדלק "כי הם היו זולים בתקופה האחרונה" (ציטוט של נערי האוצר!),שמחירי הרכב מאוד יקרים ולכן יש לא מעט נהגים שבתאונה ייפצעו יותר קשה מנהגים שידם משגת לרכב בטיחותי וחדיש, שיש יותר מדי מפגעי תשתית וכמובן - שיש לי תחביב שמוערך בכל העולם, ורק כאן אני נחשב לעבריין.

הפורום שלנו לדעתי הוא בהחלט המקום להתחיל בשינוי. מפליא אותי שלא התאגדנו עד עכשיו.

מה דעתכם? איך מקדמים התאגדות כזו? איך מפרסמים כזה דבר גם לנהגים שלא חברים כאן, בפורום?

אביעד.

פורסם

מתכוננים לבחירות לכנסת הבאה ומשיגים כוח של לפחות 15 מנדטים.

המוטו להיבחר צריך להיות מכונית לכל פועל, הורדת המיסוי על דלק ורכב, הוזלת ביטוחים, שיפור תשתיות, העלאת מהירות וכד'.

מאיפה יקחו כסף לדברים אחרים בתקציב המדינה - על זה שיחשבו מתמודדים אחרים.

הפורום לא יוכל לעזור במהלכים פוליטיים כי פולטיקה ו-CF לא דרים בכפיפה אחת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר, אני לא יודע מה זה פוליטיקה.

אני רק יודע שהמצב בעייתי.

אגב, לא דיברתי על הקמת מפלגה. (סטטיסטית, המפלגות שהייתה להן מטרה אחת לא הצליחו). אולי הקמת עמותה תהיה רעיון טוב. הנק' היא שאין לי בכך כל ניסיון.

בשביל הספורט (ובשם התמימות) ניסיתי לפני מס' שבועות לתאם פגישה עם שר התחבורה. רציתי להציע כמה רעיונות - כמו למשל התערבות אישית של המשרד במפגעי תשתית, תיעוד מסודר שלהם (שישמש כלי להגדלת תקציבים) ומעקב מסודר אחרי תיקונם, שימת דגש באכיפה בכבישים אדומים - ולא בכבישים שבהם אחוז התאונות אפסי והתשתית מעולה, קידום הספורט המוטורי ועוד. דווקא חזרו אליי (הגעתי עד יועץ התקשורת של השר), אבל הסבירו לי בעדינות שבלתי-אפשרי להפגש. התאחדות של 1000 נהגים, נניח, תצליח לתאם פגישה - ולו משום שהיא מהווה כח פוליטי לא-קטן.

פורסם

אני טוען שכדי להצליח, צריך להראות מאיפה המדינה משלימה את המיסים החסרים באופן הוגן.

אם המדינה צריכה 10 מיליארד שקל לשנה למימון כל הוצאות המשרדים, היא תצטרך אותם בכל מקרה. אם הורדת מס מהמכוניות, אולי עכשיו יש רק 8 מליארד שקל.

העובדה שעכשיו מדברים על הוספת מע"מ לפירות וירקות, היא כי צריך למצוא את המקור למימון החור בתקציב.

המדינה יודעת שיש נקודות חולשה שאפשר לחלוב מהן עוד ועוד והציבור יתכופף ויכרע. יש דברים שאנשים מחוברים אליהם כל כך חזק, שגם כשהמיסוי עולה, הם משלמים.

אני לא אתפלא אם יום אחד ישיתו על הציבור מס' טלפון סלולרי - יש לך טלפון, שלם 100 ש"ח אגרה שנתית. זה לבד יכול להכניס לקופת המדינה לפחות 300 מיליון שקל. תראה לי משפחה שתהיה מוכנה להתנתק מטלפון סלולרי? לא תמצא, ולכן גם ישלמו.

בא נניח שתצליח להפחית את המס על הדלק, אבל אז יעלו את המע"מ בחצי אחוז - אתה תשלם הרבה יותר למדינה.

מה יעזור לך שתפחית מחיר דלק, אם תמצא עצמך משלם עוד יותר מהחיסכון עבור ביטוח בריאות או ביטוח לאומי?

אפשר כמובן לקבוע שלהוציא דרכון יעלה 1000 שקל, אפשר להחזיר מס בולים ולקבוע שהוא 4 אחוז מהעיסקאות, אפשר לקבוע שביקור אצל רופא עולה 50 ש"ח לחודש.

לפני שמקצצים, צריך למצוא מאיפה משלמים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר אפשר גם שאת כל המשכורות החודשיות שלנו נעביר ישר לממשלה במלואם.

הבעיה היא הרבה כסף מתקציב הממשלה הולך לשום מקום (אבל בכל זאת מתבזבז) אולי הם צריכים יועץ ארגוני שיגיד להם שיש משרדי ממשלה מיותרים(מישהו רואה פולישוק?:lol:)

לדעתי צריך הפגנה רצינית שתשבית את כביש ירושלים תל אביב יום אחרי יום ולא האטת התנועה בנתיב אחד משהו שיגרום לבלאגן רציני בשביל שמשהו יזוז כאן.

פורסם

לא משיתים על הציבור גזירות שאינו יכול לעמוד בהם.

אם נעביר את כל המשכורת לממשלה, אין לנו סיבה לעבוד. לא עובדים אין כסף.

תחשוב יצירתי ולא רק להתלונן.

כל פתרון שתציע, בהכרח יבוא על חשבון מישהו או משהו אחר. אם יש ביזבוז, תצביע עליו והצע אלטרנטיבות לפתרון.

זה שיש ביזבוז, זאת עובדה. השאלה היא כמה הוא באחוזים מסך התקציב והאם כשתעבוד הכי חסכוני וקמצני, העודף יספיק כדי להקטין את מחיר הדלק ב-1 ש"ח או אולי רק ב-1 אגורה?

מס הבולים האנכרוניסטי, בוטל כי הסתבר שכל תועלתו נמדדת בכמה עשרות מיליונים בשנה, וזה לכשעצמו לא הצדיק את כל הקישקושיאדה מסביבו.

.

פורסם
יש לך טלפון, שלם 100 ש"ח אגרה שנתית..

שקט...מה אתה, משוגע? עוד ישמעו אותך:shock::?

:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...