Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מנסה כבר כמה ימים למצוא את החישוב המדוייק של ההנחה שכל רכב אמור לקבל לפי רמת הזיהום שלו (שנקבעה על פי הציון הירוק שלו)

המטרה שלי היא לקחת את קובץ הנתונים של רשות המיסים הכולל את מחירי המחירון ואת רמת הזיהום, ולחשב את מחיר המחירון החדש לאחר שתוכנית המיסוי תכנס לתוקף בשני לאוגוסט.

הבעיה שלי כרגע היא שהנתונים שרשות המיסים מפרסמת הם לא הנתונים המספריים היבשים של מספר מדוייק בשקלים של הנחה שכל רמת זיהום תקבל - הדבר היחיד שאני מוצא הוא הודעה לעיתונות עם כמות המס הממוצעת שכל רמת זיהום תשלם.

כרגע עשיתי את החישוב על פי הרמה הממוצעת שמצוינת בהודעה לעיתונות, אבל כמובן שזה לא חישוב מדויק וזה לא יהיה כלי טוב בשני לאוגוסט שנבדוק איזה יבואן מנסה להרוויח על חשבוננו (או בחר לאכול את ההעלאת מס על חשבונו)

אז אם מישהו יכול לעזור לי למצוא את החישוב המדויק של ההנחה שכל רמת זיהום תקבל (זה אמור להיות מספר באלפי שקלים בין 0 ל 15,000 ) זה יעזור מאוד.

כרגע אני אפרסם את הדבר הטוב ביותר שיכולתי לייצר כרגע, החישוב על פי הרמה הממוצעת של המס לפי דרגת זיהום.

(על פי ההנחה שכרגע כל מכונית משלמת מס של 75%)

קובץ מעודכן בהודעה 8

פורסם

את ההפחתה במס בשקלים לכל קבוצה תוכל למצוא כאן. בכל מקרה שים לב שיש עלייה במס ל-90% (לא ל-92% כמו שכתוב במסמך) וממנה מפחיתים בשקלים. לדעתי לא תוכל לחשב את המחירים הצפויים מכיוון שצריך לשקלל את הרווח של היבואנים למשוואה ואנחנו לא יודעים כמה הוא. החישוב צריך להיות מחיר הרכב בהגיעו לנמל, מס של 90%, הורדה בשקלים לפי הטבלה, הוספת רווח של היבואן (סדר גודל של אלפי שקלים) ומעל הכל הוספת מע"מ.

בנוסף לכל זה - החישוב שלך ממש לא בהכרח יתאים למחיר הסופי שיתן היבואן, ולו מהסיבה הפשוטה שהיבואן יכול אח"כ לשחק עם המחיר לפי שולי הרווח שלו. במכוניות זולות יותר הוא יכול להחליט להרוויח יותר ולהשאיר את הרכב באותו המחיר (למרות שלכאורה יש ירידה במס) או להפך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קודם כל תודה על התשובה רוני, אתה נראה כמו אדם עם קצת ידע בנושא אז אם לא אכפת לך אני אשאל אותך עוד כמה שאלות :)

לדעתי לא תוכל לחשב את המחירים הצפויים מכיוון שצריך לשקלל את הרווח של היבואנים למשוואה ואנחנו לא יודעים כמה הוא. החישוב צריך להיות מחיר הרכב בהגיעו לנמל, מס של 90%, הורדה בשקלים לפי הטבלה, הוספת רווח של היבואן (סדר גודל של אלפי שקלים) ומעל הכל הוספת מע"מ.

אתה צודק, ללא הידיעה של המחיר בהגיעו לנמל והרווח של היבואן הנוסחה לעולם לא תהיה מדויקת.

כאשר אני מחשב את המחיר הנוכחי של מכונית בנמל, מתעלם מהרכיב של רווח היבואן ומשקלל את המס הירוק אני מקבל תוצאה שגדולה בכ0.5% מהמחיר של מכונית ששיקללתי עם 5% ממחיר המחירון כרווח של היבואן.

לדעתי זאת סטייה זניחה - ביחוד כשהיא "לטובת" היבואן ומייקרת את המחיר החדש של המכונית.

אם אני מנסה להגיע לנוסחה כמה שיותר מדויקת - מה אתה חושב שעדיף: להתעלם מרכיב הרווח לגמרי או להוריד רווח באחוז קבוע לכל הרכבים? (לדוגמה 5%).

בנוסף לכל זה - החישוב שלך ממש לא בהכרח יתאים למחיר הסופי שיתן היבואן, ולו מהסיבה הפשוטה שהיבואן יכול אח"כ לשחק עם המחיר לפי שולי הרווח שלו. במכוניות זולות יותר הוא יכול להחליט להרוויח יותר ולהשאיר את הרכב באותו המחיר (למרות שלכאורה יש ירידה במס) או להפך.

רוני

אני מודע לכך - וזאת הסיבה המרכזית שאני מנסה ליצר רשימה -מלאה- לכל הרכבים שנמכרים בישראל עם המחיר שלהם משוקלל עם ההנחה שהמחוקק התכוון לתת להם. (לעומת הטבלה עם ה10 דוגמאות שכל העיתונים בוחרים לפרסם)

לאחר מכן זה יהיה תפקידו של כל אחד ואחד מאיתנו לדאוג שהיבואנים לא משתמשים בהחלטות ממשלה כדי להרוויח על הגב שלנו.

הלוואי שאנשים אשר מתכננים לקנות אוטו חדש ומחכים להנחת המיסוי הירוק יראו את המחיר המשוער שאני אעלה וידרשו את ההנחה המלאה מאותם יבואנים שיברחו להרוויח על חשבוננו.

אני לא עושה את זה ללא אינטרס אישי כמובן, אנחנו מחפשים רכב חדש במשפחה ותוך כדי השיחות עם היבואנים שמתי לב שחלקם מסרבים לדבר על המיסוי הירוק בכלל, לדעתי מתוך כוונה "לבלוע" את ההנחה לתוך הרווח שלהם.

אני אישית לא אקנה אוטו מיבואן שלדעתי חוטא כאן פעמיים. גם מרוויח כסף שלא שלו, וגם מונע מאנשים את היתרון שבקניית רכב מזהם פחות - וכך למעשה תורם בעצמו לזיהום.

פורסם

קשה לי לענות במדויק, פשוט כי אין תשובה מדויקת. אנחנו יודעים, למשל, שיבואנים מוכנים להוריד אפילו עשרות אלפי שקלים (עד כ-20%) ממחיר משפחתיות קבוצה 2 (כ-115000) לציי רכב שקונים בכמויות. זה אומר שהם מרוויחים, בצורה זו או אחרת, גם עם הורדה כל כך גדולה (או לחילופין - הם מפסידים על המכונית עצמה אבל יודעים שירוויחו מאוחר יותר בחלפים וטיפולים, ו/או מפצים על כך ברווח גדול במיוחד לקנייה של הצרכן הפרטי).

מראש אגיד - אני לא יודע איך לחשב במדויק את ההפרשים של לפני ואחרי המיסוי הירוק, אבל אפשר לבצע חישוב מקורב שהוא סביר. עם זאת, אלמנט הרווח של היבואן עשוי לשנות את החישוב באלפי שקלים, כך שקשה לדעת במדויק.

נקח לדוגמה רכב שעולה 100000 כיום ואמור לקבל 12000 ש"ח הנחה במס.

בוא נניח שרכב כזה מגיע לנמל כשהיבואן שילם עבורו 45000 שקלים. תכפיל ב-1.75, תוסיף נניח 7000 שקלים רווח (סתם מספר שמתאים לי למחיר הסופי של הרכב. יכול להיות שהמספרים האמיתיים גדולים יותר) ותכפיל את מה שיצא ב-1.165 בשביל המע"מ. תקבל 100000.

עכשיו חשב את המחיר עבור המיסוי הירוק עם אותם שולי הרווח - תקבל 94000 שקלים. (45000 כפול 1.9 פחות 12000 ועוד 7000 הכל כפול 1.165). לכאורה הנחה יפה, רק שהיבואן יכול עכשיו להחליט שהוא מרוויח 10000 שקלים והופ - ההנחה מצטמצמת.

יותר מזה, באותה המידה אותו הרכב יכול לעלות בנמל כיום 43000 שקלים והרווח יהיה 10000 שקלים - סה"כ מחיר לצרכן של 100000. אחרי המיסוי - 93000 - כלומר די דומה.

וזו הבעיה - אנחנו לא יכולים לדעת את האמת מכיוון שחסרים לנו שני פרטים חשובים: מחיר "בנמל" ורווח של היבואן.

במכוניות יקרות יותר תהיה ליבואנים בעיה גדולה יותר להרוויח יותר פר-מכונית כי המחיר של כל המכוניות יעלה והציבור לא ירוץ לקנות אותן - התחרות תהיה גדולה יותר.

בכל זאת, הייתי הולך על רווח באחוזים בחישוב הנוסחה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כל הכבוד על ההשקעה והעיצוב היפה של קובץ האקסל.

עם זאת , במספר מקרים המחיר החדש ( לפי הקובץ שלך) נראה זול בצורה חשודה:

הונדה אינסייט 96 אלף ש"ח

קיה ריו 59 אלף ש"ח

פיג'ו פרטנר 99 אלף ש"ח

זה באמת מוזר שאנו לא יודעים מה יהיה השינוי במחיר. נצטרך לחכות עוד כמה ימים.

יהודה

פורסם

לרכבים היברידיים המס כבר היה מופחת מקודם.

פרטנר (אם מדובר בדיזל) יעלה במחיר ולא יירד - הוא נמצא בקבוצה גבוהה מאוד.

קיה ריו? אין לי מושג ,איך הגעת למחירים האלה.

אולי הורדת 15 אלף ש"ח מהמחיר הנוכחי, מבלי להוסיף את העלת המס?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התגובות.

דבר ראשון יש להתעלם מהקובץ המקורי שהעלתי! (אם יש דרך להוריד אותו בכלל מהאתר זה יהיה עדיף)

בקובץ ההוא הסתמכתי על הפרסום העיתונאי שכלל "אחוז מס ממוצע" לכל רמת זיהום, בקובץ שאני מעלה עכשיו חישבתי לכל רמת זיהום את ההנחה המדויקת (וגם חישבנתי שוב את המע"מ אחרי ההנחה כמו שרוני הציע)

כל המידע עד לתאים הירוקים (AI) זה מהרשות למיסים, מה שמימין לירוקים זה ההערכה שאני מנסה לבצע.. אבל בגלל שלא ידועים המחיר המקורי והרווח של היבואן המחיר לאחר התכנית מיסוי הוא רק הערכה.

כרגע הנוסחה היא (מחיר-יבואן פחות מעמ פחות רווח יבואן פחות מס 75% ) הגענו למחיר מקורי כביכול, עכשיו (פלוס מס 90% מינוס הנחה ירוקה, פלוס רווח יבואן, פלוס מע"מ)

לכל מי שיש הצעות לגבי נוסחה יותר מדויקת אני אשמח לשמוע :)

כמו שאמרו כאן לגבי ההיברידיות עשיתי טעות בקובץ הראשון -- ככל הנראה רמת המס כרגע על היברידית מתחת ל3000 סמ"ק היא 30% , אז תוכנית המיסוי החדשה לא תשנה את המחיר שלהם. (אנא תתקנו אותי אם אני טועה)

לגבי הקיה ריו יכול להיות שקיימת טעות במחיר המקורי? לגבי המג'נטיס יש שם טעות במקור (12,000 לא הגיוני.)

כפי שתראו קיים תא שנקרא "חישוב רווח יבואן" וזה האחוז הרווח של היבואן. כרגע זה על 5% רווח , אתם יכולים לשחק עם זה ולראות שזה לא משנה את המחירים בצורה דרסטית.

כמובן שאין אחוז זהה לכל המכוניות אבל זאת הדרך הכי נוחה "לשחק" עם זה ולראות את המספרים הרלוונטים לגבי כל מכונית.

prices-after-greentax(estimated-taxes)UDATEDv1.zip

פורסם

הורדתי את הקובץ המקורי.

הקובץ החדש נראה לא רע - אני רואה שעקבת במדויק אחרי הנוסחה שלי :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מהפרסומים הנוכחים נראה שיבואן פיאט החליט לקחת לעצמו את רוב הטבת המס הצפויה על פיאט 500.

זה חבל ואפילו מרגיז. להוריד את המחיר ב-2000 שח בקושי במקום בכ-10000 זו פשוט סתירת לחי לקונים הפוטנציאלים.

• תוכן חדש...