רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,588 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3329122,00.html המחיר הוא 159000 ש''ח, כנראה שלאחר רפורמת המיסוי זה יהיה בערך המחיר של כל המכוניות מנהלים, אלא אם כן זה המחיר שלפני הרפורמה ואז היא תתיקר עוד יותר... בכל מקרה אם היא תהיה בשורה אחת עם פורד מאזדה וטויוטה, אופציה ששווה בדיקה למי שמחפש איכות אירופאית ושמושיות גדולה מבלי להיות גדולה מדי (מונדאו). המנוע והתיבה האוטומטית מגיעים מאופל, לא יודע אם גם מכלולים נוספים.
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
-
- 0 תגובות
- 961 צפיות
שלום לכולם! אני רוצה לקנות גלאי רדאר מארה"ב אך אני לא יודע אם הוא מתאים לארץ. ראיתי שמוכרים אותו בארץ אבל השאלה אם הוא עובד על אותם תדרים או מה שזה לא יהיה. הגלאי מדגם COBRA ESD-7100, מי שיודע מוזמן לעזור לי. תודה!
הודעה אחרונה מאת nedved, -
- 0 תגובות
- 621 צפיות
היכן אני יכול למצא אתר או מידע על כמות מוסכים בארה"ב ובאירופה ?
הודעה אחרונה מאת צביקה.ע., -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום, במהלך הטיול בצפון קנינו גים ושמנו בפגאז' כנראה שהקלקר לה היה אטום כל כך והיה ריח ממש חריף של דגים . באותו יום הוצאתי את השטיח שמעל הגלגל רזרבי וניקתי אתו עם סקוץ סבון ועם מטאטא0מטאטא כדי לשפשפף) השארנו לייבוש כלום לא עזר,אולי טיפ טיפה ירד אבל אחרי חצי שעה זה חזר ביזבזתי דואדורנט שלם על הבגאז והבפנים עכשיו הריח הוא גם בפנים פשוט סירחון מה ניתן לעשות? הבנתי שעם לימון משו מה הכוונה?לקחת לימון,לחתוך לשתיים ולהתחיל ללשפשף ואז מה?
הודעה אחרונה מאת netanel_b, -
- 5 תגובות
- 882 צפיות
ברשותי גטס דגם שנת 2006. שתיינית דלק לא קטנה! האם ידוע למישהו מכם אם במודל של 2007 ומעלה המצב טוב יותר בגזרת בזבוז הדלק? חוץ מזה , אין לי טענות אליה... המשך יום טוב נטעלי
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
- 2 תגובות
- 592 צפיות
הגעתי למצב שנימאס לי כבר שצריך לעשות את כל האימונים/תחרויות בשושו בלי יותר מידי אנשים שיבואו לילמוד/ליראות/להנות רק ביגלל שבארץ שלנו יש חוק ספוט מוטורי אבל יש בו כמה תקנים שלא מאפשרים לעשות ספורט מוטרי(ממש מדינה של חכמים),חשבתי אולי שכל מי שרוצה שספור מוטורי יהיה חוקי הארץ שנישלח הרבה מכתבים למשרד התחבורה,ושינסו להפעיל את האגודה לספורט מוטורי שתעשה משהו בקשר לאנשים שאוהבים ספורט מוטורי/שיפורים,מי בעינין?
הודעה אחרונה מאת moharush, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
לאחרונה, גיליתי תגלית 'מסעירה' לגבי הרכב שלי (אסטרה 95'). על הטמבון יש תגית דבוקה, שלפיה הרכב מצויד במערכת "BWS". השאלה שלי פשוטה: מה זה?! חוץ מזה, עם כל מערכות העזר בבלימה שמופיעות עכשיו ונוטלות להן שמות של ראשי תיבות, ראיתי משהו כמה LBD (נראה לי שהיה מדובר במפרט של רכב פולקסווגן ג'טה) ביחד עם כל ה-"ABS, EBD, EBA" וכו'... כל המערכות האלו ידועות, אבל מה זה ה-LBD הזה? אולי זו מערכת מוכרת בשם אחר, או משהו חדש לחלוטין? אני שואל כיון שייתכן (סביר להניח) ומדובר בדברים חשובים שצריכים הבהרה, וכיון שלא מצאתי עליהם כלום בפורום.
הודעה אחרונה מאת Geler GasGroupie, -
-
שלום רב לחברי הפורום. לאחרונה נתקלתי בנושא מעניין - שיפור צריכת הדלק בעזרת מימן. מצאתי אתר ברשת שמציג תוכניות מפורטות לבניית מערכת מימן ברכב. אני פונה אליכם על מנת לקבל חוות דעת מקצועית לגבי הנושא. האם זה עובד? מה הסיכוי לבנות מערכת כזו? ומה הסיכון בכך? HYDROGEN ON DEMAND
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ליתר דיוק, אני שואל בשביל חבר. יש לו רישיון על רכב אוטומטי. בזמנו המעמס המחשבתי על ניווט הרכב והחלפת ההילוכים הכריעו אותו והעדיף להוציא על אוטומטי על מנת לעבור טסט בפעם המי יודע מה היום הוא למד לנהוג עם ידני, וזה כבר לא מהווה מכשול גדול הוא מעוניין להוציא רישיון על גיר רגיל. מה המינ' שיעורים? הוא נדרש לעשות תאוריה? קצת אינפו'... תודה בשם חבר שלי. אביחי
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום, יש לי אפשרות לקנות מדבקה כזאת שחורה כמו שיש על האוטובוסים וכו' שצד אחד זה שחור או פרסומת כלשהי וצד שני זה כמו הוילון הרגיל שיש באוטו חורים חורים. השאלה שלי האם זה חוקי להדביק דבר כזה על השמשה האחורית? כמו כן, במידה ואני עושה את זה ואני נהג חדש, מה קורה עם השלט נהג חדש? אני חייב בכל מקרה להדביק אותו?
הודעה אחרונה מאת benjah, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שבת שלום לכולם, אנחנו מתכוונים לנסוע לגרמניה ל10 ימים של טיול כוכב. הטיול יהיה באיזור היער השחור ועקב הק"מ שנעשה תהיתי לעצמי אם יש אפשרות לבקש מחברת ההשכרה רכב דיזל במקום בנזין. ואם זה אפשרי אז האם יש הבדלים בעלויות בין רכבי בנזין ודיזל. איפה אני יכול למצוא את מחירי הדלקים והסולר בגרמניה. ולבסוף,אם יש למישהו המלצות על מקומות שכדאי לבקר בהם (אם בנסיעה ממינכן לכיוון היער השחור ואם באיזור היער השחור/שטוטגארט) אני אשמח לדעת.
הודעה אחרונה מאת רוטנברג, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי חבר קנה מאזדה 3 הדגם החדש עכשיו הוא רוצה לעשות ידיות ניקל שאלתי כאן בחנות שמוכרת אביזרי רכב ואמרו לי שיש להם ידיות ניקל למאזדה 3 הרגילה והם לא יודעים אם זה יתאים לחדשה . עכשיו השאלה שלי האם זה אותם ידיות ? ומה שמתאים לישנה יתאים גם למאזדה החדשה ? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Mazda 18, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, רכשתי לפני שבוע את ההונדה סיוויק 1.8 5 דלתות, בידיעה שבאוגוסט מחיר האוטו עומד לעלות בעקבות רפורמת המיסוי הירוק(לפי מה שאמרו לי בסוכנות הונדה), נכנסתי לכתבה הבאה שאומרת את הדבר הבא: "הטבה של 12,000 שקל לה תהיה זכאית הונדה סיביק בעלת מנוע בנפח 1.8 ליטר" האם זה הגיוני? מי צודק פה ? סוכנות הונדה או YNET?
הודעה אחרונה מאת ROEI-A, -
-
- 6 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום אני קונה רכב מאדם נכה, הפטור מתשלום אגרת רישוי (או ליתר דיוק, משלם 23 ש"ח). באתר משרד הרישוי מופיע: "העברת בעלות מנכה נכה הפטור מאגרת רישוי רכב ומבקש למכור את רכבו נדרש לפנות למשרד הרישוי עם הקונה לצורך העברת בעלות, ביטול הפטור ותשלום הפרשי אגרה עבור יתרת החודשים היחסי עד לתאריך החידוש (טסט). משרד התחבורה לא מתערב בסוגיה "על מי יחולו הפרשי האגרה", הסוגיה האמורה צריכה להיפתר בין המוכר לבין הקונה. אם ברכב מורכב מנגנון לנכה יש להסיר את המנגנון לפני העברת הבעלות." אם ראיתי אצל הבחור גם את האגרה הישנה משולמת, וגם את האגרה החדשה (לפי מחיר רגיל) עדיין לא משולמת (הוא ישלם מחר), האם זה אומר שהוא טיפל בפרוצדורה ואין מניעה להעביר בעלות? תודה.
הודעה אחרונה מאת zik, -
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, נגמר לי הנהג חדש וקיבלתי טופס לחידוש רישיון ב 218 ש"ח הביתה. השאלה שלי האם הרישיון שלי החדש נחשב תקף מהרגע ששילמתי עליו בדואר או מהרגע שאני מקבל אותו הביתה (עד חודש)? יצויין כי תוקף הרישיון הישן שלי של הנהג חדש-פג. תודה ואבקש תשובה רק ממי שיודע בוודאות אין לי כח להתעסק עם שוטרים שיחליטו שעכשיו "נהגתי ללא רישיון". עוד שאלה: האם יוצא/יצא מכרז שאפשר למכור רכב שגילו 20 שנה ומעלה למדינה בעד 3,000 ש"ח? האם יבטלו את זה בשנים הקרובות? הרכב שלי שנת 92'.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 1 תגובות
- 913 צפיות
שלום, שמעתי על סוכנות ביטוח שעובדת מהטכניון ושמה academic insurance וחשבתי לעשות דרכם ביטוח מקיף. האם למישהו יש נסיון איתם? אשמח לפרטים, תודה.
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
יורש נחשב יד?
מאת ארזה- 2 תגובות
- 717 צפיות
במקרה של פטירת בעל רכב שהוא יד 1 -האם היורש (שלא רשום ברשיון רכב)שמוכר את הרכב צריך לעשות העברת בעלות על שמו ואחכ למכור לקונה?
הודעה אחרונה מאת ארזה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערב טוב,אני וחבר מתווכחים לגבי איתות בעיכול,אני טוען שבכל סטיה של הרכב צריך לאותת,כולל עיכול,הוא טוען שלא. אז מה החוק אומר? צריך לאותת בעיכול של הכביש או לא?
הודעה אחרונה מאת gil elbaz, -
-
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב. לאחרונה התחלתי לחשוב מה לעשות עם אהובתי הראשונה, ה 106XS, שלוש דלתות שלי. הנ"ל (הז"ל?) שנת 96, וכבר מושבתת תקופה ארוכה של למלעלה משנה וחצי, עקב בעיית גיר ושאר מיני ירקות שעלות תיקונם היה "גדול עלי". באיזור אוק' אני עובר לת"א, ואני מעוניין להפרד מידידתי משכבר הימים. הבעיה היא, שאין מושג מה עדיף, שמעתי על תכנית הגריטה שמציאה 3K עבור רכב בן 15 פלוס, אין מושג מה יתנו עליה לחלקים (אם למישהו יש מושג, אשמח אם יחלוק עימי) והאפוצייה האחרונה היא, לשפץ ולמכור. האופצייה האחרונה נראת לי הימור גדול מכיוון שאני לא בטוח כמה אני יכול לקבל עליה בתום השיפוץ. נכון לעכשיו מדובר על: גיר, פלסטיקה של איזור ההגה ולוח השעונים, 5 צמיגים חדשים ומצבר. מוסכניק שאני מכיר נתן לי…
הודעה אחרונה מאת iluxxxa, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
סרטון המדגים דלת מהפכנית הנפתחת למטה לתוך הרכב ... שווה צפיה . מעניין אם חברות הרכב יאמצו את הרעיון . דרור.
הודעה אחרונה מאת ד_ר_ו_ר_, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
למה יש הבדלים משמעותיים בין שתי המחירונים? לדוגמה בלוי יצחק טיוטה קורולה שנת 2008 מחירון 96K וביד2 מחירון 90K וניסיתי עוד מלא מכוניות, למה יש הבדלים גדולים?
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
- 3 תגובות
- 994 צפיות
שלום לכולם אחרי כל הרעש והצלצולים שהרפורמה ה"ירוקה" עשתה לא ראיתי שום אזכור בנוגע לרכבים מונעים גפ"מ מישהו יודע משהו בנושא?
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אלו תמונות ראשונות של הספלאש 1.2 ליטר גיר אוטו' תוצרת הונגריה , יתכן כי הרכב כבר ישווק באוגוסט כאחיו הקטן יותר של הסוויפט וקצת גדול יותר מהאלטו ששיווקה החל לא מזמן , נראה כי יבואן סוזוקי רוצה לנגוס חלק גדול משוק הקטנות , מעניין אם המחיר יהיה תחרותי . אגב מחיר האלטו ירד ל 73000 ש"ח לאחר פירסום רפורמת המס הירוק .
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
ביום שישי האחרון קבלתי מכתב לביתי ממשרד הרישוי בו מצוה עלי לסור למשרד הרישוי הקרוב לביתי על מנת להפקיד את רשיוני היות וב3 שנים האחרונות לא בצעתי עבירת תנועה אחת. ומתוך ידיעה כי לפני כ8 חודשים קבלתי רשיון נהיגה ל10 שנים לא כל כך הבנתי מה פרוש הדבר להפקיד את רשיון הנהיגה שלי. ביום א נגשתי למשרד הרישוי בחדרה והפקידה המאוד לא נחמדה שם הסבירה לי כי עלי להפקיד את הרשיון נהיגה שלי ל3 חודשים היא טוענת כי החל משבוע שעבר באופן אוטומטי נכנסה שלילה של 3 חודשים לתוקף וכי עלי להשאיר את רשיון הנהיגה שלי ברשותה. היות וללא רשיון הנהיגה שלי אני מפוטר ממקום עבודתי עוד באותו יום החלטתי לחקור ולהבין את נסיבות השלילה ביחוד מאחר ו8 חודשים קודם לכן קבלתי רשיון ל10 שנים. הפקידה המאו…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 16 תגובות
- 20.3 אלף צפיות
שלום, למישהו יש מושג אם רשיון נהיגה ישראלי זמני (הדף הירוק, בלי תמונה) תקף בחו"ל בצמוד (או לא) לרישיון נהיגה בינלאומי שמוציאים בממסי? האם הרישיון הבינלאומי שמוציאים בממסי עומד בפני עצמו? תודה, תומר.
הודעה אחרונה מאת tomerw, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני לומד נהיגה, ואני לא רוצה לנסות את זה בכביש... המורה אומר שאני צריך לשחרר חצי קלאץ' במהירות, ואת החצי השני לאט, וזה מה שאני עושה. מצד שני, רציתי לדעת אם אני בהילוך שלישי לדוגמא בכביש מהיר ואני רוצה להחליף במהירות ל4, בלי להישאר עם הרגל על הקלאץ' יותר מדי, אלא ללחוץ אותה עד הסוף, להעביר לרביעי ולשחרר את הרגל במהירות. זה אפשרי? הרכב יקפוץ?
הודעה אחרונה מאת oranp83, -
מראה פנוראמית 1 2
מאת MAFRUM-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
אני לומד עכשיו לתיאוריה וראיתי ששימוש ברכב במראה פנוראמית היא לא חוקים ההיתכן? כפי שכתוב באתר: "מראה פנוראמית: אם כבר התחלתם בשיעורים מעשיים ייתכן וברכב בו אתם לומדים מותקנת מראה פנימית רחבה. מראה זו מכונה מראה פנורמית, היא נפוצה ברכבים ללימוד נהיגה אך השימוש בה אסור ובלתי חוקי כיוון שהיא מעוותת את גודלם של העצמים, הנראים בה קרובים יותר מאשר הם במציאות ." איך השימוש בה אינו חוקי אם בכל רכב חדש יש את המראה הנ"ל ?
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- 3 תגובות
- 920 צפיות
היום התחיל ב5.35 שהתעוררתי בתכנון מראש לצאת עם הרכב לנס הרים פעם ראשונה עם הרכב הפרטי שלי ,106 ראלי . כמובן שזאת לא הפעם הראשונה שלי שם רק שעד היום לא היה לי רכב משלי, הייתי שם עם ראלי אחרת ועם שירוקו החדשה עם הונדה ועוד כל מיני,כמובן שבכולם נהגתי בכביש הנל אבל בזהירות יתרה. כמובן שבבוקר בדיקת שמן מים שהכל בסדר הכנת סנדויצ'ים וכמובן מים לי לאישתי ובקבוק ספייר שחס וחללילה האוטו יצטרך. הגעתי לתחילת הכביש תלדוק באיזור בדיקת אויר בצמיגים,אכלתי קצת להיות מרוכז קצת מיים. חגורות מניעים ו... ווורום יוצאים לדרך. הרכב פשוט במילה אחת מ-ד-ה-י-ם אחיזה מדהימה של הצמיגים{פאלקן 912[185-55-14]} קפיצים של קוני + בולמים של בילשטיין שהגיעו עם הרכב. הרכב בפניות מתנהג צפ…
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://carscoop.blogspot.com/2009/06/chinese-hybrid-sports-car-mixes-audi-r8.html שילוב של פראיר ואאודי R8
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום רב, קראתי על רכב מסויים שהמומנט שלו הוא 620 NM ( אני מניח שהכוונה לנינו-מטר). מהו המומנט ב- ק"ג\מ' ? האם 62 ? בתודה, אורי
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -