רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,589 נושאים בפורום הזה
-
כתבה מ"אוטו": http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-23521-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%91%D7%95-%D7%91%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C.aspx מה אתם חושבים? יש לה פה סיכוי?
הודעה אחרונה מאת alexk, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מתכנן לסוע לחו"ל לחודשיים בדיוק יומיים אחרי שנגמר לי הביטוח חובה. האם יש חובה לחדשו ? האם ניתן לחכות עם החידוש לחזרה מחו"ל ושבינתיים הרכב יעמוד ללא תזוזה ? האם יש אפשרות לעשות ביטוח חובה רק ליומיים\שבוע ? ורק לאחר החזרה מחו"ל לחדשו לשנה שלמה ?
הודעה אחרונה מאת dani12, -
די נדהמתי שראיתי, האם זה בנייה עצמית של מנוע מרכב אחר או שזה מקורי? קצת פרטים על הספקים ושאר דברים יעזרו.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
אני פותח את השירשור הזה לאחר שניסיתי לחפש תשובות בפורום, תחת הכותרות "חברת ביטוח", "ביטוח רכב" רכשתי רכב ראשון, חדש, כך שאין לי נסיון בביטוח רכב. אני מחפש חברת ביטוח שאפשר לסמוך עליה שתתן מענה אם אי פעם אזדקק לה. בסוכנות הרכב הציעו לי ביטוח שעובד תחת "מגדל", ועובד בשיתוף עם מוסכים מורשים על מאזדה ומתחייב לעבוד עם חלקים מקוריים בלבד. אבל אני באופן אישי לא מכיר את "מגדל", ולכן לא יודע אם זה טוב ואם המחיר אטרקטיבי. אשמח לשמוע עוד הצעות, גם אם צריך לשלם עוד 500-1000 ש"ח על-מנת להצטרף לחברת ביטוח שאפשר לסמוך עליה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
-
אהלן חבר'ה! אני רק רציתי להראות לכם מה אישה (כן, כן) יכולה לעשות לרכב: היום הקפיצו אותנו לתאונה עצמית ליד בי"ס אמי"ת (מי שמכיר את מעלה אדומים). אישה שנסעה לכיוון הקניון, כנראה שהוסחה דעתה, סטתה מנתיב נסיעתה, עלתה על המדרכה, הורידה שלושה עצים ונשארה בחיים. הרכב בצדו הימני די התרסק, ושתי כריות האוויר נפתחו. זה רק מראה, שיש אנשים (בכללי, לא רק נשים) שיש צורך לשלול להם רישיון או להעביר להם קורסים של נהיגה מונעת. מצ"ב תמונות:
הודעה אחרונה מאת Accent Coupe, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 60 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
יש ויכוח עם חבר עם סאלין [מצורפת תמונה] אני הייתי בטוח שזאת סאלין S218 RF, אבל החבר שלי היה בטוח שזאת מוסטנג רגילה עם קיט או משו כזה מישהו יכול לפרט על המכונית קצת? ד"א מה זה ה-08 שכתוב שם בצד ימין קצת מתחת לגריל, זה מסמל משהו? תודה, אוהד
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי, נסעתי בחולון בשדרות גולדה. בכיוון הנסיעה ישנם שני נתיבים. נסעתי בנתיב השמאלי, מצד ימין שלי היה אוטובוס אקורדיון, וממולי אוטובוס, ככה שאני תקוע בין שניהם. האוטובוס שממולי עבר לנתיב הימני, וממולו היה רכב פרטי שפשוט החליט לעצור (!) באמצע הכביש (במקום שנוסעים בו במהירות 60 קמ"ש בערך), כי הוא רצה לפנות בפניה ימינה לאיזו סמטה. בלמתי הכי חזק שאפשר כמו שלמדתי בקורס נהיגה מתקדמת, והאוטו שלי נעצר 20 סטנ' (אם לא פחות) מלפני הרכב שעצר לו באמצע הכביש. מיותר לציין שהייתי במרחק של אוטובוס ויותר ממנו, כך שלא הייתי קרוב אליו. כמובן שאפילו סליחה לא קיבלתי, הנהג האידיוט המשיך לנהוג כרגיל. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם האוטובוס שהיה מאחוריו לא היה עובר נתיב שניה ל…
הודעה אחרונה מאת oryrm19, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, אחרי מס' חיפושים שביצעתי לא מצעתי תשובה ברורה. אבא של חברה שלי בעל פיג'ו 405, משנת 1992. הרכב נוסע אך יש מס' דברים לתקן. הרכב ללא טסט כבר זמן מה (כ4-5 חודשים),עקב קניית רכב חדש. הרכב עומד כבר זמן מה ליד הבית, ונמסר שאם לא יפונה בזמן הקרוב הוא יפונה ע"י העירייה. ברצונו למכור את הרכב לפירוק, או לנסיעה אך בדחיפות לפני שהרכב יפונה. האם יש אנשים מומלצים שקונים רכבים כאלה?. מדובר על איזור המרכז (הרכב נמצא בלוד). תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
עד היום נהנו קהל לקוחותינו משעות פתיחה וסגירה נוחות של מכונינו בימים א', ב', ד' ו-ה'(07:00-18:00), יום ג'(7:00-14:30) ויום ו'(07:00-13:30). צר לנו להודיע, כי החל מיום ד'(15/07/09) שעות הפתיחה והסגירה משתנות בימי א', ב', ד' ו-ה'(07:30-16:30) וכן שעת הפתיחה בימי ג' ו-ו'(07:30). שינוי זה מחזיר לקדמותו את שעות העבודה כפי שנהוג בשאר מכוני הרישוי. עמית *הודעה זו נכתבה באישורו של שלומי(מנהל הפורום).
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם. היום לצערי האוטו שלי הושבת. הרכב עמד במדרכה בעבודה, ומשאית הגיעה כדי לפנות ולהיכנס למפעל, עשתה סיבוב, ועם הזנק ריסקה את האוטו. כל העמוד תמיכה של הרכב נכנס פנימה, עלה למדרכה, בקיצור הרכב הלך לעולמו לצערי. מיד התקשרתי לביטוח שלי, רשמתי את הפרטים של הנהג הפוגע, וזהו..הוא נסע לשלום. שאלתי היא מה הלאה? מה הנהג אמור לעשות? או הביטוח שלו? כמה כסף אני מקבל? האם יופחת? וכמה זמן זה לוקח? הנהג מודה באשמה, במקרה הוא מכר שלי ואמר שהכל יהיה בסדר. אך רציתי לדעת את דעתכם מכיוון שזאת הפעם הראשונה שזה קורה לי אישית. הרכב הוא ב.מ.וו 320 שנת 1998. אני מבוטח בחברה מגדל עם ביטוח חובה+צד ג'. תודה לכולכם.
הודעה אחרונה מאת אריק, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מבקש המלצה למורה נהיגה טוב ומקצועי מאזור רחובות. תודה.
הודעה אחרונה מאת אריק, -
תושבת מנוע MR
מאת proxima- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מהבולמי-זעזועים הטכנולוגיה של דלפי נזלה לתושבת מנוע, הפעם הפורשה GT3 תהיה הראשונה בתור לשים קץ לויברציות מנוע http://cars.walla.co.il/?w=/4703/1518908
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 76 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
http://www.hnn.co.il/gallery7853.html האם אי פעם יסדרו את הכביש הזה?
הודעה אחרונה מאת יוגב R, -
-
ברלינגו 99 306000 ק"מ - כחול כהה מצב לא מי יודע מה , גניבה - רביעי בלילה . עבר כמעט שבוע וכבר התחלתי לרכו ציוד חדש ובדרך לקניית רכב . הוא התקשר וביקש טלפון של איש קשר . המחיר המבוקש 4 אלף , המחיר שרציתי למכור את הרכב 10 לאור העבודה שהמחיר המבוקש הוא 40 אחוז מערך הרכב שאוכל למכור אמרתי לו שבסכום הזה אני מוכן אך ורק עם הציוד הוא אמר שאין ציוד ואין מצבר . הם ממש מתוחכמים ואני הסקתי כמה דברים : הם פעלו שניים אחד לקח את הציוד השני לקח את הרכב - או שהם מתחלקים בהכל . הם מהאיזור שלי ולא ממקום נקודת האיסוף שהם רוצים להודיע לי היכן להגיע ( לאיש קשר) קלף המיקוח הוא אצלי ולא אצלם וזו נקוה שאני צריך לנצל ( אין להם מה לעשות עם הרכב) למה הוא התקשר…
הודעה אחרונה מאת drdr122, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עברתי היום בדרכי ליוקנעם ליד כביש 6 ונראה כאילו הכביש פתוח - למרות שהפתיחה הרשמית נדחתה (כדי שביבי יוכל להיות נוכח). האם ניתן לנסוע דרך החלק הזה כבר עכשיו? יש משהו שעובר בסביבה ומכיר מה קורה? אשמח לתגובה זריזה כי בעוד כחצי שעה אני אמור לצאת ולא בא לי להתקע בכל הפקקים בדרך הביתה...
הודעה אחרונה מאת Discover, -
מושג באנגלית
מאת Unrated-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
מזה heel and toe ומה טוב בזה? ומזה DOUBLE CLUTCH ומה טוב גם בזה? מישהו משתמש בטכניקה הזאת?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן חבר'ה! עכשיו חזרתי ממשמרת לילה. קראו לנו בארבע +- לתאונה עצמית בכביש מס' 1 לכיוון ים המלח. בסיבוב אחרי הגשר למעלה אדומים, היה נהג חדש, שנסע במהירות של בין 120 ל-130 (לדבריו). עמו היו שני חבריו, שלושתם חיילים. אחרי הגשר, למי שמכיר, יש עיקול. כשהבחור הגיע לעיקול ואיבד שליטה. הוא הסתחרר ופגע בגדר ההפרדה בחלק הקדמי בגדר ואז באחורי, קרע את הגלגל השמאלי הקדמי מהסרן, כך שרק צינורות תופסים את הגלגל. כמובן שהוא חרט על הכביש עם הגלגל. רק לידיעתכם - הגדר החלה להיקרע (ברגים והברגות) כ-30 מ' ממקום הפגיעה (!!). הנזק - מנוע הרוס (נקרע הרדיאטור, אג שמן התפוצץ), טמבונים שבורים וקרועים, פנסים שבורים (על הכביש ) וגלגל מנותק ומפונצ'ר. הבחורים יצאו ללא פגע (בנס, כמובן) כי הם היו חג…
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
-
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בערב יום רביעי, בסביבות השעה 19:00, זיהיתי ניידת מצויידת במולטנובה בכביש 6 לכיוון דרום (לפני-כן ראיתי מס' הבזקים כך שהאטתי; נסעתי לכיוון צפון למזלי). הניידת התגלגלה באיטיות מן הירידה שבמחלף באקה לשולי הכביש עצמו. זאת היא הפעם הראשונה שאני רואה ניידות סמויות על 6, אחרי כמעט שנתיים שאני נוסע בו כל יום. האם מישהו נתקל בתופעה או שהיה זה מבצע אכיפה חד-פעמי?
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
Door poppers
מאת Mosho- 0 תגובות
- 610 צפיות
מישהו מכיר היכן באיזור המרכז ניתן להתקין כאלה? מנגנון כזה שפותח את הדלת: http://www.thehoffmangroup.com/autoloc/product.lasso?prodinc=doorpoppers http://www.thehoffmangroup.com/autoloc/product.lasso?prodinc=shaveddoors http://www.thehoffmangroup.com/autoloc/product.lasso?prodinc=solenoids תודה.
הודעה אחרונה מאת Mosho, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שאלה: אני עומד למכור רכב בבעלותי; ברשיון הרכב רשום אבא שלי כבעלים נוסף. האם בעת העברת הבעלות יש להציג ייפוי כח מאבא שלי ו/או ת.ז. שלו ו/או עליו להגיע בעצמו? תודה
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
לעוד תמונות ומידע : http://www.worldcarfans.com/109070820342/2010-jaguar-xj-photos-leaked מאחור היא נראית כמו שילוב של CLS ולנצ'יה. התוצאה יפה מאוד לדעתי.
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
השאלה בכתורת+ פירוט. אתמול נסעתי לסחנה, יצאתי ממרכז הארץ בבוקר מוקדם והייתי בסחנה קצת אחרי 08:00 כשהטמפטורה בחוץ נעימה. נסעתי דיי מהר, ארבע אנשים ברכב ציוד וכדומה, קצת לחיצות בדרך וצריכת הדלק הייתה כ 1:14 (על פי מחשב הדרך, שהוא דיי אמין). אך הפלא ופלא, בשעה 14:00 יצאתי חזרה לכיון מרכז, בחוץ טמפטורה של 40 מעלות (לא בצל), נסעתי רגוע לחלוטין שמירת מהירות קבועה על 90 קמ"ש ועל פי מחשב הדרך צריכת הדלק הייתה 1:10 ואף גרועה יותר. צריכת הדלק השתפרה רק כשהגעתי לאיזור השפלה ומישור החוף וההשתפרה לכיוון ה 1:16. אז מה הסיבה לצריכת הדלק הגבוהה של 1:10? האם טמפטורה חיצונית משפיעה על צריכת דלק? האם המזגן מתאמץ בגלל הטמפטורה החיצונית ולא מפסיק לעבוד לרגע והוא זה משפיע על צרי…
הודעה אחרונה מאת dny, -
-
אז היום נתקלתי בדבר לא רגיל. יצאתי מרמת השרון עם חברה שלי ועם עוד חבר לפאב בת"א,ביציאה מרמה"ש עצרו אותנו לבדיקת רישיונות ועצרו כמה מכוניות בצד. השוטר שעצר אותנו שאל אותי לאן אנחנו יוצאים,ראה שאני נהג חדש ושאל אם אני מתכוון לשתות. עניתי לו שלא והוא אמר לי שיש פרויקט חדש,לוקחים את הפרטים שלך ביציאה מהעיר 11-12 בלילה (לפני הבילוי) ואז יש ניידות בין 2-4 לפנות בוקר ניידות בצד השני של הכביש,להם אתה מוסר את הפרטים שלך(שרשומים אצלהם מהבדיקה שלפני הבילוי) עושים לך בדיקת נשיפון ואם רואים שיצאת נקי לאחר הבילוי מאלכוהול אתה מרוויח תלוש של 50 שקל לדלק אז אני הרווחתי 50 שקל לדלק,דרך מעניינת למלחמה בנהיגה בשכרות מה אתם אומרים,רעיון טוב? מישהו נתקל בזה?
הודעה אחרונה מאת GoueTTa, -
מתוך YNET מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת dny, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אתמול בשעה 23:00 בערך באתי לנסוע הביתה מנצרת כשפתאום התקשר חבר והזהיר את כולנו שניסע לאט בירידה לכיוון הצומת כי יש שם ניידת עם שוטרים. מותר לנסוע שם 60 אז נסעתי 60 כשמאחורי אני רואה רכב טס על לפחות 100-120 ומשיג אותי במהירות. כשהתקרבתי לניידת, שעמדה בצד ללא אורות, פתאום הוא הדליק את הצקלקות ושלושה שוטרים קפצו לכביש וסימנו עם פנס. התחלתי להאיט ואז התברר לי שהם מסמנים לרכב שמאחורי לעצור כי ממלזו אותו על מהירות גבוהה רק מה שהתברר בשניה האחרונה שזאת הייתה גם ניידת אז השוטר המאוכזב צעק לי "סע סע" וכל השוטרים חזרו לשוליים. העיניין הוא ש40 מטר אחרי זה עצרתי בצומת ליד אותה הניידת שטסה לה בירידה סתם ככה רק כי מותר לו כמובן נסע ללא צקלקות דולקות ולא מיהר לשום ארוע כי עמדנו בצומ…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי היתי מעוניין לדעת את צריכת הדלק של הרכבים הבאים בעיר ומחוצה לה: גרנד שירוקי שנתונים 96-97 GMC jimmy 1995 שברולט סילברדו ובכלל עוד שאלה כללית היתי מעוניין לדעת איפה עומד תחום הבטיחות ברכבים האמריקאים יחסית למכוניות שאר העולם בין אם הרכב הוא אירופאי,יפני וכו'. האם הרכבים האמריקאים נחשבים לרכבים בטיחותיים יחסית לשאר העולם? תודה רבה לעוזרים ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת AVI93, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 987 צפיות
מכרתי היום רכב לסוחר רכב. הבחור שהיה איתי בדואר קוראים לו X. הוא בא עם תעודת סוחר על שם מישהו אחר בשם Y. העברת הבעלות התבצעה על שם Y. בטופס העברת הבעלות רשום "פרטי הרוכש - Y" וב"פרטי המוכר" רשום את השם שלי. כעיקרון הוא היה צריך להגיש לפקידת הדואר ייפויי כח ש Y מייפה את כוחו של X. הבעיה היא שאני לא שמתי לב , הסוחר הגיש לה את כל הטפסים. ובטופס ייפוי הכח היה רשום ש Y מייפה את כוחי ולא את כוחו של X. בטופס העברת הבעלות רשום "פרטי הרוכש - Y" ומתחת לשמו רשום את שמי כמיופה כח. כל זה קרה לי מתוך לחץ. הרכב רשום על שם Y (אני מקווה) , אני את הכסף קיבלתי. ברצוני לדעת האם יש לי איזה בעיה כאן ? כשחשבתי על זה בדיעבד. זה שאני הייתי המוכר ונציג הקונ…
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
מישהו יודע אם התקינו שם מצלמות או אזורים מסוימים שיש שם אכיפה מישטרתית ? תודה
הודעה אחרונה מאת NMP, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
על נתיבי איילון (כביש 20) בונים תחנת רכבת וולפסון, מישהו יודע מהו תאריך היעד לשהלמת הבניה שם ומתי התחנה נכנסת לפעילות ?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הסיפור הוא כזה:בן משפחה קרוב חוזר מארה"ב ולא מתכוון להביא רכב. חשבתי אולי להשתמש בזכותו להביא משהו עבורי. הבנתי שהרכב חייב להיות מקס' בן 4,התושב בן 17 לפחות, לא ניתן להעביר בעלות במשך שנה, וכמובן ארץ הייצור ארה"ב.(עד כאן הכל מעולה) 1.האם כדאי בכלל להשתמש בזכות זו? 2.איך מחושב המכס?למשל אם הוא קונה היום,לצורך הדוגמא,פונטיאק סולסטיק שנת 2007 ב 18K$ ובהנחה ששילוח יעלה 1K$ מה מחיר הרכב כשהוא "מוכן" כבר לנסיעה בארץ?איך בדיוק החישוב? 3.איך מתומחרים מחיר הרכב?באם הצלחתי להוכיח שקניתי רכב ב EBAY במקום ב 18K$ ב 15K$ ,(ברור לי שהטווח חייב להיות הגיוני) האם לפי זה יחושב המס או רק לפי המחירון שנמצא אצלם? 4.איזה מדגמי ה BMW מיוצרים בארהב? ובכלל, האם יש רכבים מומלצים? …
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 629 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- eden8944
- yoni162
- Johnathan
- לירון .ה.
- במבליק
- The FixTrics
- פולו,גולף
- garay
- daniel.asu
- פינדר
- epiphone
- לב טוב