Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

לאחרונה התחלתי לחשוב מה לעשות עם אהובתי הראשונה, ה 106XS, שלוש דלתות שלי. הנ"ל (הז"ל?) שנת 96, וכבר מושבתת תקופה ארוכה של למלעלה משנה וחצי, עקב בעיית גיר ושאר מיני ירקות שעלות תיקונם היה "גדול עלי". באיזור אוק' אני עובר לת"א, ואני מעוניין להפרד מידידתי משכבר הימים.

הבעיה היא, שאין מושג מה עדיף, שמעתי על תכנית הגריטה שמציאה 3K עבור רכב בן 15 פלוס, אין מושג מה יתנו עליה לחלקים (אם למישהו יש מושג, אשמח אם יחלוק עימי) והאפוצייה האחרונה היא, לשפץ ולמכור.

האופצייה האחרונה נראת לי הימור גדול מכיוון שאני לא בטוח כמה אני יכול לקבל עליה בתום השיפוץ. נכון לעכשיו מדובר על:

גיר, פלסטיקה של איזור ההגה ולוח השעונים, 5 צמיגים חדשים ומצבר. מוסכניק שאני מכיר נתן לי הערכה גסה של בין 4000 ל5000 ש"ח, עם טסט אז 5-6 אלף.

אשמח אם תוכלו להאיר את עיני בקשר ל:

א. עניין הגריטה.

ב. מישהו מתמצא בחיר של המכוניות הללו לחלקים?

ג. עלות השיפוץ, נראית ריאלית או לא? ואם כן האם מכירה לאחר שיפוץ בסכום של 10K נשמעת בגיוני? מחיר של פחות מ 200 המחיר שמציע מחירון יד 2.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

רק יודע שכל רכב מעל 15 שנה יכול להגרט (להפוך לגורטאות) דרך משרד התחבורה בשביל 3K. זה הכל, וגם בזה אני לא בטוח, זה משמועות.

Stay tuned

פורסם

תוכנית הגריטה היא עדיין בגדר תוכנית עתידית.

קשה לי להאמין שתצליח לקבל 4-5 אלף ש"ח על רכב כזה שאינו במצב נסיעה וללא טסט. סוחרי רכב לפירוק לא ישלמו סכום כזה על רכב כזה. אולי אם תמצא משוגע לדבר שבאמת רוצה לשפץ רכב מאפס.

לגבי עלות השיפוץ - אין לי מושג. אם המוסכניק שלך נתן לך הערכה, כנראה שזה המחיר. אם אתה לא סומך עליו, גש למכונאי אחר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם אם הגריטה תצא לפועל, לרכב הנגרט חייב להיות רישיון בתוקף.

אם אתה רוצה לחכות שנתיים ולעשות טסט רק בסוף אתה תצטרך לשלם כמה אלפי שקלים על האגרה רטרואקטיבית, בלי לדבר על תיקונים הכרחיים כדי לעבור את הטסט- זה כבר הופך את העסק ללא כדאי.

פורסם

וואו,

אם דבריך נכונים זה מראה בפעם המיליון למה המדינה שלנו כל כך מטומטמת.

אין העברת בעלות ללא טסט, אין גריטה בלי רישיון בתוקף? WTF?

איפה ההיגיון?

האמת שגם לי יש רכב חלקים שאני לא ממש יודע מה לעשות איתו עקב חוסר במקום,

רק שבו חסר מנוע שאין להשיג בארץ ובחו"ל גם קשה מאוד למצוא ועלות השיפוץ תהיה גבוהה מאד לכן האופציות קטנות.

לדעתי אם תמכור את הרכב לחלקים לא תקבל עליו יותר מ999 שקל.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

עלות התיקון שנתנו לך מאוד גבוהה ולא הגיונית כך שכדאי לך לבדוק טוב טוב שוב (גיר של הדגם הנ"ל יש הרבה בפירוק,פלסטיקה של מסגרת לוח השעונים עולה חדש 470 ש"ח בחברה ).

דדי

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
וואו,

אם דבריך נכונים זה מראה בפעם המיליון למה המדינה שלנו כל כך מטומטמת.

אין העברת בעלות ללא טסט, אין גריטה בלי רישיון בתוקף? WTF?

איפה ההיגיון?

המטרה של תוכנית הגריטה היא להוריד מהכביש רכבים ישנים, מזהמים ובלתי בטיחותיים ולהצעיר את גיל הרכב ההמוצע בארץ.

אם הרכב ללא טסט, מבחינת מוסדות המדינה הוא אינו נוסע בכבישים ולכן אינו מזהם ואין גם בעיה עם העובדה שאינו בטיחותי במיוחד. לכן אין סיבה לשלם על רכב כזה, שבמילא לא נמצא במצבת הרכבים הפעילים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בברזל יתנו לך 300 שקל בערך.

תתקשר לסוחרי ברזל או לך למגרשי ברזל ותראה מי נותן לך יותר כסף.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

ל DKNY2, 5-6 כולל טסט? לא בטוח, ואם פחות אז פעמיים כי טוב. 5 צמיגים זה בערך 1000-1200. צריך לעשות החלפת שמנים כוללת. לא יודע מה מצב הבלמים. חייב מצבר חדש. זה לנפני הגיר, עבודה, ושאר מני פיצ'פקס. אם יהיה פחות? הרווחתי.

Stay tuned

פורסם

עם כל האהבה שלך לרכב הייתי נפרד ממנו. ברגע שאתה מזכיר את המילה כסף כתור שיקול הכי מזערי כל העניין לא משתלם.

לך תדע איזה נזק נגרם לרכב מהשנה וחצי הזו שהוא עמד, אני החזרתי לכביש רכב שעמד שנה וחצי והייתי צריך להחליף חצי אוטו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אתה יכול לנסות למכור אותה לפירוק ביד 2 או פה בפורום ולחכות שיתקשרו.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...