רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני כבר לא נהג חדש יש לי רישיון 4 שנים ולזכותי אין הרבה עברות תנועה(קצת הרכבות בגיל 16 ודו''ח על פלאפון)תפסו אותי היום שהייתי בנתיב השמאלי ומלא רכבים בכביש למי שמכיר תכביש בצומת חולון מתחת לגשר משטרת תנועה סמויה אם ממל''ז בקיצור השוטר רץ לי לאמצע הכביש בלי כובע כמובן וסיכן את חיי ואת הסובבים אותי שעצר אותי ככה השוטר אמר לי שהוא תפס אותי בכביש של 70 מ216 מטר על מהירות 116 והפחית לי 5 על הממל''ז רשם בזימון 111 השוטר לקח לי תפלסטיק(רישיון) והביא לי רישיון זמני עד יום ראשון לשימוע מה נראה לכם יהיה בשימוע ואחרי זה במשפט בבקשה עצות למי שחווה את זה על בשרו תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מצד אחד זה מאפשר יותר שליטה. מצד שני פתיחת הכרית עלולה לפגוע באצבעות (או שאני טועה.). מצד שלישי טיפ נידל נוהג עם האגודלים בפנים. מצד רביעי.... בקיצור מה אומרים? נ.ב אני תמיד נוהג עם. כשעשיתי נסיעת מבחן על ה-RZR של פולריס המדריך ישר העיר לי להוציא אותם, כי אני עלול לשבור את האצבע. (הוא צודק, אבל היה מדובר בנהיגת שטח, שם יותר סביר שמעבר על סלע יגרום להגה להסתובב במכה. לעומת זאת, בכביש סיבוב לא-רצוני של ההגה יכול להגרם רק כתוצאה מ'אירוע תאונתי'. [באנגלית המושג הזה נשמע יותר טוב ]).
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
רכב אוטומט
מאת eliorcsi-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 770 צפיות
אני רוצה לדעת את סוגי ההילוכים באוטו בעל תיבה אוטומטית מה כל דבר אומר תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 10 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, אני מדבר על הניסן 200SX שהמחירון שלה באיזור ה30000, בזמן שהיא נסחרת ביותר מכפול. מה אני צריך לעשות בשביל להתחיל תהליך שישנה את המצב? אני זוכר שבעלי פיאט קופה עשו את זה בארץ והצליחו! מישהו יודע מי יזם את הרעיון? בקיצור לפני שאני מרים טלפון ליצחק לוי, אשמח לקבל טיפים או הפנייה לחברה שכבר עשו זאת. תודה, יוני.
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 1 תגובות
- 629 צפיות
האם שברולט קוואליר הוא האוטו האיכותי ביותר שאפשר להשיג במצב טוב ועם קילומטרז' סביר בטווח המחירים של 10000-16000? ואם אפשר אז המלצות לרכבים הכדאיים ביותר לקניה מבחינת אמינות כח ונוחות בטווח הנ"ל. מישהו מוכר שברולט קוואליר שעברה 165 אלף, שנת 95 ב10000 ש"ח, האם סביר להניח שזאת עסקה שלא תשתלם (ברכב יתגלו בעיות אחרי כמה ימים) או שזה מחיר הגיוני פחות או יותר?
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היום הגיע הזמן לחדש את הרשיון הרכב ליפה שלי ולתומי נסעתי להעביר את הרכב טסט. קניתי את הרכב כבר עם קסנון "מקורי" עם קיט ייעודי ובלה בלה שהותקן במקום רציני ולראיה במבחן "השטח" אפילו לא פעם אחת הבהבו לי עם אורות כלשהם על כך שאני מסנוור. כמובן שהייתי אופטימי מדי וניסיתי להעביר את הטסט בשקט בלי לפרק את הקסנונים ולתמוה מה פשר העיגול שמקיף בדף בנושא אורות חזית, את הכתוב - אור כחול (מה גם שיש לי רמה של אור לבן כמו בכל הרכבים החדשים אבל לא נהיה קטנוניים). כאמור לעיל, לא הסכימו להעביר אותי בפעם הראשונה וקפצתי למוסך קרוב לבעל מקצוע שאני מכיר, וזה פירק את הנורות מהמקום שלהן אך השאיר אותן מחוברות בתוך הבית של הפנס והחליף לאורות רגילים. חזרתי לטסט בארשת פנים רצינית ועם אור צהו…
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
אזהרה מרכב מיד 2 1 2
מאת Yogevv- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם ביד 2 מופיע רכב מסוג הונדה האצב'ק 99 ידנית כסופה מאשקלון/אשדוד. בעל הרכב הוא דניאל אוחיון. הוא יהיה נחמד בהתחלה ואז יתגלה כנוכל. לטענת המוכר הוא יד 3 והוא יד 6 הקילומטר שרשום על המד אוץ 170.000 ק"מ אינו נכון הרכב עבר יותר מ 250.000 ק"מ הבעלים נוכל וכך גם הדוד שלו. אני מזהיר מפני הרכב כי אני קניתי אותו ואחר כך גיליתי קבלות וספר רכב בתא המטען אחרי הסבר לבעל הרכב שאם אני לא מקבל את כספי חזרה אני תובע אותו הוא החזיר לי את הכסף ואני החזרתי את הרכב. הורדת קילומטר זו עברה פלילית. בעל הרכב צעיר כבן 25 משרת במג"ב(שוטר). אנא בבקשה היזהרו מהרכב הזה. מי שצריך עזרה 050-9945500 יוגב
הודעה אחרונה מאת YRV, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 845 צפיות
שלום ברשותנו טויטה ראב 4 שנת 2007 כאמור, האחריות עדין תקפה(3 שנים) בשבוע האחרון המגן שמש בצד הנהג פשוט התפרק ונפל והמגן שמש במושב ליד הנהג רופף האם מישהו יודע אם האחריות מכסה את זה?
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- 9 תגובות
- 975 צפיות
שלום לכם, אשמח לעזרתכם בנוגע לאיתור מקום שקיים לו במלאי באופן מיידי ג'אנטים דוגמת M5 החדשה במידה 17". הג'אנטים אמורים להיות מתאימים לצמיגים במידה 225/45 ZR (עפ"י המלצת יצרן) - סוג הרכב הוא Z3. ביררתי היום עם פיטסטופ ואין להם במלאי, אשמח לשמוע מניסיונכם על מקומות נוספים. דרך אגב, אני מאזור המרכז. תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מבקש לדעת ממי מכם שהיה בתקופה האחרונה בארה"ב וממי מכם שכבר שם, אם ידוע לכם על חברות זולות ואמינות של השכרת רכב. אם אפשר גם פחות או יותר טווח מחירים. פרטים לגבי תהליך ההשכרה עצמה ודברים שחשוב לדעת אשמח לשמוע. המון תודה. ארז.
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
פתחנו ביוטיוב ערוץ מיוחד שבו כל מי שרוצה יכול לבוא ולדווח על עבריינים ועל העבירות שלהם, אבל רק במקרים שהם מתועדים בצורה נכונה, בוידאו או בתמונות, בהתאם לסוג העבירה. אנחנו נשים סרטונים שבהם כולם יוכלו לראות עבירות של נהגים שמסכנים אחרים או שמצפצפים על כולם, ביחד עם תאריך ומקום, בתקווה שבעתיד יוכלו להשתמש בזה מבחינה חוקית. לא נהיה קטנוניים ולא נעלה עבירות שלא עושות נזק, כמו מהירות, אלא רק דברים שפוגעים באחרים ושאפשר לראות באופן ברור שיש סיכון או קיפוח של משתמשים אחרים. אנחנו מוכנים לקבל סרטונים מכל אחד שרוצה לשלוח, כל עוד יש סיבה מוצדקת להעלות את זה ורואים עבירה באופן ברור, עם פרטים לגבי האירוע וגם תיאור קצר. בנוסף נעשה סרטונים עם החניות הכי מאנייאקיות שיש …
הודעה אחרונה מאת Blaz00r, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 15.5 אלף צפיות
סוף סוף מצאתי למכירה 230C ספורט קופה מודל 2006, העושה שימוש במנוע V6 בנפח 2.5, בניגוד למנוע 1.8 קומפרסור ששימש את הדגם עד 2005 והנפוץ יותר בישראל. אני מעדיף את המנוע הגדול יותר והאטמוספרי, כי זה מנוע שאמור להיות זהה לזה שמניע את ה C230 סדאן מודל 2007 של אבי. אני מודע לזה שעלויות האחזקה של מנוע כזה הן לא כמו טויוטה, אבל מצד שני, אף טיפול בסדאן (שיש לה כבר 90 אלף ק"מ) לא עבר את ה 1500-2000 ש"ח. ביקשתי מהמוכרת של הקופה, אשה שעושה רושם אמין מאוד, לראות חשבוניות של טיפולים. להפתעתי, טיפול 60 אלף עלה חמשת אלפים ש"ח, כשבפירוט רשום "גלי זיזים", "פירוק כיסוי מנוע תחתון לבדיקה" וכו'), למרות שהיא אומרת שהיא לא התלוננה על אף תקלה. היא מטפלת במוסך מורשה בנתניה, לעומת אבי שמטפל ב…
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בעקבות ביצוע השוואת מחירים של מחשבים ניידים נכנסתי במקרה גם לרכבים. שעה לפני סגירת המכרז ניתן למצוא דברים מעניינים, למשל: סובארו אימפרזה STI ₪222,000 המחירון - 319,900 ש"ח http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1QC43986493 או: הונדה ACCORD נפח מנוע 2.2 דיזל ידני EXECUTIVE ₪199,000 מול המחירון263,200 ₪ הפרש מחירים דומה גם לוולוו C30. אינני יודע איך יסגר המכרז בעוד זמן קצר, הנה הקישורית: http://www.wallashops.co.il/ws/אביזרים-כלי-רכב/כלי-רכב-אופנועים/מכוניות
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 2 תגובות
- 893 צפיות
שלום. כנראה שעברתי באדום (בטעות) והיום כשעברתי באותו מקום גילתי תעמוד הכתום הזה המצלמה. עכשיו רצתי לדעת מה הסיכוי שזאת מצלמה אמיתית ולא דמי? כיצד עובדת המלצה מתי היא מתחילה לצלם? הבנתי שהקנס הוא 1000 ש"ח ו 12 נקודות (אני נהג חדש) -מה ההשלכות של הנקודות לי באזה מספר נקודות קורה מה? -יש דרך לברר עוד לפני שיעבור 3 חודשים האם קיבלתי תדוח? מחכה לתשובות , תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת ORrrr, -
בימים טובים אלה באה לבקר אותי חברה לשעבר, בריטית שפגשתי בהודו. יצא לי לנסוע איתה ברחבי הארץ לא מעט, החלחלה שהיא חוטפת כל יום מחדש ממש מעציבה אותי. באחד הימים אמרה לי: "זוכר איך בהודו דיברנו על כמה תרבותם שונה משלנו, כמה רחוקים הם מהמערב בתפישה? אז תדע לך, שכרגע אני מרגישה בדיוק אותו דבר כאן. מה שהולך אצלכם על הכביש, זה חד וחלק לא עולם מערבי. בהודו לפחות היה חן מסויים בכאוס, והיו לזה שורשים מובנים. כאן זה פשוט נראה כאילו חצי מהנהגים הם מתאבדים, וחצי מתנקשים". מיותר לציין שכבר שנים שאני מתחרפן מ"תרבות" הנהיגה פה, ואפילו בלי נקודות השוואה - נהגתי רק באוסטרליה מחוץ לישראל. באירופה הייתי נוסע שליד הנהג. הכבוד שרוכשים שם משתמשי הכביש אחד לשני ראוי לציון - אצל…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 7 תגובות
- 792 צפיות
שלום לכולם! השאלה היא יותר תאורתית רק להבנה שלי, נניח שאני רוצה לחשב את המומנט של האוטו שלי : הנוסחא היא גודל המומנט = גודל הכוח * רדיוס * סינוס הזווית. אז ככה אני ממש אשמח אם משהו יסביר לי את הנוסחא גודל המומנט=יש שתי שיטות ברוב ארצות זה ניוטון למטר ובארצינו זה קילוגרם* מטר בנוסחא על איזה מבין השניים מדברים. גודל הכוח=זה גודל הכוח של המנוע? בסמק או במה?! רדיסו =על איזה רדיוס מדברים ? סינוס הזיוות= האם זה זיוות המישור? או...? ושווב תודה
הודעה אחרונה מאת gollu, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מנסה כבר כמה ימים למצוא את החישוב המדוייק של ההנחה שכל רכב אמור לקבל לפי רמת הזיהום שלו (שנקבעה על פי הציון הירוק שלו) המטרה שלי היא לקחת את קובץ הנתונים של רשות המיסים הכולל את מחירי המחירון ואת רמת הזיהום, ולחשב את מחיר המחירון החדש לאחר שתוכנית המיסוי תכנס לתוקף בשני לאוגוסט. הבעיה שלי כרגע היא שהנתונים שרשות המיסים מפרסמת הם לא הנתונים המספריים היבשים של מספר מדוייק בשקלים של הנחה שכל רמת זיהום תקבל - הדבר היחיד שאני מוצא הוא הודעה לעיתונות עם כמות המס הממוצעת שכל רמת זיהום תשלם. כרגע עשיתי את החישוב על פי הרמה הממוצעת שמצוינת בהודעה לעיתונות, אבל כמובן שזה לא חישוב מדויק וזה לא יהיה כלי טוב בשני לאוגוסט שנבדוק איזה יבואן מנסה להרוויח …
הודעה אחרונה מאת SLS, -
- 7 תגובות
- 969 צפיות
מחירי הרכב יד 2 עומדים לצנוח,המגמה תיהיה חריפה הרבה יותר מכפי שמר לוי מנסה לתאר וטוב שכך,ככה פועל שוק בריא ברכבי יד שנייה ובכלל,נקוה שמגמה זו תוסיף לקבל תאוצה בעתיד הקרוב. http://rotter.net/forum/scoops1/16627.shtml
הודעה אחרונה מאת ok2001, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב, קרתה לי תאונה בה רכבי נפגע, נסעתי בכביש עירוני כאשר רכב שחנה יצא לנתיב שלי בהפתעה בלי להסתכל אם יש רכב ולכן הייתי חייבת לבלום מייד, מה שגרם לרכב שמאחוריי לבלום בלימת פתע גם כן. כתוצאה מכך הרכב שמאחוריי נכנס בי מאחור והרכב שלי ניזוק בצורה חמורה ולאחר בדיקה במוסך הוכרז כטוטל לוס. מה שקורה מבחינת הביטוח הוא שחברת הביטוח שלנו תובעת את חב' הביטוח של הרכב שפגע בי, נאמר לנו שאנו נקבל את שרידי האוטו שהם מהווים 10% מערך הרכב ו-90% מהערך נקבל בכסף. השאלה היא האם זה כך בגלל שאנו תובעים את חב' הביטוח של הרכב הפוגע ולא את חב' הביטוח שלנו? האם בגלל זה אנו מקבלים את שרידי הרכב ולא את כל ערך הרכב בכסף? מה מגיע לנו לפי החוק? במצב כזה של טוטאל לוס כיצד מחוייבת חברת…
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
אני חיפשתי איזה מכשיר שיתחבר לאזעקה ברכב בלי לפרק את האזעקה ושיחיג אליי אוטומטי כול פעם שהאזעקה מצפצפת ומה שמצאתי זה פשוט איזה טלפון פשוט של Nokia אני חושב 1650 Nokia שיצאים ממנו 4 חוטים 2 חוטים למצבר ו2 חוטים לצופר של האזעקה ברגע שיש אזעקה הטלפון מחייג לבד למספר שהוגדר מראש קישור של האתר http://www.gsmsecuritysystem.com/6854/instructions.html האם יש מישהו שיודע איך לחבר את החוטים האלו בטלפון ?????? בתודה מראש לעוזרים מיקי
הודעה אחרונה מאת mikid10, -
ערב טוב! אנחנו ועוד כמה חברים פה בפורום מעוניין לעשות קורס נהיגה מתקדמת, כנראה אצל און יעקובסון בדרייב ארט - מתכננים על החודש (דצמבר). כל מי שמעוניין להצטרף (ובכך להוזיל עלויות) שירשום. נ.ב, נשמח אם תציינו אם אתם מעוניינים בסופ"ש או באמצע השבוע. ליצור קשר בה"פ. בברכה, אוראל ודני (שלקייס).
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מכונית חמה, מעניינת ורלבנטית מאד לישראל היא המגאן RS החדשה, שתושק במהלך הקיץ הזה. עד כה נחשפו רק מספר מוגבל של צילומי עיתונות וצילומים מהצגתה בתערוכת ז'נבה האחרונה - וכולם מציגים את המכונית בצבע אחד בלבד, צהוב. בקישור הבא, מפורום בריטי, ניתן לראות מספר צבעים - וכן כיצד נראית המכונית באור יום, טבעית, מחוץ לזרקורי התערוכה או לסביבת צילום מבוימת. לדעתי היא מרשימה ומיוחדת - מתחרה פאנקית משהו לשירוקו - מבחינה עיצובית. התמונות בעמודים 1,8 http://www.meganesport.net/community/showthread.php?t=31020
הודעה אחרונה מאת YaronJO, -
-
- 6 תגובות
- 4 אלף צפיות
להל"ן פסק הדין שזיכה מכון לבדיקות רכב שנתבע על שלא גילה מס נ ג ד 1.קדוש אילן - נמחק 2.ברזילאי דוד 3.מונדיאל טסט בע"מ נתבעים 2 ו- 3 ע"י עו"ד פיני ברזילאי 4.מדינת ישראל – אגף רשות הרישוי במשרד התחבורה ע"י עו"ד אמיר יחיא מפמ"ד 5."סהר" חברה לביטוח בע"מ - נמחקה הנתבעים פסק דין 1.זהו פסק דין בתביעת התובע, לתשלום פיצויים עבור נזקיו והפסדיו, עקב רכישת רכב שפרטיו זויפו. הוחלט לדחות את התביעה, ולהלן הנימוקים. 2.התביעה הוגשה בשנת 2001, כתב תביעה מתוקן הוגשברשות בית המשפט בשנת 2004. התביעה נגד הנתבעת מס' 5, נדחתה בהסכמת התובע ביום 4.4.04, והתביעה נגד הנתבע מס' 1, נדחתה בהסכמת התובע ביום 1…
הודעה אחרונה מאת netanel_b, -
כוון אורות
מאת אלי פרי- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 908 צפיות
בטסט יש מכשיר לבדיקת כיוון אורות . במידה ולא מכוונים האורות הבוחן מנסה לכוון ואם יש בעיה בפנס אז הוא לא מעביר אותך טסט. עד כאן ברור. ראיתי אצל חשמלאי רכב - שיש לו קרטון לבן שבעזרתו הוא מכוון את האורות. השאלות שלי- האם יש שרטוט על גבי הקרטון שבעזרת השרטוט הוא מכוון ? האם צריך להיות מרחק מסוים בין הרכב לקרטון ?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 1 תגובות
- 959 צפיות
שלום לכולם! אמצע חודש הבא אני נוסע לגרמניה,שוכר אוטו ומטייל קצת... מבקש את עזרתכם במציאת מפות גרמניה בסגנון E MAP או המפות של וואלה,עם אפשרות מדידת מרחקים וזמני נסיעה מנק' לנק'.רצוי באתר דובר אנגלית. חיפושים בגוגל הניבו רק מפות פשוטות. אודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
- 0 תגובות
- 800 צפיות
ומפחיד [:
הודעה אחרונה מאת בעובעו, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 747 צפיות
מעתיק את השרשור מאוף טופיק. מי זכאי לגשת למבחן תחנות? חוץ מהנדסאי רכב ומכונאי סוג 3 האם הנדסאי מכונות עם התמחות במכאטרוניקה או מהנדס מכונות יכולים לגשת(אם בכלל יכולים) באופן עצמאי או שיש גוף מסוים שמטפל בזה? אם כן אז מה התהליך ואיפה אפשר למצוא מידע על התהליך(חיפוש בפורום ובגוגל לא הביאו תוצאות)? מראש תודה לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת Jeka04, -
שלום רב, האם ידוע כבר מתי מחלף "עין תות" של כביש 6 (ליד יוקנעם) צפוי להיפתח? העבודות שם נכנסו להילוך גבוה ורוב הכביש כבר סלול. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ראיתי לפני זמן, שברולט סובארבן, ובגללשהוא ג'יפ די גדול, הסתכלתי על נתוני המשקל שלו. הייתכן כי אם המשקל הכללי שלו הוא 5000 ק"ג (חמישה טון), בשביל לנהוג בו צריך רשיון ג'? (טכנית כן, אבל בכל זאת זה ג'יפ, ובגלל זה אני שואל)
הודעה אחרונה מאת GreenMonkey, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
צעד מבורך לדעתי.
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -